Nieuws


balk2.jpg (42734 bytes)


Eerder beginnen van de puberteit bij meisjes gekoppeld aan obesitas

CINCINNATI - Nieuw Pedriatisch onderzoek toont aan dat obesitas de grootste voorspeller is van eerdere puberteit bij meisjes, welke op blanke meisjes veel meer invloed heeft dan eerder gemeld.

Gepubliceerd online op 4 november, de multi-institutionele studie versterkt een groeiend groep onderzoeken die het eerdere begin van de puberteit bij meisjes van alle rassen documenteren.

"De impact van vroegere rijping in meisjes heeft belangrijke klinische implicaties met betrekking tot psychosociale en biologische resultaten," zei Frank Biro, MD, hoofdonderzoeker en arts op de Afdeling van Adolescent Medicine in Cincinnati Children's Hospital Medical Center. "De huidige studie suggereert dat clinici mogelijk de leeftijden moeten herdefiniëren voor zowel vroege als late rijping bij meisjes."

Meisjes met eerdere rijping lopen verhoogd risico op een veelheid van uitdagingen, waaronder lagere zelfwaardering, hogere aantallen depressies, norm-brekend gedrag en lagere academische prestaties. Vroege rijping leidt ook tot grotere risico’s op obesitas, hoge bloeddruk en verscheidene kankersoorten - waaronder borst-, eierstok-en endometriumkanker.

De studie werd uitgevoerd door het Borst kanker en Milieu onderzoek programma, vastgesteld door het National Institute of Environmental Health Science. Pedriatics (kindergeneeskunde) is het tijdschrift van de American Academy of Pediatrics.

Onderzoekers aan centra in het San Francisco Bay gebied, Cincinnati en New York onderzocht de leeftijden van 1.239 meisjes bij het begin van borstontwikkeling en de impact van de body mass index en ras / etniciteit. De meisjes varieerden in leeftijd van 6 tot 8 jaar bij inschrijving en werden gevolgd met regelmatige tussenpozen van 2004 tot 2011. Onderzoekers gebruikten gevestigde criteria van puberale rijping, waaronder de vijf stadia van borstontwikkeling bekent als de Tanner Borst Stadia.

De meisjes werden longitudinaal gevolgd, wat inhield meerdere regelmatige bezoeken voor elk meisje. Onderzoekers zeiden dat deze methode een goed perspectief bood van wat er met elk meisje op welk tijdstip gebeurde.

Onderzoekers ontdekten de respectievelijke leeftijden bij het begin van de borstontwikkeling gevarieerd door ras, body mass index (obesitas), en geografische locatie. Borst ontwikkeling begon in witte, niet-Spaanse meisjes op een gemiddelde leeftijd van 9,7 jaar, vroeger dan eerder gemeld. Zwarte meisjes blijven borstontwikkeling eerder ervaren dan blanke meisjes, op een gemiddelde leeftijd van 8,8 jaar. De gemiddelde leeftijd voor Spaanse meisjes in de studie was 9,3 jaar en 9,7 jaar voor Aziatische meisjes.

Body mass index was een sterkere voorspeller van vroegere puberteit dan ras of etniciteit. Hoewel het onderzoeksteam nog bezig is met de precieze milieu-en fysiologische factoren achter het fenomeen te bevestigen, concluderen zij het eerder optreden van de puberteit in witte meisjes waarschijnlijk wordt veroorzaakt door een groter overgewicht.

Vertaald door Ingrid




Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons

 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Naam
Email

Informatie

Naar het hoofdmenu
Alle thema's : A-Z
Word nu lid
Kennisavonden
Ervaringsverhalen
Contact

Informatie lijn

Maandag t/m Vrijdag
9.00 - 18.00 uur


Bel 0346-330038
Of email ons

Superfoods
Acai bes
Acerola
Chia zaden

Chlorella
Kamutgras
Maca
Maqui bes
Rozenbottel

Spirulina
Tarwegras
Handige links

 


View My Stats