Nieuws


balk2.jpg (42734 bytes)


BPA slecht voor het gebit van kinderen

Bisphenol A is één van de meest geproduceerde chemicaliën ter wereld met een jaarlijkse productie van meer dan 2,2 miljoen ton in 2009

Het is bekend dat bisfenol A in verpakkingen kan migreren naar voedingsmiddelen en zo door de mens opgenomen worden. Bisfenol A kan ook vrijkomen wanneer de esterverbindingen in de polymeren (lees kunststoffen) gehydrolyseerd worden, dit kan gebeuren onder invloed van warmte (bijvoorbeeld bij steriliseren van babyflesjes of het opwarmen van kant en klaar maaltijden in een magnetron) of door contact met basische voedingsmiddelen of reinigingsmiddelen en contaminatie uit de binnenkantcoating van blikjes in blikvoeding.

Het resultaat is dat in de westerse wereld bisfenol A bij nagenoeg iedereen aangetroffen kan worden in het lichaam. Zo heeft meer dan 90 procent van de Amerikanen bisfenol A in zijn of haar lichaam.

Bisfenol A is een chemische “look-alike” van menselijke hormonen en ook van invloed op tand ontwikkeling. Een team van Franse onderzoekers uit Parijs, onder leiding van Sylvie Babajko, hebben ontdekt dat ratten blootgesteld aan dagelijks bisphenol A amelogenesis imperfecta en meer in het bijzonder molar incisor hypomineralisation(kaasmolaren) ontwikkelen..

http://ajp.amjpathol.org/article/S0002-9440(13)00279-4/abstract

Du Fossé Jacques

Wikipedia:

Een kaasmolaar, met wetenschappelijke term gehypomineraliseerde eerste molaar genoemd (en: hypomineralised first molar), is een afwijking van het tandglazuur. Dit komt vooral voor op de eerste definitieve molaar.

Kaasmolaren kunnen herkend worden doordat deze tanden er mat-opaak, wit-gelig uitzien. Deze defecten kunnen voorkomen in vlekken of over de hele tand. Zulke plaatsen zijn zeer poreus (vandaar de naam kaasmolaren) en uiterst gevoelig voor gaatjes. Dit uitzicht en deze cariësgevoeligheid komt door een fout in samenstelling van het glazuur van de tand. Volgens studies komen kaasmolaren voor bij 10-20 % van de kinderen. Nederlands onderzoek wees uit dat in de helft van de gevallen ook de centrale snijtanden aangetast zijn.

Opmerking:

Wat veel mensen niet weten is dat de stof BPA ook in witte vullingen zit

Ron




Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons

 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Naam
Email

Informatie

Naar het hoofdmenu
Alle thema's : A-Z
Word nu lid
Kennisavonden
Ervaringsverhalen
Contact

Informatie lijn

Maandag t/m Vrijdag
9.00 - 18.00 uur


Bel 0346-330038
Of email ons

Superfoods
Acai bes
Acerola
Chia zaden

Chlorella
Kamutgras
Maca
Maqui bes
Rozenbottel

Spirulina
Tarwegras
Handige links

 


View My Stats