Nieuws
Superfoods
Acai
Acerola
Chia

Chlorella
Maca
Rozenbottel

Spirulina
Tarwegras
Informatie lijn

Maandag t/m Vrijdag
10.00 - 19.00 uur


Bel 0346-330038
Of email ons

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Naam
Email

Informatie

Naar het hoofdmenu
Alle thema's : A-Z
Word nu lid
Kennisavonden
Ervaringsverhalen
Contact

Gratis eboek

 

 



Complementaire geneeskunde veel gebruikt om kinderen te behandelen met autisme en ontwikkelingsachterstand

Uit een studie van de diverse behandelingen die worden ingezet bij jonge kinderen met autisme en andere ontwikkelingsstoornissen hebben onderzoekers aan het 'UC Davis MIND' Institute ontdekt dat gezinnen vaak gebruik maken van complementaire en alternatieve geneeskunde (CAM) en dat de meest frequente gebruikers ervan ouders zijn met hogere opleiding en hoger inkomen.

Er is geen 'Food and Drug Administration' goedgekeurde medische behandeling voor de kernsymptomen van autisme spectrum stoornis, een levenslange neurologische aandoening waarvan de kenmerken tekorten zijn in de sociale verbondenheid, repetitieve gedachten en gedragingen en vaak verstandelijke beperking.

In de zoektocht naar behandelingen om hun kinderen te helpen kunnen gezinnen zich wenden tot onconventionele benaderingen, zoals mind-body medicine (bijvoorbeeld meditatie of gebed ), homeopathische middelen, probiotica, alternatieve diëten of meer invasieve therapieën zoals vitamine B12 injecties, intraveneus immunoglobuline of chelatietherapie - waarvan sommige significante risico's in zich dragen.

Het onderzoek is vandaag online gepubliceerd in het 'Journal of Behavioral and Developmental Pediatrics'. Het werd geleid door Robin Hansen, directeur van het 'Center for Excellence in Developmental Disabilities' aan het 'MIND Institute' en hoofd van de afdeling 'Developmental Behavioral Pediatrics' aan de 'UC Davis School of Medicine'.

"Uit onze Noord-Californië populatiestudie blijkt niet dat gezinnen complementaire en alternatieve behandelingen kiezen door het gebrek aan beschikbaarheid van de conventionele diensten zoals gesuggereerd door een ander onderzoek," zei Hansen. " In plaats daarvan gebruiken ze de behandelingen in aanvulling op conventionele benaderingen."

De oorzaak of oorzaken van de meeste neurologische aandoeningen zijn niet bekend en de verschijnselen kennen geen remedie. Veel kinderen lijden aan een breed scala van bijbehorende symptomen die niet direct kunnen worden geassocieerd met hun toestand en dat
maakt hun dagelijks leven en dat van hun families stressvol. Dergelijke symptomen zijn prikkelbaarheid, hyperactiviteit, gastro-intestinale problemen en slaapstoornissen.

De studie omvatte bijna 600 kinderen tussen 2 en 5 jaar met autisme en ontwikkelingsachterstand die opgenomen waren in de 'Childhood Autism Risk froGenetocs and the Environment' ( CHARGE ) studie. Van de deelnemers werden er 453 gediagnosticeerd met autisme en 125 met vertraging in de ontwikkeling.

Het gebruik van CAM was frekwenter bij kinderen met autisme dan bij kinderen gediagnosticeerd met andere vormen van vertraging in de ontwikkeling , 40 procent versus 30 procent respectievelijk. Bijna 7 procent van de kinderen met autisme waren op glutenvrij/caseinevrij dieet, met name kinderen met frequente gastro-intestinale problemen .

"We waren blij te constateren dat de meeste gezinnen CAM therapieën kozen die een laag risico hadden," zei Kathleen Angkustsiri, assistent professor in de ontwikkelings- en gedragsproblemen kindergeneeskunde en medeauteur.

Echter, bij een klein maar statistisch significant aantal - ongeveer 4 procent - werden alternatieve behandelingen gevonden door de studie geclassificeerd als mogelijk onveilig, invasief of onbewezen, zoals schimmeldodende medicijnen, chelatietherapie en vitamine B 12 injecties.

"Onze studie suggereert dat kinderartsen en andere dokters moeten informeren naar CAM gebruik in het kader van de zorg voor kinderen met autisme en andere ontwikkelingsstoornissen om zo een actievere rol te spelen in het helpen van gezinnen te beslissen over de behandeling opties op basis van de beschikbare informatie met betrekking tot potentiële voordelen en risico's ", zegt Roger Scott Akins , hoofdauteur en een voormalige postdoc aan het 'MIND Institute', die nu voorzitter is van de afdeling 'Neurodevelopmental Pediatrics" op het 'Naval Medical Center' in Portsmouth, Virginia

Irva Hertz - Picciotto, professor van volksgezondheidswetenschappen en belangrijkste onderzoeker van de CHARGE- studie zei dat het onderzoek de opkomende behoefte aan het identificeren van gevalideerde behandelingen voor neurologische aandoeningen ondersteunt.

"Deze bevindingen benadrukken de enorme en dringende behoefte aan effectieve behandelingen en rigoureus onderzoek dat de behandelingen kan identificeren en verifiëren van de effectiviteit en veiligheid", zegt Hertz - Picciotto . "Natuurlijk is het redelijk voor ouders om te blijven zoeken naar manieren om hun kinderen te helpen wanneer er weinig effectieve behandelingen zijn en niemand hun kind kan helpen."

Vertaling Andre Teirlinck



Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 

 

 


View My Stats