Nieuws schildklierhormonen


balk2.jpg (42734 bytes)


Mogelijk verband levothyroxine en verhoogde sterftekans ouderen

Behandeling met levothyroxine kan bij sommige ouderen de kans op overlijden vergroten, volgens nieuw onderzoek uit IsraŽl. De resultaten zijn op 20 maart gepresenteerd op ENDO 2018, de 110de jaarbijeenkomst van de Endocrine Society in Chicago, VS. ďBij patiŽnten met subklinische hypothyreoÔdie die 65 of ouder zijn en TSH-waarde (TSH: schildklierstimulerend hormoon) lager dan 10 mIU/L (milli-internationale eenheden per liter) zou een behandeling met levothyroxine verband kunnen houden met een significante toename van mortaliteit,Ē zegt hoofdauteur van de studie Joseph Meyerovitch.

Lees verder


 


Verband hogere niveaus schildklierhormonen met hartaderbreuk

Volgens nieuw onderzoek verschenen in ĎCirculation Researchí, een ĎAmerican Heart Associationí tijdschrift, is er verband gevonden tussen hoge en hoog-normale niveaus van het schildklierhormoon FT4, met arteriŽle ziekten en dood bij ouderen en mensen van middelbare leeftijd.

Lees verder


De relatie tussen haarverlies en schildklierproblemen


PatiŽnten dupe van leveringsproblemen producent schildkliermedicijn Thyrax

Met verbijstering en grote bezorgdheid heeft Schildklier Organisatie Nederland (SON) kennisgenomen van het bericht dat de schildkliermedicatie Thyrax binnenkort niet meer leverbaar is. De oorzaak zijn problemen bij de verplaatsing van de productie door producent Aspen naar Duitsland en het niet tijdig gereed hebben van de eisen voor de productielijn.

Lees verder


Video - Hoe genees je je bijnieren en schildklier ?

De schildklier en bijnieren hebben een wederzijdse relatie. Wanneer je bijnieren erg aktief zijn daalt je schildklieractiviteit en vice versa. Leef je in een constante staat van stress dan kan dit leiden tot hoge aktiviteit van de bijnieren met uitputting als gevolg. Leer hoe deze klieren functioneren en hoe je ze optimaal laat werken.


Er is aangetoond dat BPA (in plastic) de schildklierfunctie verstoort bij drachtige dieren en hun nakomelingen

In utero blootstelling aan bisfenol A (BPA) kan worden geassocieerd met een verminderde schildklierfunctie bij pasgeboren schapen, volgens een recente studie aanvaard voor publicatie in Endocrinology, een tijdschrift van The Endocrine Society. HypothyreoÔdie wordt gekenmerkt door slechte mentale en fysieke prestaties bij volwassenen en bij kinderen kan het leiden tot cognitieve stoornissen en tot niet normael groei. Van BPA, een belangrijke molecule in de kunststofindustrie is nu aangetoond dat het een hormoonontregelaar is die schadelijke effecten kan uitoefenen op de menselijke gezondheid. De meeste onderzoeken zijn gericht op voortplantingsfuncties, maar er zijn aanwijzingen dat BPA ook negatieve effecten kan hebben op andere endocriene systemen waaronder de schildklierfunctie.

Lees verder


Nieuwe oorzaak van schildklierhormoon deficiŽntie ontdekt

Nieuw gevonden genetische oorzaak van hypothyreoÔdie vaker voorkomend bij mannen dan bij vrouwen. Internationale onderzoekers, waaronder een team aan de McGill University, hebben een nieuwe oorzaak voor schildklierhormoon deficiŽntie, of hypothyreoÔdie ontdekt. Deze veel voorkomende endocriene aandoening (aandoening van de klieren die hormonen afscheiden) wordt meestal veroorzaakt door problemen van de schildklier, en maar zelden, door defecten in de hersenen of de hypofyse (hypofyse).

Lees verder


Wat u moet weten over calcium, vit D, F en jodium

Er zijn mensen met een mineralengebrek, nachtelijke krampen, osteoporose, huidjeuk. Als u bijvoorbeeld vitamine D gebruikt en u heeft last van jeuk, komt dit niet door de vit. D maar door gebrek aan calcium. Ik heb bloedgroep A en ik zou vegetariŽr moeten zijn en mijn vrouw heeft bloedgroep O en zij moet vlees eten. Ik heb op dit moment een koortslip. U moet weten dat over de hele wereld reis en kortgeleden was ik in een heel zonnig stadje en waarschijnlijk was ik een beetje teveel in de zon en twee dagen later kwam de koortslip opzetten. Deze komt door een virus.

Lees verder


Langlevendheid door lage activiteit schildklier

Een lage schildklieractiviteit is ťťn van de erfelijke factoren die bijdraagt aan het bereiken van een zeer hoge ouderdom. Leidse onderzoekers hebben hiervoor opnieuw aanwijzingen gevonden ...

Lees verder


Signalen en symptomen: Bijnierinsuffientie vs. onderfuctionerende schildklier

Een handig overzicht

Link

Amber Kesseler


Jodium - het onbegrepen universele medicijn

Door onze westerse voedingswijze zien we in ons lichaam een toenemend tekort aan deze stof ontstaan. Al meer dan 100 jaar is bekend dat jodium essentieel is voor schildklierhormoonproductie. Steeds duidelijker wordt het dat jodium voor het hele lichaam belangrijk is omdat het in alle lichaamscellen voorkomt. Leven zonder jodium is niet mogelijk.

Download PDF

Petra


Fix Your Thyroid Through Your Gut?


Radioactief jodium

Het volgende artikel is geschreven door Tracy, een ex – schildklierkanker - patiŽnt die behandeld is met radioactief jodium (RAI – RadioActive Iodine), wat ook wel I-131 genoemd wordt:

Ongeveer 3 miljoen Amerikanen leiden aan de ziekte van Graves, een auto-immuunziekte dat een overactieve schilklier veroorzaakt. Aanvullend schat het ‘National Institute of Health (NIH)’ dat bij 37.340 Amerikanen in 2008 schildklierkanker vastgesteld gaat worden. Het aantal mensen waarbij schildklierkanker is vastgesteld is toegenomen met ongeveer 2.000 gevallen tussen 2007 en 2008. Volgens het NIH zijn er in Amerika vandaag de dag ongeveer 300.000 schildklierkanker overlevenden.

RAI behandeling voor schildklierkanker en Graves hyperthyreoÔdie : De standaard behandeling van de meerderheid van schildklierkanker patiŽnten bestaat uit het verwijderen van de schildklier en het toedienen van ťťn of meerdere dosis radioactief jodium (RAI) om het resterende schildklierweefsel in het lichaam te elimineren. Radioactief jodium wordt gecreŽerd doordat radioactief materiaal meelift op jodium zodat het opgenomen wordt door het lichaam. Deze wordt vaak in pilvorm aan de patiŽnten verstrekt om in te nemen.

De doctoren vertellen de kankerpatiŽnten dat de schildklier het enige weefsel is dat het jodium opneemt en het daarom een veilige manier is om de kanker te behandelen en het geen ander weefsel in het lichaam zal beschadigen . Het heeft het bijkomende voordeel dat het elke kankercel dood dat bij operatie gemist is. Schildklierkanker patiŽnten wordt vaak ook geadviseerd om scans voor radioactief jodium periodiek te ondergaan om er zeker van te zijn dat zij ‘schoon’ zijn en kankervrij.

Lees verder


Een succesvolle benadering voor onderactieve schildklierhormoonfunctie

Uit Wise Traditions volume 9, nr. 4, winter 2009.
Door John Dommise, MD
Vertaling Rob Hundscheidt

Er is een wijd verspreidde ontevredenheid en frustratie bij mensen met een behandeling voor een onderactieve schildklierhormoonfunctie: de meerderheid er van vindt dat hun ziekte er niet door beÔnvloed werd, of zelfs dat de behandeling die ze krijgen hun schildklier eigenlijk nooit echt hersteld heeft tot een normale functie, of dat ze hun leven terug kregen van voordat ze hypothyroid kregen. Dit ondanks het feit dat de endocrinologen en thyroidologen in de behandeling en onderwijs van deze ziekte intelligente mensen zijn die vele jaren opleiding en training in thyroidhormoonfunctie en de behandeling van schildklierziektes hadden.

Ze bevestigen zelfs ook dat deze tragische situatie bestaat, maar zijn voor uiteenlopende redenen niet in staat hun benaderingswijze voldoende effectief te laten zijn om de noodzakelijke veranderingen bij de patiŽnt te bewerkstelligen. We zullen proberen vast te stellen wat deze reacties zijn en laten zien dat hypothyroidisme goed kan worden behandeld, maar dat het protocol goed geheim is gebleven. Dit is een tragische situatie omdat de functie van het thyroidhormoon extreem belangrijk is voor het metabolisme in iedere cel van het lichaam, inclusief de hersenen, en mensen waarbij deze functie laag is leiden aan een myriade mogelijke consequenties, zoals verhoogd cholesterol in het bloed en homo-cysteinenivo's en verhoogd optreden van hartinfarct, beroerte en periferale vasculaire ziekte. Verdere negatieve effecten zijn onvruchtbaarheid en misgeboortes, geen zin in sex, brokkelige nagels, impotentie, hoge bloeddruk, lichamelijke en mentale vermoeidheid, ontbrekende aandrijving of initiatief, abnormale gewichtstoename, zeer droge huid en haarverlies, overgewicht, constipatie - vaak zware met inpacties - depressies en humeurveranderingen, angsten, geheugenverlies, dementie en "Alzheimer", intolerantie voor koude, slapeloosheid, verhoogde vatbaarheid voor infecties en mogelijk kanker, vooral borstkanker, spier en gewrichtspijnen, spier en gewrichtspijnen, verteringsproblemen, verhoogd aantal allergieŽn en huiduitslag, persoonlijkheidsstoornissen, gebrek aan leiderschapsmogelijkheden.

De grootste verliezen in deze veronachtzaamde situatie zijn op cardiovasculair gebied, onvruchtbaarheid, veroudering, geheugenverlies, humeurveranderingen, chronisch vermoeidheid, slapeloze en overgewichtige patiŽnten. De indicatie voor het nivo waarop hypothyroidisme wordt onder-gediagnosticeerd en onderbehandeld wordt onthuld door het feit dat ik nooit een cholesterolverlager hoefde voor te schrijven om iemands cholesterol te normaliseren, of een triglyceride of andere bloednivo's. Ik behandel hun ook niet met een andere medicatie voor wat ze eigenlijk nodig hebben: maar alleen met wat ze echt nodig hebben om een optimaal bloednivo van het thyroidhormoon te krijgen, dat ze te weinig hebben !

Download het hele artikel in PDF (23 pagina's)


Jodium informatie

Het is goed bekend dat de oorspronkelijke oorzaak van de meeste gevallen van hypothyroidisme in de meeste gevallen een jodiumdeficiŽntie is. In een poging om daarmee op een effectieve en niet al te dure manier om te gaan, hebben de gezondheidsdiensten van de overheid opgeroepen om het niet-gejodeerde zout in de winkels te vervangen door gejodeerd zout.

Deze maatregel heeft de hoek van het jodiumdeficientieprobleem van gisteren afgebeten – alhoewel niet geheel door enigerlei middel, zoals goede metingen van zowel organische- als anorganische
jodiumnivo’s in het bloed of urine van patiŽnten zouden aantonen. Maar hoe kan het dat men in de thyroidologie niet het feit herkent dat we nu eigenlijk veel meer gevallen van auto-immune thyroiditis en
primair hypothyroidisme hebben, die als vervanging in de plaats zijn gekomen van het relatief lager aantal gevallen hypothyroidisme als gevolg van jodiumdeficiŽntie die we van te voren hadden ? Zou het
mechanisme voor dit fenomeen kunnen zijn dat we de verkeerde vorm van jodium – anorganische in plaats van organische – als voedingssupplement gebruikten, en dat deze grove vorm van jodium eigenlijk
het schildklierweefsel genoeg beschadigt om ons immuunsysteem aan te zetten om er tegen te reageren ?

Ik geloof dat dit een vraag is, die op zijn minst diepgaande beschouwing en onderzoek verdient. Ik
heb dit geval aan artsen en onderzoekers uitgelegd die zich met jodium deficiŽnties bezig hielden, en die aanraden om Lugol vloeibaar jodium te nemen, of Iodoral tabletten die anorganisch jodium-kalium
bevatten, zoals ook organische jodium – maar geen van hun gaf respons. Jodide is anorganisch en grof, ruw, het verbrandt vlees en ander levend materiaal waarmee het in contact komt; jodium is organisch
en zacht, gewoonlijk aan proteÔnes vastzit of aan andere stoffen gebonden, en voorziet de gezondheidsvoordelen van jodium aan levende stof, zonder de grove verbrandende interactieve effecten.

In de tussentijd, raad ik mijn patiŽnten aan dat ze hun conclusies hebben gemaakt van het gejodeerde zout op de planken van hun winkel als zijnde een uitgemaakte zaak, en zo uiterst uitstekende
80-mineralenhoudend zeezout te gebruiken, wat ook veel beter smaakt ! En als hun organische jodium serum nivo laag gemeten werd op het Boston University’s Iodine Research Lab, om liever 4-6 druppels
organisch jodium te gebruiken zoals Thyactin van TriMedical na het ontbijt en avondmaal, (8 – 12 druppels per dag), in plaats van Lugol’s vloeibare jodium, of Jodoral tabletten.

Rob Hundscheidt


Schildklier en plantaardige omega 6 olie

Alhoewel Dr. Price vaststelde dat gezonde volkeren betrekkelijk lage waardes aan jodium binnenkregen, geven studies aan dat het in onze moderne tijd de meeste mensen het beste doen aan de bovenste eind van de scala, en dagelijks ca. 1000 microgram per dag innemen.

Met betrekking tot dit onderwerp worden vaak te vele factoren in de moderne voedingswijze overzien die onze schildklierfunctie onderdrukken en onze noodzaak aan jodium verhogen – niet alleen door expositie aan halogenen zoals fluoride, chloride en bromide, maar ook gebrek aan vitamine A, vitamine B6, selenium en magnesium. Verminderde expositie aan halogenen en ruimschoots inname van deze sleutel ingrediŽnten, verminderen waarschijnlijk onze vereisten aan jodium.

Een andere moderne voedingsfactor die interfereert met de schildklierfunctie, is de consumptie van omega-6 vetzuren afkomstig uit de plantaardige oliŽn en vetten. Uit sommigen schattingen bestaan 20% van de calorieŽn in onze “geciviliseerde” voedingswijze uit omega-6 vetzuren. Zoals aangegeven door Stephen Guyenet in zijn Whole Health Source blog, kunnen de omega-6 vetzuren de signalen van de schildklier onderdrukken.

Hij citeert studies die uitwijzen dat maÔsolie vergeleken met varkensvet grotendeels de respons op T4 van de lever onderdrukt, en saffloerolie vergeleken met rundvet de respons op T3 van de lever onderdrukt, en linol-zuur de respons van bruin vet en de lever op T3 onderdrukt. De lever is een van de hoofdzakelijke plaatsen van schildklierhormoonresponsive warmteproductie. Oorspronkelijk was het zo dat in 1970 de onderzoekers het omega-6 linolzuur als behandeling voor hyperthyroidisme beschouwden.

Dus is het waarschijnlijk dat diegenen die commerciŽle plantaardige oliŽn en vetten vermijden en de omega-6 consumptie minimaliseren, terwijl ze de inname van voedingsrijke dierlijke vetten zoals boter en levertraan benadrukken, jodiumvereisten kunnen hebben die veel lager dan 1000 microgram per dag liggen en in staat zouden zijn om aan hun jodiumvereisten te voldoen door een voedingswijze van volwaardig voedsel, vooral als die zeevoedsel bevat.

Bron: Omega-6 linoeic-Acid Suppresses Thyroid Signaling

Link

Rob Hundscheidt


Alles over schildklierproblemen

Schildklierproblemen komen vaak voor. Het probleem is echter dat de klachten vaak vaag zijn, waardoor je de oorzaak niet snel bij de schildklier zoekt. Een te traag werkende schildklier of een juist te snel werkende schildklier kan voor veel problemen zorgen.

Link

Annemarieke


Nitraat mogelijk voeding voor problemen met de schildklier

Vanaf de jaren 1970 komen er wereldwijd steeds meer gevallen van kanker aan de schildklier en de oorzaken zijn onduidelijk. Deze trendgegevens zijn onderzocht op twee andere aandoeningen van de schildklier, hyperthyroidie en hypothyroidie. Inschattingen van het aantal gevallen suggereren dat deze minstens vijf keer zo vaak voorkomen als kanker. Er is wat bewijsmateriaal dat stoffen als BP, PBE, bisphenol A en triclosan een rol kunnen spelen. Onderzoekers in de VS hebben ontdekt dat nitraat ook deel zou kunnen uitmaken van de groep met verdachte stoffen.

Link

Dennis Morrien


Jodiumtekort

Het toedienen van schildklierhormonen aan jodium verstoken personen maskeert de jodiumdeficiŽntie en kan resulteren in een zombie-achtig effect. De patiŽnten zijn dan wel in staat om lichamelijk werk te doen maar zijn niet in staat om op maximum capaciteit te denken en te redeneren.

Een zelfs groter negatief effect wordt gerealiseerd als jodiumdeprivatie wordt gecombineerd met een verzadiging aan struma-opwekkend bromide, fluoride en perchloraat in het voedsel en water.

Jodium is betrokken in vele mentale en lichamelijk functies, en toch werd nooit een voldoende hoeveelheid voor het lichaam vastgesteld. Waarom ? De medische leerboeken bespreken anorganisch
niet-radioactieve jodium alleen met betrekking tot de meest zwarte deficiŽnties van dit essentiŽle element : bij cretinisme, hypothyroidisme, en endemische struma.

Gebaseerd op een jodium/jodide-oplaadtest die ontwikkeld werd door de auteur om een algeheel voldoende hoeveelheid jodium voor het lichaam vast te stellen, kwamen ze tot de conclusie dat de hoeveelheid die noodzakelijk is voor het hele lichaam en voor optimale lichamelijke en mentale gezondheid 250 – 1000 maal hoger ligt dan de hoeveelheid jodium die noodzakelijk is voor cretinisme, hypothyroidisme, en endemische struma.

Zo kwamen Abraham en zijn collega’s tot de conclusie dat het Wolff-Chaikoff-effect van geen enkele klinische betekenis is. Een verhoogd TSH, als dit optreedt tijdens de behandeling met Lugol-oplossing, is “subklinisch.” Dit betekent dat geen tekens of symptomen van hypothyroidisme het stijgen er van begeleiden. Sommige mensen nemen milligrammen als dosis, gewoonlijk meer dan 50 mg per dag en krijgen een lichte zwelling van de schildklier, maar zonder symptomen. Abraham gelooft dat het grootste merendeel van de mensen jodium in een dosis kunnen nemen die varieert van 10 – 200 milligram per dag,
zonder enigerlei klinische negatieve effecten op de schildklierfunctie.

Rob Hundscheidt


Why Thyroid Lab Tests Are Not Accurate - Dr. Hotze's


Thyroid problems

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy

Gerrit de Jong


Hypothyroidism and the Gut Connection

Dr. Brady Hurst explains why proper gut function is critical for proper thyroid hormone function. This video is focused on Hypothyroidism. ... all Ľ Dr. Brady Hurst is a Functional Medicine practitioner in Atlanta Georgia. He uses the most advanced diagnostics tools to uncover hidden dysfunctions and uses cutting edge drugless treatment plans to restore those dysfunction. This approach is critical to prevent as well as manage chronic health conditions such as Hypothyroidism.


Klachten schildklier en bijnierwerking

Ben je vaak moe of te neergeslagen ?
Heb je problemen met slapen ?
Heb je problemen met je lichaamsgewicht ?
Heb je het altijd koud en kun je het niet warm krijgen ?
Heb je een droge huid ?
Kun je soms maar moeilijk iets herinneren ?

Link

Henk Mutsaers


Schildklierhormonen en vage klachten

Een deel van de mensen met klachten zoals overgewicht, energieproblemen, vermoeidheid etc hebben eigenlijk problemen met een te langzame schildklierwerking. De gangbare reguliere meetmethodes zijn niet voldoende. In Amerika wordt er veel gewerkt met het schildklierhormoon Armour omdat dit een betere en natuurlijkere oplossing biedt. Mike Donkers gaat hier uitgebreid op in tijdens onze speciale hormoonavonden in Nieuwegein. Mochten er in Nederland artsen/specialisten zijn die hun kennis en ervaring willen delen dan altijd welkom. Wij doen ondertussen ons best de kennis door te geven aan de gewone burger.

Ron


Trage schildklierwerking ?

Om zelf thuis te bepalen of je (milde) trage schildklierwerking hebt, doe je 's ochtends min of meer direct na het wakker worden een thermometer onder je oksel. Je moet wel onder de warme deken vandaan zijn gekomen en weg zijn van warme kruiken etc. en nog geen fysieke activiteit hebben ondernomen. 's Nachts daalt je temperatuur lichtelijk maar bij een gezond persoon is dat maar hooguit een halve graad. Je ideale ocntendtemperatuur onder je oksel dient tussen de 36.5 en 36.8 te zijn.

Zit je ook maar enkele tienden van graden onder het minimum van 36.5 dan heb je een onderactieve schildklier. Voor sommige mensen betekent dit lichte klachten, voor anderen kunnen de klachten al heel heftig zijn. De schildklier is namelijk verantwoordelijk voor zowel je lichaamstemperatuur als de snelheid van je stofwisseling. Een (mild) trage schildklier betekent dus een verminderd immuunsysteem dat voldoende warmte nodig heeft om micro-organismes als schimmels, parasieten en virussen te weren, maar ook een verminderde spijsvertering waardoor voedselallergieŽn en intoleranties op kunnen treden. Met name het verteren van zware eiwitten (zoals bijvoorbeeld gluten in granen en caseÔne in melkproducten) wordt bemoeilijkt, aangezien er meer schildklierhormoon nodig is voor het verteren van deze eiwitten. Vaak krijgt het voedingsproduct dan de schuld terwijl het in werkelijkheid de schildklier is die hiervoor verantwoordelijk is.

Meet je okseltemperatuur in de ochtend twee tot drie dagen om een goed gemiddelde te krijgen. Voor vrouwen zijn de meest betrouwbare meetdagen de tweede en derde dag van hun menstruatie. Helaas wordt deze manier van   zelfdiagnostisering, die een lange geschiedenis heeft, niet erkend door de reguliere wetenschap die bloedonderzoek (TSH-waarde) als hoogste norm stelt. Veel mensen die op deze manier bij zichzelf (milde) trage schildklierwerking vaststellen en zich via hun huisarts laten testen, blijken binnen de normale waarden te vallen. Hierdoor blijven veel gevallen van (milde) trage schildklierwerking verborgen, waardoor we inmiddels met een ware epidemie te maken hebben!

Mocht je ook via de bloedtest wel degelijk als patiŽnt uit de bus komen, dan is de reguliere behandeling allesbehalve effectief. Je krijgt dan Thyrax voorgeschreven, een synthetische vorm van het schildklierhormoon T4, die een beruchte schildkliersloper is en bovendien osteoporose (lage botdichtheid) bevordert.

Er is namelijk GEEN ENKEL WETENSCHAPPELIJK BEWIJS dat synthetische T4 daadwerkelijk werkt! Je kunt dit heel makkelijk bij jezelf checken door je ochtendtemperatuur onder de oksel te checken als je aan de Thyrax zit. Is deze nog steeds onder de 36.5 dan werkt het 'medicijn' dus niet. Ondertussen lijd je wel aan de negatieve bijwerkingen die allesbehalve positief uitpakken voor de schildklier zelf!

Een natuurlijk alternatief is dierlijk schildklierhormoon afkomstig van varkens dat het volledige spectrum aan schildklierhormonen bevat (T1, T2, T3 en T4). Enkele merken zijn het Europese ThyreoÔdum, het Amerikaanse Armour en het Canadese Erfa. Je vindt hier meer over op de website www.hypomaarniethappy.nl

Deze zijn alleen op doktersrecept verkrijgbaar maar probeer je huisarts of specialist hiervan maar eens te overtuigen! Daarnaast is ondersteunende voedingstherapie heel belangrijk waarbij de nadruk gelegd moet worden op voeding rijk aan in vet oplosbare vitamines (A, D, E en K) zoals deze te vinden zijn in biologisch vet vlees (met name orgaanvlees zoals lever), wilde vette vis, rauwe melk, zure zuivel en levertraan en voeding rijk aan mineralen, met name zeemineralen zoals Keltisch zeezout, wilde vette vis en zeegroente.

Mike Donkers
mello_music@yahoo.com


TSH level zegt vaak niets

You have said that you feel that it's a "big myth" that that an elevated TSH (thyroid stimulating hormone) level is always required before a diagnosis of hypothyroidism can be made. First, can you explain why you feel this is a big myth? And second, why do you feel that conventional medicine seems to cling pretty firmly to this myth as the sole means of diagnosing hypothyroidism?

A: I would say over 90% of the patients that I diagnose with underactive thyroids have a completely normal TSH level. Even with this relatively insensitive test, a study published earlier this year concluded that 13 million Americans have undiagnosed thyroid disease. I suspect it may be as high as five times that number. From my perspective, most traditionally based physicians have long abandoned their physical examination and diagnosis skills and appear unwilling to believe that patients who complain of all the classic hypothyroid symptoms are in fact truly hypothyroid if their TSH is normal.

Link


Dr. Jacques Hertoghe, M.D. Treatment of Hypothyroidism

World renowned endocrinologist Dr. Jacques Hertoghe, M.D. talks about the practical aspects in the treatment of hypothyroidism. He discusses which medication to use, how to administer, and other aspects of treatment.


Hypothyroidism: Is it really the thyroid?

Understanding the basics of the thyroid is key in order to figure out if you issue is truly a thyroid issue OR coming from the adrenals, gut, hormones, inc insulin, inc cortisol, heavy metals, soy, selenium deficiency, liver or kidney issue.


Video - Why is Natural Thyroid in Short Supply?

Dr. Stephen Langer gives his take on the nationwide shortage of the prescription drug for Natural Thyroid. Pharmacists are not able to keep the drug in stock and some people are concerned that the drug may not be available for quite some time.


Oosterse wijsheid over de schildklier

2 interessante links mbt de werking van de schildklier

Mike


De ziekte van Graves

De ziekte van Graves is een auto-immuunziekte, waarbij de schildklier te snel gaat werken. Doordat het immuunsysteem de eigen cellen aanvalt, gaat de schildklier teveel schildklierhormoon produceren.

Link


Schildklierhormonen in 24-uurs urine

De schildklier produceert twee hormonen, tyroxine (ook T4 genoemd) en tri-iodothyronine (ook T3 genoemd). Er wordt meer T4 geproduceerd en in circulatie gebracht dan T3, maar het T3 is actiever dan T4. Hoewel T4 ook een eigen activiteit heeft, moet het toch vooral beschouwd worden als pro-hormoon van het actieve(re) T3, dat hieruit wordt gevormd. De schildklierhormonen zijn van belang voor het (basale) lichaamsmetabolisme. Zij stimuleren het basale verbruik van zuurstof en de stofwisseling en leiden tot de produktie van warmte. Wanneer er een verdenking bestaat voor hypo- of hyperthyroÔdie (respectievelijk een te trage en te sterke schildklierwerking) worden gewoonlijk de niveaus van TSH, T3 en/of T4 in het bloed gemeten. In de praktijk is echter gebleken dat het niveau van T3 (en T4) in 24-uurs urine een betere correlatie vertonen met de symptomen in met name een vroeg stadium van hypothyroÔdie. Wanneer symptomen aanwezig zijn die kunnen wijzen op een (milde) hypothyroÔdie worden vaak (nog) normale bloedwaarden gevonden, terwijl de waarden in 24-uurs urine (al) wel afwijken en het vermoeden van (milde) hypothyroÔdie bevestigen. De test is dan ook met name geschikt voor die gevallen, waarin symptomen van hypothyroidie (nog) niet worden bevestigd door de gebruikelijke bloedtesten.  Verschillende wetenschappers hebben het vermoeden uitgesproken dat een niet onaanzienlijk percentage van de bevolking aan (subklinische) hypothyroÔdie lijdt, dat deze aandoening veel vaker voorkomt dan gedacht wordt en dat het percentage van de mensen dat hieraan lijdt toeneemt.

Enkele symptomen die veel gezien worden bij hypothyroidie zijn:

∑ Kouwelijkheid (koude extremiteiten)
∑ Moeheid (vnl in de ochtend)
∑ Droge huid
∑ Depressie
∑ Trage peristaltiek/ Constipatie (verstopping)

Zie ook The Official Web Site of the International Hormone Society.
http://intlhormonesociety.org/

Meer info:

Europees Laboratorium voor NutirŽnten
Regulierenring 9
3981 LA Bunnik
Tel: 030 2871492
eln@healthdiagnostics.nl
www.healthdiagnostics.nl


Natuurgeneeskunde

36,6 - 36,8 įC onder oksel: de schildklierhormonen werken goed

36,1 - 36,6 įC onder oksel: uw lichaamstemperatuur is matig verlaagd. Tussen de 36,4 en 36,6 įC zijn er mogelijk milde klachten rond de functie van schildklierhormonen.

3 x meting lager dan 36,4 ļC onder oksel; u heeft volgens de opvattingen van de
natuurgeneeskundig artsen met 85% zekerheid een te lage activiteit van schildklierhormonen.

2 x meting lager dan 36,4 ļC onder oksel ťn herkenning van diverse symptomen van lage
activiteit schildklierhormonen: u heeft zeer waarschijnlijk een te lage activiteit van
schildklierhormonen.

Tussen 35,8 en 36,1 ļC: als uw okseltemperatuur tussen de 35,8 en 36,1 ļC ligt, dan heeft u een duidelijk lage temperatuur en zeer grote kans dat uw schildklierhormonen niet goed functioneren.

Lager dan 35,8 ļC: als uw okseltemperatuur ťťn of meer keren zelfs onder de 35,8 ļC ligt, dan zijn er zeer waarschijnlijk grote problemen met het functioneren van uw schildklierhormonen (en/ of andere sterke hormonale verstoringen).

Een hogere waarde dan 36,8: er kan sprake zijn van een te hoge activiteit van de
schildklierhormonen. Let er daarbij wel op of u mogelijk koorts heeft. Dat verstoort een juiste bepaling van de activiteit van de schildklierhormonen. Een te hoge activiteit van schildklierhormonen is volgens natuurgeneeskundig artsen wel goed te ontdekken met bloedonderzoek.

Link

GdJ


 

 

 


View My Stats