Nieuws


balk2.jpg (42734 bytes)


Weer een misleidend rapport over statines

Een paar weken geleden vertelde een Italiaanse onderzoeksgroep ons dat oude gezonde mensen veel baat hebben bij een behandeling met statines. In de samenvatting kunt u lezen dat er geen significant effect is op de mortaliteit maar het risico op myocardinfarct kelderde met 39,4% en het risico op beroerte met 23,8% al na 3,5 jaar behandeling. Deze cijfers werden berekend uit de resultaten van acht proeven op statines in een zogenaamde meta-analyse .

De studie werd sindsdien in diverse nieuws media besproken. Ze citeren ook Gregg Fonarow 's commentaar op de studie. Hij is professor in de cardiologie en de woordvoerder van de American Heart Association en heeft subsidies en onderzoekssteun ontvangen van Pfizer, Merck, Bristol-Myers Squibb en GlaxoSmithKline. Je hebt waarschijnlijk zijn boodschap vernomen : "Statines vormen één van de meest effectieve strategieën voor individuele en bevolkingsniveau cardiovasculaire gezondheid ... De voordelen van statines wegen op tegen de risico's voor primaire preventie in de klinische studies die tot nu toe uitgevoerd zijn. "

Maar de cijfers van de Italiaanse studie werden gegeven in percentages en niet in procentpunten. Als je het verschil niet kent lees dan mijn nieuwsbrief van juli. Binnen de studietekst (de meeste artsen en onderzoekers lezen alleen samenvattingen) kun je lezen dat "een hartinfarct is opgetreden bij 2,7% van de patiënten die statines gebruikten in vergelijking met 3.9 % van die met een placebo " en " beroerte werd gemeld bij 2,1% van de patiënten vergeleken met 2,8% bij placebo " .

Dus het voordeel wat betreft niet-fataal myocardinfarct was slechts 1,2 procentpunt en het voordeel wat betreft niet-fatale beroerte was slechts 0,7 procentpunt. En vergeet niet dat zowel een hartaanval als een beroerte vaak kan genezen met weinig of geen blijvende schade terwijl een behandeling met statines wordt geassocieerd met veel ernstige bijwerkingen. Degenen die mijn boeken hebben gelezen weten dat volgens onafhankelijke onderzoekers spierproblemen voorkomen bij minstens 20 % en dat veel mannen er impotent van worden; diabetes komt voor bij ongeveer 4 % en een onbekend aantal lijden aan psychische stoornissen waaronder geheugenverlies, depressie, slaapstoornissen en Alzheimer .

Het sterkste argument tegen cholesterolverlagende behandeling van oude mensen is dat meer dan 20 studies hebben aangetoond dat oude mensen met een hoog cholesterolgehalte het langst leven. Als je denkt dat dit ongelooflijk klinkt kun je de studieteksten zelf lezen want ik heb alle verwijzingen naar deze studies gegeven op één van mijn cholesterol sites. Ik heb nog geen studie gevonden die dat tegenspreekt.

Heeft de maffia de farmaceutische industrie overgenomen?

Er is overweldigend bewijs dat de door de industrie gesponsorde cholesterol onderzoekers reeds een halve eeuwe de wereld misleid hebben. Sinds lange tijd heb ik het vermoeden dat de maffia de grote farmaceutische bedrijven is binnengedrongen. Ik bedoel er zijn veel meer gezonde mensen dan verslaafden in deze wereld.

De lijst van misleidende informatie over cholesterol, één van de belangrijkste moleculen in ons lichaam, is bijna eindeloos, en meer en meer beseffen onderzoekers dat. Lees bijvoorbeeld een onthullend artikel dat onlangs gepubliceerd is in Scientific Research. Als je niet bekend bent met de wetenschappelijke taal heeft Justin Smith de belangrijkste punten van het artikel voor u samengevat .

Op dezelfde website kunt u een exemplaar van "Statin Nation" bestellen een briljante en informatieve film van Justin waar hij een aantal kritische wetenschappers waaronder ikzelf heeft geïnterviewd. Voor zover ik weet is hij nog op geen enkel televisieprogramma vertoond. Ik neem aan dat er geen enkele programma directeur het lef heeft om de farmaceutische industrie uit te dagen.

Alhoewel, in Denemarken is er een moedige professor aan het Universitair Ziekenhuis van Kopenhagen. Zijn naam is Peter Gotzsche. Hij is de oprichter en directeur van de Nordic Cochrane Centre. Onder zijn vele bijdragen aan de wetenschap is er zijn studie waar hij heeft aansgetoond dat mammografiet tal van gezonde vrouwen omgevormd heeft tot patiënten zonder verlaging van de mortaliteit van borstkanker. Hier is een interview met Gotzsche daarover .

Onlangs heeft hij een boek gepubliceerd waarin hij de vele frauduleuze manieren aan de kaak stelt waarop we zijn misleid om onze gezondheid te laten vernietigen door de producten van de farmaceutische industrie. De titel van het boek zegt genoeg : "Deadly Medecines and Organised Crime : How big pharma has corrupted healthcare." Zijn boek is ook verschenen in het Deens.

In zijn boek heeft hij zijn beschuldigingen gedokumenteerd door te verwijzen naar meer dan 900 stukken en documenten en het boek heeft twee lovende voorwoorden, één is van Drummond Rennie, voormalig redacteur van de Journal of the American Medical Association ( JAMA ) en het ander van Richard Smith voormalig redacteur van het British Medical Journal. U kunt het laatste hier lezen.

Gotzsche werd geïnterviewd in de Deense televisie over zijn boek en er is veel discussie ontstaan in de kranten. Hij is natuurlijk al persoonlijk aangevallen maar zonder pertinente argumenten.

Goede vetten en slechte vetten

Degenen die mijn boeken of nieuwsbrieven hebben gelezen weten dat de waarschuwingen tegen cholesterol gebaseerd zijn op ijle lucht. In het geval u nog twijfelt, lees het artikel door THINCS leden Malcolm Kendrick en Duane Graveline, en een verslag van Göran Petersson, professor aan de afdeling Chemische en Biologische Engineering, University Chalmer's in Göteborg

Uffe Ravnskov, MD, PhD, onafhankelijke onderzoeker
Woordvoerder van THINCS, The International Network of Cholesterol Sceptici
Magle Stora Kyrkogata 9, 22350 Lund, Zweden
tel. +46 46145022 of +46-702580416
www.ravnskov.nu / Uffe

Vertaling: Andre Teirlinck
Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons

 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Naam
Email

Informatie

Naar het hoofdmenu
Alle thema's : A-Z
Word nu lid
Kennisavonden
Ervaringsverhalen
Contact

Informatie lijn

Maandag t/m Vrijdag
9.00 - 18.00 uur


Bel 0346-330038
Of email ons

Superfoods
Acai bes
Acerola
Chia zaden

Chlorella
Kamutgras
Maca
Maqui bes
Rozenbottel

Spirulina
Tarwegras
Handige links

 


View My Stats