Nieuws
Superfoods
Acai
Acerola
Chia

Chlorella
Maca
Rozenbottel

Spirulina
Tarwegras
Informatie lijn

Maandag t/m Vrijdag
10.00 - 19.00 uur


Bel 0346-330038
Of email ons

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Naam
Email

Informatie

Naar het hoofdmenu
Alle thema's : A-Z
Word nu lid
Kennisavonden
Ervaringsverhalen
Contact

Gratis eboek

 

 



Geneesmiddelen gerelateerd aan cannabis hebben pijnstillend potentieel bij artrose

Gesynthetiseerde chemische verbindingen in het laboratorium, vergelijkbaar met die gevonden in cannabis, kunnen worden ontwikkeld als mogelijke geneesmiddelen om de pijn van artrose te verminderen.

Volgens nieuw onderzoek aan de 'Arthritis Research UK Pain Centre' aan de Universiteit van Nottingham kunnen deze verbindingen ook de ontstekingen verminderen.

Cannabis bevat een aantal natuurlijke chemische stoffen genaamd cannabinoïden waarop de hersenen kunnen reageren. Cannabis en syntetische vervaardigde cannabinoïde verbindingen kunnen pijn verzachten bij testdieren met artritis maar hun gebruik is beperkt door ongewenste psychologische bijwerkingen.

Nu heeft een team van onderzoekers onder leiding van professor Victoria Chapman van het 'Arthritis Research UK Pain Centre' aan de Universiteit van Nottingham aangetoond dat selectief behandelen van de molecules die instaan voor de natuurlijke pijngewaarwording, genaamd cannabinoïde receptoren (CB2) ook de pijn vermindert bij testdieren met artrose . Dit werkt gedeeltelijk op het centrale zenuwstelsel (hersenen en ruggenmerg). De verbinding die wordt gebruikt in dit onderzoek, genaamd JWH133, een synthetisch cannabinoïde molecuul is vervaardigd in een laboratorium en is niet afkomstig van de cannabisplant .

Bij uitbreiding van het ​​onderzoek op mensen, toonden studies van het menselijk ruggenmergweefsel voor het eerst de aanwezigheid van deze receptor aan; interessant om weten dat de hoeveelheid receptor gerelateerd is aan de ernst van de artrose. Dit is dan het bewijs dat dit medicijn klinisch relevant is voor artrose pijnen.

Van cannabinoïden is bekend dat het antionstekingseffecten heeft en het team heeft aangetoond dat JWH133 de niveaus van ontsteking verminderde bij hun studie van artrose. Aldus hebben CB2 cannabinoïde medicijnen een dubbel gunstig effect voor mensen met artrose door het verstrekken van verlichting van de pijn en de vermindering van ontsteking in het gewricht.

Hun bevindingen zijn online gepubliceerd in het tijdschrift 'PLoS One'.

Victoria Chapman, hoogleraar Neuropharmacology, zei: "Deze bevinding is belangrijk omdat de hersenen en het ruggenmerg pijn signaalwegen bekend zijn om de belangrijke bijdrage die zij leveren aan artrose pijn. Deze nieuwe gegevens ondersteunen de verdere evaluatie van de op selectieve cannabinoïde interventies gesteunde behandeling van artrose pijnen."

Professor Alan Silman, medisch directeur van 'Arthritis Research UK' , voegde eraan toe: "Miljoenen mensen leven met de ernstige invaliderende pijn veroorzaakt door artrose en betere pijnbestrijding is dringend nodig. Dit onderzoek ondersteunt niet het gebruik van recreatieve cannabis. Zij toont wel aan dat er een mogelijkheid is om een geneesmiddel te ontwikkelen die de gedragingen van cannabinoïdereceptoren nabootst zonder ernstige bijwerkingen."

In het Verenigd Koninkrijk lijden acht miljoen mensen aan osteoartritis dat optreedt wanneer het kraakbeen van de botten slijt, waardoor stijfheid en gewrichtspijn ontstaan en is een belangrijke oorzaak van invaliditeit. De huidige behandeling is beperkt tot pijnbestrijding, lichaamsbeweging, fysiotherapeutisch gewichtsverlies en vervanging. Er zijn geen medicijnen die de progressie vertragen en meer effectieve behandeling is dringend nodig.

Vertaling: Andre Teirlinck



Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 

 

 


View My Stats