Nieuws


balk2.jpg (42734 bytes)


Einde van de vrije meningsuiting = begin van de soevereiniteit ?

Op 2 oktober is voor de rechtbank van eerste aanleg te Gent de zaak ingeleid die het Openbaar Ministerie heeft aangespannen tegen Peter Vereecke, gewezen burgemeester en voortrekker van de burgerbeweging Belfort-group. Aanleiding zijn de vele emails die hij al jaren stuurt met informatie die het huidig vaccinatiebeleid in vraag stelt. De formele aanklacht is tweeërlei: enerzijds belaging ( het ernstig verstoren van iemands rust = stalking ) en anderzijds overlast door misbruik van het internet.

Deze rechtszaak is belangwekkend omwille van vier redenen.
Primo is het een illustratief teken dat er een groeiende onverdraagzaamheid is tegenover dissidentie: het hebben én uiten van een andere mening dan deze van het main stream denken. De correctionele vervolging van Peter Vereecke komt er naar aanleiding van een klacht bij de onderzoeksrechter van de Vlaamse minister Vandeurzen in naam van de Vlaamse Gemeenschap. Ook in het Vlaams parlement was naar aanleiding van de recente goedkeuring van het vaccinatiebeleid het enige punt van discussie: hoe pakken we mensen aan die er zich negatief over uitlaten ? Met andere woorden zowel de uitvoerende, de wetgevende en als nu ook de juridische macht zijn van mening dat (volgehouden) kritiek op het overheidsbeleid niet kan getolereerd worden en dat een 'klokkenluider' ( = burger die mistoestanden aanklaagt ) streng ' te recht 'moet gewezen worden. In de motivering van de gerechtelijke instanties staat overigens dat Peter Vereecke als geestesgestoord en een gevaar voor de samenleving kan beschouwd worden ... .

Secundo is de aanklacht gebaseerd op de in 2007 in voege getreden wetgeving inzake elektronische communicatie. Artikel 145 § 3 stipuleert dat wie internet gebruikt om overlast te veroorzaken kan veroordeeld worden tot een boete van 300 eur en een gevangenisstraf van twee jaar. Met andere woorden het principe staat hier ter discussie of een burger zich van het email-medium mag bedienen als middel van zijn maatschappelijk activisme.

Tertio heeft Peter Vereecke nadrukkelijk onderstreept dat hij wenst beschouwd te worden als een vrij en soeverein mens van vlees en bloed en niet als een natuurlijke persoon, de juridische entiteit die gecreëerd is bij de inschrijving van een burger in het geboorteregister waardoor hij de jure eigendom én onderdaan wordt van de staat. Afgelopen jaar heeft Peter Vereecke de juridische procedure doorlopen waarbij hij het eigendomsrecht van zijn naam heeft geclaimd en zichzelf heeft geproclameerd als een vrij en soeverein burger door middel van een aangetekend schrijven aan koning Albert II, die overigens zelf in de aankondiging van zijn aftreden letterlijk gezegd heeft: " De burgers zijn de enige rechtmatige titularissen van de soevereiniteit " . Het wordt dus interessant om te zien hoe het gerechtelijk systeem zal omgaan met deze soevereiniteit, een basisrecht dat hier wel degelijk ter discussie gesteld wordt.

Quarto heeft Peter Vereecke altijd onderstreept dat hij geen einzelgänger is maar spreekbuis van niet alleen de Belfort-group maar ook van vele burgers, die bezorgd zijn omwille van een aantal bedreigende evoluties. In deze rechtszaak gaat het over de vaccinatie-praktijk die almaar grotere proporties aanneemt. Ter illustratie: iedere baby krijgt tijdens zijn eerste levensjaar 24 doses vaccin ingespoten. De kritiek is tweeërlei:

- heel wat studies, rapporten en gerechtelijke uitspraken tonen aan dat vaccins helemaal niet zo noodzakelijk, effectief en vooral veilig zijn als ons wordt voorgehouden door de beleidsverantwoordelijken die onder bijzonder zware druk staan van de farmaceutische industrie

- de overheid zelf is in overtreding met de patiëntenwet van 2002: er wordt geen evenwichtige, objectieve en volledige informatie gegeven en de beslissing van de burger wordt niet gerespecteerd. Meerdere ouders zien zich geconfronteerd met bijzonder zware druk tot zelfs gerechtelijke vervolging

Peter Vereecke zal trachten duidelijk te maken dat hij niet alleen staat en dat zijn bezorgdheid wel degelijk heel ernstig onderbouwd is. De zaak zal gepleit worden op 4 januari. Meteen al één goede reden om uit te kijken naar het nieuwe jaar 2014 want het gaat




Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons

 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Naam
Email

Informatie

Naar het hoofdmenu
Alle thema's : A-Z
Word nu lid
Kennisavonden
Ervaringsverhalen
Contact

Informatie lijn

Maandag t/m Vrijdag
9.00 - 18.00 uur


Bel 0346-330038
Of email ons

Superfoods
Acai bes
Acerola
Chia zaden

Chlorella
Kamutgras
Maca
Maqui bes
Rozenbottel

Spirulina
Tarwegras
Handige links

 


View My Stats