Welke rol speelt MSG smaakversterker bij obesitas en leverziekte ?


Het gebruikte additief mononatriumglutamaat ( MSG ) wordt in verband gebracht met zwaarlijvigheid en aandoeningen geassocieerd met het metabool syndroom waaronder progressieve leverziekte.

Een nieuwe studie die MSG identificeert als een kritische factor bij begin van obesitas, toont aan dat een restrictief dieet dit effect niet kan tegengaan maar wel de progressie van een gerelateerde leverziekte kan vertragen, is gepubliceerd in Journal of Medicinal Food, een tijdschrift van Mary Ann Liebert, Inc.; de tekst is beschikbaar op de website van het Journal of Medicinal Food.

Makoto Fujimoto en een team van internationale onderzoekers uit Japan, de VS en Italië bewaakten de gewichtstoename en de ontwikkeling van niet-alcoholische leververvetting ziekte en de progressie naar niet-alcoholische steatohepatitis bij de met MSG behandelde muizen gevoed met ofwel een caloriearme of gewone voeding. Zij rapporteren hun bevindingen in het artikel "A Dietay Restriction Influences the Progression but Not the Initiation of MSG-Induced Nonalcoholic Steathepatitis”.

"Hoewel MSG werd beschouwd als een veilig additief voor levensmiddelen, zijn de invloeden van de dosering, interacties met andere geneesmiddelen, effecten op kwetsbare bevolkingsgroepen en effecten op chronische ontstekingsziekten en neurologische aandoeningen onbekend," zegt Co- Editor - in-Chief Sampath Parthasarathy, MBA, PhD, Florida Hospital Chair Cardiovasculair Science, University of Central Florida, Orlando, in de Editorial „How Safe is Monosodium Glutamate?

Exploring the Link to Obesityl, Metabolic Disorders, and Inflammatory Disease”. De bevindingen van Fujimoto" kan verstrekkende gevolgen hebben voor bijvoorbeeld obesitas bij kinderen dat een groot probleem is in deze tijd."



- Welke vetten zijn nu echt gezond
- Wat doet stress met je lichaam
- Welke e-nummers vermijd je beter
- Welke voedingsstoffen verzuren
- Waarom zijn zoveel mensen moe
- Elke week de laatste nieuwtjes
- Nuttige praktische adviezen

Email adres >


Bezoek ook eens Leefbewust Plaza en steun ons werk


Gratis plaatjes voor gebruik op social media sites zoals Facebook

Link



Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons


[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

 


View My Stats