Zitten op het toilet is schadelijk voor je gezondheid


Zittend op het toilet je darmen ledigen is schadelijk voor je gezondheid. Het geeft een hoger risico op aambeien, bekkenbodem complicaties, darmkrampen, constipatie, appendicitis, IBS en zelfs darmkanker dan wanneer je dit hurkend doet.

Dat zeggen experts van de Bekkenbodemkliniek van de Amerikaanse Stanford universiteit.
Hurkend je behoefte doen is niet alleen voor mensen die last hebben van bovengenoemde problemen en ongemakken, het is de enige goede houding om je darmen volledig te legen.
Dit vermindert het risico van een toxische ophoping in de darmen.

De mens is anatomisch gebouwd om te hurken wanneer hij zijn behoefte doet. Onze voorouders deden dat al vele duizenden jaren, tot de komst van ons moderne toilet.
De puborectale spier

De dikke darm is ongeveer anderhalve meter lang en transporteert afvalstoffen naar ons rectum. Aan het eind bevind zich de puborectale spier. Deze lusvormige spier zorgt voor een kink in de darm zodat we onze stoelgang kunnen ophouden. In een zittende houding op het toilet ontspant deze spier zich maar gedeeltelijk waardoor er geen volledige doorgang plaats vindt. In tegenstelling tot een gehurkte positie waarbij de spier zich geheel ontspant en de darm de mogelijkheid geeft om snel en volledig te legen.

Oplossing: een verhoging voor de voeten
En wat nu? Moeten we dan ons toilet uitbreken en onze behoeften doen boven een gat in de grond? Zoals je dat vandaag nog veel ziet in Azië en in steeds mindere mate in Frankrijk? Nee. Een simpele verhoging voor de voeten, het zogenaamde ‘Squatty Potty’ zorgt ervoor dat we met het gemak en comfort van ons eigen moderne toilet een gehurkte houding kunnen aannemen.

Zo zou een hoek van 35 graden waarbij de knieën zich boven de heupen bevinden de ideale positie zijn in plaats van een hoek van 90 graden bij een zittende houding. Bekijk een korte video over de ‘Squatty Potty’ voor een visuele uitleg.

http://www.squattypotty.eu

 


- Welke vetten zijn nu echt gezond
- Wat doet stress met je lichaam
- Welke e-nummers vermijd je beter
- Welke voedingsstoffen verzuren
- Waarom zijn zoveel mensen moe
- Elke week de laatste nieuwtjes
- Nuttige praktische adviezen

Email adres >


Bezoek ook eens Leefbewust Plaza en steun ons werk


Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons


[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

 


View My Stats