Loyola onderzoeker ontdekt dat coma zuipen het immuunsysteem verstoort bij jonge volwassenen

Volgens een studie onder leiding van een onderzoeker aan de Loyola University Chicago Stritch School of Medicine verstoort binge drinken bij jonge, gezonde volwassenen aanzienlijk het immuunsysteem.

Afhankelijk van hun gewicht dronken de deelnemers tijdens de studie deelnemers vier of vijf shots wodka. Twintig minuten na het bereiken van de piek intoxicatie verhoogde het vermogen van hun immuunsysteem. Maar toen twee uur en vijf uur na de piek intoxicatie opnieuw werd gemeten was hun immuunsysteem minder actief dan wanneer ze nuchter waren.

De studie van Majid Afshar, MD, MSCR, en collega's is online gepubliceerd in Alcohol, een internationale, peer-reviewed tijdschrift.

Binge drinken verhoogt het risico op valpartijen, brandwonden, schotwonden, auto-ongelukken en andere traumatische verwondingen. Een derde van trauma patiënten hebben alcohol in hun lichaam.

Naast het vergroten van de kans op traumatische letsels, schaadt binge drinken het lichaam in zijn herstelvermogen bij verwondingen. Eerdere studies hebben bijvoorbeeld gevonden dat drankmisbruik vertragingen veroorzaakt van wondgenezingen en bloedverlies verhoogt; verder maakt het patiënten vatbaar voor longontsteking en infecties door katheters. Binge drinkers hebben ook meer kans om te sterven aan traumatische letsels. De studie onder leiding van Dr. Afshar illustreert een ander potentieel schadelijke effect van binge drinking.

Drinkers begrijpen in ’t algemeen hoe binge drinking hun gedrag verandert. "Maar er is minder besef van de schadelijke effecten van alcohol op andere gebieden, zoals het immuunsysteem," zei Elizabeth Kovacs, PhD, een mede-auteur van de studie en directeur van het Loyola's Alcohol Research Program.

Het National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism definieert binge drinken als het drinken tot het bereiken van een bloedalcoholgehalte van 0.08. Dit gebeurt meestal na vier drankjes voor vrouwen of vijf drankjes voor mannen, verbruikt in twee uur. Eén op de zes Amerikaanse volwassenen drinkt ongeveer vier keer per maand binge en binge drinken komt vaker voor bij jonge volwassenen van 18 tot en met 34 volgens Centers for Disease Control and Prevention.

Dr. Afshar leidde het onderzoek aan de Universiteit van Maryland, waar hij een fellowship beëindigde voordat hij naar Loyola ging. De studie omvatte acht vrouwen en zeven mannen met een gemiddelde leeftijd van 27. Elke vrijwilliger dronk genoeg wodka - meestal vier of vijf shots - om aan de definitie van binge drinking te voldoen. (Een 1.5 oz. shot wodka heeft de alcohol equivalent van een 113 gr glas wijn of een 340 gr blikje bier.) Dr. Afshar en collega's namen bloedmonsters bij 20 minuten, twee uur en vijf uur na de piek intoxicatie, omdat dit de momenten zijn waarop dronken patiënten meestal komen naar trauma centra voor de behandeling van alcohol gerelateerde verwondingen.

Uit de bloedmonsters bleek dat 20 minuten na de piek intoxicatie de activiteit van het immuunsysteem was toegenomen. Er werden hogere niveaus van drie typen witte bloedcellen waargenomen die belangrijke componenten zijn van het immuunsysteem: leukocyten, monocyten en natuurlijke killer cellen. Er waren ook verhoogde niveaus van eiwitten genaamd cytokines die het immuunsysteem aanzetten tot meer activiteit.

Twee uur en vijf uur na de piek intoxicatie vonden de onderzoekers het tegenovergestelde effect: minder circulerende monocyten en natuurlijke killercellen en hogere niveaus van verschillende cytokines die het signaal zijn van een minder actief immuunsysteem.

Dr. Afshar is van plan een follow-up studie uit te voeren op patiënten met brandwonden. Hij zal patiënten die alcohol in hun lichaam hadden bij het binnenkomen in het centrum met patiënten die alcohol-vrij waren. Hij zal de immuunsysteem markers uit elke groep meten en de reslutaten vergelijken, met inbegrip van longbeschadiging, orgaanfalen en dood.

Dr. Afshar is een longarts, spoedarts en epidemioloog. Hij is assistent-professor aan de afdeling Pulmonary and Critical Care Medicine en aan het Department of Public Health Sciences van Loyola University Chicago Stritch School of Medicine.

Loyola's nationaal erkend Alcohol Research Program onderzoekt o.a. hoe zwaar drinken het vermogen van het lichaam belemmert om te herstellen van brandwonden en trauma, hoe alcoholmisbruik schade aan botten veroorzaakt en of tiener binge drinken het risico op stemmingsstoornissen later in het leven kan verhogen.

Dr. Afshar’s studie is getiteld "Acute immunomodulatory effects of binge alcohol ingestion." Naast Drs. Afshar en Kovacs, werkten mme aan de studie Stephanie Richards; Dean Mann, MD; Alan Cross, MD; Gordon Smith, MPH; Giora Netzer, MD; en Jeffrey Hasday, MD, alle van de Universiteit van Maryland.

De studie werd gefinancierd door het National Institute on Alcohol Abuse en Alcoholism en de Universiteit van Maryland.

Bron: http://loyolamedicine.org/

Vertaling: Andre Teirlinck


- Welke vetten zijn nu echt gezond
- Wat doet stress met je lichaam
- Welke e-nummers vermijd je beter
- Welke voedingsstoffen verzuren
- Waarom zijn zoveel mensen moe
- Elke week de laatste nieuwtjes
- Nuttige praktische adviezen

Email adres >


Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons


[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

 


View My Stats