Stankoverlast – reukorgaan – middeleeuwen terug?


Ruikt u nog wel eens wat of is inmiddels uw reukvermogen aangetast?

Ik hoop van niet, want ruiken doen we niet voor niets. Een geur kan helpen om het water in onze mond te laten lopen als we trek hebben en we een etensgeur ruiken. Een geur kan helpen om ons te waarschuwen voor gevaar. Dat is aanwezig als de geur niet fijn is.
Niet fijne geuren, zijn scherp, zwaar en maken dat je je neus wilt dichtknijpen.

Voorbeelden van dergelijke geuren waarvoor je gewaarschuwd wordt als je nog kunt
ruiken zijn:

- Brandlucht

- Rotte eierenlucht

- Bedorven lucht

(als er schimmels, gisten en bacteriën aanwezig zijn). De lucht is in feite een waarschuwing, wees voorzichtig er zijn bacteriën in de buurt. De typische lucht van een ziek kind wordt vooral opgemerkt bij een ontsteking waarbij bacteriën hun gang gaan. Een virusinfectie ruikt minder. De rottende afbraakproducten van bacteriën kunnen goed stinken. Of de geur van een persoon – vooral na toiletgebruik – van iemand die cytostatica gebruikt (Medicijnen tegen kanker). Ja u kan er ziek van worden!

- Brandstof (Co2) Vooral als je achter meer vervuilende auto’s of brommers rijdt.

- Zure mest lucht (verkeerde mest want goede mest ruikt niet vies)

Poeplucht.

En over die laatste twee wil ik het hebben.

Wat overheden of instellingen betreft wordt er weinig mee gedaan. Dat terwijl ons reukorgaan ons er voor waarschuwt. Het is immers niet goed voor onze gezondheid. Al die ziekmakende producten in de lucht maken ons ziek. Ruik het maar eens als je door met name Brabant of de Gelderse Vallei rijdt vlak voordat er regen aankomt en boeren hun giertank hebben uitgestrooid of geïnjecteerd in het land. Of wat dacht u van verzorgingstehuizen of verpleegtehuizen waar de geur van vieze inco’s (luiers) je tegemoet komt.

Vooral als we niet goed door onze neus kunnen ademhalen en/of wanneer ons weerstandsvermogen het niet meer zo goed doet.

En ja bij velen is het weerstandsvermogen heel laag. Dat is te merken aan het feit dat steeds meer mensen door degeneratie nu auto immuunziekten en allergieën ontwikkelen.

Ja en dan worden we massaal blootgesteld aan virussen, schimmels, gisten en bacteriën. Zelfs als u zoals ik in een stad woont kun je soms de strontlucht ruiken. Nog een enkele keer ruik ik nog de meer onschuldige mestlucht zoals ik die ook van vroeger ken, toen ik nog op het platte land woonde.

Het zal niet lang meer duren of - mede door dit soort stankoverlast – we krijgen middeleeuwse taferelen. We worden massaal ziek. Niet redelijk kleinschalig zoals de Q-koorts die door bovengenoemd fenomeen veel mensen heel ziek heeft gemaakt. Nee dan wordt het grootschalig en treft het een ieder… We kennen de geschiedenis, maar laten deze met open ogen en oren zich voor onze neus herhalen.

Wilt u het niet zo ver laten komen, maak dan melding bij http://www.leefmilieu.nl/

Wilt u niet ziek worden, bewandel dan de weg naar binnen. Hoe meer u zichzelf weer hervindt hoe gezonder u wordt. Hoe meer u volgens voorschriften (indoctrinatie) van anderen leeft, en uw eigen weten etc. inlevert hoe makkelijker u valt voor allerlei ziektes. Vraag dan eens een (gezondheids) reading aan.

Pauline Laumans
Natuurgeneeskundige, visionair en schrijver
www.libertasinvivo.com
0618541278



- Welke vetten zijn nu echt gezond
- Wat doet stress met je lichaam
- Welke e-nummers vermijd je beter
- Welke voedingsstoffen verzuren
- Waarom zijn zoveel mensen moe
- Elke week de laatste nieuwtjes
- Nuttige praktische adviezen

Email adres >


Bezoek ook eens Leefbewust Plaza en steun ons werk


Gratis plaatjes voor gebruik op social media sites zoals Facebook

Link



Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons


[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

 


View My Stats