E-sigaretten: Geen gezond alternatief voor rokers


Allergologen waarschuwen E-rokers tegen onbekende risico’s.

Caveat emptor - of "koper wees op je hoede" geldt als het gaat om de onbekende gevolgen voor de gezondheid van E-sigaretten. Een artikel in het juninummer van Annals of Allergy, Astma & Immunology, het wetenschappelijk tijdschrift van de American College of Allergy, Astma en Immunologie (ACAAI), onderzoekt de risico's, waaronder de voortdurende afhankelijkheid van nicotine en het dubbel gebruik van E-sigaretten en gewone sigaretten.

Het artikel onderzoekt het idee dat één van de eerste "voordelen voor de gezondheid” van E-sigaretten was dat ze zouden helpen om het roken te verminderen. De auteurs zeggen dat deze theorie niet bewezen is en er geen bewijs is dat die beweringen ondersteunt.

"Ondanks het schijnbaar optimisme rond E-sigaretten en hun vermeende therapeutische rol in het stoppen met roken , is er gewoon niet genoeg bewijs om te suggereren dat consumenten E -sigaretten zouden moeten gebruiken voor dit doel," zei allergoloog Andrew Nickels, MD, hoofdauteur, ACAAI lid , Mayo Clinic Afdeling voor Allergie en Immunologie .

Een andere reden tot bezorgdheid is dat wanneer mensen gebruik maken van E-sigaretten in het openbaar en nog steeds gewone sigaretten roken thuis, ze kinderen en astmalijders bloot blijven stellen aan gevaarlijke tweedehands rook.

"Dubbel gebruik van zowel E-sigaretten als gewone sigaretten creëert ​het risico op blootstelling aan passief roken waardoor verergering van respiratoire effecten op kinderen en astmapatiënten. Het bevordert ook de lopende nicotineverslaving," zei Chitra Dinakar, MD, mede auteur, ACAAI collega en professor in de kindergeneeskunde aan Children's Mercy Ziekenhuizen .

Omdat E-sigaretten vrij nieuw zijn, kunnen er andere gezondheidsproblemen op lange termijn voorkomen die nog ontdekt moeten worden. Resultaten van langdurige blootstelling aan dergelijke stoffen zijn bekend. Vanwege het gebrek aan gegevens over de productie weten de meeste consumenten niet wat er in de E-sigaretten zit die ze kopen. De Amerikaanse Food and Drug Administration geeft toe dat de veiligheid en werkzaamheid van E-sigaretten niet volledig is onderzocht en consumenten hebben geen manier om te weten of E-sigaretten veilig zijn voor het beoogd gebruik.

Organisaties zoals ACAAI pleiten voor een betere controle en regulering door de FDA. De ACAAI verklaring over E-sigaretten erkent dat nicotine aangevoerd door gelijk welk mechanisme een drug blootstelling betekent en dat de verdampingeninstrumenten een leveringsysteem van drugs zijn die beide binnen de werkingssfeer van de regelgeving van de Federal Drug Agency vallen.

Het inademen van irriterende stoffen, zoals rook en dampen heeft een impact op de longen, of het nu licht of ernstig is. En irriterende stoffen kunnen astma-aanvallen veroorzaken bij sommige personen. Deze aanvallen zijn verantwoordelijk voor enkele van de 4000 astmagerelateerde sterfgevallen per jaar.

Vertaling: Andre Teirlinck



- Welke vetten zijn nu echt gezond
- Wat doet stress met je lichaam
- Welke e-nummers vermijd je beter
- Welke voedingsstoffen verzuren
- Waarom zijn zoveel mensen moe
- Elke week de laatste nieuwtjes
- Nuttige praktische adviezen

Email adres >


Bezoek ook eens Leefbewust Plaza en steun ons werk


Gratis plaatjes voor gebruik op social media sites zoals Facebook

Link



Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons


[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

 


View My Stats