Nieuws


balk2.jpg (42734 bytes)


Huidinfecties door aquarium

Gebleken is dat hier onvoldoende aandacht wordt besteed aan de reiniging. Een huidinfectie blootgesteld aan besmet water in aquaria komt omdat er vaak onvoldoende wordt gecontroleerd.

Volgens een studie van het Henry Ford Hospitaal . Onderzoekers constateren en overleggen de resultaten van de Mycobacterie Marinum infectie. Deze schade van de huid met een incubatietijd van 2 tot 4 weken is moeilijk te constateren en leid tot een te late behandeling, of ineffectieve antibacteriële medicatie.

Tijdens de incubatie periode weten patiënten zich niet altijd te herinneren wanneer ze hun aquarium hebben gebruikt/gereinigd. Infecties komen vaker voor bij niet gechloord water en evt. open wondjes aan handen en armen. Mensen weten het niet of denken er niet aan dat het water besmet kan raken met bacteriën zegt Dr. Georg Alangaden M.D. van het Henry Ford Hospitaal. Infectieziekten fysicus studieleider en auteur.

Ook als zij in een vroeg stadium ondervraagd werden en adequate meteen gestart werd. Dan nog was deze vaak te laat. Ook als de dokter niet zo bekend is met de Mycobacterie Marinum infectie, met lange incubatietijd. Deze studie is gepresenteerd op de bijeenkomst van infectieziekten in Amerika/ San Francisco. In een terugwerkende studie van mrt. 2013 naar jan. 2003 identificeerde de onderzoekers 5 patiënten van 43 tot 72 jr. die besmet waren met deze bacterie en behandeld werden tegen huidschade aan armen en handen. Huidbiopties waren bij al deze patiënten uitgevoerd.

Zij hadden allen een bacteriële ziekte en chronisch. De incubatieperiode voordat de ziekte kan worden vastgesteld duurt 11 tot 56 dagen. Terwijl alle 5 patiënten goed reageren op de antibiotica duurde het toch nog 161 dagen vanaf het begin van de infectie tot aan de behandeling hiervan. Het is geen levenslange medicatie, maar het is een belangrijke zaak de infectie te herkennen, zegt Dr. Alangaden.

Een snelle diagnose en behandeling is nodig. Gedetailleerde vragen over de historie van de patient en vragen over aquaria is erg belangrijk om een snelle diagnose te kunnen stellen.

Vertaling: Irma




Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons

 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Naam
Email

Informatie

Naar het hoofdmenu
Alle thema's : A-Z
Word nu lid
Kennisavonden
Ervaringsverhalen
Contact

Informatie lijn

Maandag t/m Vrijdag
9.00 - 18.00 uur


Bel 0346-330038
Of email ons

Superfoods
Acai bes
Acerola
Chia zaden

Chlorella
Kamutgras
Maca
Maqui bes
Rozenbottel

Spirulina
Tarwegras
Handige links

 


View My Stats