Nieuws


balk2.jpg (42734 bytes)


Yoga in de menopauze kan helpen bij slapeloosheid - maar niet bij opvliegers

Group Health onderzoekers en patiënten in multisite gerandomiseerd gecontroleerd onderzoek.

Het nemen van 12 weken yogales en thuis verder oefenen resulteerde in minder slapeloosheid maar niet in minder hinderlijk opvliegers of nachtzweten. Het verband tussen yoga en beter slapen was de enige statistisch significante bevinding in dit MsFLASH (Menopauze Strategies: Finding Lasting Answers for Symptoms and Health) Netwerk gerandomiseerde gecontroleerde trial.

"Veel vrouwen hebben last van slapeloosheid tijdens de menopauze en het is goed om weten dat yoga hen kan helpen," aldus hoofdauteur Katherine Newton, PhD, senior onderzoeker bij Group Health Research Institute. Ze publiceerde deze bevindingen in Menopause (internet).

"Hormoon therapie is de enige door Food and Drug Administration goedgekeurde behandeling voor opvliegers en nachtelijk zweten," zei Dr Newton, "maar minder en minder vrouwen kiezen voor hormoontherapie deze dagen." Daarom heeft MsFLASH geprobeerd om te zien of drie meer "natuurlijke" aanpakken zoals yoga, oefeningen of visolie zouden kunnen helpen om deze symptomen van de menopauze te verlichten. De studie gebruikte 249 gezonde, eerder sedentaire vrouwen op verschillende plaatsen, waaronder Group Health om yoga te beoefenen, een matig aërobe oefeningen programma te volgen of geen van beide en een omega-3 vetzuur supplement of een placebo te nemen.

Het oefeningen programma verbeterde de slaap en had minder slapeloosheid tot gevolg en depressie en yoga verbeterde ook slaapkwaliteit en minder depressie maar deze effecten waren statistisch niet significant. Het omega-3 supplement had geen invloed op een verbetering van opvliegers, nachtelijk zweten, slapen, of stemming.




Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons

 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Naam
Email

Informatie

Naar het hoofdmenu
Alle thema's : A-Z
Word nu lid
Kennisavonden
Ervaringsverhalen
Contact

Informatie lijn

Maandag t/m Vrijdag
9.00 - 18.00 uur


Bel 0346-330038
Of email ons

Superfoods
Acai bes
Acerola
Chia zaden

Chlorella
Kamutgras
Maca
Maqui bes
Rozenbottel

Spirulina
Tarwegras
Handige links

 


View My Stats