Muziektherapie vermindert depressie bij kinderen en pubers


Onderzoekers van de Queen’s Universiteit in Belfast hebben ontdekt dat muziek therapie depressie vermindert bij kinderen en pubers met gedrags- en emotionele problemen.

In de grootste studie ooit in zijn soort, waarin de onderzoekers samen werkten met de Northern Ireland Music Therapy Trust, bleek dat kinderen die muziek therapie ondergingen een aanzienlijke verbetering hadden in hun gevoel van eigenwaarde en een aanzienlijk verlaging van depressies in vergelijking met degenen die behandeld werden zonder muziektherapie.

De studie, die gefinancierd werd door de Big Lottery Fund, vond ook dat degenen die muziektherapie kregen verbeterde communicatieve en interactieve vaardigheden hadden, vergeleken met degenen die alleen de gebruikelijke zorg ontvingen.

Er waren 251 kinderen en jongeren bij de studie betrokken die plaats vond tussen maart 2011 en mei 2014. Ze werden verdeeld in twee groepen - 128 ondergingen de gebruikelijke zorg, terwijl 123 kinderen naast de gebruikelijke zorg ook muziektherapie kregen toegewezen. Ze werden allemaal behandeld voor emotionele-, ontwikkelings- of gedragsproblemen. Vroege bevindingen suggereren dat de voordelen op lange termijn aanhouden.

De leider van de studie, professor Sam Porter van de School of Nursing and Midwifery van de Queen’s Universiteit zei: ”Deze studie is enorm belangrijk voor het vaststellen van effectieve behandelingen in de gezondheidszorg voor kinderen en jongeren met gedrags- en psychische problemen.”

Dr. Valerie Holmes van het Centre for Public Health, School of Medicine, Dentistry en Biomedical Sciences en mede-onderzoeker in de studie, voegde nog toe: ”Dit is de grootst uitgevoerde studie ooit die nagaat hoe muziek therapie deze kwetsbare groep kan helpen en die ook bewijst hoe de Queen’s Universiteit kennis kan bevorderen en levens kan veranderen.”

Ciara Reilly, uitvoerend hoofd van de Northern Ireland Music Therapy Trust zei: ”Muziektherapie werd vaak gebruikt bij kinderen en jongeren die bijzondere gezondheidszorg nodig hebben, maar dit is de eerste keer dat de effectiviteit is aangetoond middels een definitieve gerandomiseerde, gecontroleerde trial in een klinische setting. De bevindingen zijn indrukwekkend en onderstrepen de noodzaak dat muziek therapie beschikbaar wordt gesteld als een reguliere behandelingsoptie. Gedurende langere tijd hebben we vertrouwd op anekdotisch bewijs en kleinschalige onderzoeksresultaten over hoe goed de muziek therapie werkt. Nu hebben we robuuste klinische bewijzen om de gunstige effecten aan te tonen.”

Vertaling: Lia Keizer


- Welke vetten zijn nu echt gezond
- Wat doet stress met je lichaam
- Welke e-nummers vermijd je beter
- Welke voedingsstoffen verzuren
- Waarom zijn zoveel mensen moe
- Elke week de laatste nieuwtjes
- Nuttige praktische adviezen

Email adres >


Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons


[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

 


View My Stats