Nieuws


balk2.jpg (42734 bytes)


Oudere vrouwen die stoppen met roken kunnen het risico op hart en diabetesziekten verminderen

Postmenopauze vrouwen die stoppen met roken kunnen de kans op hartziektes verlagen en ook de diabetespatiënt vaart er wel bij als ze stoppen. Volgens een studie door Juhua Luo een epidemiologist van de Indiana Universiteit School of Public Health-Bloomington.

Haar bevindingen met stoppen met roken gewichtsveranderingen en ziektes aan de hartkransslagaders bij postmenopauzevrouwen met en zonder diabetes zijn deze week gepubliceerd in het journaal van de American Medical Association.

Vrouwen die ± 5 kg in gewicht toenamen na het stoppen met roken zagen toch het risico op hart en vaatziekten dalen. Maar bij vrouwen die dit gewicht niet hadden daalde het risico nog meer.
Onze studie vond dat stoppen met roken ook voor oudere vrouwen snel resultaat gaf.Het is nooit te laat om te stoppen met roken.

De studie analiseerde 104.391 postmenopauze vrouwen tussen 50 en 79 die hadden deelgenomen aan dit onderzoek, bij de National Instituut of Health-funded Women initiatief.
Hier zijn sommige bevindingen; vrouwen zonder diabetes die stopten met roken hadden na 3 jaar 26% lager risico op hart en vaatziekten. Vrouwen die nog langer waren gestopt hadden 61% minder risico.

Vrouwen met diabetes die stopten met roken hadden 60 % lager risico na meerdere jaren dus langer dan 3. De meerderheid van de vrouwen in de studie waren minder dan 11 pond aangekomen maar zagen toch nog hun risico dalen. Hoe lager het gewicht zeker voor de vrouwen met diabetes, hoe lager het risico op hart en vaatziekten. Deze studie is de eerste observatie naar een daling van hartziektes bij postmenopauze vrouwen, met en zonder diabetes. Co-auteurs van deze studie zijn; Jacques Rossouw van het National Heart en long en bloedinstituut in Bethesda Md. En Karen L. Margolis Haelth Partners instituut voor educatie en research in Minnapolis.

Vertaling: Irma




Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons

 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Naam
Email

Informatie

Naar het hoofdmenu
Alle thema's : A-Z
Word nu lid
Kennisavonden
Ervaringsverhalen
Contact

Informatie lijn

Maandag t/m Vrijdag
9.00 - 18.00 uur


Bel 0346-330038
Of email ons

Superfoods
Acai bes
Acerola
Chia zaden

Chlorella
Kamutgras
Maca
Maqui bes
Rozenbottel

Spirulina
Tarwegras
Handige links

 


View My Stats