Cocktail van chemische stoffen kan kanker veroorzaken


Een wereldwijde ‘speciaal daartoe gevormde groep’ roept op tot onderzoek naar hoe alledaagse chemische stoffen in ons milieu kanker kunnen veroorzaken

Als het publiek op dagelijkse basis aan vijftig chemicaliën blootgesteld wordt, kan dit kanker veroorzaken wanneer het wordt gecombineerd, volgens nieuw onderzoek

Brunel University

Een wereldwijde speciale groep van 174 wetenschappers uit toonaangevende research centra in 28 landen onderzocht het verband tussen mengsels van veel voorkomende chemicaliën en de ontwikkeling van kanker. De studie selecteerde 85 stoffen als niet als kankerverwekkend voor de mens en vond 50 ondersteunende sleutels naar-kanker-gerelateerde mechanismen bij blootstelling die in de omgeving van vandaag worden gevonden.

Langdurige zorgen over de gecombineerde en additieve effecten van de dagelijks chemicaliën is de organisatie, geleid door Leroy Lowe van Halifax Nova Scotia, aangesteld om het team samen te stellen om voor de eerste keer uit te zoeken wat men weet over de mengsels in het licht gezien van kanker biologie.

Cancer Bioloog Dr. Hemad Yasaei van Brunel University London droeg zijn kennis over mbt genen en moleculaire veranderingen tijdens de ontwikkeling van kanker. Hij zei: "Dit onderzoek ondersteunt het idee dat chemische stoffen op zich niet schadelijk hoeven te zijn, maar bij het combineren en accumuleren in ons lichaam kanker kunnen veroorzaken en zou achter de wereldwijde kankerepidemie waar we getuige van zijn, kunnen liggen. We moeten ons dringend richten op meer hulpbronnen om onderzoek naar het effect te doen van lage dosis blootstelling aan mengsels van chemische stoffen in het voedsel dat we eten, de lucht die we inademen en het water dat we drinken. "

Professor Andrew Ward van het Departement Biologie en Biochemie aan de Universiteit van Bath, die op het gebied van kanker epigenetica en het milieu heeft bijgedragen, zei: "Een review op deze schaal, op zoek naar milieu chemicaliën uit het oogpunt van alle belangrijke kenmerken van kanker, is ongekend. "

Professor Francis Martin van Lancaster University, die bijdroeg aan het onderzoek van hoe zo'n typisch milieu-risico disfunctionele stofwisseling bij kanker beïnvloedt, onderschreef deze opvatting.

Hij zei: "Ondanks een stijgende incidentie van de vele vormen van kanker, is er veel te weinig onderzoek geïnvesteerd in het onderzoek van de cruciale rol van de milieu verwekkers. Dit wereldwijde team van onderzoekers richten opnieuw onze aandacht op dit weinig-onderzochte gebied.".

In het licht van het overtuigend bewijs van de taskforce wordt opgeroepen tot een grotere nadruk op en de steun voor onderzoek naar de lage dosis blootstelling aan mengsels van chemische stoffen in het milieu. Lopend onderzoek veronderstelt dat chemicaliën verantwoordelijk zouden kunnen zijn voor maar liefst één op de vijf vormen van kanker. Met de menselijke bevolking routinematig blootgesteld aan duizenden chemicaliën moeten de effecten beter worden begrepen om kankergevallen wereldwijd te verminderen.

Het onderzoek zal worden gepubliceerd in een speciale serie van Oxford University Publishing's Carcinogenesis journaal op dinsdag 23 juni. Goodson Willem III, een senior wetenschapper aan het California Pacific Medical Center in San Francisco en de hoofdauteur van de synthese zei: "Omdat er zo veel chemische stoffen onvermijdelijk zijn in het milieu, dat lage dosis effecten die direct gerelateerd zijn aan kanker kunnen veroorzaken, de manier waarop we toen chemische stoffen hebben getest (één per keer) is echt heel verouderd. Elke dag worden we blootgesteld aan een milieu 'chemische soep', zodat het noodzakelijk is om de effecten van onze voortdurende blootstelling aan deze chemische mengsels te kunnen evalueren."

Vertaling Shanti Onneweer


Ontvang iedere vrijdag de laatste nieuwtjes en videos

Ontvang onze nieuwsbrief


     


    Uw persoonlijke gegevens worden niet aan derden verstrekt
    Nieuwsbrief kan ieder moment gestopt worden.
    Ons mailadres:
    info@ugamedia.com


    [ Terug naar het hoofdmenu ]

     

     


    View My Stats