Nieuws


balk2.jpg (42734 bytes)


Milieutoxines gekoppeld aan hartafwijkingen

Volgens onderzoek gepresenteerd op Scientific Sessions 2013 van de American Heart Association 's kunnen aangeboren hartafwijkingen het gevolg zijn van 'blootstelling van de moeder aan specifieke mengsels van giftige stoffen tijdens de zwangerschap.

Aangeboren hartafwijkingen ontstaan ​​wanneer het hart of de bloedvaten in de buurt van het hart niet normaal ontwikkelen voor de geboorte. Problemen kunnen veroorzaakt worden door chromosomale afwijkingen maar de oorzaak is in de meeste gevallen onbekend.

Onderzoekers onderzochten patronen van het voorkomen van aangeboren hartafwijkingen en de aanwezigheid in het milieu van toxische stoffen in Alberta, Canada. Het lopend onderzoek tracht te bepalen of zwangere vrouwen in nabijheid van organische stoffen en metalen uitgestoten in de lucht een hoger risico hebben op het op de wereld zetten van kinderen met hartafwijkingen.

"Hoewel nog in een vroeg stadium suggereert dit onderzoek dat sommige chemische uitstoot - in het bijzonder industriële luchtemissie - kan worden gekoppeld aan hartafwijkingen bij de ontwikkeling in de baarmoeder ", aldus hoofdonderzoeker Deliwe P. Ngwezi , MD , een Ph.D. , student en onderzoeker bij de afdeling pediatrische cardiologie aan de Universiteit van Alberta in Canada .

De studie is gebaseerd op aangeboren hartafwijkingen gediagnosticeerd tussen 2004-11 en chemische uitstoot gemeten door een Canadees agentschap.

Onderzoekers hebben gekeken naar drie chemische categorieën maar slechts één groep toonde een sterk verband met het aantal aangeboren hartafwijkingen. Volgens Ngwezi betreft het de groep chemicaliën bestaande uit een mengsel van organische verbindingen en metalen namelijk benzeen, butadieen, koolstofdisulfide, chloroform, ethyleenoxide, hexachloorbenzeen, tetrachloorethaan, methanol, zwaveldioxide, tolueen, lood, kwik en cadmium .

Het aantal aangeboren hartafwijkingen is geleidelijk gedaald in Canada sinds 2006; dat is ongeveer de tijd dat de regering de regels voor industriële emissies in de lucht heeft verstrengd, zei Ngwezi. De hartafwijking dalingen werden vooral geassocieerd met hartafwijkingen in de overgangen tussen de bovenste en onderste hartkamer (septumdefecten ) en misvormingen van de cardiale uitstroom traktaten (conotruncale defecten) volgens Ngwezi.

"Consumenten en zorgverleners moeten worden ingelicht over de mogelijke rol van verontreinigende stoffen op de ontwikkeling van het hart" zei ze." Zoals we hebben waargenomen in de voorlopige resultaten nemen de aangeboren hartafwijkingen af wanneer de emissies dalen." Deze studie, zei ze, moet de aandacht vestigen op steeds meer bewijs over de impact van milieuvervuiling op aangeboren afwijkingen. Beperkingen van het onderzoek zijn dat de opmerkingen van onderzoekers werden gemaakt op groepsniveau en niet op basis van individueel risico en de zelf-gerapporteerde industriegegevens die jaarlijks worden gecontroleerd en verzameld door de overheid, volgens Ngwezi.

Vertaling: Andre Teirlinck




Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons

 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Naam
Email

Informatie

Naar het hoofdmenu
Alle thema's : A-Z
Word nu lid
Kennisavonden
Ervaringsverhalen
Contact

Informatie lijn

Maandag t/m Vrijdag
9.00 - 18.00 uur


Bel 0346-330038
Of email ons

Superfoods
Acai bes
Acerola
Chia zaden

Chlorella
Kamutgras
Maca
Maqui bes
Rozenbottel

Spirulina
Tarwegras
Handige links

 


View My Stats