Nieuws


balk2.jpg (42734 bytes)


Oraal allergie syndroom en medicijnen voor een hoge bloeddruk kunnen een fatale cocktail vormen

Mogelijk kunnen diegene die aan een allergie lijden in combinatie met een hoge bloeddruk een verhoogd risico hebben op een sterke reactie op medicatie.

Diegene die lijden aan Oraal allergie syndroom en medicijnen nemen voor een hoge bloeddruk kunnen een extreme zwelling van het gezicht en ademhalingsproblemen ondervinden bij de eerstvolgende keer dat zij in een sappige appel bijten.

Wanneer patiënten met Oraal allergie syndroom het enzym innemen die de omzetting van het angiotensine tegenwerkt (ACE) in het geval van een hoge bloeddruk en bij ( congestief) hartfalen, dan hebben zij volgens een nieuw onderzoek een verhoogd risico op een levensbedreigende allergische reactie die bekend staat als anafylactische shock.

De onderzoeken van de incidenten, die gepresenteerd worden op het Jaarlijkse Wetenschappelijke Congres van het Amerikaanse College voor Allergie, Astma en Immunologie (ACAAI), ontdekten dat het gebruik van ACE remmers hetgeen kunnen veroorzaken wat bekend staat onder een “gevoelsverhogend effect” bij diegene die lijden aan Oraal allergie syndroom.

“Als diegene die lijden aan allergieën “gevoelig” zijn en in contact komen met een specifiek allergeen, dan kunnen zij veel sterkere reacties krijgen,” volgens allergie- medisch specialist Densa Ferastaoaru die lid is van het ACAAI en de leidende auteur was van het onderzoek. “Onder de symptomen kunnen een extreme zwelling (angioedema) van het gezicht vallen en ademhalingsmoeilijkheden, die in sommige gevallen tot de dood kunnen leiden.”

Diegene met hooikoorts die een jeukende mond of een rauwe keel ervaren na het eten van bepaalde rauwe vruchten of groenten en sommige noten van bomen, kunnen lijden aan het Oraal allergie syndroom. Het staat ook bekend onder het pollen-voedsel syndroom omdat het veroorzaakt wordt door elkaar versterkende allergenen die zowel in pollen en rauwe producten gevonden worden.

“Diegene die hieraan lijden verwarren vaak Oraal allergie syndroom met voedsel allergie,” zei allergie-medisch specialist David Rosenstreich, lid van het ACAAI en schrijver van het onderzoek. “Maar het is geen voedselallergie en de patiënten kunnen vaak dat voedsel nuttigen als het gekookt is. Bijvoorbeeld kan een individu een reactie krijgen op een rauwe appel maar niet bij appels in een appeltaart.”

Wanneer allergie-specialisten patiënten adviseren om rauw voedsel te vermijden en ACE remmers inruilen voor een behandeling met angiotensine II receptor blokkers (ARB), bleken er geen symptomen van Oraal allergie voor te komen.

Niet iedereen met een pollen allergie zal met het Oraal allergie syndroom te maken krijgen bij het eten van rauwe producten en noten. Echter zal het syndroom vaak wel te maken hebben met onderstaande allergenen:

Berk pollen: appel, amandel, peen, selderij, kersen, hazelnoot, kiwi, perzik, peren, pruimen
Gras pollen: selderij, meloen , sinaasappel, perzik, tomaten

Ambrosia pollen: banaan, komkommer, meloen, zonnebloem zaden, courgette

Normaal gesproken zijn Oraal allergie symptomen meestal mild, waaronder wat ongemakken in de mond en keel, opzwellingen en jeuk, maar het is belangrijk dat diegene die hier aan lijden deze symptomen met hun allergie-specialist bespreken omdat soms anafylactische shock kan voorkomen.

Vertaling Wouter




Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons

 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Naam
Email

Informatie

Naar het hoofdmenu
Alle thema's : A-Z
Word nu lid
Kennisavonden
Ervaringsverhalen
Contact

Informatie lijn

Maandag t/m Vrijdag
9.00 - 18.00 uur


Bel 0346-330038
Of email ons

Superfoods
Acai bes
Acerola
Chia zaden

Chlorella
Kamutgras
Maca
Maqui bes
Rozenbottel

Spirulina
Tarwegras
Handige links

 


View My Stats