Nieuws
Superfoods
Acai
Acerola
Chia

Chlorella
Maca
Rozenbottel

Spirulina
Tarwegras
Informatie lijn

Maandag t/m Vrijdag
10.00 - 19.00 uur


Bel 0346-330038
Of email ons

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Naam
Email

Informatie

Naar het hoofdmenu
Alle thema's : A-Z
Word nu lid
Kennisavonden
Ervaringsverhalen
Contact

 

 


 

Is de lengte van belang in de liefde? Nieuwe studie zegt ja

Is de grootte van belang in zaken van het hart? Volgens nieuw onderzoek aan de (Rice University' en de 'University of North Texas' is de grootte van een potentiële partner belangrijker voor vrouwen dan mannen en vooral omwille van de vrouwelijkheid en bescherming.

De studie "Does Height Matter? An Examination of Height Preferenes in Romantic Coupling" werd uitgevoerd in twee delen. Deel één gebruikte de gegevens van Yahoo! over persoonlijke dating advertenties van 455 mannen (gemiddelde grootte van1,74 m en een gemiddelde leeftijd van 36 jaar) en 470 vrouwen (gemiddelde grootte van 1,62 m en de gemiddelde leeftijd van 35 jaar) uit de VS. Hier bleek dat 13,5 procent van de mannen alleen wilden contact hebben met kleinere vrouwen dan zichzelf. Daartegenover wilde bijna de helft van de vrouwen - 48,9 procent - alleen daten met mannen groter dan zichzelf.

"Evolutionaire psychologie theorie stelt dat 'gelijkenis de overweldigend regel is bij menselijke paring," zei Michael Emerson, 'Allyn en Gladys Cline' hoogleraar sociologie , co-directeur van 'Rice's Kinder Institute for Urban Research' en cmede-auteur van de studie. "Maar onze studie suggereert dat voor fysieke kenmerken, zoals lengte, gelijkenis niet de dominante regel is vooral voor vrouwen "

Het tweede deel van de studie omvatte 54 mannen (gemiddelde grootte van 1,74 m) en 131 vrouwelijke vrijwilligers (gemiddelde grootte van 1,62 m) gerekruteerd uit een Amerikaanse universiteit. De deelnemers beantwoordden open vragen in een online enquête. De bevindingen waren vergelijkbaar met het eerste deel van het onderzoek: 37 procent van de mannelijke respondenten wilde alleen contact met kleinere vrouwen dan zichzelf terwijl 55 procent van de vrouwelijke respondenten slechts wilden daten met grotere mannen.

Volgens de studie gegevens zijn de voornaamste redenen voor de vrouwen om een grotere man te kiezen bescherming en vrouwelijkheid.

"Als meisje wil ik mij fijn en veilig voelen," zei een vrouw van 1,59 m uit de studie. "Iets voelt gewoon raar om te denken dat ik naar beneden zou moeten zien om mijn man in de ogen te kijken. Er is ook iets te zeggen over de mogelijkheid om schoenen te dragen met hoge hakken en toch nog kleiner te zijn. Ik wil ook in staat zijn om hem te knuffelen met mijn armen om zijn nek."

Mannen waren veel minder geneigd om te zeggen dat de grootte van belang is en voor degenen die wel de voorkeur opgaven voor een kleinere vrouw mocht die ook niet zo klein zijn dat het problemen zou geven bij de lichamelijke intimiteiten.

"Ik vind het leuk als het lichaam van je partner bij jou past," zei een andere deelnemer va 1,71 m." Het maakt het ook gemakkelijker om te kussen en andere activiteiten te doen met je partner."

George Yancey, een professor in de sociologie aan de Universiteit van Noord-Texas en hoofdauteur van de studie, is van mening dat de voorkeuren van grootte van mannen en vrouwen kan worden verklaard door de traditionele maatschappelijke verwachtingen en stereotypen. Hij merkte op dat een wijdverspreide perceptie van grootte een persoonlijke troef is voor mannen en een persoonlijke aansprakelijkheid voor vrouwen. Hij noteerde dat de wijdverspreide perceptie is dat de grootte een persoonlijke verwerving is voor mannen en een persoonlijke aansprakelijkheid voor vrouwen. De studie toonde aan dat de grootte meer te maken heeft met het beschermen van de vrouw in ons sociaal patriarchisch systeem waarin de man de primaire autoritaire figuur is.

"Het mannelijk vermogen om fysieke bescherming te kunnen bieden is duidelijk verbonden met het stereotype van mannen als beschermers," zei hij. "En in een samenleving die mannen aanmoedigt dominant te zijn en vrouwen onderdanig heeft het beeld van grotere mannen de bovenhand."

Vertaling: Andre Teirlinck


Ontvang ons gratis eboek + de wekelijkse nieuwsbrief

- Welke vetten zijn nu echt gezond
- Wat doet stress met je lichaam
- Welke e-nummers vermijd je beter
- Welke voedingsstoffen verzuren
- Waarom zijn zoveel mensen moe
- Elke week de laatste nieuwtjes
- Nuttige praktische adviezen

Email adres >



Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 

 

 


View My Stats