Nieuws




Studie onderzoekt pesticidenvergiftiging bij wilde dieren in Afrika

Vergif is stil, effectief en goedkoop, waardoor het vooral gevaarlijk is in Afrika waar vergif wordt gebruikt voor zowel ongediertebestrijding als illegale stroperij. Echter volgens een recente studie in Annals of the New York Academy of Sciences blijkt dat ze ook niet geviseerd wild doden.



 

Afrika heeft een lange geschiedenis in het gebruik van vergif, zowel voor de vroege tribale oorlogvoering als voor de jacht. Synthetisch vergif werd echter geïntroduceerd, zoals zoveel dingen, door Europese kolonisten in de 19e eeuw. In Zuid- Afrika sanctioneerden koloniale bestuurders de vergiftiging van roofdieren en aaseters, een praktijk die tot ver in de 20e eeuw zou blijven bestaan.



 

Dr Darcy Ogada van The Peregrine Fonds Nairobi onderzoekt de impact van deze campagnes en de verspreiding van de vergiftiging van wilde dieren in de jaren 1980 en 1990 als de commercialisering van de Afrikaanse grondstoffen blijft stijgen. De studie beoordeelt de wetgeving over het hele continent en vindt dat de mazen in die wetgeving en de lakse handhaving nog altijd hindernissen zijn voor de natuurbescherming.



 

Na het in kaart brengen van een uitsplitsing van de soorten waarvan de populaties geteisterd zijn door vergiftiging, pleit Dr Ogada voor de oprichting van regionale pesticide centra in heel Afrika die pesticide hotspots zouden kunnen identificeren en een mandaat verkrljgen voor chemische testen, onderwijs en voorlichting van het publiek.

Vertaald door Ingrid



Ontvang ons gratis eboek + de wekelijkse nieuwsbrief

- Welke vetten zijn nu echt gezond
- Wat doet stress met je lichaam
- Welke e-nummers vermijd je beter
- Welke voedingsstoffen verzuren
- Waarom zijn zoveel mensen moe
- Elke week de laatste nieuwtjes
- Nuttige praktische adviezen

Email adres >


Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ?

Mail het ons

 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 

 


View My Stats