Landgoed Roggebotstaete wordt bijenparadijs


Een gebrek aan een gezonde leefomgeving wordt vaak gezien als de oorzaak van de dalende bijenpopulatie. De stichting Triodos Foundation en Landgoed Roggebotstaete slaan de handen ineen en ontwikkelen het ecologische landgoed tot bijenparadijs; een groot gebied waar niet gespoten wordt, veel bloemen staan en voldoende nestmogelijkheden voor de bij zijn.

Naast het feit dat het landgoed al vol staat met bijzondere bloemen en omgeven wordt door 800 hectare natuurgebied wordt er ook geïnvesteerd in nieuwe aanplant. Samen met de Vlinderstichting en de Nederlandse Bijenhouders Vereniging wordt in het najaar een idylle aangelegd; een weide vol met bloemen die vlinders en bijen heerlijk vinden. De Wageningen Universiteit gaat wetenschappelijk onderzoek naar het functioneren van de bij en zal begeleiding bieden bij het bouwen van wilde bijenhotels.

Eric Rutten (59) en Lennard Duijvestijn (29) zijn de beheerders van Landgoed Roggebotstaete. Zij werken samen om de natuur op het landgoed te onderhouden en te ontwikkelen. Dat dit nu leidt tot de realisatie van een bijenparadijs is een droom die uitkomt: “We weten dat dit natuurgebied veel te bieden heeft. Toch misten we nog de partners om het volle potentieel van het landgoed te benutten. Met deze partners, en voormalig Warmonderhof directeur Jan Saal als imker, kunnen we heel veel betekenen voor de bij”, aldus Eric.

Landgoed Roggebotstaete wil niet alleen de leefomgeving van de bij verbeteren. “De situatie van de bij staat symbool voor de fase waar de mensheid in zit. Gaan we verder met het vernietigen van onze leefomgeving of gaan we investeren in natuur en een gezonde toekomst? Wij geloven in dat laatste. Als de bij het goed heeft, dan hebben andere dieren, en de mens, het ook goed”, zegt Lennard.

Op 21 juni is de kick-off voor de ontwikkeling van het landgoed tot bijenparadijs. Dan zal de unieke bijenstal die gebouwd is op Landgoed Roggebotstaete feestelijk worden geopend met een benefietavond. Er wordt een diner georganiseerd met koks uit het netwerk van de Youth Food Movement en er zullen muzikanten aanschuiven. Meer info en tickets via www.crowdaboutnow.nl/roggebotstaete



- Welke vetten zijn nu echt gezond
- Wat doet stress met je lichaam
- Welke e-nummers vermijd je beter
- Welke voedingsstoffen verzuren
- Waarom zijn zoveel mensen moe
- Elke week de laatste nieuwtjes
- Nuttige praktische adviezen

Email adres >


Bezoek ook eens Leefbewust Plaza en steun ons werk


Gratis plaatjes voor gebruik op social media sites zoals Facebook

Link



Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons


[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

 


View My Stats