Tip: Acne, darmen en de lever


Hoi Ron,

Een kennis van 54 heeft acne. Vreemd natuurlijk, om op latere leeftijd weer acne te krijgen. Ik lees in het boek van Dextreit dat je jezelf dan vanbinnen erg aan het vergiftigen bent! Het is EN de lever EN de darm! (A toxic and devitalized condition, staat er.) Niet vreemd natuurlijk, als je weet dat die kennis haar galblaas al jaren kwijt is en goedkope rotzooi eet en dan nog het liefst uit een potje en varkensvlees.

Maar goed. Ze zou dus op een groente en fruit dieet moeten gaan (liefst rauw), met granen, honing, eventueel karnemelk, een paar eieren in de week en wat yoghurt.

Verder zou ze elke ochtend 1 theelepeltje klei moeten nemen. Iedere avond een speciale remedie voor constipatie (die in het boek beschreven staat). Verder elke ochtend op de nuchtere maag 1 theelepeltje olijfolie+citroen. Na de maaltijd een kop warm water+ sap van 1/2 citroen. Qua klei: de ene nacht een kleikompres op de onderbuik, de andere nacht een kleikompres op de lever. Ik geloof het meteen! Alleen ... zij gaat dat nooit doen! Maar ik typ het hier even zo uitgebreid, zodat je er andere acne-personen mee kunt helpen!

Eczeem idem dito. Al is dat meer een lever-ding. Misselijkheid=een onbalans van de leverfuncties, staat er. Seborroïsch eczeem – dat heb ik op mijn hoofdhuid! - is de l e v e r! Lees het hoofdstuk over de lever maar eens goed door, zegt Dextreit. (Ook niet onbekend natuurlijk.) Psoriasis patiënten moeten de zon in!

Remedie voor een verstopte lever: (innemen vóór de maaltijd)

30 gram zoethout
30 gram Lievevrouwebedstro
20 gram artisjokblad
20 gram berendruifblad
10 gram kruisbesblad
10 gram paardenstaart
10 gram goudsbloem
10 gram rozemarijn
10 gram duizendguldenkruid (small centaury=misschien iets anders)
10 gram gele walstro

1 eetlepel van dit mengsel op een kop water. Aan de kook brengen. 2 min. laten pruttelen. 10 minuten van het vuur af laten trekken. Je kunt dus het beste een eigen moestuintje of zoiets hebben. Of je koopt kant-en-klare lever en galkruiden?

gr.
Petra


Bezoek ook eens onze natuurwebwinkel


Terug naar het hoofdmenu

 

Gratis nieuwsbrief
+ ebook

 

Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Naar webwinkel
Alle thema paginas

Contact
 


Advies nodig ?

0346-330038 (ma/vr)
Of email ons

 


 

 

 

 


View My Stats