Geloof in internationale lobby, opgeven eigen weten


Auteur: Pauline Laumas

Bedrijven die goed lopen worden steeds vaker opgekocht door een groter bedrijf. Zo zijn er in de loop der tijd steeds grotere bedrijven ontstaan. Het is tegenwoordig heel moeilijk om te achterhalen wat het moederbedrijf is. Vroeger wist je bijvoorbeeld nog dat Shell, Esso, Aegon, Randstad, HEMA, ABN, AMRO, ING, Nationale Nederlanden, Achmea etc. van Nederlandse origine waren, maar tegenwoordig wordt het steeds onduidelijker. Zo kan het zijn dat de meeste aandelen in handen zijn van mensen uit Afrika, V.S. of China.

Ja, en dan hebben die het voor het zeggen. Het is feitelijk te zot voor woorden dat aandeelhouders bepalen hoe de bedrijfsvoering er uit moet zien. Het is ook te zot voor woorden dat MBA’ers dit doen. Zij hebben geen productkennis of bedrijfsvoering geleerd.

Ze zijn slechts rekenmeesters die alles uithollen opdat er nog meer winst kan zijn. Dat dit ten koste gaat van duurzaamheid en mensen gaat, is hen worst. Het is te zot voor woorden dat er slechts op geld gestuurd wordt in de wereld van vandaag en dat zij die geld hebben steeds meer bedrijven opkopen die over kennis beschikken. Vaak omdat die kennis een bedreiging is voor hun markt, of omdat een nieuw beter product gezonder is voor mens en milieu en zij een ander product op de markt zetten dat mensen afhankelijk maakt. Gezonde, duurzame producten die mensen en dieren welvaart geven daar zijn veel grote internationale bedrijven vaak niet mee bezig.

Zij hebben een groot netwerk van dochterbedrijven die met hun geld steeds meer bedrijven opkopen, zodat ze hoe dan ook het voor het zeggen hebben in de wereld.

Daarmee is het gewone volk afhankelijk geworden van de lobby en kapitaalstroom van dergelijke grote bedrijven. Ook regeringen zijn op eenzelfde manier afhankelijk geworden van grote machtige bedrijven. Als je die tegen je in het harnas jaagt dan kun je in de politiek niet meer meedoen.

We zijn ondertussen uitgeleverd aan onze voormalige " bevrijder" die vele bedrijven in Europa hebben opgekocht en er het kapitaal en kennis uit hebben gehaald. Hele industrieën zijn verloren gegaan voor de kortetermijnwinst. De overheid valt immers voor de lobby van grote bedrijven met veel geld. Regeringen dansen echter voor de duivel. Vele nutsbedrijven zijn aan buitenlanders verkocht en wij hebben over dit soort bedrijven geen zeggenschap meer. In Nederland bepaalt de regering het niet meer, maar de V.S., de U.K. en allerlei grote internationale bedrijven. Zelfs geldt dit voor grote delen van Europa. Ook Brussel is teveel afhankelijk geworden van andere partijen.

Elke euro die je als argeloze burger spendeert aan een groot internationaal bedrijf zoals McDonalds, Burger King, Starbucks, tijdens benzine tanken, computer en de gebruikte software etc. maakt dat dergelijke bedrijven nog groter worden, nog meer invloed gaan uitoefenen, waardoor je zoals nu al het geval is, in hun web gevangen zit.

De V.S. en de U.K. in het bijzonder hebben een groot web waarmee persoonlijke vrijheden voortdurend met voeten getreden worden. Dit omdat ze inzicht hebben in onze computers, dataverkeer, bankrekeningen, weten waar we zijn en met wie we omgaan, wat we schrijven en zeggen. Onze computer en software komen uit een bron, die zelf bugs veroorzaakt waardoor weer veiligheidsprogramma’s en updates nodig zijn die ook weer van hen afkomstig zijn (lees: je zit in hun web gevangen).

Zo is het ook met de voeding van mens en dier, met onze energievoorziening, en zelfs met onze opleidingen en met onze verzekeringen. Het ergste zijn banken die liever in zee gaan met grote internationale bedrijven dan geld uit te geven aan hoog innovatieve bedrijfjes die een goed product maken. Maar ook Verzekeraars die zonder inhoudelijke kennis van zaken, bepalen wat goed voor u en mij is.

Banken en Verzekeraars staan daarmee wederom aan de basis van de te teloorgang van kennis en kwaliteit. Mede omdat ze met hun lobby regeringen zover hebben weten te krijgen dat ze elke mens dwingen een bankrekening of verzekeringspolis te hebben, waardoor zij over het geld beschikken van een ander en bepalen wat gezondheid is.

Het geld wordt door dergelijke bedrijven slechts verkwanseld. Het zijn de tollenaars van de huidige tijd. En de V.S. en de U.K. hebben ons inmiddels veroverd (zonder oorlog) omdat wij ons weten uit handen geven.


- Welke vetten zijn nu echt gezond
- Wat doet stress met je lichaam
- Welke e-nummers vermijd je beter
- Welke voedingsstoffen verzuren
- Waarom zijn zoveel mensen moe
- Elke week de laatste nieuwtjes
- Nuttige praktische adviezen

Email adres >


Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons


[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

 


View My Stats