Nieuws


balk2.jpg (42734 bytes)


Dieet gedurende de zwangerschap van de moeder en andere leefeffecten op het welbehagen en intelligentie van de kinderen

Onderzoekers van het Nutrimenthe project hebben in een 5 jaar durende studie honderden families aangesproken met jonge kinderen in Europa.

Ze keken naar het effect van vit.B - foliumzuur - jodium en omega 3 vetten. En onderzochten emotie en gedrag uitwerkingen op kinderen van voor de geboorte tot 9 jaar. Deze studie vond dat foliumzuur wordt aanbevolen in sommige landen van Europa om in te nemen gedurende de 1e 3 mnd van de zwangerschap. Het helpt waarschijnlijk tegen gedragsproblemen tijdens de 1e kinderjaren. Het eten van vette vis is ook gewenst, niet alleen voor de omega 3 vetzuren voor de breincellen maar ook voor de jodium wat positieve effecten heeft en bekwaamheid geeft bij lezen en gelijkmatig opgroeien tot het 9e levensjaar.

Een lange termijn studie was nodig; aldus prof. Cristina Campoy die het project leidde.

Korte termijn studies waren onvoldoende gebleken om de effecten te kunnen meten van de voedingswaarden. Cristina Campoy verklaarde dat Nutrimenthe was bestemd voor een lange termijn studie. Als het brein een lange termijn nodig heeft om te ontwikkelen en eerdere tekorten in voeding een lange termijn effect hebben is goede voeding zeer belangrijk.Vele andere factoren kunnen effect hebben op het breinen wat kinderen kunnen bevatten bv. Het intelligentielevel van de ouders en de sociaal economische status en de leeftijd van de ouders. Nutrimenthe ontdekte dat de genetische achtergrond zeer belangrijk is van de moeder, voor het kind. Deze invloed van achtergrond en goede voeding tijdens de zwangerschap en borstvoeding hebben een groot mentaal effect.

Cristina Campoy verklaart en adviseert de ouders om zo goed en gezond mogelijk te eten en te leven tijdens de zwangerschap. Dit heeft later positieve effecten bij het mentaal ontwikkelen van het kind.

Ze verklaart tevens dat inzake de genetische achtergrond van de ouders verdere studie behoeft en onderzoek naar de variatie hiervan. De ouders krijgen een zo optimaal mogelijk advies. Maar het genetisch onderzoek is redelijk nieuw en verder onderzoek is nodig. De kennis opgedaan door Nutrimenthe zal bijdragen aan de basis van aanbevelingen voor voeding en levensstijl van zwangere vrouwen, en hiermede de ontwikkeling van het kind. Het werk en de resultaten van Nutrimenthe worden gepresenteerd en bediscussieerd op het Internationale conference dat plaats vind op het Granada Conference Centre op 13 en 14 sept. 2013

Vertaling: Irma




Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons

 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Naam
Email

Informatie

Naar het hoofdmenu
Alle thema's : A-Z
Word nu lid
Kennisavonden
Ervaringsverhalen
Contact

Informatie lijn

Maandag t/m Vrijdag
9.00 - 18.00 uur


Bel 0346-330038
Of email ons

Superfoods
Acai bes
Acerola
Chia zaden

Chlorella
Kamutgras
Maca
Maqui bes
Rozenbottel

Spirulina
Tarwegras
Handige links

 


View My Stats