Nieuws


balk2.jpg (42734 bytes)


Jonge kinderen met autisme gaan erop vooruit ongeacht hoogwaardige behandelingsmodel

Onderzoekers aan de Universiteit van North Carolina in Chapel Hill hebben ontdekt dat kleuters met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) die een hoogwaardige vroege behandeling krijgen vooruit gaan in hun ontwikkeling - een verrassend resultaat dat belangrijke implicaties voor speciaal onderwijs kan hebben in het hele land.

"Dit is de eerste studie die lang bestaande uitgebreide behandelingsmodellen voor jonge kinderen met ASS vergelijkt," zei Brian Boyd, een onderzoeker aan UNC Frank Porter Graham Child Development Institute (FPG). Boyd is ook assistent-professor in ondernemingswetenschap en ergotherapie in de School of Medicine UNC's.

"We weten dat er elk jaar meer en meer kinderen worden gediagnosticeerd met ASS en dat het een geschatte $ 3.200.000 kost om een patiënt levenslang te behandelen. Dat een kind kan profiteren van een hoogwaardig programma in plaats van een gespecialiseerd programma, kan helpen om deze kosten te verminderen door de vermindering van het aantal leraars en ander schoolpersoneel die moeten worden opgeleid om meerdere gespecialiseerde diensten te leveren, "aldus Boyd. Hij benadrukte dat het belangrijk blijft om ervoor te zorgen dat opvoeders worden opgeleid in kwalitatief hoogwaardige programma's om de speciale gedrags-, communicatie-en andere behoeften van kinderen met ASS te begeleiden.

Eerder onderzoek heeft aangetoond dat wanneer kinderen met ASS toegang hebben tot vroege interventie via behandelprogramma's, ze verbeteren op het gebied van hun ontwikkeling. Tot nu toe echter blijft het debat ​​over welke benadering gebruikt moet worden aldus Boyd. De studie verscheen in het juni nummer van het Journal of Autism en Developmental Disorders.

Twee vaak gebruikte uitgebreide behandelingsmodellen hebben een lange geschiedenis: LEAP (leerervaringen en alternatieve programma's voor kleuters en hun ouders) en TEACCH (nu bekend alleen onder de afkorting).

De FPG studie onderzocht de relatieve effecten van de LEAP en TEACCH op basis van uitgebreide behandelingsmodellen vergeleken ze met elkaar en met speciaal onderwij programma's die geen gebruik maken van een specifiek model. De multisite studie vond plaats in hoogwaardige klaslokalen en onderzochten 74 leerkrachten en 198 drie - tot vijfjarigen in de openbare schooldistricten.

De studie vond dat kinderen het hele schooljaar erop vooruit gingen ongeacht het gebruik van LEAP, TEACCH of geen specifieke uitgebreid behandelingsmodel. "Elke groep kinderen toonde significant positieve verandering in autisme ernst, communicatie en fijn-motorische vaardigheden", zegt Kara Hume, FPG wetenschapper en co-auteur. "Er werden geen statistisch significante verschillen gevonden tussen de modellen die onze aanvankelijke verwachtingen uitdagen."

"Deze studie kan het denken over uitgebreide behandeling modellen ontworpen voor jonge kinderen met ASS beïnvloeden," zegt co-auteur Samuel L. Odom, FPG directeur en hoofdonderzoeker van de studie. "Misschien zijn het niet de unieke kenmerken van de modellen die het meest bijdragen tot verbetering maar de gemeenschappelijke kenmerken van de modellen die het meeste het kind beïnvloeden."

Vertaling: Andre Teirlinck




Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons

 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Naam
Email

Informatie

Naar het hoofdmenu
Alle thema's : A-Z
Word nu lid
Kennisavonden
Ervaringsverhalen
Contact

Informatie lijn

Maandag t/m Vrijdag
9.00 - 18.00 uur


Bel 0346-330038
Of email ons

Superfoods
Acai bes
Acerola
Chia zaden

Chlorella
Kamutgras
Maca
Maqui bes
Rozenbottel

Spirulina
Tarwegras
Handige links

 


View My Stats