Nieuws


balk2.jpg (42734 bytes)


Blaastest technologie detecteert aceton niveaus om de bloedsuikerspiegel bij diabetici te controleren

Arlington, Va - Een nieuw draagbaar niet-invasief controle apparaat dat multilayer nanotechnologie gebruikt om aceton te detecteren kan de bloedglucose niveaus van diabetici bepalen langs de adem. Dit onderzoek wordt gepresenteerd op de jaarlijkse bijeenkomst van de "American Association of Pharmaceutical Scientists (AAPS)", 's werelds grootste farmaceutisch wetenschappelijk congres in San Antonio, gehouden van 10-14 november 2013.

Diabetes dat zo'n 347 miljoen mensen wereldwijd treft volgens de World Health Organization, is een auto-immuunziekte die de natuurlijke cellulaire opname van suiker voorkomt en vaak een continue bloedglucose meting vereist. De huidige technologie, zoals de bloedglucosemeter, is invasief en veroorzaakt ongemak voor patiënten.

Ronny Priefer, Ph.D. , van de Western New England University ontwierp de meerlaagse technologie met behulp van nanometerdikke films bestaande uit twee polymeren die met aceton reageren. Dit koppelt de polymeren aan elkaar en verandert de fysicochemische aard van de film die een kwantificering van de aceton verschaft en zo de bloedglucosespiegels meet.

" Ademtesters zijn een groeiend vakgebied wegens hun potentieel op een ​​significante positieve invloed op de kwaliteit van het leven van patiënten en de naleving van diabetes controle. Wat onze technologie anders maakt is dat het alleen goed is voor aceton en niet met andere componenten in de ademlucht reagereert" zei Priefer. "De blaastester die we momenteel gebruiken is ongeveer zo groot als een leesboek maar we werken samen met een ingenieur, dr. Michael Roest van Western New England University, aan een kleiner model meer vergelijkbaar met de grootte van een ademtester gebruikt voor het detecteren van bloedalcoholgehalte niveaus."

Andere tekortkomingen van de huidige blaastest technologie zijn de onbestendige resultaten te wijten aan de natuurlijke vochtigheid van de adem, hoge temperatuureisen en het gebrek aan selectiviteit.

Priefer heeft twee Western New England University klinieken uitgekozen om einde 2014 - begin 2015 gecontroleerde testen met patiënten uit te voeren. Deze testen zoude de resultaten van de ademtesten, het vinger prikken en de werkelijke glucosewaarden vergelijken. Priefer plant eveneens testen bij patiënten in een ongecontroleerde omgeving binnen ongeveer twee jaar en wil daarover de reactie van de patiënt evalueren en achteraf rapporteren.

Vertaling Andre Teirlinck




Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons

 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Naam
Email

Informatie

Naar het hoofdmenu
Alle thema's : A-Z
Word nu lid
Kennisavonden
Ervaringsverhalen
Contact

Informatie lijn

Maandag t/m Vrijdag
9.00 - 18.00 uur


Bel 0346-330038
Of email ons

Superfoods
Acai bes
Acerola
Chia zaden

Chlorella
Kamutgras
Maca
Maqui bes
Rozenbottel

Spirulina
Tarwegras
Handige links

 


View My Stats