Studie schat dat 14 miljoen medische aandoeningen in de VS het gevolg zijn van roken


Bottom Line: Circa 14 miljoen volwassenen in de Verenigde Staten leden aan belangrijke medische aandoeningen als gevolg van het roken.

Auteur: Brian L. Rostron, Ph.D., MPH, van het Centrum voor tabaksproducten, United States Food and Drug Administration, Silver Spring, MD, en collega's ..

Achtergrond: Roken is de belangrijkste oorzaak van vermijdbare ziekten in de Verenigde Staten. Het roken van sigaretten is schadelijk voor bijna elk orgaan in het lichaam. De auteurs schatten dat belangrijke medische aandoeningen (morbiditeit) in 2009 het gevolg waren van roken.

Hoe het onderzoek is uitgevoerd: De auteurs verzamelden de gegevens van het U.S. Census Bureau in 2009, National Health Interview Survey van 2006 tot en met 2012 en de gegevens van National Health and Nutrition Examination Survey.

Resultaten: Eerst gebruikten de auteurs de Farming National Health Interview Survey gegevens en schatten dat 6,9 miljoen volwassenen in de VS op gezamenlijk 10,9 miljoen, zelfgerapporteerde medische aandoeningen hadden als gevolg van roken. Dan gebruikten de auteurs chronische obstructieve longziekte (COPD) prevalentie schattingen van de National Health and Nutrition Examination Survey van zelf-gerapporteerde gevallen en spirometrie (een test van de longfunctie) gegevens en schatten dat in de VS 14 miljoen volwassenen een gecombineerde door roken veroorzaakte aandoening hadden in 2009.

Het grootste gevolg in 2009 in de Verenigde Staten van roken was nog steeds COPD (longemfyseem) met een raming van jaarlijks 7,5 miljoen gevallen. Dit aantal is 70 procent hoger dan de geschatte gevallen gebaseerd op zelf-gerapporteerde gegevens.

Discussie: "De ziektelast van het roken van sigaretten in de Verenigde Staten blijft enorm en bijgewerkte ramingen wijzen erop dat COPD te laag is gekwoteerd in de enquêtegegevens."

Vertaling: Andre Teirlinck


- Welke vetten zijn nu echt gezond
- Wat doet stress met je lichaam
- Welke e-nummers vermijd je beter
- Welke voedingsstoffen verzuren
- Waarom zijn zoveel mensen moe
- Elke week de laatste nieuwtjes
- Nuttige praktische adviezen

Email adres >


Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons


[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

 


View My Stats