Religie in samenleving desastreus


Auteur: Pauline Laumans

Geloof heeft het grootste instituut gecreëerd dat wereldwijd bestaat. Het omvat meerdere religies die hun gehoor verhalen vertellen die hen weten ontnemen.

Het zijn vaak welbespraakte mannen die macht ruiken en gaan prediken. Ze kunnen hele teksten uit heilige boeken zoals de Koran, de Bijbel of de Thora opsommen. Dit dwingt ontzag af bij de onwetende mens. Door middel van angst en piramide structuren worden mensen tot horigen gemaakt die worden gehersenspoeld en geïndoctrineerd door hun wekelijkse kerkboodschap. Deze gelovigen staan ook vrijwillig onder dwang veel geld af opdat er een mooie kerk, synagoge, tempel of moskee kan komen voor de voorganger en waarmee ze hem een aanzienlijk inkomen en huisvestiging geven.

De meeste volgelingen weten zelf slechts nauwelijks te overleven maar betalen wekelijks voor donderpreken. Ze “aanbidden” dergelijke voorgangers omdat deze stellen dat ze een afgezant of verlengstuk zijn van god.

De gevolgen van het onderwerpen van een volk aan de wil van een voorganger is in de loop van de eeuwen desastreus te noemen. Mensen doen niet meer aan zelfverwerkelijking maar degenereren. Het gevolg is dat er steeds meer fysiek - en geestelijk gebrekkige mensen op aarde komen, met vaak grote gebreken in hun DNA-structuur.

Steeds meer mensen worden geestesziek of lichamelijk ziek en kunnen niets anders dan vernielen en vervuilen wat ze tegenkomen. Dit omdat ze lijden aan minder(meer) waardigheidscomplexen, antisociale persoonlijkheidsstoornissen, borderline, psychopathische stoornissen etc. Waardoor ze zich willen doen gelden (waterbed effect). Dit doen ze door middel van het bekleden van hiërarchische posities, geld en macht vergaren, anderen onderdrukken en het liefst oorlog voeren zodat ze hun zogenaamde vijand kunnen onderdrukken.

Ze zijn zelf zo geestesziek dat ze niet beseffen dat ze hun eigen grootste vijand zijn maar ook een vijand voor al het leven op aarde. Het ergste is dat ze ervoor zorgen dat de mens blijft hangen in sterfelijkheid van het leven omdat ze geen innerlijke kennis hebben van het rechterpad en door na te apen het linkerpad tonen.

Onder druk van dergelijke voorgangers gunt men het licht (inzicht) niet voor een ander. Het begrip gelijkheid is nog steeds geen gemeengoed. Al moet beseft worden dat iedereen in een andere klas op de aardse leerschool zit. Uiteindelijk volgt iedereen alle klassen. Mensen wordt niet geleerd dat het begrip “god” alles is wat er bestaat. Iedereen is dus mede verantwoordelijk.

Door de tijd heen en ook nu weer starten ze een oorlog zogenaamd om iets goeds te bereiken, zieltjes te redden of aan ontwikkelingshulp te doen. Daar waar geen vraag is, wordt er uiteindelijk geen succes geboekt, zo laat de geschiedenis zien. Mensen worden dan afhankelijk gemaakt of onderdrukt door angstregimes.

Onderdrukkers hebben grenzen bedacht waar de diverse bevolkingsgroepen tot op de dag van vandaag niet mee uit de voeten kunnen. Deze bevolkingsgroepen zijn daarom nu in oorlog omdat ze erkend willen worden als volk. Ze willen niet langer onderdrukt worden door mensen die hen niet begrijpen. Ze willen niet in een kunstmatig land wonen. Ze willen verantwoording dragen voor hun leven door te ervaren.

Het resulteerde tot op heden dat veel mensen niet voor zichzelf kunnen zorgen en het dan maar komen halen bij hen die met innerlijke kracht iets hebben bereikt. Ze kunnen hun eigen omgeving niet schoonhouden (geen verantwoordelijkheidsgevoel) waardoor ze meer belasting moeten betalen. In hun onwetendheid verwoesten en vervuilen ze het land en het water zodat hongersnoden onafwendbaar worden. Ook materiele goederen die ze later nodig hebben worden vernietigd. Religie heeft hen door de eeuwen nog geen weten gebracht. De mens wordt slechts armen, onwetender en degenereert.

Hoe strenger de doctrine hoe meer ze zichzelf haten, die haat projecteren ze op anderen.

Elk geloof en momenteel met name de Islam beroept zich erop dat het leven bedoeld is om kennis te vergaren. Dat is inderdaad nodig om het rechterpad te lopen. Echter, menige religie doet het tegenovergestelde. Opsommen van teksten zonder de weg naar binnen te hebben afgelegd betekent dat er slechts cognitieve kennis is.

Het is het nadoen van een ander met veel macho gedrag. Hiermee plaatsen ze zichzelf op een voetstuk plaatsen en laten zich onderhouden door anderen bij gebrek aan een eigen gronding. Ze zijn luchtballonen bij gebrek aan innerlijke kennis. Daarmee is religie verworden tot een duistere macht, die niet aan menselijke mensen behoort maar aan dierlijke mensen of duivelse krachten in de mens.

De hoogste vorm van kennis vergaren is te leren communiceren met je eigen ziel/geest/godsdeel. Dit heet intuïtie of hoger innerlijk weten. Weten is niet raden, associëren, interpreteren etc.; het is weten. Het hoe en waarom kan daarmee zichtbaar worden en begrijpelijk worden. Daarmee wordt ontsluierd wat bedekt wordt waardoor het echte leven laag voor laag beter begrepen wordt.

Innerlijk weten wordt echter stelselmatig door religie onderdrukt. Het woord intuïtie is zelfs door velen verkracht waardoor mensen zonder kennis denken dat het gaat over voelen, een soort buikgevoel.

Al enige tijd wordt deze onderdrukkende piramide vorm van religie overgenomen door instituten als regeringen, multinationals, commercie of CEO ’s. Zij proberen de mensen af te houden van hun innerlijke waarheid, hun bestaan. Ze ontnemen mensen hun recht op hun mensenrechten door ze te ontnemen mensen zicht op wie ze werkelijk zijn. Als het aan dergelijk instituten ligt, moet het volk aan hun mensbeeld voldoen; een marionet of slaaf blijven. Door in te spelen op uiterlijkheden en angst voldoet de naïeve mens hieraan.

Het ergste scenario is dat de lobby van deze instituten en mensen wordt gehonoreerd door de angstige naïeve burger of naïeve regeringsfunctionaris.

De vele eeuwen van religieuze onderdrukking heeft de mens niet geleerd de weg naar binnen te gaan.

Het is de hoogste tijd dat de mens zelf leert communiceren met het begrip “god” en verantwoording aan zichzelf leert af te leggen.


- Welke vetten zijn nu echt gezond
- Wat doet stress met je lichaam
- Welke e-nummers vermijd je beter
- Welke voedingsstoffen verzuren
- Waarom zijn zoveel mensen moe
- Elke week de laatste nieuwtjes
- Nuttige praktische adviezen

Email adres >


Bezoek ook eens Leefbewust Plaza en steun ons werk


Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons


[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

 


View My Stats