Protest tegen gentech organismen lab in Lelystad


In november en december 2014 hebben m eer dan 45 mensen, de Gentechvrije Burgers en Stichting Ekopark uit Lelystad een zienswijze gestuurd vanwege een voorgenomen vergunning via WABO voor een inrichting voor het uitvoeren van algemene laboratorium- werkzaamheden en handelingen met gentech organismen op de Platinastraat 33 te Lelystad. Aanvraagnummer: 1433589.

Voor de zienswijze en alle info http://www.gentechvrij.nl/plat.html

Zij stellen o.a.:

1. Dit soort laboratoria, die met ggo's werken, niet in een gebied thuis horen waar veel mensen wonen en/of werken. Verspreiding van ggo's mede kan plaatsvinden door in- en uitloop van personen. Er zijn al genoeg laboratoria in Lelystad die met zeer gevaarlijke organismen werken en dat zou verboden moeten worden.

2. Het bij genetische manipulatie om een pseudowetenschap gaat.

3. Het milieu, het (riool- en grond)water, de bodem en de lucht zwaar verontreinigd kunnen worden als de gentech organismen ontsnappen of doelbewust losgelaten worden.

4. Wanneer men genetisch gemanipuleerde organismen eenmaal in het milieu heeft losgelaten, dan is het niet meer mogelijk deze beslissing terug te draaien. De in het milieu gebrachte gentech organismen kunnen een gevaar opleveren voor de gezondheid van het milieu, van de mens, het dier en de plant. Het is mogelijk dat GMO's mede verband houden met Agrobacterium & Morgellons Disease. Vooral laboranten en boeren moeten beducht zijn voor besmetting.

5. Over een langere tijd kunnen in het oneindig complexe ecosysteem veranderingen optreden, waarvan de aard en omvang met de huidige stand van de wetenschap onmogelijk is te overzien.

6. Genetische vervuiling is potentieel vervuiling die zichzelf vermenigvuldigt.

7. Dit kan de kwaliteit van het leven van alle toekomstige generaties van alle levensvormen in het gedrang brengen.

8. In deze situatie is er maar één zinnige beslissing mogelijk: geen genetische manipulatie. In plaats daarvan moeten reeds bestaande natuurlijke technologieën op grond van een ruimer inzicht in de werkelijkheid onderzocht en aangewend worden, en waar nodig moeten zij ontwikkeld worden.

Miep Bos


- Welke vetten zijn nu echt gezond
- Wat doet stress met je lichaam
- Welke e-nummers vermijd je beter
- Welke voedingsstoffen verzuren
- Waarom zijn zoveel mensen moe
- Elke week de laatste nieuwtjes
- Nuttige praktische adviezen

Email adres >


Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons


[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

 


View My Stats