Nieuws
Superfoods
Acai
Acerola
Chia

Chlorella
Maca
Rozenbottel

Spirulina
Tarwegras

Overige produkten
Informatie lijn

Maandag t/m Vrijdag
10.00 - 19.00 uur


Bel 0346-330038
Of email ons

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Email

Gratis eboek

Informatie

Naar het hoofdmenu
Alle thema's : A-Z
Kennisavonden
Contact

 

 


 

Fins onderzoeksteam laat zien hoe emoties opgeslagen worden

Aalto University Onderzoekers hebben aangetoond hoe emoties worden ervaren in het lichaam.

Emoties passen onze geest en lichamelijke toestanden aan om om te gaan met de uitdagingen van de omgeving. Deze gevoelens die voortvloeien uit de lichamelijke veranderingen zijn een belangrijk kenmerk van onze emotionele ervaringen. Zo kan angst worden ervaren als pijn in de borst, verliefdheid kan overwegende leiden tot warmte en aangename sensaties over het hele lichaam. Nieuw onderzoek van de 'Aalto University' laat zien hoe emoties letterlijk worden ervaren door het lichaam.

De onderzoekers vonden dat de meest voorkomende emoties lichamelijke gewaarwordingen triggeren en deze waren topografisch verschillend voor verschillende emoties. De sensatiepatronen waren consistent in verschillende West- Europese en Oost-Aziatische culturen. De bijbehorende lichamelijke gewaarwordingspatronen hebben een biologische basis.

Emoties beïnvloeden niet alleen onze geest maar ook onze lichamelijke toestand. Op deze manier bereiden wij ons voor om snel te reageren op de gevaren maar ook op de kansen zoals plezierige sociale interacties in de omgeving aanwezig. Bewustwording van de lichamelijke veranderingen leidt tot bewuste emotionele gewaarwordingen zoals het gevoel van geluk zegt assistent-professor Lauri Nummenmaa van 'Aalto University'.

De bevindingen hebben belangrijke implicaties voor ons begrip van de functies van emoties en hun lichamelijke basis. Aan de andere kant helpen de resultaten ons om verschillende emotionele stoornissen te begrijpen en nieuwe instrumenten te vinden voor hun diagnose.

Het onderzoek werd uitgevoerd op meer dan 700 personen uit Finland, Zweden en Taiwan. De onderzoekers veroorzaakten verschillende emotionele toestanden bij hun Finse en Taiwanese deelnemers. Vervolgens werd aan de deelnemers op een computer foto's getoond van menselijke lichamen en gevraagd om de regio's te kleuren die een verhoging of verlaging van een lichamelijke activiteit vertoonden.

Vertaling: Andre Teirlinck



Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 

 

 


View My Stats