Nieuws


balk2.jpg (42734 bytes)


Te lage dosis vetzuren kunnen een probleem zijn voor jonge kinderen

Onderzoeken wijzen uit dat in een studie over de opname van vetzuren bij kinderen onder de 5 jr. in de U.S. problemen kunnen ontstaan . Dr. Sarah Keim van het centrum bio gezondheid en onderzoeksinstituut in het Nationwide kinderhospitaal, heeft een studie online gepubliceerd over voedingsleer bij moeder en kind. Op zo'n 2500 kinderen van12 tot 60 maanden in de U.S. bij het nationale gezondheidscentrum. PUFA,s zijn essentieel voor de gezondheid en passend in de verhouding tot omega 3 en 6 ze spelen een belangrijke rol in de cel functie, ontstekingen en uitwerkingen van zenuwfuncties.

Maar het ideale voedingspatroon voor zeer jonge kinderen is nog niet helemaal duidelijk. Wetende dat sommige jonge kinderen deze stoffen ontvangen in de 1e maanden van de moeder door de borstvoeding, en samengesteld poeder voor flesvoeding. Dr. Keim en haar collega Amy Branem van het centrum voor kinderziekten controle en preventie beslisten dat naar schatting kinderen deze stoffen binnen moeten krijgen ook in het kinderdagverblijf.de verhoudingen tot omega 3 en 6 inname was hoog 10 oz. sommige experts gebruiken dit als indicatie voor de kwaliteit van de voeding. Een te hoge verhouding is ook niet gezond zegt Dr. Keim in de opname van de samenstelling van deze vetzuren bij kinderen van 12 tot 60 maanden was lager dan wat jonge kinderen meestal consumeren niet gerelateerd aan leeftijd. Het eerste wat Dr. Keim onderzocht om de bron na te gaan van inname bij kinderen tot 5 jr. in verschillende lagen van de bevolking. Vis en exclusieve vetzuren werden niet gevonden in de onderste laag van de bevolking.

Zo'n 54 % van de kinderen aten soms vis in de 1e maanden van hun leven. Kansrijke kinderen waren meer geneigd om vis te eten dan kansarme kinderen. Omdat voeding zo belangrijk is voor veel ziekten is het zeer belangrijk te weten dat zulke ongelijkheid mee werkt aan de risico's van ziekten. De inname van PUFA,s hebben een snelle zenuwuitwerking tijdens de kind periode en mogelijk belangrijke risico's voor de groei. Dit werk kan helpen bij aanbevelingen en advies voor inname van voeding voor jonge kinderen en in het bijzonder belangrijk voor de lagere bevolking. We publiceren tegenwoordig klinische gegevens online om te laten zien dat DHA suppletie kan helpen voor de geboorte, wat je terug ziet bij kinderen tot 1 jr.

Er is geen speciale aanbeveling in de U.S. voor DHA en EPA inname voor kinderen, ofschoon het instituut van medicijnen wel wat zij noemen een redelijke inname is aanbevelen. Zij hanteren een 2 of 3 oz visolie per week voor kinderen. Volgens het onderzoek eten kinderen gewoon te weinig vis. Wat de kinderen aan vetzuren binnenkrijgen is maar een fractie van wat eigenlijk nodig is voor de gezondheid. Gemeten over Amerika en Canada. Andere studies suggereren stimulatie om vis te eten bij kinderen vanaf 5 jr. inname van omega 3 PUFA,s bij de voeding van kinderen op jonge leeftijd helpt op een gezondere levensstijl op lange termijn. DR. Keim hoopt dat haar werk zal bijdragen tot een beter begrip op voeding zeker voor de jongsten. En wil de verantwoordelijken voor de gezondheid aanzetten om specifieke benodigdheden bij kinderen in de groei uit te werken en aan te bevelen.

Vertaling: Irma




Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons

 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Naam
Email

Informatie

Naar het hoofdmenu
Alle thema's : A-Z
Word nu lid
Kennisavonden
Ervaringsverhalen
Contact

Informatie lijn

Maandag t/m Vrijdag
9.00 - 18.00 uur


Bel 0346-330038
Of email ons

Superfoods
Acai bes
Acerola
Chia zaden

Chlorella
Kamutgras
Maca
Maqui bes
Rozenbottel

Spirulina
Tarwegras
Handige links

 


View My Stats