Nieuws reguliere kwakzalverij


balk2.jpg (42734 bytes)

Google


Evidence Biased Medicine 4: Weg met Bewijs!

Bewijs? Het lijkt allemaal zo helder en duidelijk, niet? We legden de vraag voor over de waarde van de medische bewijsvoering aan de bekende Berlijnse hoogleraar Von Feyermorgen. Hij maakte eerder al gehakt van de simpele opvattingen van de dokters van de tegenpartij... Von Feyermorgen vroeg allereerst: "wat schiet de patient met al dat zogenaamde 'Bewijs" op?" Professor Ludwig Von Feyermorgen stelt dat het tijd is om het Geloof in Medische Bewijs naar het mausoleum te dragen. In zijn betoog steunde de kritische hoogleraar op een recent artikel waarin de vloer aangeveegd wordt met de simpele opvattingen over wat we bewijs van medisch handelen noemen. "myriad attempts to define, categorize, and stratify evidence for use in clinical medicine have only resulted in an epistemic and linguistic morass." en "Reference to evidence in medicine now leads only to confusion or obfuscation." Zo begint Mark R. Tonelli zijn beschouwing over 'Evidence-vrije geneeskunde' waaraan Von Feyermorgen refereerde.

Link


Aan Professor Frits van Dam (Secretaris Vereniging tegen de Kwakzalverij)

Geachte professor van Dam,

In antwoord op uw schrijven en naar aanleiding van uw artikel onder de titel:

'Alternatief ' is niet zo onschuldig' [De Telegraaf d.d. 1 september 2009]

bericht ik u het volgende…………………

Het moet u als hoogleraar psychologie toch genoegzaam bekend zijn. Plotseling kan
men het zich niet meer herinneren. Een ramp! Zomaar, pardoes kan het gebeuren. Het komt als een dief in de nacht. Had u nou maar tijdig uw homeopathische druppels, bijvoorbeeld Ginkgo Biloba, ingenomen, dan was het nog wel goed met u afgelopen professor. Nu helaas niet en dat is erg vervelend. In het genoemde artikel in De Telegraaf refereerde u dan ook aan twee ernstige ongelukken,  beschreven in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde, die door alternatieve behandelaars zouden zijn veroorzaakt door toepassing van nekmanipulatie.

Verder beschreef u een kindje in AustraliŽ dat een behandeling van eczeem, met volgens
u homeopathische watertjes, niet overleefde. Niet te geloven! Helemaal in dat
verre land, terwijl u het onderstaande, dat warempel hier om de hoek gebeurde, verzuimde te vermelden. In het West Fries Gasthuis te Hoorn, het ziekenhuis waar uw eigen voorzitter van uw  antikwakclub, CEES RENCKENS, ook als gynaecoloog werkzaam is, vond onlangs in begin mei van dit jaar een sectio met dodelijke afloop plaats.

Lees verder

Tekst: Th. H. L. Michiels, Doctor of Naturopathy & Master of Naturopathy


Antikwak ziekenhuis laat specialist gewoon doorwerken

Een specialist die werkzaam is in het bolwerk van de antikwak, het Westfriese Gasthuis mag ondanks het overlijden van een baby door zijn fouten gewoon doorwerken. Een verloskundige die een keizersnede wilde zit echter vanaf mei ziek thuis.  Het is weer de omgekeerde wereld als het reguliere kwakzalverij betreft. En collega en antikwakker Renckens houdt zijn lippen stijf dicht en blijft volharden dat de alternatieve geneeskunde een bedreiging is voor onze gezondheid.

jaja, zo lust ik er nog wel een paar.......arrogantie van een specialist heeft opnieuw het leven gekost van een kwetsbaar kind. Maar wie zwijgt stemt toe.....

Ron


Thuisbasis antikwak schuldig aan de dood baby

Uit onderzoek door het UMC blijkt nu ook dat de thuisbasis van de antikwak, het Westfriesgasthuis medische fouten heeft gemaakt en schuldig is aan de dood van baby Biendiya Ramgoelam. Het betreft een collega van Herr Renckens, de bekende antikwakker die zijn mond altijd vol heeft over de gevaren van de complementaire geneeskunde. Men was ook "vergeten" de missers te melden bij de Inspectie. Deze gaat de zaak verder onderzoeken. Ook loopt er nog een aangifte van de zaak bij de Noord Hollandse politie. Door deze aangifte is de inspectie achter het bestaan van de zaak gekomen.

We kunnen het niet vaak genoeg tegen de moraalridders van de antikwak zeggen. Verbeter de wereld en begin bij je eigen wereld, dat kan heel veel onschuldige slachtoffers schelen. Zal wel weer zo uitpakken dat de specialist gewoon door kan blijven werken....... en natuurlijk geen woord over deze onnodige dood op de antikwak site.... die roepen toch echt deze week: ‘Alternatief’ is niet zo onschuldig. Ik denk dat psycholoog Frits van Dam eens kritisch moet gaan kijken naar het voorschrijven van het zusje van speed aan kinderen met het ADHD label. En zekers eens gaan praten met een apotheker Fernand Haesbrouck die wel voor deze kwetsbare groep kinderen opkomt (link).

Weer een kind onnodig overleden doordat een "specialist" de ouders niet serieus
wilde nemen, waar hebben we dit eerder gehoord ?

Link

Ron


Boek - Hť dokter, word wakker

Een bijzonder mailwisseling tussen een arts in Nederland en zijn oude geliefde die een als klassiek homeopaat in India werkt. De liefdevolle, heldere en niets ontziende confrontatie tussen deze twee mensen legt de onvolkomenheden van onze westerse geneeskunde genadeloos bloot.

Wat raakt ons zo in dit boek?

* Het is een helder boek, het maakt ingewikkelde problemen overzichtelijk en begrijpbaar.
o Waar vond je ooit 33 redenen om niet te vaccineren op een rijtje?

* Het is humoristisch beschreven
o Met hoofdstuktitels als “Spoel je hamster niet door de wc” en “Germanen, knuppels en korte rokjes”

* Het is meedogenloos met scherpe kritiek op onder andere:
o de farmaceutische industrie (“Veel targets in een verder doelloos leven”);
o de gezondheidsraad (“Negen professoren in hun hemd. Erger nog: naakt”)
o de vereniging tegen kwakzalverij (“de Nederlandse Vereniging van Navelstaarders”);

* Het is onthullend
o “Ik wist niet dat we aids aan het importeren waren”

Link

Hoe sportieve evidence de medische evidence smadelijk overschaduwt

Stel je voor dat sporters meer kennen dan artsen over doping, die alleen maar naief de fabeltjes van healthcare geloven, omdat ze er vooral rijker mee worden. De hoogste tijd dat men de onkennis van medische evidence gaat upgraden met wat meer elementaire basiskennis.

Link

Fernand Haesbrouck

Gebrek aan wetenschappelijke onderbouwing van behandelrichtlijnen

Gebrek aan wetenschappelijke onderbouwing van behandelrichtlijnen.... Als u dacht dat die zin van ons kwam, heeft u het mis. Het staat precies zo in het GEBU, het geneesmiddelenbulletin van juli 2009, op pagina 81. Omdat de Amerikaanse cardiologie zo wetenschappelijk overkomt leek het iedereen dat de behandelrichtlijnen binnen de cardiologie dan ook wel superstrak zouden zijn. Sinds 1984 blijken die richtlijnen echter steeds meer aanbevelingen te bevatten die steeds op minder wetenschappelijk bewijs steunen....Zozo! Aldus het GEBU.

Link

--

Kijk hier eens naar. Cardiologen behandelen al jaren op geleide van hun ego iedere patient op hun eigen manier. Huisartsen hebben op zijn minst nog een richtlijn waarmee ze allemaal op dezelfde manier handelen. Specialisten hoeven dat niet...

Grtn House

Reguliere kwakzalverij

Wetenschappelijk onderzoek in de VS heeft onlangs aangetoond dat daar jaarlijks 33 duizend mensen onnodig aan longontsteking overlijden door profylactisch voorgeschreven maagzuurremmers (Kennis, 30 mei). Het zoveelste bewijs van reguliere kwakzalverij.

Link

Reaktie lezer

Aangezien Cees Renckens een gyneacoloog is die regelmatig zonder enige onderbouwing of wetenschappelijke aantoonbaarheid, diagnostische- en behandeluitspraken doet over hele groepen patiŽnten die hij nooit onder ogen heeft gehad en die buiten zijn expertise vallen, verdient hij met stip het predicaat kwakzalver en kan dus zondermeer tot dat gilde toetreden.

 


Death by Modern Medicine

In 1998 a Canadian team of researchers, led by a friend, Dr. Bruce Pomeranz, found that 106,000 people die annually in the U.S. from properly prescribed medications. No "mistakes" were made here--these drugs were the right amounts, given to the right people, at the right time--and still ended up killing 106,000.

http://www.encognitive.com/node/3136


 

 


 


View My Stats