Nieuws
Superfoods
Acai
Acerola
Chia

Chlorella
Maca
Rozenbottel

Spirulina
Tarwegras
Informatie lijn

Maandag t/m Vrijdag
10.00 - 19.00 uur


Bel 0346-330038
Of email ons

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Naam
Email

Informatie

Naar het hoofdmenu
Alle thema's : A-Z
Word nu lid
Kennisavonden
Ervaringsverhalen
Contact

 

 



Nieuwe studie onderzoekt hoe sociaal begrip tot stand komt
in de hersenen

Begrijpen waarom mensen met autisme en schizofrenie moeite hebben met sociale interactie.

In een studie die wordt gepubliceerd in "Psychological Science" tonen onderzoekers van de Aarhus University en de Universiteit van Kopenhagen aan dat hersencellen in wat het spiegelsysteem wordt genoemd mensen helpen de zin helpen inzien van acties die ze andere mensen zien uitvoeren in het dagelijks leven.

Met behulp van magnetische stimulatie om tijdelijk het normaal werken van de gebieden van de menselijke hersenen betrokken bij de productie van acties tijdelijk te verstoren, is aangetoond dat deze gebieden ook betrokken zijn bij het ​​begrijpen van acties. De studie is de eerste om een duidelijk causaal effect aan te tonen waar eerdere studies vooral hebben gekeken naar correlaties die moeilijk te interpreteren zijn.

Eén van de onderzoekers, John Michael, legt het proces uit:

"Er is veel hype rond het spiegelsysteem maar nu hebben we een experiment dat uiteindelijk zorgt voor duidelijk en eenvoudig bewijs dat het spiegelsysteem dient om mensen te helpen de zin in te zien van acties door anderen uitgevoerd," zegt John Michael.

Inzicht in autisme en schizofrenie.

De studie laat zien dat er gebieden in de hersenen zijn die betrokken zijn bij de productie van acties. De onderzoekers hebben nu aanwijzingen gevonden dat deze gebieden bijdragen tot het begrip van de acties van anderen. Dit betekent dat dezelfde gebieden bijdragen tot acties en tot het begrijpen van acties van anderen. Dit helpt ons in het dagelijks leven maar houdt ook een groot potentieel in voor het proberen begrijpen waarom mensen met autisme en schizofrenie moeite hebben met sociale interactie.

"Het bereiken van de kennis van de onderliggende processen van sociaal begrip bij mensen in het algemeen is een belangrijk onderdeel van het proces voor het bereiken van de kennis van de onderliggende oorzaken van de moeilijkheden die sommige mensen met de diagnose autisme en schizofrenie hebben met sociale interactie. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat dit slechts een stukje is van de puzzel."

"De bevindingen kunnen interessant zijn voor therapeuten en psychiaters die werken met patiënten met schizofrenie of autisme of zelfs voor educatieve onderzoekers", voegt John Michael er aan toe.

Vertaling Andre Teirlinck


Ontvang ons gratis eboek + de wekelijkse nieuwsbrief

- Welke vetten zijn nu echt gezond
- Wat doet stress met je lichaam
- Welke e-nummers vermijd je beter
- Welke voedingsstoffen verzuren
- Waarom zijn zoveel mensen moe
- Elke week de laatste nieuwtjes
- Nuttige praktische adviezen

Email adres >



Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 

 

 


View My Stats