Nieuws
Superfoods
Acai
Acerola
Chia

Chlorella
Maca
Rozenbottel

Spirulina
Tarwegras
Informatie lijn

Maandag t/m Vrijdag
10.00 - 19.00 uur


Bel 0346-330038
Of email ons

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Naam
Email

Informatie

Naar het hoofdmenu
Alle thema's : A-Z
Word nu lid
Kennisavonden
Ervaringsverhalen
Contact

 

 



Emmanuel Giboulot VS de pesticide maffia in Frankrijk

De actie van Emmanuel Giboulot komt er op neer dat hij geweigerd heeft zijn wijngaard vorig jaar preventief te behandelen met een gif dat de boosdoener, de ‘cicadelle’ doodt maar ook een ramp is voor de bijen omdat die het loodje tevens leggen en verder een aanslag op de biodiversiteit van de wijngaard en omgeving.

Hij moest een factuur van de aankoop van het gif overleggen aan een controleur en werd vervolgens via de Prefect van die streek voor het gerecht gedaagd. Dit was op de 24 febr. j.l.

Ondertussen werd met de actie, zie hier de presentatie van Emmanuel

http://ipsn.eu/petition/viticulteur.php/704

Bijna 425.000 handtekeningen wereldwijd verzameld en het schijnt bij het gerechtshof een drukte van jewelste te zijn geweest. Wat ik begreep waren er zo’n 1000 mensen. Fransen kunnen beter protesteren dan Nederlanders!

Hij heeft een symbolische boete gekregen van 1000 euro, er staat officieel een boete van 30.000 euro op, maar hij neemt hier geen genoegen mee omdat het de doodslag zou zijn voor biolandbouw en andere boeren ontmoedigt om te weigeren.

Het is bovendien niet moeilijk om dit insect die de nerven van bladeren leegzuigt, te bestrijden op een milieuvriendelijke manier. Dit is algemeen bekend onder wijnboeren. Het meest opvallend is dat de cicadelle niet eens voorkomt in deze streek, niet is gesignaleerd daar.

De 7e april komt de zaak wederom voor en Emmanuel heeft nu een miljoen handtekeningen nodig. Hij zit nu, de 26e op meer dan 500.000 ! Druk op het groene knopje “signez la pétition’ , vul je naam in met postcode en druk vervolgens wederom op het groene knopje en c’est ca!

Dit is de YouTube versie met pauzeknop.

Dit is de originele versie en waar men kan tekenen voor de 24 februari en hetgeen wereldwijd al 425.000 handtekeningen opleverde. Nu dus op naar de 7e april!

http://ipsn.eu/petition/viticulteur/

Hendrik Legters


Ontvang ons gratis eboek + de wekelijkse nieuwsbrief

- Welke vetten zijn nu echt gezond
- Wat doet stress met je lichaam
- Welke e-nummers vermijd je beter
- Welke voedingsstoffen verzuren
- Waarom zijn zoveel mensen moe
- Elke week de laatste nieuwtjes
- Nuttige praktische adviezen

Email adres >



Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 

 

 


View My Stats