Nieuws


balk2.jpg (42734 bytes)


Tijdens het slapen kan men angsten kalmeren

De eerste aanduidingen dat angst kan verminderen tijdens het slapen. CHIGAGO; Bij mensen verminderen de angstgedachten door met herhaling onthullingen in het geheugen te prenten tijdens de slaap. Het is de eerste keer dat emotionele gedachten werden gemanipuleerd tijdens de slaap bij mensen rapporteert het Northwestern Medicine Scientists. De vondst om mogelijke gebeurtenissen te versterken is een nieuwe weg. Bv.

Bij medicatie van fobieën of angst overdag, met een bijdrage van een nachtcomponent. Het versterken van therapie met medicatie is gebruikelijk voor fobieën en angst. Maar er zijn verschillende gradaties om een angst of situatie tot zwijgen te brengen of stil leggen. Het is een nog weinig bekende bevinding. Zegt Katharina Hauner een Neuro onderzoekster van de Northwestern Universiteit in Feinberg school van medicijnen. Ze tonen een klein maar significant verschil in angst.

Als het kan uitgebreid worden om de angst te voorkomen krijgen we een groter beeld hiervan, om medicatie te verbeteren tijdens de slaap. Hauner deed dit research in het labratorium van Jay Gottfried een neuroloog van de Feinberg Universiteit en senior auteur van dit schrijven. Deze studie word 22 sept. Gepubliceerd in het Neuro journaal. Voorgaande projecten lieten zien dat een reeks van woorden of geuren tijdens de slaap de angst of fobie kan verbeteren. Het was bekend dat emoties kunnen worden gemanipuleerd tijdens de slaap. Wisten ze op de universiteit.

In de studie waarin 15 gezonde personen lichte Electro shocken ontvingen tijdens het zien van 2 gezichten met tevens een specifieke geur per gezicht. Zodat het gezicht met geur en shock samen zorgden voor een angstmoment. Ze kregen allemaal verschillende geuren zoals hout-bos-nieuwe schoenen- citroen of mint. Dan werden er tijdens de slaap geuren aan de mensen gepresenteerd met regelmaat zonder gezicht en shock. Dit word tijdens de slaap bevestigd in het geheugen. Slaap is heel belangrijk om nieuwe dingen op te nemen. Aldus zegt Hauner uit Chicago. Deze specifieke geur werd gepresenteerd tijdens de slaap met voortdurende herhaling.

Als de proefpersonen wakker werden kregen ze beide gezichten te zien, als ze het gezicht zagen waarvan ze nachts de geur hadden geroken waren de schrikreacties een stuk lager dan bij het andere gezicht. Men vertoonde dan wel meer angst. Men vergeleek dit op 2 manieren zoals een leugendetectortest en zweten in het gezicht bij de proefpersonen.

En een MRI scan die resultaten vertoonden met verschillen in de hersenactiviteit in het geheugencentrum zoals de hypocampus en verschillen in beelden van de hersenactiviteit bij emoties en in de amygdala. Deze brein activiteiten waren specifiek en geassocieerd met het gezicht en de daarbij behorende geur tijdens de slaap.

Vertaling: Irma




Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons

 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Naam
Email

Informatie

Naar het hoofdmenu
Alle thema's : A-Z
Word nu lid
Kennisavonden
Ervaringsverhalen
Contact

Informatie lijn

Maandag t/m Vrijdag
9.00 - 18.00 uur


Bel 0346-330038
Of email ons

Superfoods
Acai bes
Acerola
Chia zaden

Chlorella
Kamutgras
Maca
Maqui bes
Rozenbottel

Spirulina
Tarwegras
Handige links

 


View My Stats