Nieuws




Het plaatjesboek - Pauline Laumans


De laatste 40 jaar is het woord plaatjesboek geïntroduceerd in Nederland.

Het is afkomstig van instituten die zich bezighouden met het trainen van mensen in hun intuïtieve vaardigheden. Andere woorden die zijn geïntroduceerd zijn plaatjes blazen en kijken naar jouw plaatjes in je plaatjesboek en deze steeds meer loslaten en hopelijk op een dag geen plaatjesboek meer hebben.

Een dogma is zo een plaatje. Het zijn vastzittende ideeën of concepten waarmee we de werkelijkheid geweld aandoen. Met ons plaatje creëren we een eigen houvast. In de psychologie is dit fenomeen duidelijk beschreven. We willen de werkelijkheid niet weten en leren kennen en creeren daarom maar onze eigen wereld. We noemen het een vastzittend idee of concept omdat het daarna nauwelijks in beweging te krijgen is. We doen alsof het de werkelijkheid is en zijn niet gemakkelijk overtuigd van het tegendeel. Het idee is op het moment van ontstaan vastgelegd en sindsdien niet gewijzigd. Deze ideeën of concepten zijn een vorm van energie. En u weet het, energie staat niet stil. Energie is voortdurend in beweging net als de geschiedenis, gebeurtenissen, kennis en vaardigheden. Dus waarom zetten we alles dan al eeuwenlang vast? Waarom creëren we een schijnwerkelijkheid, matrix en zijn we daarin gaan geloven?

We doen dat omdat we dit ooit opgelegd hebben gekregen van hen die heerschappij over ons wilden. Helaas zijn we het nadien zelf blijven doen. We hebben de staffel overgenomen. Tijd dus om te leren in te zien en los te laten!

Kijk dus regelmatig naar jouw plaatjes en onderzoek of ze nog geldig zijn. Met geldig zijn wordt bedoeld dat als je er als langdurig over nadenkt of het bekijkt er nog net zo over denkt of je weet dat het bijgesteld moet worden. Immers als het goed is ben je zelf in een voortdurende staat van voortgaande verandering en leer en stel je bij.
Hoe dacht je ooit over mannen met wat langer haar of gel in hun haar en hoe sta je daar nu tegenover? Vroeger droegen mannen heel mooie kleurrijke gewaden met lange laarzen, maar hoe is dat nu? Waarom zit er zo een dogma op? Hoe zit het met de BOM-moeders? Wat is je idee over gemengde huwelijken of over seks voor het huwelijk of het concept huwelijk? Al deze zaken vragen om herbekeken te worden.

Zogenaamde "grijze muizen" of "zwart-wit denkers" zullen hun ideeën of concepten niet of mogelijk zelfs nooit bijstellen.

Als je bijstelt begrijp je waarom dit oude "veroordelende" idee weg kan en wat er voor in de plaats kan komen. Het wordt helderder om dit te doen als je op je levenslijn kijkt waar je ooit zelf met dit fenomeen in aanraking bent gekomen en wat het toen met jou deed. Je kunt het dan veel gemakkelijker leren los te laten omdat je snapt dat werkelijkheid er anders uit ziet dan het beeld dat mensen maken waardoor we nu in een schijnwerkelijkheid leven. Een schijnwerkelijkheid waar langzaam aan licht op komt omdat het niet langer vol te houden is zo aan het eind van een grote vicieuze cyclus. De balans moet worden hersteld, maar mag niet overslaan naar de andere kant van de weegschaal want dan schieten we niets op. Door het oude concept uiteindelijk helemaal bekeken te hebben kun je het opblazen en aan de oude energievorm teruggeven. Je kunt er dan nog mee in contact komen als je naar de Akasha Kronieken gaat. Daar kun je alles wat er is geweest nog eens herbekijken/lezen.

Enkele voorbeelden zijn:
- Zo hoort het
- Mannen mogen geen lang haar, een rok, make-up op of zich mooi maken dat is namelijk voorbehouden aan vrouwen
- Alleen vrouwen mogen mannenkleding dragen maar niet andersom
- Mannen zijn eng; vrouwen zijn onbegrijpelijk
- Alleen vrouwen mogen zich sensueel kleden en gedragen, mannen niet
- Zondags moet er rust zijn en de winkels dicht
- Zaterdags doe je de boodschappen
- Op woensdag eet je altijd gehakt met…
- Mensen die bedelen moet je iets geven
- Alleen een dokter kan je beter maken

Als je meent in het hier en nu te leven en niet dogmatisch bent, dan stel je jezelf met regelmaat de volgende vragen:
- Wie bepaalt dat?
- Waarom is het zo erg?
- Dient dat een begrijpelijk doel?
- Wat kan ik eraan doen of eraan bijdragen?
- Hoe kan ik ermee omgaan?
- Hoe wil ik ermee omgaan?
- Hoe ga ik ermee om?
- wat betekent dit voor mij en de ander?

Zij passen zich voortdurend aan, aan de energie die er is, zonder zichzelf te verliezen en hebben daardoor steeds minder last van plaatjes.

Pauline Laumans
http://www.libertasinvivo.com
https://twitter.com/paulinewriter




Ontvang ons gratis eboek + de wekelijkse nieuwsbrief

- Welke vetten zijn nu echt gezond
- Wat doet stress met je lichaam
- Welke e-nummers vermijd je beter
- Welke voedingsstoffen verzuren
- Waarom zijn zoveel mensen moe
- Elke week de laatste nieuwtjes
- Nuttige praktische adviezen

Email adres >


Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ?

Mail het ons

 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 

 


View My Stats