Nieuws


balk2.jpg (42734 bytes)


Vermijd technostress

Privé en zakelijke gesprekken makkelijker scheiden met bereikbaarheidsapp

Onderzoek van Voiceworks, aanbieder van zakelijke data-, mobiele en vaste telefonieoplossingen, wijst uit dat medewerkers privé en zakelijke gesprekken en berichten liever scheiden. Met de nieuwe bereikbaarheidsapp Reach is dit eenvoudig te bewerkstelligen. Het is voor de gebruiker mogelijk zijn bereikbaarheid, zowel werk als privé, te regelen zoals hem dat zelf het beste uitkomt.

Een vergaande integratie van werk en privé is inherent aan Het Nieuwe Werken. De verwachtingen van de werkgever en de werknemer over telefonische en elektronische bereikbaarheid op de smartphone lopen daarbij vaak uiteen. Daarom ondervroeg het onderzoeksbureau inVotes van Maurice de Hond, in opdracht van Voiceworks, 353 zakelijke gebruikers over hun bereikbaarheidswensen.

Permanente bereikbaarheid
De respondenten werd onder meer gevraagd op welke momenten ze niet bereikbaar willen zijn voor hun werkgever of collega’s. Met 56 procent was ’s avonds laat na 22:00 uur het moment dat het meest werd genoemd, gevolgd door in het weekend (39%). Opvallend is dat 27 procent van de respondenten aangeeft altijd bereikbaar te willen zijn voor werkgerelateerde aangelegenheden. Dit percentage ligt aanzienlijk lager dan het aantal respondenten dat privé altijd bereikbaar wil zijn (54%). Tijdens kantooruren ontvangen de respondenten juist liever geen privéberichten (22%). Krijgen de respondenten de mogelijkheid om een privé dan wel zakelijke persoon te blokkeren, dan kiezen zij vooral onbekende nummers, telemarketeers en ten slotte de werkgever of leidinggevende (6%).

Technostress2.pngKoen van Geffen, CEO van Voiceworks: ‘Uit dit onderzoek blijkt dat zakelijke gebruikers best welwillend staan tegenover het altijd bereikbaar zijn voor hun werk, een paar specifieke momenten daargelaten. Altijd bereikbaar zijn kan echter stress opleveren, daarom is het van belang dat medewerkers hun bereikbaarheid zelf kunnen regisseren.’

Technostress
Medewerkers kunnen stress ondervinden wanneer de scheiding tussen werk en privé steeds meer verdwijnt en ze permanent bereikbaar zijn via hun smartphone. Ze lezen bijvoorbeeld vaak hun werkmails nog voordat ze zijn opgestaan en zijn ook in het weekend bereikbaar voor zakelijke gesprekken en berichten. Dit heet ook wel technostress, aldus het rapport van een verkennend onderzoek van de FNV in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam eind 2012. Technostress is een neveneffect van intensief gebruik van smartphones, dat niet altijd even goed voor de productiviteit is en op de lange duur tot een burn-out kan leiden.

Bereikbaar ja/nee
Om de ongewenste overlap tussen de privé- en werkgerelateerde bereikbaarheid het hoofd te bieden, zijn er oplossingen beschikbaar. Van Geffen: ‘Wij bevorderen het intensieve gebruik van smartphones, mits dat op een verantwoorde manier gebeurt.’ Voiceworks biedt de mogelijkheid zowel een zakelijk mobiel nummer, een privé mobiel nummer als een vast zakelijk telefoonnummer op één simkaart te plaatsen. Dankzij de bereikbaarheidsapp Reach kun je het beheer van de drie nummers volledig naar je eigen wens regelen. Via Reach kunnen gesprekken en sms-berichten gerouteerd worden op basis van een al dan niet vast afzendernummer, bestemmingsnummer, tijdstip/datum en het aantal seconden na de overgangstoon. Van Geffen: ‘Reach is het centrale punt waar mensen hun bereikbaarheid inregelen. Nu is dit alleen voor voice en sms, maar we willen dit ook faciliteren voor e-mail, video en alle andere toekomstige communicatiemiddelen.’ Met deze innovaties helpt Voiceworks de gebruiker de regie over zijn bereikbaarheid terug te krijgen waardoor hij minder last heeft van technostress.




Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons

 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Naam
Email

Informatie

Naar het hoofdmenu
Alle thema's : A-Z
Word nu lid
Kennisavonden
Ervaringsverhalen
Contact

Informatie lijn

Maandag t/m Vrijdag
9.00 - 18.00 uur


Bel 0346-330038
Of email ons

Superfoods
Acai bes
Acerola
Chia zaden

Chlorella
Kamutgras
Maca
Maqui bes
Rozenbottel

Spirulina
Tarwegras
Handige links

 


View My Stats