Marihuanagebruik geassocieerd met een lagere sterfte bij patiënten met traumatisch hersenletsel


LA BioMed onderzoekers onderzochten spoedpatiënten op THC-gehalte.

Een groep onderzoekers van het Los Angeles Biomedical Research Institute (LA Biomed) meldden dat ze bij patiënten met traumatisch hersenletsel die voor THC, het actieve ingrediënt in marihuana, positief testten meer kans hadden om te overleven dan degenen die negatief testten op de illegale substantie.

De bevindingen, gepubliceerd in de oktober editie van de Amerikaanse Surgeon, stelt dat THC of tetrahydrocannabinol, kan helpen bij de bescherming van de hersenen in geval van traumatisch hersenletsel, aldus de onderzoekers. De studie omvatte 446 patiënten met traumatisch hersenletsel die een urinetest ondergingen op de aanwezigheid van THC in hun lichaam. De onderzoekers vond 82 patiënten met THC. Van deze overleden slechts 2,4%. Van de overige patiënten zonder THC overleden 11.5%.

"Eerdere studies uitgevoerd door andere onderzoekers hadden bepaalde verbindingen in marihuana gevonden die bij dieren hielpen de hersenen te beschermen na een trauma," zei David Plurad, MD, een LA BioMed onderzoeker en hoofdauteur van de studie. "Deze studie was één van de eerste in een klinische omgeving op THC gebruik in associatie met overleving na een traumatisch hersenletsel."

De onderzoekers merkten op dat de timing van hun studie uitstekend valt omwille van de huidige inspanningen om marihuana te decriminaliseren omdat onderzoek heeft aangetoond dat THC de eetlust kan verhogen, oculaire druk en spierspasmen vermindert, pijnen en symptomen die gepaard gaan met het prikkelbare darmsyndroom verlicht. Maar ze merkte op dat hun onderzoek een aantal belangrijke beperkingen heeft.

"Terwijl de meeste - maar niet alle - van de sterfgevallen in de studie konden worden toegeschreven aan het traumatisch hersenletsel zelf, lijkt het erop dat beide groepen op dezelfde manier gewond waren geraakt," zei Dr Plurad. "De overeenkomsten in de blessures tussen de twee groepen heeft geleid tot de conclusie dat THC kan worden geassocieerd met een verminderde mortaliteit bij volwassen patiënten die een traumatisch hersenletsel hebben opgelopen."

Vertaling: Andre Teirlinck


- Welke vetten zijn nu echt gezond
- Wat doet stress met je lichaam
- Welke e-nummers vermijd je beter
- Welke voedingsstoffen verzuren
- Waarom zijn zoveel mensen moe
- Elke week de laatste nieuwtjes
- Nuttige praktische adviezen

Email adres >


Bezoek ook eens Leefbewust Plaza en steun ons werk


Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons


[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

 


View My Stats