balk2.jpg (42734 bytes)


Pauline Laumans


Parasitaire samenleving 9

In de tijd van de ondergang van Atlantis kozen veel mensen voor zelfdoding. Het bracht veel onrust met zich mee die wij tot op de dag van vandaag ervaren. Niet omdat zelfdoding per definitie slecht zou zijn voor je vervolg leven maar veel meer over wat het teweeg brengt bij anderen. Dus leven we onbewust met een angst om dood te gaan of dood te (laten) gaan door zelfdoding.

Lees verder


Parasitaire samenleving 8

Je zou maar academische geschoold zijn en door die studie een verwrongen beeld van de werkelijkheid aangeleerd krijgen welnu, dat is al vele decennia het geval bij economen. Ze manipuleren de wiskunde (wiskunde berust op natuurwetmatigheden) zodanig dat ze er goede sier mee kunnen maken en flink geld eraan kunnen verdienen en slaan zichzelf daarbij op de borst. Die gemanipuleerde natuurwetmatigheden noemen ze economie.

Lees verder


Parasitaire samenleving 7

Veel mensen zijn helaas achteloos geworden. Zonder erbij na te denken (zonder enige vorm van gegrond of aards zijn) laten ze hun lege blikje restant eten op straat vallen of gooien het in het water of uit de auto. Het resultaat is dat ons water vergiftigd is en dat we zwaar betalen aan zuiveringsinstallaties om er fatsoenlijk drinkwater van te maken. Dat wij net als de dieren plastic eten en drinken en daaraan doodgaan.

Lees verder


Parasitair gedrag 6

Ook in de terminale zorg komt helaas parasitair gedrag voor. Neem een zorgvrager die erg ziek is maar al haar hele leven lijdt onder het dominante juk van haar man. Een man die roept dat ze moet blijven eten en drinken en eist dat ze een stevige maaltijd moet nuttigen. Ook kan ze geen pijn hebben zolang ze eet vindt hij. Hij is zo sterk in zijn dominantie dat ze er ondanks dat ze zelf geen trek heeft er al dagen gevolg aan heeft gegeven en het voor zich houdt dat ze pijn heeft. Haar gelaatstrekken spreken echter voor zich.

Lees verder


De parasitaire Samenleving 4 - column Pauline Laumans

Weet u nog dat we het paard een edel dier noemen? Het dier wordt al eeuwenlang gekoesterd en heeft geen poten, maar benen. Maar ondanks dat we het een edel dier noemen wordt het steeds vaker mishandeld. Het paard mag niet meer op een natuurlijke manier leven.

Lees verder


De parasitaire samenleving 3 - Pauline Laumans

U heeft vast wel van het klimaatakkoord gehoord en de noodzaak daartoe. Wel die noodzaak is er omdat dieren en planten uitsterven, er minder zuurstof aanwezig is en meer CO2 komt waardoor we langzaamaan vergiftigd worden. Daarbij komt nog de vervuiling die een hele grote impact heeft op ons welzijn en de voedselproductie. De regering besteedt veel geld aan allerlei zaken maar legt voortdurend slechte rekenschap af aan de bevolking. Immers in omringende landen gaan zaken vaak beter terwijl de belastingdruk minder is.

Lees verder


Parasitair gedrag 2

Als u een schrijver bent dan heeft u misschien ook wel eens een boek geschreven. Dat heeft menige schrijver meer dan een jaar hard werken gekost. En de inhoud van dat boek dat wilt u delen en dus wilt u dat boek verkopen, maar dat kost u veel geld en moeite. Niet alleen omdat mensen door degeneratie moeite hebben met lezen, maar ook omdat uitgevers en distributeurs uw levenswerk uitbuiten om er zelf rijk van te worden.

Lees verderParasitaire samenleving - Column Pauline Laumans

Al eerder heb ik geschreven hoe andere mensen of organisaties parasiteren op u of mij. Het zijn mensen of organisaties die niet alleen jouw energie willen aftappen maar ook inkomen genereren omdat jij inkomsten hebt en zij daar een deel vanaf snoepen. Alsof we niet al genoeg belasting betalen! Zo zijn er mensen die graag in de buurt zijn van bewustere mensen en dan van hun energie proberen te tanken. Dit zie je in een menigte of in het openbaar vervoer.

Lees verder


Ziek geworden maatschappij door eigen keuzes deel 7

Het jaar 2017 is weer met veel lawaai geëindigd. Een rare gewoonte die elke betekenis verloren heeft en die alleen nog maar gebaseerd lijkt op egocentrisme en een asociale bezigheid is geworden waar veel mensen onder lijden. Zoals bejaarden, zieken, astmapatiënten, vluchtelingen, vogels en vele andere dieren, bomen, planten, water-, bodem- en luchtverontreiniging die meer dan een eeuw nodig heeft en dus door elk jaar dit te doen neemt de VERGIFTIGING van ons eigen leefwereld voornamelijk in Nederland sterk toe. Wij zij de grootste nestvervuilers van Nederland.

Lees verder


Pauline Laumans - Ziek geworden maatschappij door eigen keuzes deel 6

Onlangs kwam ik in contact met een persoon die erg dominant was. Ogenschijnlijk heel lief en aardig maar als je daarachter keek erg dominant. Alles moest precies zoals zij het wilde en wel direct.

Lees verder


Pauline Laumans - ziek geworden maatschappij door eigen keuzes deel 5

Laatst zat ik in de trein en hoorde ik een verhaal aan over een grootmoeder die zo dienstbaar was. Ze klaagde nooit en stond altijd klaar voor de ander. Vaak denken mensen dat dienstbaar zijn zo iets moois is. Altijd eerst aan de ander denken. Of alleen maar aan de ander denken. Vaak verwachten allerlei mensen dit nog steeds van anderen. Bijvoorbeeld werkgevers die dit gedrag nog steeds van hun medewerkers verwachten.

Lees verder


Ziek geworden maatschappij door eigen keuzes deel 4

Als ik om heen kijk via mijn eigen praktijk als Holistisch Therapeut en mijn werk als verpleegkundige dan constateer ik dat er steeds meer mensen ziek zijn door degeneratie. Zo zijn er mensen die voortdurend Yakult drinken om een gezonde stoelgang te krijgen. Met Yakult is op zich niets mis mee, maar wel met de denkwijze. Immers als je verteringsproces niet goed is, kun je wel je hele leven yakult drinken maar je lost het probleem niet op.

Lees verder


Ziek geworden maatschappij door eigen keuzes deel 3

Column Pauline Laumans - Heel vaak staan mensen toe dat er allerlei wezens (entiteiten) bij hen naar binnen kruipen. Ze hebben geen idee van de energiewereld en hoie die werkt en dus komt via allerlei kanalen de energie van die wezens (entiteiten) bij hen naar binnen. Zelfs hoog sensitieve mensen en velen die zich medium noemen hebben geen flauw idee wat er allemaal bij hen naar binnen kruipt.

Lees verder


Ziek geworden maatschappij door eigen keuzes deel 2

In mijn werk als holistisch therapeut maar ook in mijn werk als verpleegkundige kom ik allerlei soorten mensen tegen. Zo zijn er mensen die zich Hoog Sensitief noemen en ik vraag me dan altijd af wat die mensen waarnemen. Wat bedoelen zij met sensitief? Voelen ze emoties aan of voelen ze in hun lijf wat er aan scheelt? Nemen ze bepaalde zaken uit de andere wereld waar? Kunnen ze kijken achter de eerste verschijningsvorm naar de echte werkelijkheid? Zijn ze bewust geworden of staan ze nog op een van de onderste treden van de bewustzijnsladder?

Lees verder


Ziek geworden maatschappij door eigen keuzes - Pauline Laumans

Als ik om heen kijk via mijn eigen praktijk als Holistisch Therapeut en mijn werk als verpleegkundige dan constateer ik dat er steeds meer mensen ziek zijn door degeneratie. In het verleden deden meer mensen aan zelf realisatie en gebruikten vaker natuurlijke geneesmiddelen of kruiden en de mensen kookten vaak zelf hun eten. Ook de vervuiling was toen nog minder erg dan nu.

Lees verder


Uitspelen - Column Pauline Laumans

Een bekende manier is als kinderen iets aan de ene ouder vragen en nee als antwoord krijgen en dan naar de andere ouder gaan met de boodschap van “ van mama mag het” of “als het van jou mag dan mag het van mama ook”. Voor je het weet ben je als ouder een speelbal geworden. Erger wordt het als volwassen familieleden dit spel meespelen en daarmee de echte ouder buitenspel zetten. Deze laatste komt dan voor voldongen feiten te staan.

Lees verder


Bewust leven; basis voor gezondheid - Column Pauline Laumans

Een van de belangrijkste hindernissen waardoor we ziek worden is wanneer we onbewust zijn en vooral willen blijven omdat we het altijd al zo deden en we niet luisteren naar wijze raad (Oedipus complex). U kent ze wel van die mensen die zich niets laten zeggen maar ondertussen met hun longproblemen de temperatuur in huis hoog hebben waardoor de lucht heel droog is. Als ik dan zeg dat je bij patiënten met longproblemen moet stoken op een bepaalde luchtvochtigheid en niet op temperatuur en dat de beste temperatuur meestal rond de 18 graden ligt en je vroeg in het seizoen moet gaan stoken i.v.m. die luchtvochtigheid dan kijken ze me glazig aan.

Lees verder


Mind fullness door vergetelheid en onwetendheid - Column Pauline Laumans

Sinds een aantal jaren is mind fullness uitgegroeid tot een niet meer weg te denken fenomeen. Maar waarom is het opeens uit het niets opgedoken?

Lees verder


Verzekeraars : hulpverleners, kosten om drogredenen

Column Pauline Laumans. Ruim tien jaar geleden ongeveer mochten in het alternatieve circuit alleen artsen werkzaam zijn. Daartoe hadden deze een aanvullende opleiding in bijvoorbeeld de homeopathie, ortomoleculaire geneeskunst of acupunctuur. Maar de vraag van patienten naar alternatieven was groot en dus kwamen er vele therapeuten zonden artsendiploma maar wel met een goede scholing en resultaat.

Lees verder


Medicinale Cannabis middel vanuit angst? - Column Pauline Laumans

Steeds vaker zijn verschijnen er allerlei berichten waarin mensen beschrijven waarvoor medicinale cannabis een remedie zou zijn. Echter, gebruikers daarvan krijgen echter ook versterkte verschijnselen die horen bij psychische storingen.

Lees verder


Slaapt u of bent u bezig wakker te worden?

De wereld is in een continue verandering en sinds eind jaren 70 maken we jaarlijks een acceleratie mee. Voor menigeen werd die acceleratie vorig jaar pas duidelijk. Al die tijd hebben ze het niet gemerkt. Het gevolg is dat ze jaar na jaar achter zijn gaan lopen ten opzichte van het leven om hen heen. Op een gegeven moment wordt de achterstand zo groot dat het niet meer in te halen is.

Lees verder


De massa slaapt steeds dieper en slechts 1% is enigszins ontwaakt

Meer dan vijftien jaar geleden is de mens steeds dieper in slaap gesukkeld door toedoen van krachten rond de aarde (entiteiten) die niet willen dat de mens wakker wordt en door de poort ca. 70 jaar openstaat na een cyclus van duizenden jaren. Deze poort is zich aan het sluiten en zal rond 2050 op slot zijn. 20 jaar geleden werd door energielezers wereldwijd al opgemerkt dat zij die in dit of vorige levens nog niet bezig waren met hun innerlijke weg (ontwaken) het niet zouden halen om door deze poort te gaan.

Lees verder


Maatschappij zit op slot: u zoekt het wel uit he?

Steeds vaker merk je dat bedrijven maar met de overheid voorop zaken over de schutting gooien. Enkele voorbeelden: 1. Je (pensioen) verzekeringen. Je krijgt een robot aan de lijn i.p.v. een persoon, vervolgens als je geluk hebt een persoon die nauwelijks iets voor je kan betekenen en geen kopie kan sturen. Jou wordt de vraag gesteld of je geen account hebt met inloggegevens zodat je het zelf kunt regelen. Achterliggende gedachten verzekeraar: kost Bedrijf geen tijd, geen printkosten en geen portokosten. Resultaat burger: je hebt een computer nodig (elke drie jaar vernieuwen), een beveiligingssysteem, een printer en een scanner en veel tijd naast je werk. Als je dat niet hebt moet je naar de bibliotheek of iemand die je kent wat je al gauw minimaal een halve dag kost.

Lees verder


Huisdier een Ego bevrediging - column Pauline Laumans

Het betreft het houden dieren. In vroegere tijden creëerden we huisdieren omdat we voor dieren gingen zorgen en ze bij ons in huis leefden. Ze liepen niet weg want ze werden beschermd en verzorgd door de mens en hadden een lang leven. De dieren zorgden op hun beurt voor de mens door warmte en melk en uiteindelijk na een lang leven in harmonie met vlees. Het was een soort van symbiotisch leven.

Lees verder


Egocentrisme - Column Pauline Laumans

Het ego is een enorm blok aan ons been als we verder willen komen op de weg van bewustwording. We zullen allemaal ons ego (centrisme) los moeten laten en inzicht moeten leren krijgen in wie wij zelf zijn en wie de ander is. Inzicht en begrip hebben. Helaas zien we vaak veel egocentrisme om ons heen.  Een voorbeeld. Ouders die een kind krijgen maar vervolgens geen rekening willen houden met het kind. Een kind heeft bepaalde behoeften maar de ouders zijn slecht bezig met hun eigen behoeftes.

Lees verder


Het leven begrijpen is vaak pijnlijk

Toen is ooit begon met de basisoefeningen - voordat ik kon beginnen aan het leren lezen van energie - en daarvoor dus allerlei oefeningen deed kon ik niet bevroeden wat een enorme impact het helder maken (opschonen) van een kleur met mijn lichaam en geest kon doen. Dit is een van de vele oefeningen voordat je toekomt aan leren lezen van energie of het in balans zetten van energie. Na ruim acht jaar trainen en vele consulten kan ik zeggen dat ik steeds meer inzicht in het leven heb gekregen.

Lees verder


Eenzaamheid, een hedendaagse ziekte

Ja, je leest het goed eenzaamheid is een ziekte. Waarom? Het antwoord ligt in het feit dat veel mensen tijdens hun leven niet meer leren om te leven. Ze leren niet meer tegen verlies te kunnen, ze velen geen tegenslag meer, ze moeten meteen krijgen waar ze hun zinnen op hebben gezet en oh wat een lijden kennen deze mensen.

Lees verder


Het gevaar van je niet uiten en depressie voorkomen - Pauline Laumans

Depressie is een staat waarbij je gedurende lange veel energie verbruikt. Het maakt dat je uitgeput bent geraakt, of een burn-out hebt gehad. In ieder geval ben je bij het eindstation aangekomen. Alles is zwart om je heen. Het leven is kleurloos geworden en je ziet geen uitweg meer. Je kunt naar de dokter, de psycholoog of psychiater gaan in de hoop dat die een remedie weet.

Lees verder


Bezoek bij stervenden - Pauline Laumans

Als iemand in het stervensproces zit is het natuurlijk heel gewenst dat er bezoek komt van familie, vrienden en kennissen die afscheid komen nemen. Dat is goed voor het proces van de stervende maar ook voor het verwerkingsproces van de ander.

Lees verder


Levend zijn en blijven als je te horen krijgt dat je een dodelijke ziekte hebt

Na de schok kijk je weer naar binnen naar jouw aandeel, kijk naar welke levensles je nu mag leren, of je jong of oud bent, het is nu je tijd om los te laten, vraag de mensen om je heen je los te laten en je niet langer aarde gebonden te houden. Dat je dankbaar bent dat je in deze aardse leerschool nog levenslessen krijgt Immers aan de andere kant is het leren moeilijker in zowel tijd als moeite.

Lees verder


Dominant Eenrichtingsverkeer - Pauline Laumans

U hebt het vast wel eens meegemaakt. Iemand die ziek is geworden en weinig meer kan, vraagt veel van zijn omgeving. Dat is omdat die persoon het niet meer kan en menigeen zal het graag willen geven. Anders wordt het als die persoon vind dat hij of zij in het middelpunt van de belangstelling moet staan. Alles moet om deze persoon draaien. Gebeurtenissen in de buitenwereld hoe schokkend ook staan in het niet bij zijn of haar nood. Iets in perspectief zien is er niet meer bij.

Lees verder


Column - Invloed stress van anderen op jou

U kent het vast wel zo een manager die om vijf voor vijf een telefoontje van een klant krijgt en ja die order moet die dag nog de deur uit. Net op het moment dat de collega’s bezig zijn hun werkplek op te ruimen. Maar als de baas het zegt is het tegenwoordig wet geworden en dus moet je wel door blijven werken. Hoeveel klanten gaan straks nog na vijf uur bellen met dergelijke vragen?

Lees verder


Traumageest - Knieval voor energiezuigers 5

Bijna elke familie heeft last van een traumageest. Wat is dat nu een traumageest? Het probleem wordt met name een Traumageest genoemd als het reeds in vele generaties een onoverkomelijk probleem is. Elk familielid kent het probleem maar niemand is bereid er echt iets wezenlijks wat aan te doen. Immers een pilletje van de dokter lost het probleem niet. Een alternatieve therapie schept de voorwaarden na vele maanden om de koe bij de horens te vatten, alleen de meesten kunnen zo lang niet wachten.

Lees verder


De knieval  voor energiezuigers 3 - Pauline Laumans

U kent ze vast wel die ‘geweldige’ medemens die zich presenteert als de redder in nood. Ze gaan langs bij mensen die het slachtoffer zijn geworden van een ongeluk, mensen die iets ergs hebben meegemaakt of bij de nieuwe inwoners van dorp of stad.

Lees verder


De knieval voor energiezuigers 2  - Column Pauline Laumans

U kent ze vast wel die mensen die menen dat hun gewone leventje verder moet gaan ook al zegt hun lichaam dat het niet meer kan. Ze kunnen niet meer de oude worden. Te vaak hebben ze allerlei signalen gemist en opeens gaan ze zich aan allerlei strohalmen proberen vast te houden. Meestal gaat het om mensen die nog niets hebben geleerd over wat leven betekent en dus ook niet hebben geleerd dat je moeite moet doen om de energie uit vorige levens terug te halen naar dit leven. Ze hebben vaak slechts onbewust van enig doel er op los geleefd.

Lees verder


De knieval voor energiezuigers 1 - Column Pauline Laumans

Misschien heeft u deze term weleens gehoord maar als dat niet het geval is dan hieronder wat meer informatie over deze naam. Een energiezuiger wordt iemand genoemd die heel erg aan jouw energie trekt in de hoop daardoor zelf meer energie te krijgen. Zo was er laatst visite bij een mevrouw die stervende was. Met vier man tegelijk waren ze binnengekomen en het was hen blijkbaar niet mogelijk om gezellig met elkaar te praten nadat ze even de standaard plichtplegingen hadden gedaan.

Lees verder


Westerse verworven waarden en normen aan het uitdoven

Column Pauline Laumans - Een steeds toenemende normloosheid is wat ons dagelijks in de praktijk en via de media wordt voorgeschoteld. Vrijheid, zelfstandigheid, individualiteit, persoonlijke ontplooiing en uitmuntendheid lijken te vallen voor groepsdwang, conformisme, afhankelijkheid en populisme. Zie hoe eeuwenlange dieper gedachtengoed dat ons steeds verder vrij maakte onderhevig is aan Reli-denken en doen.

Lees verder


Ring van Saturnus doorgaan, het is de hoogste tijd

U kent het vast wel het jaartal 1953. En dat was de tijd van de overstroming in Zeeland waarbij veel mensen verdronken o.a. ikzelf. Het verhaal waar het om gaat is het mopje op de gelovigen die bovenop hun dak zaten te wachten tot God hen zou redden. Er kwamen vele bootjes langs die nog een plekje voor hen hadden zodat ze mee konden naar droge gronden. Maar ondanks dat het water bleef stijgen bleven ze volharden dat ze bleven wachten op God. Na hun dood klopten ze aan aan de hemelpoort maar mochten niet binnen want God had vele helpers gezonden en die hadden ze afgewezen.

Lees verder


Mens van wieg tot graf met hulpmiddelen - Pauline Laumans

Hoe ver kan een mens degenereren? Wat maakt dat we zo afhankelijk worden van hulpmiddelen? Zijn we als mens nog in staat om zelf vanuit de eigen innerlijke kracht te leven? Zo gauw een kind geboren is krijgt het al een speen in de mond. De wens van de ouders is dat het kind dan langer kan zuigen en tevreden is en dus minder zal huilen. Maar is dit wel natuurlijk?

Lees verder


De kracht van het denken - column Pauline Laumans

Op die aarde is er een keuze die de Cirkel van Abred genoemd wordt en die ons verder kan brengen of kan stoppen. Willen we toevoegen en weer één worden met het licht ( het Pleroma) dan moeten we leren vanuit de alomvattendheid te denken en niet vanuit het aangeleerde. Het ene (cogaliteit) voegt toe, het andere (cognitieve) breekt af. En als je dan weet dat het universum wordt beïnvloed door het denken dan kun je concluderen dat het misschien minder vrolijk gaat worden dan je wenst.

Lees verder


Zenuwen - Column Pauline Laumans

De zenuwen zijn belangrijk in het contact tussen het stoffelijke en het etherische lichaam waardoor de zintuigen gestimuleerd worden. Als je ziek wordt veranderen de waarnemingen van de zintuigen. Het zenuwstelsel lijdt ook als het grove zaken moet doorgeven zoals gif, ferme klappen.

Lees verder


Geduld deel 2 - column Pauline Laumans

Geduldslessen blijven komen maar ik trek me er steeds minder van aan maar ga mee met wat er gevraagd wordt. Er gebeurt immers toch niet meer dan wat ik op een dag aankan en dus geniet ik van de momenten waarop ik in de actie mag komen of juist iets niet mag en dus voor iets anders mag kiezen. Ik ben dan ook steeds minder gespannen als ik blijkbaar niet verder kan op enig moment. Ik wacht dan geduldig tot het weer mag.

Lees verder


Geduld deel 1 - Column Pauline Laumans

Je kent vast wel het spreekwoord dat geduld een schone taak is. En dat is ook zo. Als je zoals ik bepaalde levenslessen achter je hebt dan wordt op een gegeven moment je geduld beproefd op enig moment. Uit eigen ervaring weet ik dat het lang kan duren. Zo kreeg ik geduldsles op geduldsles en uiteindelijk begon ik er gewend aan te raken dat ik niet zo snel kon gaan als ik wilde. Het heeft jaren geduurd en soms vroegen vriendinnen me waarop ik werd voorbereid dat ik zoveel geduldslessen kreeg ?

Lees verder


Ruiken en innerlijk ruiken is een van de zeven basisvaardigheden om te leren te leven

Wie ooit verliefd is geworden weet dat je aangetrokken wordt door de geur van de ander. Elk mens heeft een bepaald trillingsniveau (ontwikkelingsniveau) en zielen ruiken (onbewust) dat de geur van de ander bij hen past of niet. We weten dat het goed is als de geur van de ander (zijn bloed) ons niet afstoot.  Ademen in een reine omgeving geeft de ziel verlichting, verruiming en ontdoet hem van een egocentrische druk.

Lees verder


Het (innerlijke) zien - Pauline Laumans

Met onze innerlijke ogen zien we het meeste. Daarmee zien we wat werkelijk voor ons op dat moment van belang is. Dit omdat als we met ons innerlijke oog kijken we “waarnemen”. We zijn immers gefocust. Dat gefocust zijn leren we tijdens de ZEN-meditatie of de Transcendente Meditatie.

Lees verder


Horen en luisteren is 1 van de 7 basisvaardigheden om te leren te leven

Column Pauline Laumans - Horen doen we door trillingen op te vangen. Horen doen we niet alleen met onze oren maar ook met onze huid en onze inwendige organen en klankkasten. De trillingen bereiken niet alleen de huid maar ook de cellen in ons lichaam, de organen en de klankkasten. Als er veel laagfrequent geluid is gaan zelfs je innerlijke klankkasten meetrillen. Je merkt dat doordat je zenuwachtig wordt en je hart sneller gaat kloppen.

Lees verder


Het zevenvoudige als basis voor de levensweg - Pauline Laumans

Wij zijn niet voor niets op aarde geboren in een lichaam. Met dit voertuig (kerk) kunnen we in de aardse dimensie stappen zetten die aan de andere kant moeilijk te zetten zijn. De mens op aarde is een met de aarde. Door niet een te willen zijn met de aarde ontstaan ziekten en gebreken die opgelost moeten worden. Dit kan slechts door diep naar binnen te gaan. Daar leren we los te laten wat niet past en kunnen we weer EEN worden.

Lees verder


Hebben, hebben, geld, geld.....

Column Pauline Laumans - Steeds sterker dwingt het oude tij zich op aan de medemens in de laatste decennia van de afsluiting van een grote (ca. 26.000 jaar) vicieuze cyclus en het begin van een nieuwe. Steeds egocentrischer wordt de mens en herhaalt wat in de geschiedenis al meermaals beschreven is.

Lees verder


Begrippen wonden en onthoofden - Column Pauline Laumans

Historisch gezien zijn er nog al wat misstanden ontstaan met betrekking tot gebruikte termen in heilige boeken. Enkele van die woorden wil ik u verduidelijken.

Lees verder


Begrippen vader moeder, kleden en voeden van de gebrekkige mens

Historisch gezien zijn er nog al wat misstanden ontstaan met betrekking tot gebruikte termen in heilige boeken. Enkele van die woorden wil ik u verduidelijken. Column Pauline Laumans.

Lees verder


De nieuwe Europeaan deel 1 - Column Pauline Laumans

Veel Europese landen hebben eeuwenlang net als Aziatische landen, Afrikaanse landen wereldzeeën bevaren, koloniën gesticht of hebben door oorlogsvoering andere bevolkingen onder hun invloed gekregen of gewoonweg onderdrukt. Soms zijn ze daar inmiddels al lang weg zoals historische atlassen ons tonen, soms is de energie echter nog steeds in de grond of is de wraak tegen de toenmalige bezetter aanwezig.

Lees verder


De 7 hoofdzonden - Gierigheid - Column Pauline Laumans

Iemand die last heeft van deze zonde is bang dat wat hij heeft te verliezen. Ze hebben nog niet het bewustzijn dat wat je innerlijk bezit dat je dat niet kunt kwijtraken. Slechts aardse uiterlijkheden kun je kwijtraken. Enerzijds is daar het armoede denken. Dat is het denken dat je misschien morgen niets meer hebt, en dat je dus uit voorzorg je huis volstouwt met eten, linnengoed, meerdere kasten met etensvoorraad, meer dan 1 pannenset, meer dan 2 televisies etc.

Lees verder


Lijden door zonden deel 6 - gulzigheid

Deze hoofdzonde vind je vooral bij hen die ernaar streven om bij de groten der aarde te horen. Zij zoeken naar alle mogelijke manieren om zich te overladen met de tijdelijke schijnbaar kostbare waarden (geld, goederen, aanzien) en omringen zich met de schatten van de aarde. Zij tooien zich met cognitieve kennis, omdat ze een gebrek hebben aan innerlijke kennis.

Lees verder


Lijden door zonden deel 4 - Wellust, begeerte - Column Pauline Laumans

Zodra je wellust of begeerte gaat verbieden of het lichaam schuil laat gaan achter ruim zittende kleding, chadors, boerka’s en hoofdbedekking neemt de begeerte eerder toe dan dat het afneemt. Ook lijfstraffen als steniging of de meer westerse sadomasochistische onderwerping zet geen zoden aan de dijk om wellust te verbieden.

Lees verder


De waarheid rond Halloween - Column Pauline Laumans

Elk jaar moet ik weer lachen om de betekenis die mensen geven aan het feest van Halloween. Op de televisie hoorde ik dat de verklaring lag in het feit dat de Rooms Katholieke kerk begin november allerheiligen en allerzielen herdenkt.

Lees verder


Lijden door zonden deel 4 - Drift - Column Pauline Laumans

Mensen die met deze zonde kampen beleven hoogtepunten en diepe dalen. Op het moment van drift brandt er op dat moment een heftig vuur dat niet een twee drie geblust kan worden. Ze springen op de ander of het onderwerp af om er korte metten mee te maken. Het verstand wordt even niet geraadpleegd en ze gaan nietsontziend hun gang.

Lees verder


Lijden door zonden deel 3 Jaloezie - Column Pauline Laumans

Jaloezie is een innerlijke strijd, van een gevecht tussen het eigen ik en het ik van anderen, en tussen het ego en de ziel. Het lijken dan ook vaak gespleten zielen. Ze willen een ander tot bezit maken of kapot maken in een poging de kracht van de ander zelf te krijgen.

Lees verder


Lijden door de hoofdzonden deel 2  - Column Pauline Laumans

Hoogmoed en luiheid leven in een soort symbiose met elkaar omdat de luie mens graag een autoritaire persoon of organisatie heeft die hij kan volgen en de autoritaire persoon omringt zich graag met dienaren/aanbidders/ja-knikkers.

Lees verder


Lijden door de hoofdzonden deel 1 - column Pauline Laumans

Nog steeds zijn er mensen nog zodanig niet bewust dat ze in een of meerdere van de zeven hoofdzonden blijven hangen. Ze hebben nog een gebrek aan innerlijk weten omdat ze meestal door religie zodanig in een dogma gevangen zitten (gebrek aan licht en geweten) dat ze in dit of enig ander leven nog geen of te weinig levensstappen hebben gezet.

Lees verder


Oorlog en langdurig ruzie maken is voor de niet wetende / doods levende mens

Column Pauline Laumans - Als we naar de geschiedenis kijken zijn vele ruzies en oorlogen slechts de inmenging van de een in het leven van de ander. Die ander gaat zich vervolgens na een tijd bemoeien met de een. Het is gebaseerd op een natuurwet om in balans te komen door middel van creatie, transformatie en destructie. Alleen blijven de meeste mensen door onbewustheid hangen in een van deze fasen.

Lees verder


Is het echte liefde of wordt de vluchteling misbruikt ?

Column Pauline Laumans: Vanuit religie gezien is liefde geven aan vluchtende medemensen hen cognitief (aangeleerd denken en handelen) verwelkomen, een simpel bed en eten te geven, eventueel wat basis medische zorg. Het werkt als een soort aflaat. Kijk mij eens, zie je wat ik voor ze heb gedaan? De Europese slaafse onderworpenheid aan religie, beleid regering of kerk is een beletsel om wezenlijke hulp te bieden.

Lees verder


Levenverstorende herrie straatvegers e.d. - column Pauline Laumans

Het is waar. Steeds meer mensen worden bewuster en ervaren wat een negatieve invloed al die moderne machines hebben. Ik heb het nu niet over elektriciteitsmasten of internet maar gewoon over de straatveger, de heggenknipper, de bladblazer, hogedrukreiniger en de draaiende motor van een auto die lang stilstaat.

Lees verder


Tandproblemen voorkomen - Bezin je voor je naar een tandarts gaat laatste deel

Tandproblemen worden niet alleen veroorzaakt door eten en drinken. Immers als iemand standaard door de mond ademt dan droogt het speeksel in je mond uit. In het speeksel zitten beschermende enzymen die normaal hun werk doen, maar het dan niet meer kunnen.

Lees verder


Gezond worden en blijven deel 1 - Column Pauline Laumans

Ons lichaam is door de eeuwen heen gericht op plantaardige (vegetariërs, herbivoren) en soms ook op dierlijke voedingsmiddelen (omnivoren en carnivoren). Daar zitten mits deze voedingsbronnen zonlicht, daglicht, hemelwater, volle grond en uiteraard zelf natuurlijke voeding krijgen de juiste voedingsstoffen in die wij nodig hebben voor ons welzijn. Als we uit balans zijn dan gaan we medicijnen slikken. Maar let op! Zowel medicijnen op doktersrecept als vrij verkrijgbare medicijnen verstoren heel gemakkelijk je hormoonhuishouding. Maar ook drugs waaronder sigaretten en koffie kunnen het vermogen van jouw lichaam om het aanbod van voedingsstoffen goed op te nemen verstoren.

Lees verder


Bewuste Overheid anno 2015? - Pauline Laumans

In hoeverre is de overheid bewust en spant ze het paard voor de wagen? Dat is wat ik me blijf afvragen als ik zie hoe Nederlandse Gemeenten omgaan met de afvalverwerking. Het lijkt er immers op dat overheden in Nederland nog erg luisteren naar de lobby van industrieën. Daarmee laten ze zich in met duistere praktijken. Immers veel industrieën hebben bij veranderd maatschappelijk inzicht als eerste reactie dat ze deze bewustzijnsvorming negeren. Ze denken daarbij aan hun manier van geld verdienen.

Lees verder


Geestelijk ziek door huidige maatschappij

Het is u vast niet ontgaan dat tegenwoordig steeds meer mensen geestesziek zijn. Bij de werkende mens en met name de jongere is het merendeel tegenwoordig ziek door een geestelijke stoornis. Het komt omdat we ondanks de psychologische bevindingen van ruim 100 jaar oud, ons nog steeds koesteren in een maakbare wereld.

Lees verder


Artikelen op leefbewust

Zin en onzin van ziekte

Natuurgeneeskundige, visionair en schrijver
www.libertasinvivo.com
0618541278


Tegenstrijdige overheden

Column Pauline Laumans

Overheden en regeringen vertonen vaak ambivalent gedrag. Enerzijds zijn ze bezorgd over de toekomst op aarde nadat ze nogal laat een klein beetje wakker zijn geschut door Al Gore met zijn boodschap over de ongemakkelijke waarheid. Anderzijds geeft men vergunningen af aan bedrijven die milieuvervuilende producten maken. Ook mogen bedrijven op radio, tv en tijdschriften en kranten reclame maken voor hun vervuilende of ziekmakende producten.

Lees verder


Column Pauline Laumans - Geloven in allopathische gezondheidszorg creëert machtsmisbruik

In vroegere tijden waren er apotheken in kloosters en soms in kastelen. Meestal bestond de medicatie uit kruiden. Men had er veel kennis van en gaf deze kennis over van meester naar leerling. Dit ging zo eeuwenlang verder. Met name in de middeleeuwen is er een grote opkomst gekomen van zogenaamde chirurgijnen. Heel bekend is ook het schilderij gemaakt door Rembrandt van Rijn in 1631 met de titel “De anatomische les van Dr. Nicolaas Tulp”.

Lees verder


De waarheid komt naar boven, volk zal zegevieren

Column Pauline Laumans

Hoe we ook in Nederland of daarbuiten onderdrukt worden, uiteindelijk zal de individuele vrijheid zegevieren. Of het nu gaat om overheden die zich steeds meer als een dictator gaan gedragen, mensen die hun verleden niet hebben verwezenlijkt en zich achtergesteld voelen, of zij die zich openlijk keren tegen de westerse samenleving en massaal daar naartoe komen enerzijds om te profiteren van de in de loop van vele eeuwen opgebouwde verworvenheden, anderzijds om al die verworvenheden te niet te doen door middel van indoctrinatie of nog erger.

Lees verder


Column Pauline Laumans - Regentschap of nog erger in Nederland

Door de oude Grieken is de democratie uitgevonden omdat zij begrepen dat het in gemeenschappen handiger is om de wens van de meerderheid van het volk uit te voeren. Als mensen invloed hebben in dat wat er voor de gemeenschap gaat gebeuren of wanneer ze mee mogen besluiten over gemeenschappelijke zaken die hun persoonlijke leven beïnvloeden gaan, dan wordt dit gemakkelijker gedragen als ze zich “gehoord” voelen. Maar het volk wordt niet meer gehoord. Politiek richt zich naar een klein groepje, maar laat de meerderheid bloeden.

Lees verder


Geloof in internationale lobby, opgeven eigen weten

Bedrijven die goed lopen worden steeds vaker opgekocht door een groter bedrijf. Zo zijn er in de loop der tijd steeds grotere bedrijven ontstaan. Het is tegenwoordig heel moeilijk om te achterhalen wat het moederbedrijf is. Vroeger wist je bijvoorbeeld nog dat Shell, Esso, Aegon, Randstad, HEMA, ABN, AMRO, ING, Nationale Nederlanden, Achmea etc. van Nederlandse origine waren, maar tegenwoordig wordt het steeds onduidelijker. Zo kan het zijn dat de meeste aandelen in handen zijn van mensen uit Afrika, V.S. of China.

Lees verder


Religie van supermarkten en landbouwuniversiteit

Enkele eeuwen geleden konden veel mensen nog zelf hun voedsel verbouwen in hun eigen tuin of volkstuin. Tegenwoordig wordt dat door projectontwikkelaars onmogelijk gemaakt omdat huizen zo gebouwd worden dat er geen plaats meer is voor een moestuin of een plek om enkele dieren te houden. Zelfs op veel daken is het onmogelijk om groente te telen. Het gevolg is dat mensen voedsel in de winkel moeten kopen. Winkeliers hebben daardoor de macht gegrepen door te bepalen waar voedsel wordt ingekocht en wat mensen moeten eten. Zo zijn veel bruikbare producten van eigen bodem uit veel winkels verdwenen en zie je in de winkels het hele jaar door hetzelfde kleine product aanbod. Er is nauwelijks verschil in aanbod omdat seizoensgebonden producten gewoon van ver gehaald worden. Omdat het aanbod eenzijdig is, weten veel klanten nauwelijks nog wat oorspronkelijk in hun land er aan natuurlijke voedingsproducten bestaat.

Lees verder


Machtsmisbruik door religie allopathische zorg - Pauline Laumans

Enkele eeuwen geleden waren er apotheken in kloosters en kastelen. De medicatie bestond hoofdzakelijk uit planten en kruiden, soms uit behandeling met (edel) stenen. Men had veel kennis van zaken en ze gaven deze kennis over aan hun leerlingen. Zo ging dat eeuwenlang.
In de middeleeuwen kwam de chirurgijn in beeld. Soms een kwakzalver, soms iemand die op zoek was naar kennis van het menselijk lichaam en diens chemische processen. Heel bekend is het schilderij "de anatomische les" van Rembrandt van Rijn uit 1632. Dit is de basis voor ons huidige gezondheidszorgsysteem.

Lees verder


Ziekelijke religie van de maatschappij - Column Pauline Laumans

De mens is geneigd de gemakkelijke weg te lopen en te geloven in wat een gemakkelijke prater verkondigt. Ze geloven de verhalen hoe je gemakkelijk aan geld en macht kunt komen. Met deze eigenschap (geloven) is de mens lang geleden begonnen met zijn ziel aan de duivel te verkopen. Om te beginnen aan de voorgangers in de kerk, die zich laten aanbidden en verheerlijken op dat er een mooi gebedshuis komt, hun kostje verzekert is en ze veel volgelingen krijgen. Volgelingen die niet meer zelf rechtstreeks met dat wat er is communiceren, maar dit door de filter laten gaan van de voorganger of kerkinstituut.

Lees verder


Overgeleverd aan religievorm van grote bedrijven - Pauline Laumans

Bedrijven die goed lopen worden steeds vaker opgekocht door een groter bedrijf. Zo zijn er in de loop der tijd steeds grotere bedrijven ontstaan. Het is tegenwoordig heel moeilijk om te achterhalen wat het moederbedrijf van een bepaald bedrijf is. Oorspronkelijk Nederlandse bedrijven zoals Shell, Esso, Aegon, Randstad, Hema, ABN, AMRO, ING, Nationale Nederlanden, Grolsch etc. zijn nu vaak in handen van buitenlandse bedrijven. Het is vaak onduidelijk wie aan het roer staat van een bedrijf of uit welk land de grootaandeelhouders komen. Zo kan het zijn dat de meeste aandelen overnacht in handen komen van mensen uit Afrika, V.S. of China. Ja, en dan hebben die het voor het zeggen.

Lees verder


Met je Zelf iets doen deel 2

Menigeen loopt in het leven langs het feitelijke leven. Het zijn mensen die ademen, eten, plezier maken of stress hebben, werken, op vakantie gaan maar zich niet bewust zijn van het feit dat ze in een kunstmatige wereld een matrix of gevangenis leven, omdat ze zich niet bewust zijn van het feit dat ze feitelijk door anderen geleefd worden.Deze anderen hebben ze in dit leven of vorige levens toestemming gegeven. Toestemming omdat het van hen gevraagd of verlangt werkt dat ze erbij zouden horen als ze zich zouden gedragen volgens de normen van de groep.

Lees verder


Met Je Zelf iets doen. Ja, dat kan!

Column Pauline Laumans

Het klinkt zo logisch om met je eigen Zelf, jouw wezen of geest of ziel net hoe je het wilt noemen iets doen. Mensen die bezig gaan met dit traject ondervinden dat ze steeds bewuster worden van het feit dat alles een doel heeft en dat je daar zelf door steeds bewuster te worden in kunt participeren. Vooral zij die door jarenlange training leren om te kunnen communiceren met energie groeien door tot ongeëvenaarde ontwikkelingen in bewust zijn.

Lees verder


Stankoverlast – reukorgaan – middeleeuwen terug?

Ruikt u nog wel eens wat of is inmiddels uw reukvermogen aangetast? Ik hoop van niet, want ruiken doen we niet voor niets. Een geur kan helpen om het water in onze mond te laten lopen als we trek hebben en we een etensgeur ruiken. Een geur kan helpen om ons te waarschuwen voor gevaar. Dat is aanwezig als de geur niet fijn is. Niet fijne geuren, zijn scherp, zwaar en maken dat je je neus wilt dichtknijpen.

Lees verder


Column Pauline Laumans - Voeten

Sinds lang is er steeds minder aandacht voor afwijkingen aan de voeten en een goede manier van lopen. Dat is op straat te merken. Steeds meer mensen en met name kinderen hebben geen goede voetenstand waardoor ze zicht op een vreemde manier voort bewegen.
Deze afwijkende manier van voortbewegen leidt dan op termijn weer tot andere aandoeningen aan het skeletstelsel. En ja u raadt het in deze tijd al… wie zal dat betalen. Immers we worden steeds meer op onze eigen verantwoordingen afgerekend.

Lees verder


Kerkelijke dwaling - Pauline Laumans

Gezagsgetrouw (Calvinisme) volgen we de kerkelijke dwalingen nog steeds op. Dit is een van de kerkelijke dwalingen die ons omringen met een verkeerde voorstelling van zaken. Door deze dwalingen, verzoekingen van religie komt de mens niet toe om zijn Zelf te verwezenlijken zoals de bedoeling is van ons aardse leven. We dwalen af door verleiding en verzoeking en komen in de vergetelheid op aarde waar we gaan ronddolen. Leven in Leven uit, zonder te begrijpen waar we mee bezig zijn.

Lees verder


Vrouwentaxi…terug naar de middeleeuwen

Column Pauline Laumans

Utrecht heeft sinds kort het fenomeen vrouwentaxi. Dit is een taxi die roze geschilderd is en bestuurd wordt door, u raadt het al, een vrouw. Dit was blijkbaar nodig omdat de heren taxichauffeur, meestal getinte mannen, hun opmerkingen en handen niet thuis kunnen houden en oneerbare verzoeken deden aan de vrouwen. Dit gebeurde/gebeurt bij minimaal een kwart van de taxichauffeurs. Het klinkt in eerste instantie heel sympathiek dat iemand eraan denkt om vrouwen te beschermen tegen opdringerige taxichauffeurs die vrouwen proberen te verleiden.
Maar…

Lees verder


Het plaatjesboek - Pauline Laumans

De laatste 40 jaar is het woord plaatjesboek geïntroduceerd in Nederland. Het is afkomstig van instituten die zich bezighouden met het trainen van mensen in hun intuïtieve vaardigheden. Andere woorden die zijn geïntroduceerd zijn plaatjes blazen en kijken naar jouw plaatjes in je plaatjesboek en deze steeds meer loslaten en hopelijk op een dag geen plaatjesboek meer hebben. Een dogma is zo een plaatje. Het zijn vastzittende ideeën of concepten waarmee we de werkelijkheid geweld aandoen. Met ons plaatje creëren we een eigen houvast. In de psychologie is dit fenomeen duidelijk beschreven. We willen de werkelijkheid niet weten en leren kennen en creeren daarom maar onze eigen wereld. We noemen het een vastzittend idee of concept omdat het daarna nauwelijks in beweging te krijgen is. We doen alsof het de werkelijkheid is en zijn niet gemakkelijk overtuigd van het tegendeel. Het idee is op het moment van ontstaan vastgelegd en sindsdien niet gewijzigd.

Lees verder


Verslavingen sluiten de deur naar hoger inzicht

Column Pauline Laumans

Er zijn vele soorten verslavingen, maar allemaal zijn ze ziekelijk en langdurig. Ze hebben met elkaar gemeen dat de persoon in kwestie geen weerstand kan bieden aan de handeling of de stof. Veel verslavingen hebben hun oorzaak ook in het verleden omdat er toen niet het pad van evolutie is gelopen. Dat is het pad om aan zelf verwerkelijking te doen. Dit betekent dat je niet alleen een fysiek leven kent en je fysieke lichaam dat je kerk is koestert, maar dat je bovendien gaat ontdekken wat je ziel wil. Dit pad leid je naar de loka gebieden.

Door niet aan zelfrealisatie te doen, ben je in een volgend leven vatbaarder voor een verslaving. Natuurlijk kan het ook zijn dat je in dit leven kiest voor de fysieke uiterlijkheden en je lichaam (je kerk) kapot maakt door de middelen die je inneemt. Dat betekent dat je nog verder af komt te staan van de evolutie. Je bent dan slechts met involutie bezig. Het pad naar de onderste tala gebieden.

Of je het nu hebt over kleptomanie, oniomanie, of over drugsverslaving, alcoholverslaving, of
gewoon een verslaving aan sigaretten en dergelijke, geestverruimende middelen, medicijnverslaving, gokverslaving, chatverslaving, internetverslaving, gameverslaving, seksverslaving of workaholisme je bent bezig met destructief gedrag ten opzichte van je wezenlijke zelf.

Lees verder


Gebrek aan inzicht in jezelf oorzaak ziekelijke verslaving

Ziekelijk verslaving kenmerkt zich door lichamelijke en psychische afhankelijkheid. Psychische afhankelijkheid heeft als kenmerk dat je niet meer met het middel kan stoppen. Lichamelijke afhankelijkheid valt op omdat je na het stoppen onthoudingsverschijnselen krijgt.

Verslaving heeft meerdere oorzaken. De hoofdoorzaak is dat jij door een gebrek aan innerlijk leven, je door de buitenwereld laat leven. Dit omdat je geen diep inzicht hebt waarom je leeft. Je wordt daardoor geleefd en neemt niet zelf de teugels in handen over jouw leven. Je vergoedelijkt je verslaving met dat het zo gezellig is, iedereen het doet, het niet zo erg is, je wel oplet, het in je genen zit etc. Je bent verslaafd aan de waarde die de groep aan jou geeft als je slaafs doet wat zij wil omdat je dan gewaardeerd wordt, erkenning krijgt en gezien wordt.

Lees verder


Gevolgen voor jou van rookverslaving iemand anders

Ja, dat klinkt misschien sommigen vreemd in de oren, maar als je in de rook van iemand verblijft of de peukenbak ruikt dan kun je daar behoorlijk ziek van worden. Denk maar eens aan de peukenbak waar je langs moet lopen als je een winkelcentrum in wilt of die in de loopgang bij IKEA!

Het verschijnsel staat bekend als PASSIEF ROKEN. Het is heel schadelijk voor mens en dier. Daarom heeft men wereldwijd rookbeleid ingesteld en rookverboden opgelegd. Het is immers waanzin dat (bewuste) gezonde mensen ziek worden van het gedrag van mensen die verslaafd zijn.

Niet willen meeroken is een keuze net zoals roken een keuze is. Niemand verwacht dat je de roker zoveel respect gunt, dat je jouw eigen gezondheid daaraan ondergeschikt maakt. De circa 4000 verschillende chemicaliën en meer dan 40 kankerverwekkende stoffen die in tabaksproducten en tabaksrook zijn gevonden, zijn ook slecht voor meerokers zoals:

Lees verder


Verslavingsziekten deel 4

Column Pauline Laumans

Weet u waarom u begonnen bent te roken? Weet u waarom u nu nog steeds rookt? Weet u waarom het moeilijk is van het roken af te komen? Hoe kunt u van roken afkomen?

Velen zijn begonnen te roken in een periode dat ze niet weerbaar waren. Onder druk van de groep gingen ze roken. Ik net zo goed. Gelukkig heb ik nooit over mijn longen gerookt. Dit maakte het uiteindelijk gemakkelijker om te stoppen nadat ik mijn motivator had gevonden.

Blijven roken gebeurt meestal omdat je afhankelijk blijft van de groep mensen die rookt. Je bent de speelbal van dit groepsgedrag en neemt dan geen individuele verantwoordelijk. Niet voor je gezondheid en je fysieke welzijn, maar ook niet voor je geestkracht.

Lees verder


Pauline Laumans - Verslavingsziekten deel 3

Rookverslaving

Nog steeds zijn er teveel mensen verslaafd aan roken. Je kent ze wel, zodra het pauze is meteen een peuk opsteken en voordat de pauze klaar is nog een. Zo gauw ze de trein uit zijn moeten ze weer of nog net een peuk opsteken en er aan trekken voordat ze een gebouw, bus of trein instappen. Je ervaart het ook in auto's die je huurt, ze stinken naar de rook en ze zijn niet meer fatsoenlijk schoon te krijgen.

Mensen die roken snappen ook niets van het gedrag van de omstanders. Dat is een van DE kenmerken van verslaafd zijn. Ze snappen niet dat anderen niet willen dat hun hemoglobine gehalte wordt aangetast. Ze snappen niet dat een ander geen kankerverwekkende stoffen wil inademen door in de buurt van een roker te zijn. Ja, het is onlangs zelfs bewezen dat je ziek kunt worden door de naar rook ruikende kleren van stevige rokers.

Lees verder


Gevolgen van de verslavingsziekten die in deel een zijn genoemd

Verslaving deel 2

Kanker, Alzheimer, allergische reacties en ADHD ontstaan door de vele chemische bestrijdingsmiddelen waar we aan bloot staan. Het zijn middelen die zich opslaan in ons lichaam . Deze middelen worden in lichaamsvet opgeslagen en dan is er op een gegeven moment een te grote dosis aanwezig en krijgen we de eerste verschijnselen.

Het landbouw gif wordt door deze vetmoleculen ingekapseld en het is mede de oorzaak van Obesitas.

Het gif is schadelijk voor onze zenuwgeleiding en zenuwstelsel en leidt gemakkelijk tot ziektes als ALS, MS, Dementie, Parkinson, Bi-polaire stoornissen zoals o.a. Manisch Depressief.
De allergie die we krijgen door deze synthetisch chemische producten, maakt dat meer mensen last hebben van Astma. Astma leidt bij velen op de duur tot Chronische bronchitis en longemfyseem. (COPD)

De enzymgebrekken die ontstaan doordat een product niet meer de oorspronkelijke voedingsstoffen bevat, leidt tot stofwisselingsstoornissen en hormonale stoornissen. Het gevolg op den duur is daardoor Spierdistrofie, COPD, Jicht, Diabetes, CVA (herseninfarct, hersenbloeding), Epilepsie, Angina Pectoris, Ziekte van Korsakov, Hoge bloeddruk, en een veelheid aan maag darmziekten.

Dit zijn maar enkele meest gangbare ziekten die (mede) ontstaan door een veelvoud van gifstoffen die we binnenkrijgen. De desastreuze resultaten geven we via ons DNA en genen over aan de volgende generatie.

Net als bij de dieren en planten betekent dit ook nog eens dat we verminderd of niet meer vruchtbaar zijn en lijden aan een veelvoud van deficiëntie ziektes. Inmiddels is officieel al meer dan 50% van de mensen ziek.

Wordt vervolgd...

Pauline Laumans
Natuurgeneeskundige, visionair en schrijver
www.libertasinvivo.com
0618541278


Ook u bent verslaafd aan welvaartsvoeding die u ziek maakt -
verslaving deel 1

Bij verslaving denkt u waarschijnlijk meteen aan de zogenoemde "Junks", maar wist u dat uzelf hoogst waarschijnlijk ook verslaafd bent?

Verslaving is een toestand waarin je fysiek en/of mentaal van een gewoonte of stof afhankelijk bent, zodanig dat je deze stof of gewoonte moeilijk los kunt laten. Jouw gedrag is erop gericht om het middel in te nemen of naar de gewoonte te handelen. Als je deze stof of gewoonte moet loslaten kunnen er ernstige ontwenningsverschijnselen optreden.

U kunt verslaafd zijn aan:

Het vele zout in het eten, waardoor je niet meer de echte natuurlijke smaak van een product proeft. Zout hebben we nodig voor de elektrolyten huishouding, maar een teveel aan zout maakt ons ziek aan o.a. nieren, bloedvaten en hart.
De vele zoet toevoegingen in bijna alle producten, waardoor je niet meer de echte natuurlijke smaak van een product proeft, kanker kunt krijgen en andere ziekten. Het is doodsoorzaak nr. 1 en wordt "de witte dood"genoemd.

De smaak Umami. Dit is vet en zoet eten en deze smaak is oorspronkelijk afkomstig uit de VS, waardoor je niet meer de echte natuurlijke smaak van een product proeft. Het is dus nog mee
Kant en klaar eten waardoor je te veel van het bovengenoemde binnenkrijgt en een tekort hebt aan vitaminen en mineralen, waardoor je een veelheid aan gebreksziekten kunt krijgen, waaronder uiteraard de auto-immuunziekten.

U kiest waarschijnlijk groente en fruit dat glimt. Ze worden bespoten met landbouwgif om insecten en schimmels te voorkomen, maar ook om het fruit een mooi glimlaagje te geven. Het dringt door de schil heen in de laag waar de meeste vitamines zitten. Conclusie het fruit wordt waardeloos. Conclusie u eet zich met mooi uitziende producten ziek!

U kiest groente en fruit bij de bio boer dat zo hier en daar een plekje heeft en niet glimt. Gefeliciteerd! U heeft de meeste kans dat u nog producten eet die u niet alleen vullen maar die u voeden. Het zijn immers producten waar de voedingswaarde niet of nauwelijks is aangetast door allerlei gifsoorten.

Wat kiest u?
Uiterlijkheden en op den duur ziek worden en uzelf een slachtoffer voelen van de eetindustrie, waar u aan verslaafd bent geraakt?

Of kiezen voor het echte voedsel (zonder toevoegingen) dat uw innerlijke systeem voedt en dus in stand houdt en u niet verslaafd maakt.

Immers bijna alle producten kunnen geteeld worden zonder landbouwgiffen. Maar dan moeten we wel een gaatje in een blad sla aanvaarden, of een plekje op fruit, of kromme komkommers etc.

Al deze pesticiden leggen de hormoonhuishouding plat en uw zenuwstelsel raakt sterk verstoord. Een veelvoud aan zeer nare ziektes is het gevolg.
Wordt vervolgd...

Pauline Laumans
Natuurgeneeskundige, visionair en schrijver
www.libertasinvivo.com
0618541278


Kanker deel 4

Het is elke keer voor iemand alsof de grond onder je voeten weggehaald wordt als de diagnose kanker wordt vastgesteld. Het is alsof je een doodvonnis hoort terwijl je voor je gevoel midden in het leven staat.

Toch zit er ook een keerzijde aan kanker. Het is immers een boodschap dat je lichaam zich verzet tegen jou. Ja een verzet tegen jezelf. Kanker behoort namelijk tot de auto-immuunziekten. Je valt jezelf aan. Dat gebeurt ook op een diep geestelijk en zielsniveau. Zo diep dat je eerst in ongeloof en ontkenning gaat zitten.

Toch zullen professionals wel degelijk enkele punten naar voren kunnen brengen waarmee jij jezelf in de weg zit. Zo leefde de persoon in mijn vorige bericht slechts een doods en gedwee leven zoals de kerk of de maatschappij verlangde. Nu heeft zich dat omgekeerd in levend leven en doen wat goed voelt voor jezelf.

Daarbij gaan anderen dan vanzelf volgen. Te lang lijden we onder het juk van wat anderen van ons willen. We zijn daar al zoveel eeuwen mee geïndoctrineerd dat ons DNA en onze genen doordrongen zijn van deze enorme onderdrukking.

Echter, zodra je aan zelf realisatie gaat beginnen en er niet mee stopt, kun je al die indoctrinaties en dat valse of doodse leven aankijken en andere keuzes gaan maken. Een voor een ruim je de energie van anderen op die in jouw systeem zit. Je laat het los en je leert jezelf op te vullen met jouw energie.

Hoe meer jij jouw energie krijgt in al je cellen tot en met je DNA aan toe hoe gezonder je zult worden. Je maakt niet langer keuzes gebaseerd op wat een ander wil (subassertief) maar op wat jij wilt en wat anderen niet schaadt (assertief). Je lichaam, geest en je spirituele Zelf juichen je toe als je dat doet. Je aura en chakra's gaan stralen en hun energie vermengt zich door je lichaam en gaat steeds kleurrijker worden. Dat is een eerste grote doorbraak van je Zelf wat beter leren kennen.

Dat proces van je Zelf leren kennen, vereist veel diepe reizen naar binnen, om te her-ontdekken en te her-inneren welke energie van jou is en welke energie van anderen en hoe vaak je iets onderneemt op basis van welke energie. Daardoor leer je steeds gerichter jouw eigen keuzes te maken.

Wanneer je lastig gevallen wordt door energie van anderen ga je dat onmiddellijk bemerken en op die manier kan een beginnende ziekte geretourneerd worden. Je hoeft dan niet langer schadelijke kuren of medicijnen te gebruiken, die vaak elders nog veel meer schade aanrichten.

Sterker nog; je leert jezelf te helen met aandacht voor jouw innerlijke Zelf.

Pauline Laumans
Natuurgeneeskundige, visionair en schrijver
www.libertasinvivo.com
0618541278


Kanker en hoe ermee om te gaan deel 3

En dat het echt zo werkt bewees onlangs een cliënt, die longkanker in een ver gevorderd stadium had en nog maar kort zou leven. Ze schoot natuurlijk in de rouwverwerking. Eerst vol ongeloof, daarna verdriet en daarna schoot ze in een depressie. Alles was haar te veel en het ging achteruit met haar ondanks de kuren die ze kreeg.

Tot ze opeens bedacht wat ze allemaal nog wilde gaan doen. Dus gaat ze met regelmaat indoor skiën met een stel vrienden, gaat ze uit met haar vriend, rijdt ze weer auto en heeft gewoon een vakantie voor van de zomer geboekt.

Het kost haar wel inspanning, maar ze wil leven nu het nog kan en doen wat ze zo graag wil doen in haar leven. Dus zet ze gewoon die stappen en ziet wel wat er van komt.

Nou en met dat laatste gaat het goed. Haar ziekte is tot stilstand gekomen. De kanker grijpt niet verder meer om zich heen. Het betekent dat ze nu zwaardere kuren krijgt, waarvoor ze eerst niet eens in aanmerking kwam. De artsen beginnen zelfs een lichtpuntje aan de horizon te zien voor haar.

Feit is dat ze het leven in eigen hand heeft genomen en niet langer meer doet wat haar ouders en broers en zussen vinden dat ze moet doen. Ze luistert niet meer naar de dominee of anderen die haar dwingen in een ondergeschikte modus te leven. Modussen zoals van "dat kan niet" of "dat mag niet"of "dat is gevaarlijk".

Nee, ze doet juist wat zij vindt dat ze aankan en wat ze leuk vindt om te doen. Het doet dan ook nu al niet alleen haar goed, maar ook haar broers en zussen komen langzaamaan los van het ouderlijke en kerkelijke juk waaronder ze (niet) leefden en gaan steeds meer (levend) leven. Immers je eigen opdracht doen/leven is de enige weg. De weg van een ander lopen/leven is een doodse weg.

Wordt vervolgd...

Pauline Laumans
Natuurgeneeskundige, visionair en schrijver
www.libertasinvivo.com
0618541278


Kanker en hoe ermee om te gaan deel 2

Een genadeloze ziekte die je opeet waar je bijstaat. Als een gezwel woekert het voort in je lichaam.

Waarom zo zult u vragen treft dit mij?

Het antwoord op die vraag is even divers als er verschillende mensen zijn. Immers het kan zijn dat u zoals de volksmond zegt een "kankerleider" bent. Hiermee bedoelen ze dan dat u erg zwartgallig bent en elke dag zeurt. Maar het kan ook zijn dat u verkeerde dingen eet en drinkt, last van teveel stress heeft, verkeerd denkt over uzelf en daarnaar handelt of dat u iets aan het oplossen bent uit een vorig leven of dat u genoeg heeft van het huidige leven en er (onbewust) voor kiest om ziek te worden en aandacht te krijgen tot u dood gaat.

Deze thema's zijn niet volledig en vaak is er sprake van meerdere redenen die samen maken dat de balans in uw lichaam zich omkeert en de cellen gaan woekeren en u langzaamaan van binnen stuk maken. De getroffen lichaamsdelen vertellen veel over het thema dat op de achtergrond meespeelt. Vaak gaat dit thema ver terug in de tijd en is het niet alleen iets van dit huidige leven. Mensen die de ander dan ook beschuldigend aanwijzen en aankijken, hebben vaak geen idee van wat ze aanrichten bij de ander en hoezeer ze er met hun veroordeling naast zitten.

Wel kunnen we door bewust te gaan leven, kennis terugkrijgen over ons lichaam en wat het nodig heeft. Met bewustwording worden verschillende stadia bedoeld op de terreinen, fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel welzijn.

Zo zal een bewuster mens voelen wanneer er behoefte is aan een bepaald mineraal of vitamine en zal deze d.m.v. de voeding opnemen of anders een goed preparaat gebruiken om het tekort aan te vullen. Ook zal een mens die bezig is zijn bewustzijn te verhogen, zich bezighouden met enkele minuten tot minimaal een uur rust per dag. Niet zozeer om uit te rusten maar eerder om het lichaam te voelen en de gedachten te ordenen, zodat u weet wat u wilt of voelt.
Dit te beseffen en weer terug te krijgen is een eerste prioriteit in het herstellen van de balans.

Wordt vervolgd...

Pauline Laumans
Natuurgeneeskundige, visionair en schrijver
www.libertasinvivo.com
0618541278


Kanker een ziekte waar je van schrikt

Ik heb het persoonlijk meegemaakt dat de diagnose kanker werd vastgesteld. Dit was het geval bij mijn partner. Ik had het vermoeden al en het beroerde me heel erg toen het oordeel geveld werd. Ik huilde. Helaas mocht dat niet van mijn partner. Die schoot in de ontkenningsfase. Het was niet waar wat hem betrof.

Het oordeel wat hij te horen kreeg was een melanoom dat uitgezaaid was. Voor diegenen die kennis hebben van het woord melanoom, die weten dat het een zwaar oordeel is omdat dit bijna altijd het einde betekent. Als het dan ook is uitgezaaid, kun je er wel donder op zeggen dat je binnen afzienbare tijd een einde hebt aan het leven dat je gewend was.

Jammer was het dan ook dat mijn partner en zijn zoon met hem in de ontkenningsfase schoten. Ikzelf kon niets anders doen dan mijn pijn en verdriet in stilte verwerken en hem ondersteunen in zijn allerlaatste pogingen. Die pogingen bestonden uit allerhande drankjes en hapjes en behandelingen. Een bijdrage van mij die hij wel aannam was naar het Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis gaan. Een ziekenhuis dat ik kende uit mijn jaren in Amsterdam.

Hij werd daar nog een keer geopereerd. Deze keer was de operatie nogal verminkend. En als dat in het gezicht plaats vindt is dat niet gemakkelijk. Ook voor mij niet, terwijl ik toch al heel wat heb meegemaakt en gezien in het leven. Hoe dichter bij het komt hoe moeilijker het is. Op de verkoeverkamer heb ik ook de verslaglegging van de artsen gelezen en wist hoe het er voor stond.

Het feit dat mijn partner niets wilde weten van doodgaan heeft dat laatste jaar heel zwaar gemaakt. Hij kon geen afscheid van het leven nemen, alles moest vanuit zijn wilskracht gewoon doorgaan, zelfs toen zijn fysieke lichaam het opgaf. Zijn reactie naar mij was dat laatste jaar zeer negatief en ik werd economisch, financieel, seksueel en psychisch enorm kapot gemaakt door hem. Wanneer hij het niet deed, dan was er zijn familie wel die het overnam. Ik had wel steun aan drie mensen in het bijzonder. Zij kenden dit fenomeen en wisten dat het maar weinigen overkomt en dat het daarom zo moeilijk is om begrijpelijk te maken naar de buitenwereld.

Een daarvan was een arts, een ander was de arts assistent en een derde was een maatschappelijk werker die ook nog eens zwarte band karate had. Zij hebben mij in die periode gesteund waar ik voor ethische conflicten stond in die tijd. Ondanks dit heb ik mijn partner - die tot na zijn dood zich verzet heeft tegen doodgaan - kleur mee kunnen geven voor een volgend leven. Daarover waren zijn ex vrouw en zijn vrienden het eens.

Ik weet zeker dat er ook nu mensen zijn die met dergelijke problemen worstelen als er iemand op een moeilijke manier in een stervensproces terecht komt. Ik wil aan hen duidelijk maken dat ze dit moeten delen met mensen die het begrijpen opdat ze door het te delen zich gesteund weten. Het geeft dan in ieder geval het gevoel dat je het niet alleen hoeft te dragen en je kunt bij hen dan in ieder geval je hart luchten. Op deze manier hoef je niet mee onder te gaan, maar kun je daarna gesterkt weer door met wat het leven jou te bieden heeft.

Pauline Laumans
Natuurgeneeskundige, visionair en schrijver
www.libertasinvivo.com
0618541278


Welvaartsziekten en auto-immuunziekten deel 5

In de vorige afleveringen heeft u kunnen lezen dat de vele welvaartsziekten niets meer zijn dan een gevolg van leven in excessen waardoor we omdat we het kunnen betalen (welvaart) alles eten en drinken wat we begeren.

We laten ons massaal verleiden tot slechte consumptieartikelen die de hebzuchtige industrie "goedkoop" maakt zodat u zich laat verleiden/verzoeken en afhankelijk wordt en zij excessief veel verdienen. U ziet het de geschiedenis zoals o.a. in de Bijbel staat herhaalt zich.

Veel van deze welvaartsziekten leiden op hun beurt weer tot auto-immuunziekten. Ziekten waarbij ons lichaam onze eigen cellen gaat afbreken. Het een en ander is heel gemakkelijk te voorkomen als we weer echt bewust worden.

Daarmee wordt o.a. het volgende bedoeld.

Bewust worden van:
- waarom we leven
- wat ons lichaam aan voedingsstoffen nodig heeft
- wanneer ons lichaam voeding nodig heeft
- wanneer ons lichaam genoeg gegeten heeft
- wat we denken
- ons handelen
- onze emoties
- van de gevolgen van ons denken, doen en handelen

Genoegen nemen met dat wat de aarde ons biedt en bewust luisteren naar ons lichaam zijn voorwaarden om deze welvaartsziekten en auto-immuunziekten te voorkomen en/of te genezen.
Bij weer bewust leren leven en communiceren met uw innerlijke zelf daar kunnen mensen die energie kunnen lezen, zoals ikzelf, u heel goed bij helpen. Als zij dan ook nog bekwaam zijn in voeding en ziekten kunnen ze u goed begeleiden om weer meester te worden over uw lichaam, geest en emoties en uw levenspad te gaan leren lopen.

Pauline Laumans
Natuurgeneeskundige, visionair en schrijver
www.libertasinvivo.com
0618541278


Welvaartsziekten en auto immuunziekten deel 4

We worden allemaal geboren met een afweersysteem dat ons lichaam normaal gesproken beschermt tegen indringers zoals bacteriën en virussen die ziekten kunnen verwekken. Dit noemen we het "immuunsysteem". Het bestaat uit cellen en eiwitten die samen werken, waarbij ze niet alleen infecties opruimen, maar ook overtollige celresten en celbestanddelen. Soms als ze hard moeten werken om je weer gezond en in balans te brengen, kun je koorts, zwelling, roodheid of pijn ervaren.

Wanneer het afweersysteem niet goed reageert dan gaat dit afweersysteem zich richten op gezonde goed functionerende cellen. Het gevolg is dat organen beschadigd raken. Er worden dan antilichamen of witte bloedlichaampjes - auto antistoffen RF en ACPA - gemaakt die het weefsel in organen aanvallen. Mogelijke oorzaken van het feit dat het afweersysteem een gezond lichaam aanvalt kan zijn erfelijkheid, virusinfectie als reactie op medicatie of hormonale factoren. Er is echter geen duidelijk aanwijsbare wetenschappelijke oorzaak.

Wat wel meespeelt en in de reguliere geneeskunde nog steeds niet wordt meegenomen omdat ze het ziektes nog te weinig holistisch benaderen, zijn de mentale, emotionele of spirituele invloeden. Bij auto-immuunziektes is er generalistisch gesproken, onvrede van de persoon in kwestie, of onvrede die er geweest is, tegen het leven en de situatie waarin hij zich bevindt. Het lichaam reageert daar adequaat op, maar niet zoals de persoon in kwestie voor ogen had en nu ervaart.

Auto-immuunziekte kan zich uiten in ziektes als: Reumatoïde Artritis, Dermatomyositis, SLE, Interstiële Pneumonie, Haemolytische Anaemie, Neuropathie, Ziekte van Bechterew, Pernicieuze Anemie, Hypothyreoïdie, auto- immuun Gastritis , Pernicieuze Anemie, Coeliakie, Hepatitis, Levercirrose, Primaire Biliaire Cirrose (PBC), Primaire Scleroserende Cholangitis (PSC), Addison, Amyotrofe Laterale Sclerose (ALS), Bindweefsel Aandoeningen, sommige soorten Eczeem, Hashimoto, Jeugd Suikerziekte, Multiple Sclerose (MS), Psoriasis, Parapemphigus, Pemphigus, Sjoegren, Vitiligo of Wegener.

Auto-immuniteit kan bijvoorbeeld worden aangetoond wanneer vitamine B12 niet goed wordt opgenomen of antistoffen RF en ACPA in het bloed worden gevonden.

Je lichaam kan reageren door middel van een allergie, afstotingsreacties, amyloïdose (wasachtige eiwitsubstantie wordt afgezet in organen) , auto-immuunziekten, immuun-deficiëntie (verminderde afweer) of mastocytose (systeemaandoening in weefsel).

Je kunt je laten behandelen met: cortico-steroïden (ontstekingremmende middelen), immuno-globulinen (afweerstoffen) of immuno-suppressiva (afweeronderdrukkende middelen).

Je gaat dan echter een groot gevecht aan met je lichaam! Beter is het volgens mij om te begrijpen waarom het lichaam zo reageert en waarop. Wat heb jij (on)bewust gedacht of gereageerd op bepaalde situaties recentelijk of langer geleden dat je eigenlijk niet met een gezond functionerend lichaam wilt ervaren? Wat ben je tekort gekomen? Waarom kon je niet voor jezelf opkomen? Waarom vraag je zoveel aandacht? Waarom wil je dat jouw lichaam afsterft? Misschien heb je (on) bewust ervoor gekozen om in een minder goed werkend lichaam te ervaren om daarmee veel karma op te ruimen. Op deze of dergelijke vragen kun je met je ratio meestal geen antwoord geven, maar jouw wezen kan dat wel en een jarenlang getrainde energielezer (bijv. afgestudeerde Libertas in Vivo, CLI of Essence College) kan dit goed voor je vertalen.

In de praktijk heb ik meegemaakt dat iemand die vele levens slechts aan een kant van de balans leefde (of heel destructief of heel erg devoot) zichzelf diep van binnen onvermogend vond en daardoor auto-immuunreacties vertoonde. Toen de dieper liggende oorzaak bloot kwam te liggen en de persoon in kwestie dit aanvaarde en zelfrespect ging ontwikkelen en meer in balans kwam met zijn goede en minder goede kanten, verdwenen ook steeds meer de aanvallen op zijn eigen lichaam.

Ook ken ik iemand die onvrede had met zijn echtgenoot en altijd tweede viool speelde, terwijl zij alle aandacht kreeg zowel materieel als immaterieel. Toen zijn vrouw dementie ontwikkelde, kon hij niet tegen haar gevloek en boze woorden en agressiviteit. Hij wilde ook aandacht en ontwikkelde mede als gevolg hiervan ALS. Hij straalt nu regelmatig als hij volop in de belangstelling staat en is dan als een kind zo blij, ook al nemen zijn functies zienderogen af.

Pauline Laumans
Natuurgeneeskundige, visionair en schrijver
www.libertasinvivo.com
0618541278


Pauline Laumans - Welvaartsziekten deel 3

Wat zijn nu al die welvaartsziekten? Het zijn o.a. hart- en vaatziekten, diabetes en kanker, obesitas (vetzucht), reuma en copd (chronische longziekte). Maar hoe erg is dat nu en waar komt het vandaan?

Het komt doordat iedereen tegenwoordig allerlei producten kan kopen in de winkel waaraan toevoegingen zijn gedaan en die vaak ook nog eens boordevol suiker en zout zitten. Het gemak dient immers de mens en velen eten al gauw minimaal 1 x per week een dergelijke kant en klaar maaltijd.

En ja, dat is nou net zo een luxe levensgewoonten, waarbij we ook nog eens te weinig bewegen en teveel zondigen. Ik hoor het mensen nog zeggen, ach wat maakt zo een klein snoepje nu uit? Dit zijn mensen die denken in de grootte van hetgeen ze eten. Terwijl het veel belangrijker is om te weten wat je eet.

Het gaat immers om de overbodige ingrediënten of te grote hoeveelheden en om het feit dat er te weinig voedingsstoffen in zitten. Door een gebrek aan voedingsstoffen geven dergelijke producten al gauw weer een hongergevoel.

Om welvaartsziekten te voorkomen is een gezond dieet heel belangrijk. D.w.z. verse zelfbereide gerechten eten, zonder toevoegingen, weinig zout, geen suiker of zoetmiddelen en vooral gevarieerd. Verder is het belangrijk om water, thee, koffie of melk te drinken en zo min mogelijk alcohol of frisdrank. Ook roken en andere genotsmiddelen zijn uit den boze.

Ongezond eten, drinken en leven maakt dat er stoornissen in de stofwisseling van de cel ontstaan. Het is vaak als eerste herkenbaar doordat je ontlasting en urine veranderd. Door die stofwisselingsstoornis ontstaat er een vitamine-, mineralen tekort, vooral foliumzuur en pyridoxine, B2, B6 en B12. Een gebrek aan deze vitamines maakt dat de stofwisseling van homocysteine niet werkt. Hierdoor werken de enzymen die met de vitamines samenwerken minder.

Het gevolg is dat homocysteine in het bloed komt en in de weefsels waar het zijn destructieve werking gaat hebben, waardoor ook weefsel afsterft. Dit is het begin van een keten aan stofwisselingsfactoren die een chronische intoxicatie veroorzaken. Zo kan het gebeuren dat uiteindelijk bijvoorbeeld de mitochondrien (energiecentrale van de cel), endotheel (binnenste laag in hart, bloed- en lymfevaten), bindweefsel, neurotoxiciteit (overdracht van zenuwcel naar spiercel) en immuunziektes kunnen gaan voorkomen. Een opeenstapeling van symptomen en fysieke afbraak is toch niet wenselijk lijkt me.

Het gaat dus niet alleen over dikker worden en misschien één ziekte krijgen. Het gaat feitelijk over een complex geheel aan toxische en ziekmakende stoffen die een lichaam laten degenereren en dus afbreken.

Pauline Laumans
Natuurgeneeskundige, visionair en schrijver
www.libertasinvivo.com
0618541278


Pauline Laumans - Welvaartsziekten deel 2

Veel hedendaagse ziekten hebben te maken met wat wij "welvaart" noemen. De vraag is of we er uiteindelijk "wel bij varen". Immers een lichaam dat aftakelt kan ook minder waarnemen. Het gevolg hiervan is bewustzijnsverlaging. En dat terwijl we als we menswaardig willen zijn, juist naar een zo hoog mogelijk bewustzijnsniveau willen komen om te kunnen ervaren wat we hier op aarde aan het leren zijn. En dat niveau begint pas als je de rode lijn door je vorige levens heen kent.

Je zou kunnen zeggen dat dit welvaartsniveau een verleiding is om maar niet bewust te worden en je te wentelen in gemak en plezier, om dan uiteindelijk tot de conclusie te komen dat je energetisch een grote stap achteruit hebt gezet. Echter, op dat moment ben je echter al zwaar ziek of lig je op je sterfbed en kun je het niet meer overdoen.

Natuurlijk kun je er óók voor zorgen dat je naast genieten van het leven, ook een zo hoog mogelijk bewustzijnsniveau krijgt. Dat kan zelfs als je merkt dat ook jij een beginnende welvaartsziekten onder de leden hebt.

Ik neem als voorbeeld suikerziekte. Het eerste wat je daarbij kunt doen is je medicijnen precies op tijd innemen, zolang je nog niet hersteld bent. Ook is het goed om stil te staan waarom je nu juist last van suikerziekte bent gaan krijgen? Wat heb je mentaal of fysiek gedaan? Wat is de dieper liggende oorzaak? Een energie lezer (aura lezer) kan kijken in jouw levensboek en je inzicht geven. Vooral zij die afgestudeerd zijn bij het CLI of Essence College. Ook is het goed eventueel samen met een energie lezer te kijken naar welke emoties uit balans zijn, hoe dat komt en wat er voor nodig is om die weer in balans te krijgen.

Als vierde is het goed om te kijken naar welke voedingsmiddelen je gebruikt. Je kunt immers ook een lijst maken met voedingsmiddelen en gerechten die én gezond én heel erg lekker zijn! Maar wat zijn nu die minder gezonde voedingsmiddelen? Voedingsmiddelen die minder gezond zijn bevorderen feitelijk alle welvaartsziekten. Bij voedingsmiddelen gaat het daarbij om heelfabrikaten en halffabrikaten; de zogenaamde kant-en-klaar maaltijden. Denk ook aan producten met onnatuurlijke suikers, zoals witte suiker en zoetmiddelen. Vermijdt ook zoveel mogelijk producten waarin witmeel voorkomt, zoals koekjes, cake en gebak of pasta's en pizza's.

Een enkele keer hoeft niet zo erg te zijn, maar eet het niet dagelijks. Gebruik regelmatig zilvervliesrijst met hele korrel en eet veel rauwe groente, zoals salades. In een salade kun je van alles verwerken zodat je er veel smaak in hebt en je maakt het desgewenst af met kruiden een scheutje olijfolie en wat yoghurt. Mayonaise is niet per se nodig. Inderdaad ook vette producten moet je minderen, maar vet uitbannen leidt gemakkelijk tot hormonale- en spijsverteringsstoornissen. Maar het gaat ook over een teveel aan alcohol en rook. Natuurlijk zijn drugs geheel uit den boze, omdat die lichaam en geest binnen korte tijd onherstelbaar beschadigen en degraderen, waardoor je degenereert. Dat is een snelle verlaging van het bewustzijn.

Wist je trouwens dat als je heel beperkt suiker binnen krijgt je ook minder last hebt van incontinentieverschijnselen, minder moe bent en beter kunt nadenken?

Weet je dat je door gezond te eten en drinken je ook bewuster wordt, helderder en sneller reageert, een hoger denk en leervermogen krijgt en minder gemakkelijk stress krijgt of vergeetachtig wordt?

Wist je dat gezond eten, lichaam en geest optimaliseert en het een fundament vormt om bewuster te worden en dus te genereren?

Met andere woorden welvaartsziekten ondermijnen het menszijn en het welzijn. Gezond eten, drinken en leven voorkomt welvaartsziektes. Soms duurt dit meerdere generaties omdat de genenlijn nog geheeld moet worden. Hoe bewust zorg jij voor je eventuele nakomelingen?

Pauline Laumans
Natuurgeneeskundige, visionair en schrijver


Welvaartsziekten - Pauline Laumans

Er zijn vele welvaartsziekten. Dat komt door het gemak waarin we ons wentelen, waardoor we consumeren wat we prettig vinden. Het voordeel van welvaart is dat er heel veel mogelijk is om te gebruiken. Denk daarbij aan schoenen, kleding, voeding, huizen, meubels, auto's en voor sommigen ook een keus aan opleidingen en banen. Die keuzes maken dat het voor menigeen moeilijk is om te kiezen. En dus heeft dat wat gemak oplevert de voorkeur.

We gaan daarbij voorbij aan wat ons lichaam en geest nodig heeft. Wat ons lichaam en geest nodig heeft raakt al eeuwen steeds meer in het verdomhoekje. We zijn steeds meer materialisten geworden. Deels omdat we boos zijn op het onrecht dat sommigen ons aandoen, zoals excessieve salarissen in de top in tegen stelling tot de werkvloer, uitbuiting van werknemers, uitbuiting door regeringen. En om die onvrede de kop in te drukken, kijken we niet naar ons persoonlijke leerproces, maar eten en drinken we het met name weg, opdat we het maar niet voelen.

En ja, dan opeens geeft je lichaam het signaal af dat het ziek is. Na soms langdurig onderzoek stelt een arts vast dat je een auto-immuunziekte hebt. Dat is in feite niets anders dan dat je lichaamscellen zich tegen je keren. Dit omdat je al te lang (soms generaties) niet geluisterd hebt naar de signalen van lichaam en geest. Een mens moet immers genereren en je bent blijkbaar alleen gedegenereerd. En dus geeft je lichaam een harde waarschuwing af.

Om een auto-immuunziekte te overwinnen heb je inzicht nodig. Inzicht waarom dit bij jou is ontstaan en hoe jij je daarin anders kunt opstellen. Dat is heel individueel. Alleen medicijnen slikken en hulpmiddelen gebruiken is niet voldoende. Daarmee ga je het pad op van medelijden vragen voor je zelf en belandt je op een gegeven moment in de hulpverlening.

Van belang voor jou is dat je inziet dat het de hoogste tijd is dat je jouw lichaam, geest, emoties en energie in eigen hand leert krijgen. Dat je niet langer langs je leven loopt maar je eigen leven leert leiden. Niet langer lijden door wat de consumptiemaatschappij aan verleidingen voor je neerlegt, maar dat je gebruikt wat jouw wezen nodig heeft.

Pauline Laumans


Column Pauline Laumans - Plotseling opkomende jeuk

Onlangs kwam ik iemand tegen die een onbeheersbare jeuk aan haar lichaam kreeg en ging krabben met alle gevolgen van dien. Tot grote zweren aan toe met dikke korsten. Op de plekken waar ze niet gekrabd had was niets te zien. Het is een onverklaarbare jeuk voor artsen omdat ze heel gewoon eet en (nog) geen medicijnen gebruikt.

Na haar ondervraagd te hebben naar haar overige gezondheidstoestand bleek dat ze de laatste tijd nerveus werd omdat ze wel eens wat mankeerde. Ze had enkele keren blaasontsteking gehad en toen was er geconstateerd dat ze ouderdomsdiabetes had . Vervolgens werd er na een tijdje geconstateerd dat ze een verhoogde bloeddruk had.

Door goed naar haar te luisteren, ontdekte ik dat ze gebukt gaat door spanningen in haar leven. Ik zocht naar haar mentale weerbaarheid t.a.v. tegenslag en het feit dat je nu eenmaal kwalen of ziektes kunt krijgen, vooral als je ouder wordt. Haar mentale weerbaarheid was laag. Ze zat thuis met haar man, waarbij te televisie keken, wat rookten en af en toe ontmoeten ze de buren op straat of zagen ze de kinderen. Er werd veel over anderen gepraat en over wat de tv aan programma's toonde. Er zat geen diepgang en al helemaal geen zelfreflectie in het leven.
Nu bleek ook nog eens dat haar geheugen achteruitgaat. Met haar pratende viel dat wel mee. Het is meer de onzekerheid waardoor ze twijfelt aan alles wat er is gebeurt en wat ze nu kan doen in haar leven.

Lees verder


Pauline Laumans - Griep wat, hoe en waarom

Algauw krijgt een verkoudheid of ongesteld zijn het predicaat griep. Echte griep is iets heel anders, daarmee lig je met hoge koorts, spierpijn, hoofdpijn en vaak nog enkele anderen verschijnselen in bed terwijl je bijna dag en nacht slaapt omdat je zo beroerd bent.

Griep is een virusziekte die zich hoofdzakelijk 's winters aandient. Als er een iemand het krijgt worden veel mensen in de omgeving ook blootgesteld aan dit virus, doordat het zich via afscheiding uit neus en mond, via de lucht of handen door hoesten, niezen en praten wordt doorgegeven of door een hand te schudden die niet gewassen is.

Een virusziekte is altijd een astrale boodschapper. Met het astrale wordt het verleden bedoeld. Dat waar we ooit vandaan kwamen. Deze entiteiten geven op hun eigen specifieke manier aan dat er nog wat te leren is.

Hoe meer je jouw levenslessen hebt geleerd, maar ook hoe meer entiteiten je hebt losgelaten en verder bent ingedaald in jouw lichaam, hoe minder makkelijk een virus kan binnendringen.
Zelfverwerkelijking is een pad dat je helpt om gezond en bewust te worden en weerstand te bieden aan virussen en ongewenste bacteriën.

Maar, als je dan toch griepverschijnselen krijgt, zijn er twee eenvoudige middelen die u er snel bovenop kunnen helpen zodat u korter ziek bent. Neemt u ze in zodra u koud bent geworden of de eerste griepverschijnselen bemerkt, dan zult u merken dat u bij voldoende weerstand niet zieker wordt.

Het eerste wat u in kunt nemen is Aconitum het liefst in een van de volgende sterktes D6, D12 of D30. Hogere potenties zijn niet nodig. U kiest zelf voor tabletten, granulae (korrels) of solutie (alcoholische vloeistof). U gebruikt per keer ca. 5 korrels, granulae of druppels. Dit doet u 1 tot twee dagen naar behoefte. Niet meer dan enkele keren per dag. Mocht de griep dreigen door te zetten, neem dan Belladonna in. Kies ook eenzelfde sterkte en slik dit een à 2 keer.

Meestal is meer niet nodig. Zet de ziekte toch door, slaap dan lekker en ziek het vooral goed uit, zodat uw weerstand verhoogt wordt. Dan is uw weerstand de volgende keer sterker. Neemt u antibiotica dan wordt uw weerstand verlaagt en wordt u dus bevattelijker voor ziektes.

De combinatie 1. Aconitum en 2. Belladona is een prima duo bij griep.

Pauline Laumans
Natuurgeneeskundige, visionair en schrijver
www.libertasinvivo.com
0618541278


Ziek zijn of gezond worden en blijven deel 2

Liefde geneest

Het lijden creëren we feitelijk zelf door allerlei gedachten van anderen toe te laten, allerlei onderdrukking toe te laten en doordat we angst hebben om daartegen in het verweer te komen. Immers we kunnen dan onze baan verliezen, of de goedkeuring van anderen. Feitelijk betekent het dat we voor de duvel dansen. Dit doen we al eeuwenlang en het is een heel normaal patroon geworden.

Een patroon dat we ook via onze genen doorgeven, maar wat we ook door hiërarchie (top down en bottom up) doorgeven aan anderen. We zijn verslaafd geraakt aan dit lijden en een gewillige slaaf geworden. We noemen ons vrij maar zijn bezeten door vele entiteiten die ons bezetten.
Dit terwijl we zo verlangen om gezond te zijn en onafhankelijk van anderen te zijn, maar wel in harmonie met anderen.

Dat kunnen we bereiken door de liefde in onszelf aan onszelf weer de ruimte te geven. Het begint met bewust worden waar jij in je lichaam zit en waar anderen (entiteiten) jouw lichaam bezetten. Je kunt pijntjes voelen en ongemak waar dit zit. Besef dat het niet jouw energie is en dat jij jouw energie (plekken waar jij je goed voelt) naar die plekken kunt sturen.

Sommigen visualiseren daarbij het computerspelletje Pac Man en dat kan werken. Als je geestkracht - vanuit liefde voor jou en de ander - sterk genoeg is (geconcentreerd) dan lukt dit. Wanneer je het vanuit wrok of vijandschap doet werkt het tegen je.

Elk gebied wat weer in eigendom van jou komt betekent dat het energetisch meer kleur krijgt. Vervolgens moeten die kleuren opgeschoond worden en zich verbinden met elkaar door je hele lichaam en aura heen. Daarna worden dit kleuren licht en goudkleurig. Hoe meer jij eigendom neemt over wie jij bent hoe energetisch sterken/groter jouw wezen wordt. Dit heet zelfrealisatie of zelfverwezenlijking. De Bijbel noemt dit “gaat heen en vermenigvuldig u”.

Hoe verder jij komt in dit proces, hoe beter je ook anderen kunt begrijpen en liefhebben. Daarmee kan de LIEFDE weer betekenis krijgen, omdat het vanuit het wezen komt en niet langer vanuit ons hoofd en ons aangeleerd gedrag. Liefde kan dan echt worden en is dan niet langer een maskerade of toneelspel.

Door die LIEFDE voor ons Zelf gaan we LEIDEN en komen we in balans met andere mensen (geen vijandschap meer) en komen we ook in balans met de dieren, planten en de aarde. Vervolgens wordt ons echte levensdoel in dit leven helder en gaan we het vanuit LIEFDE aan.

Een mooie start voor 2013!

Pauline Laumans
Natuurgeneeskundige, visionair en schrijver
www.libertasinvivo.com
0618541278


Ziek zijn of gezond worden en blijven deel 1

Het klinkt zo eenvoudig dat we zelf participeren in deze keuze tussen ziek zijn of gezond worden. Maar als je eenmaal de stap naar meer bewustzijn wilt gaan zul je merken dat je steeds meer eigendom over jouw gezondheid leert krijgen. Nu worden nog steeds meer mensen ziek en hebben medicijnen en soms supplementen nodig om enigszins gezond door het leven te gaan. Feitelijk zijn deze mensen zwaar uit balans.

Om gezond te zijn en blijven is het nodig om in balans te komen. Dit is een langdurig proces omdat we al vele eeuwen van generatie op generatie onderdrukkende gedachten en gevoelens doorgeven aan elkaar en daarmee ook het ziek zijn versterken (degeneratie).

Die herhalende cyclus (vicieuze cyclus) kun je doorbreken door weer bewust gewaar te worden. Daarmee wordt niet bedoeld dat je weet of je hand koud of warm is, maar het feit dat jijzelf je hand actief warm kunt maken door aandacht. Door in de stilte van jezelf te zijn kun je met dit bewustzijn werken, je lichaam creëren zodat het optimaal blijft werken. Iedereen kan in principe zijn eigen lichaam genezen.

Een blokkade verhindert ons echter deze aandacht aan onszelf te gebruiken. Die blokkade ontstaat door emoties die we generaties lang in ons lichaam opslaan en die we ook nog eens doorgeven aan de volgende generatie (bewust en onbewust). Nog steeds voegen we toe aan die blokkade en creëren we LIJDEN, omdat de blokkades liggen in het gebied van anders zijn.

We kunnen echter ook gaan LEIDEN. Als je ziek bent begin dan met bewust aandacht te geven aan dat gebied en te bedenken dat het net als een verkoudheid wel overgaat en dat je beter wordt. Misschien kun je voelen wat dit zieke gebied jou te vertellen heeft over “uit balans zijn” en wat het nodig heeft. Je lichaam herinnert zich dan weer zijn optimale stand en gaat in stilte de ziekte afweren zonder merkbare symptomen. Soms zijn dagelijkse sessies nodig om dit proces te ondersteunen. Dat is LIEFDE geven aan jouw lichaam. Dan kan het lichaam zichzelf optimaal.

Genezen, omdat de oplossingen in het gebied van eenheid met jezelf liggen.

Pauline Laumans
Natuurgeneeskundige, visionair en schrijver
www.libertasinvivo.com
0618541278


Column Pauline Laumans

Drukte in en om je hoofd, stemmen horen

Ongeveer 15 procent van de Nederlandse bevolking hoort stemmen. Niet alleen kan het een symptoom zijn van schizofrenie, of een andere psychiatrische stoornis het komt ook voor bij epilepsie, gehoorproblemen en bij gezonde mensen. In alle gevallen is er een reden voor waarom dit gebeurt. Daar naar kijken is heel erg belangrijk omdat daar de sleutel ligt voor de oplossing. Het een en ander onderdrukken met medicijnen of elektroshocks leidt tot schade en nog verder onderdrukken van de oorzaak. Dit betekent dat in een volgend leven de problematiek nog erger wordt, maar ook dat in de familielijn (genenlijn) zich dit kan voortzetten. Leven betekent dat wat je tegenkomt op je pad aankijken en beseffen wat je ermee moet doen. Dat heet BEWUSTWORDING. Het maakt je een completer mens.

Er zijn verschillende vormen van drukte in je hoofd.

Ik maak onderscheid tussen enkele vormen.

A) Ten gevolge van ongewenste inmenging van anderen met jou, die jij ervaart. Dit kan zijn een sterfgeval waar jij liever op een afstand van blijft, terwijl anderen vinden dat je erbij moet zijn.
De beste remedie hier is te leren voelen wanneer de energie van anderen zo een impact op je heeft. Vervolgens deze energie buiten leren houden door bijvoorbeeld energieafscheidingen te leren maken en leren hoe je energie kunt uitwisselen, zodat ieder met zijn eigen energie leert werken.

B) Spanning omdat jij je schuldig voelt om iets. Bijvoorbeeld omdat jij je oneigenlijk ziek hebt gemeld. Anderen beseffen dit net zo goed als jij. Jij maakt je daar druk over en hebt allerlei (onbewuste) redeneringen in je hoofd, of de anderen praten over jouw oneigenlijke ziekmelding en dit merk jij.

De beste remedie is een sessie waarbij gekeken wordt waarom je niet eerlijk kunt zijn en wat er zou gebeuren als je dit wel bent. Het is het intrainen van ander gedrag wat bij jouw echtheid past, wat hier nodig is. Ook ontspanningsoefeningen zijn nodig om jezelf te leren accepteren.

C) Je iets herinneren en vervolgens een nare ervaring hebben waarbij je gaat hallucineren.
Dit heeft te maken met veel onverwerkte zaken uit je verleden, waardoor je onbewust bent van wat er gebeurt en je daar ook in eerste instantie onbewust op reageert. Dit kent ernstige vormen waarbij je letterlijk gaat doen wat de stemmen jou opdragen.

De beste remedie hierbij is kort na elkaar (elke maand) een reading/healing sessie aan te vragen waarbij gekeken wordt waarop deze stemmen binnenkomen, wanneer dit proces is begonnen, wat het achterliggende thema of trauma is en hoe je daar vanaf kunt komen.

D) Ernstige vormen van stemmen horen, waarbij feitelijk sprake is van verwarring doordat je meerdere mensen hoort die allemaal wat willen. Soms wordt hiermee bedoeld een meervoudige persoonlijkheidsstoornis.

Wanneer de patiënt dat nog wil en meent aan te kunnen dan is het mogelijk om elke persoonlijkheid van de ander te onderscheiden en te kijken naar de achterliggende trauma’s en hoe de persoon deze persoonlijkheden gebruikt om zich te weren in de samenleving die nog steeds een bedreiging is voor hem, omdat hij veel zaken in zijn recente (dit leven) of vroegere levens niet heeft verwerkt.

E) Soms zijn mensen niet meer te helpen omdat ze erg kwaadaardig gedrag vertonen en niet meer met enige rede kunnen praten over wat er in hen omgaat. Dan rest helaas maar een remedie op dit moment en dat is hen in een veilige omgeving te laten verblijven.

Bij alle vormen geldt, onderscheid leren maken tussen jouw energie en die van de ander.

Pauline Laumans
Natuurgeneeskundige, visionair en schrijver
www.libertasinvivo.com
0618541278


Column Pauline Laumans

Kanker de welvaartsziekte doordat we ons Zelf ontkennen

Helaas is kanker net als veel andere ziekten een welvaartsziekte te noemen. Dit komt omdat we ons verlaten op het leven zoals de maatschappij ons dat opdringt. Dit doen we generatie op generatie waardoor we steeds meer degenereren –zwakker lijf hebben – en dus gemakkelijk ziek kunnen worden.

We consumeren en slikken wat ons gemakshalve wordt voorgeschoteld. Dit komt doordat we het zo gemakkelijk vinden om precies te doen wat er van ons wordt verwacht, zodat we goedkeuring krijgen en we erbij mogen horen. Een enorme valkuil want we leveren ons over aan die samenleving, de groep, die niets liever doet dan ons als een marionet te laten bewegen. We zijn slaaf van dit “gemaksleven” geworden. Het is feitelijk een doods leven en we weten al niet meer wat levend leven betekent. Zie het boek “Jouw Keuze: Levend Leven of Doods Leven”.

De welvaart bestaat uit chemische geneesmiddelen die het effect weghalen, maar niet de oorzaak. We eten teveel suikers, eiwitten en dierlijk vet in onze voeding, omdat we dit onder invloed van fabrikanten en hun reclame lekker zijn gaan vinden. Ook eten we veel verschraald voedsel. Dat is voedsel met een lage energetische (frequentie) waarde. Dit omdat het niet biodynamisch is en het product er te lang over doet voor het van het veld in de winkels ligt. Het is dus haast bedorven voordat we het kunnen gaan eten. Dat voedsel wordt ook nog met de nodige verkeerde chemicaliën geteeld. We doen er zelf nog een schepje bovenop door regelmatig kant en klaar voedsel te gebruiken waarin de nodige verkeerde bestanddelen zitten die nog minder voedingswaarde bieden.

Door verkeerde voedselkeuze en onnatuurlijke geneeswijzen en middelen worden we dan vanzelf geïrriteerd, gestrest, hebben zorgen en ergernissen en raken steeds verder in de stress van onze moderne consumptiemaatschappij waarin iedereen zo gelukkig, welvarend en jong is. En ja, ook dit draagt weer bij aan het ontstaan van welvaartsziektes. En dus luisteren we naar de TV en andere media en nemen we al die Popi Jopie verhalen tot ons en doen mee aan deze schone schijn wereld. Het contact met ons wezenlijke zelf zijn velen bijna geheel kwijt. Slechts de ratio (gebaseerd op vele entiteitsvormen) is bij velen aanwezig, maar niet de realiteit van ons eigen leven/ons eigen wezen. Zelfverwerkelijking of zelfverwezenlijking is dan ook vaak niet aan de orde.

Beter worden van kanker doe je door je bewust te worden van de oorzaak. Die kan in dit maar ook in een vorige leven liggen. Het is een zware “aanraking” om eens bij je Zelf stil te staan en jouw bestaan niet langer te ontkennen. Dit is de gemeenschappelijke noemer voor iedereen. Waardoor dat komt, is voor iedereen een ander verhaal, wat slechts in een diepteconsult (reading) gelezen kan worden.

Waar je wel aan kunt beginnen is om je ziekte (je ogenschijnlijke vijand) te omarmen en te begrijpen waarom jij jezelf zolang hebt ontkend en op de laatste plaats hebt gezet. Verder kun je beginnen met het eten van verse groenten, wekelijks wat mierikswortel om je lymfebanen te zuiveren, voldoende vitamines en celzouten in je voeding te hebben. Dit doe je door vers en gevarieerd te eten. Verder dagelijks meer dan een half uur bij daglicht in de buitenlucht fietsen, lopen of zitten opdat je voldoende wordt blootgesteld aan de zon, wind, regen en je genoeg zuurstof kunt opnemen. Zorg er ook in huis voor dat je huis licht is en je ook dagelijks genoeg je huis voorziet van verse lucht.

Preventie is beter dan de vele moeite die het kost uit een kunstmatig leefpatroon te stappen.

Pauline Laumans
Natuurgeneeskundige, visionair en schrijver
www.libertasinvivo.com
0618541278


Column Pauline Laumans

Einde van je levenspad op aarde deel 2… de steen der wijzen

Het is je gelukt! Je hebt je meest hartstochtelijke verlangens opzij geschoven. De deugd van genade en vergeving is je bekend geworden. Je gaat daarmee je hoogste ideeën over het goede te boven.

Hierdoor gaan jouw intentie (woord), gedachte (cognitieve idee) en je ideaal samen in een nieuwe vorm en komen in je hart samen. Dit omdat je de hoogste vorm van liefde die we op aarde kennen begint te begrijpen; het altruïsme. Jouw hart wordt daarmee de steen der wijzen. Het is het vrijwillig opgeven van alles wat je voorheen hebt verworven. Dit lukt pas als je een diep persoonlijk verlangen hebt om zover te komen en je door ervaring de geestelijke middelen om dit verlangen te vervullen hebt bereikt.

Je hebt geleerd om af te zien van macht. Macht is uiterlijk en slechts tijdelijk. Je hebt wel geleerd - door ervaring – wat innerlijke kracht betekent. Het is deze kracht die je als mens meer maakt doordat je afstand doet (minder wordt) van de uiterlijke macht. Met andere woorden je wordt meer door minder. Zo bereik je een hoog trillingsgetal en begin je het altruïsme te begrijpen. Het wordt ook wel straling genoemd. Immers mensen die dergelijke personen waarnemen, zien dat ze veel licht uitstralen omdat ze licht zijn geworden. Licht waarmee ze anderen verlichten die nog (te) donker zijn.

Je bereikt je ultieme “Ik ben”, omdat je begrijpt, aanvaardt, loslaat en een hoog trillingsgetal hebt bereikt. Gods wil wordt immers niet door het intellect, maar door de chakra’s (jouw energie centrales) opgepakt en op aards niveau door de zintuigen en je lichaam vertolkt. Gods wil kennen is kijken naar alle dingen die geschapen zijn en begrijpen wat God voor ogen had toen hij ze schiep. Vergeet daarbij niet dat jij een onderdeeltje bent van God.

Je kunt slechts stralen net als de zon als je het verlangen naar alle denkbare genietingen die het spirituele leven te bieden heeft, hebt opgegeven. Je kunt geen geluksgevoel krijgen. Je kunt jezelf geen schouderklopje geven voor wat je bereikt hebt. Je kunt het niet vieren en je kunt het zelfs niet eens weten. Het verwerven van de steen der wijzen voelt aan als een verlies, omdat je het bekende hebt leren los te laten en in een nieuwe – nog onbekende - fase terechtkomt.

Dit verkaard waarom maar zo weinig zo ver komen. Je geeft immers zoveel warmte aan je omgeving af, terwijl anderen die ultieme waarheid en liefde niet wensen te zien. Dit omdat de zogenaamde energievreters liever in hun sprookjeswereld, hun matrix blijven geloven.
Echter, doordat jij zo een hoge frequentie krijgt - door los te laten wat niet van jou is – kun je de aardse levensloopcyclus van leven en dood achter je laten. Je bent toe aan een hogere vorm van leven op een geheel andere plaats in een geheel andere verschijningsvorm.

Pauline Laumans
Natuurgeneeskundige, visionair en schrijver
www.libertasinvivo.com
0618541278


Column Pauline Laumans

Einde van je levenspad op aarde deel 1

Aan het einde van je levenspad op aarde doet materie (goederen en geld)er niet meer toe. Je hoeft geen auto als je in een stad woont met goed openbaar vervoer. Je hoeft geen meerdere TV’s in je huis of andere zaken dubbel te hebben. Je hebt geleerd dat genoeg ook genoeg is.
Waar je behoefte aan hebt aan het eind van het levenspad, is terugkijken op hoe jij in je vele levens de rode draad hebt opgepakt. De rode draad die je de weg heeft laten zien om “met moet en moed” verder te komen op dit levenspad.

Dit is bij tijd en wijle moeilijk, omdat je ook mensen achter je moet laten die niet in jouw leercurve mee kunnen komen. Je moet ook regelmatig materiële goederen loslaten, zoals geld, auto’s, huizen, banen. Ook op emotioneel niveau moet je leren los te laten en je emoties aankijken en verwerken. Niet langer in zelfmedelijden, maar inzicht krijgen in wat je nu weer moet begrijpen en loslaten. Met name als je ziek wordt, is dat niet altijd gemakkelijk.

Doordat je zo verder bent gegaan op je levenspad kom je op een gegeven moment aan het einde van dit pad op aarde. Je hebt al vaak geoefend in het loslaten van je lichaam tijdens de aardse dood. Nu mag je loslaten om op een geheel andere manier verder te gaan. Een manier die onvoorstelbaar meer in zich heeft dan die hele levensloopcyclus op aarde.

Om dat te kunnen, was het nodig dat je het pad van de kluizenaar (zie de tarotkaart) hebt leren lopen. Immers, je moet geheel op eigen benen staan, het aardse leven begrijpen en jouw licht laten schijnen op dat wat op aarde nog donker is. Je kunt alles op aarde overziend enkele mensen helpen om hun eigen rode draad te zien zodat ze ermee verder kunnen gaan. Het zijn de mensen die jou herkennen in jouw hoedanigheid.

Als jouw tijd gekomen is om definitief dit leven los te laten, ga je in volkomen rust uit dit stoffelijke omhulsel. Je weet dat jouw ziel zulk een hoog trillingsgetal (frequentie) heeft bereikt dat je buiten deze aardse cyclus verder kunt leven.

Pauline Laumans
Natuurgeneeskundige, visionair en schrijver
www.libertasinvivo.com
0618541278


Column Pauline Laumans

Inzicht op de horizontale en verticale lijn deel 2

Vervolg…

Ze komen niet verder op hun levenspad. Ze komen niet voorbij de wachters en worden op een vorig niveau op de horizontale lijn teruggezet in de verwachting dat ze dan hulp zullen aannemen. Je zult dus door je eigen spiegelbeeld heen moeten leren komen en je ermee verenigen. Een voorbeeld: ik was ooit toen ik alles kwijt was, vol zelfmedelijden en wist niet hoe ik uit die situatie moest komen met mijn emoties. Ik huilde vaak aan de telefoon wel meer dan een uur uit bij een vriendin aan de andere kant van het land. Zij liet me huilen, maar stelde als een goede moeder af en toe ook een pittige, soms harde vraag aan mij. Uiteindelijk heeft dat vele huilen en haar feedback mij geholpen. Het verdriet van vele levens kon eruit en ik kreeg richting aangereikt door haar reactie. Daardoor werd het weer licht om me heen. Ik werd weer gezien door de buitenwereld en kreeg mijn leven weer op orde.

Durf je het aan om naar de schaduwzijde te kijken en deze te accepteren? Dan zie je ook daar een glimp van de waarheid die je tot nu toch nog niet durfde te aanvaarden. Vervolgens kun je dan weer aan de hoge kant van de verticale lijn verder gaan. Zo ga je net zo lang heen en weer tot je alle lagen en maskers hebt doorgrond en de waarheid steeds beter kunt aanvaarden.

Dit maakt dat je uiteindelijk kunt communiceren met wezens met én zonder een lichaam. Veel van deze wezens (entiteiten) willen je verleiden en zich met je bemoeien. Lichtwezens bemoeien zich immers niet direct met je, zij zetten hooguit de juiste condities neer. Jij zal in die condities een keuze moeten maken. Veel mensen laten zich echter verleiden door wezens. Ze geloven in alles wat ze niet direct waarnemen maar voelen.

Ook op de horizontale lijn laten ze zich verleiden door de diepe imprint van het calvinisme die hen al heel lang leert om te gehoorzamen aan iemand die hoger op de hiërarchische ladder staat. Ze hebben immers hun eigen weten en eigen inzicht opgegeven. Dit heet aardse vervuiling of astrale vervuiling afhankelijk of het op de horizontale of verticale lijn plaatsvindt. (zie hiervoor mijn boek: “Jouw Keuze Levend Leven of Doods Leven”)

Pas als ze zich bewust worden van hun onderdanigheid en naïviteit kunnen ze een stap zetten om bewuster te worden. Ze gaan dan niet meer uit van wat ze “voelen” maar gaan vragen stellen en leren misschien ooit ook het niveau van intuïtie te bereiken, dat zoveel betekent als hoger innerlijk weten. Met weten wordt bedoeld dat er antwoorden komen op de vragen die er gesteld worden. Het is het waarnemen van het antwoord in het niet direct zichtbare van de verticale en horizontale lijn die nauwelijks meer geheimen voor hen heeft.

Pauline Laumans
Natuurgeneeskundige, visionair en schrijver
0618541278


Column Pauline Laumans 

Inzicht op de horizontale en verticale lijn deel 1

Mensen die naar een hoger bewustzijn streven – essentie van alle godsdiensten – worden eerst bewust van wat zich op het horizontale vlak bevindt. Dit wordt ook wel de levenslijn genoemd van dit én vorige levens. Om daar bewust van te worden vraagt het diepe ervaringen.

Naast de horizontale lijn is er ook een verticale lijn. Een lijn die zich voor de helft onder en voor de helft boven de horizontale lijn bevindt. Het is de wereld van het niet direct zichtbare. Veel beginnend bewusten ontmoeten hier iets op een quasi zintuiglijke manier. Ze krijgen levendige beelden voor hun geestesoog of horen mensen tot hen spreken. Het neemt hen helemaal in beslag, ze voelen zich hierdoor verlicht en plaatsen zichzelf meteen op een voetstuk.

Echter, als ze verder gaan op de verticale lijn en hoger komen, worden hun subtiele zintuigen net zo dof en onvermogend als hun fysieke zintuigen. De beelden die ze met hun geestesoog zien worden waziger en verdwijnen op termijn en ook de woordenstroom begint wartaal te worden.

Pas als je evenredig naar beneden gaat, wordt het weer helder. Dat is de schaduwkant van jezelf en andere mensen. Dit is voor velen een dusdanig schrikbeeld dat ze ervoor wegvluchten. Echter, je daalt af omdat je gewone wil een belemmering is voor wat je zo graag wilt bereiken hier op aarde. Je kunt niet verder incarneren als die hindernissen niet weggenomen worden.

De pijn van die hindernis kan aanvoelen alsof je doodgaat. Het is soms heel beangstigend en pijnlijk totdat je ermee instemt om het obstakel uit de weg te ruimen. Dan transformeer je en kun je weer verder.

Als je niet jarenlang getraind bent zoals bijvoorbeeld bij www.cli.nl of www.libertasinvivo.com dan loop je vast. Je hebt niet leren communiceren met de energie die er is. Je hebt niet in balans leren komen met de horizontale en verticale lijn. Je hebt niet leren kijken naar maar vooral achter de maskerades waarmee entiteiten zich voordoen.

Aan de uitersten van deze horizontale en verticale lijnen zie je immers de absolute waarheid. Daar aankomen betekent licht zijn. Je bent dan niet langer verlicht.

Wordt vervolgd…
Pauline Laumans
Natuurgeneeskundige, visionair en schrijver
0618541278


Dolores Cannon en 2012

Waar die mevrouw Dolores Cannon over praat is al lang geleden begonnen en eindigt over ca.30 jaar. Het is nieuws dat eind jaren '80 al bekend was. Daarna is rond 2000 de splitsing te merken geweest voor mensen die "in het hier en nu leven". Zulke mensen voelen de veranderingen. De splitsing is een van onze verhalen in ons boek "Karmische Spiegels: Gesprekken met Mens en Natuur". Nu zitten we ongeveer op het kantelpunt dat heel duidelijk voelbaar zal worden voor vele mensen. Een reden waarom wij het boek "Van Kikkervis tot Prins" hebben geschreven omdat men daarna Mega Bewust Zijn moet hebben om die nieuwe metafysische wereld aan te kunnen.

Lees verder


Column Pauline Laumans - Eenheid met jezelf en anderen deel 2

In het vorige deel hebben we gesproken hoe je een begin maakt met het verwijderen van de vervuiling in je lichaam en geest. Om naar meer heelheid met jezelf te komen is het handig als je bewuste intenties en weloverwogen plannen doorvoert zodat je minder of geen karma opbouwt.

Je acties (karma) worden dan steeds bewuster omdat je de effecten meteen merkt. Je denken en handelen zal steeds meer genuanceerder zijn. Dat wil zeggen, je reageert vanuit de balans tussen twee uitersten, vanuit je ervaringen van het verleden.

Je stapt daarmee uit de vicieuze cirkel van herhalingen tussen die twee uitersten. Bijvoorbeeld: je bent als kind geslagen of misbruikt en jij gaat nu anderen slaan en misbruiken of je reageert je af op je partner t.a.v. dit aspect. Je bent niet in balans wanneer je voor élke actie een tegenreactie neerzet die de strijd aangaat.

Lees verder


Column Pauline Laumans

Eenheid met jezelf en anderen / deel 1

Om eenheid te bereiken met alle levensvormen is het nodig dat we de vervuiling van ons lichaam en geest ongedaan maken. Daarmee bedoel ik niet zozeer een detox programma, maar wel ander voedsel en drinken dat natuurlijk is. Daarmee wordt de eerste reiniging ingezet.

Als je lichaam aan die gezondere voeding gewend raakt, ga jij je als vanzelf beter voelen en anders reageren. Ook je denkniveau neemt toe. Je kunt meer onthouden en meer verbanden leggen tussen oorzaak en gevolg. Je wordt kritischer en gaat meer op je eigen ondervindingen en ervaringen af. Je neemt steeds minder makkelijk klakkeloos waarheden van anderen aan, maar gaat deze onderzoeken.

Je leert onderscheid te maken tussen welke energie van anderen goed is voor jou en welke niet. Je blijft ondertussen je lichaam en geest steeds verder reinigen door de inname van natuurlijke producten en het hebben van voedende relaties.

Twee voorbeelden. Door jezelf te blijven reinigen, word je steeds bewuster van hetgeen je lichaam nodig heeft. Als je lichaam vraagt om pindakaas dan geef je daar gehoor aan. Je doet dat incidenteel. Je lichaam vraagt immers niet om nu altijd pindakaas te eten. Als je bij andere mensen geweest bent en je voelt je nadien gesloopt dan begin je te begrijpen dat dit geen voedende maar zuigende relaties zijn. Je gaat je daar dan langzaamaan van distantiëren. Je gaat minder vaak met dergelijke mensen om zelfs als het je familie is. Het betekent dat je daar uitgeleerd bent en de details bewust moet worden daarvan om het daarna los te laten.

Het is de opmaat naar het veranderen van je DNA en je genenlijn.

Wordt vervolgd…

Pauline Laumans
Natuurgeneeskundige
0618541278


Column - Overleven

Wil jij als mens bewust leven? Dan is het nodig om de betekenis van de communicatie over en weer tussen alle levensvormen te kennen en te respecteren. Je bent je bewust van de samenhang die nodig is om ook als mens door de eeuwen heen te overleven. We kunnen door het leven te begrijpen een vrijheidssymbool worden. Dat is een symbool van onverschrokkenheid en onvoorwaardelijke liefde waarin we andere levensvormen geen pijn doen. Daarmee wordt onze eigen (van mensen) overlevingskans groter. Dat kan alleen als we ons net als de andere levensvormen veranderen en aanpassen aan de evolutie.

Lees verder


Column - Leven in de schoenen van een ander of van jezelf? Deel 2

Leven in de schoenen van een ander betekent dat je gewillig (lees slaafs) doet wat de baas, de kerk of de regering je vertelt wat je moet doen. Ach ja, je kunt zo geld verdienen waarmee je een huis kunt bewonen, eten en plezier hebt en op vakantie kunt gaan. Echter, aan het einde van dit leven komt het moment van inzicht. Een inzicht waar je niet blij mee bent omdat je niet je eigen leven hebt geleid. Via je dromen of bewustwording zie je wat er op je wacht nadat je dood gaat en jij gaat inzien dat je verkeerd gekozen hebt.

Lees verder


Column - Leven in de schoenen van een ander of van jezelf? Deel 1

Om in je eigen schoenen te leren leven, moet je beseffen dat jij een uniek wezen bent. Je bent geen kloon van een ander, je denkt immers anders dan anderen, je hebt je eigen weten en je eigen gevoel. Dus waarom zou je leven zoals je gedicteerd wordt? Je mag je eigen unieke zelf leren ontdekken!

Dat begint wanneer je jou egocentrisme leert los te laten. Met egocentrisme wordt bedoeld dat jij leeft zoals het jou goeddunkt opdat je maar veel geld en goederen verzamelt om een prettig leven te hebben en waarbij het je in werkelijkheid niet uitmaakt wat er met de wereld om jou heen gebeurt. Sommigen weten dit van zichzelf en strooien de maatschappij zand in de ogen door publiekelijk iets aan goede doelen te doen of door het zwartmaken van hun eigen soortgenoten.

Lees verder


Column - Goed slapen voor gezond leven overdag

Goed slapen is heel belangrijk. Hiervoor is het nodig dat je diep slaapt. In die fase in de nacht dat je een droomloze slaap hebt, herstel je van de dag. Je komt tot rust waardoor je overdag weer genuanceerd kunt denken en je immuunsysteem weer op peil brengt. Verder word je ademhaling, hartslag, bloeddruk en lichaamstemperatuur bijgesteld, het DNA gerepareerd, de stresshormonen gekalmeerd en komt de suikerstofwisseling in balans.

Lees verder


Column - Mayakalender – menswaardig – balans herstellen

Aan het einde van de Maya kalender – die symbool staat voor illusie - hebben velen nog steeds geen inzicht in het feit dat we bewust moeten handelen in ons leven en eraan moeten toevoegen opdat we verder kunnen gaan. Aan het einde van enig tijdperk – en we leven in een tijd waar meerdere cyclussen sluiten, zal de waarheid aan het licht komen. Voor menigeen valt het doek van de door hen gecreëerde schone schijn omdat ze de werkelijkheid hebben ontkend. Hun eigen verantwoordelijkheid voor hun levensmissie hebben ze in vele levens ontkend en daar worden ze mee geconfronteerd met steeds hardere levenscondities omdat ze teveel lagen hebben over hun bewustzijn om te begrijpen wat er gedaan moet worden.

De meesten hebben de illusie dat je leeft als je veel hebt. Veel eten, veel goederen, veel geld, veel aanzien. Het zijn uiterlijkheden van schone schijn die in schril contrast staan met het verhogen van innerlijke wijsheid en werkelijkheid die het leven op een hoger plan trekken.

Lees verder


Column Pauline Laumans - ADHD is afwijkend gedrag van deze tijd en hoort niet in DSM-V

Een feit is dat er steeds vaker mensen en vooral kinderen bij de dokter terechtkomen omdat ze ongeconcentreerd, druk en moeilijk hanteerbaar zijn. Een ander feit is dat artsen en met name psychologen en psychiaters geen weet hebben hoe ze dit moeten oplossen en dus worden deze mensen in een hokje geduwd waar ze een predikaat krijgen wat mogelijk in DSM V wordt opgenomen. DSM is niets anders dan de Amerikaanse bijbel om geestesziekten te rubriceren. Bij medici ontstaat er steeds meer discussie over de persoonlijkheidsstoornissen die genoemd worden in DSM. Personen die het in twijfel trekken zijn o.a. Prof.R. Verheul, Prof. J. Livesley, Drs. R. Cools en Drs. L. Batstra.

Lees verder


Column Pauline Laumans - Patiëntendossier en Wet geneeskundige behandelingsovereenkomst

De lobby voor het patiëntendossier vindt nog steeds plaats. Zo vernamen we deze week het verhaal dat een patiënt geen inzage zou kunnen krijgen in zijn dossier omdat delen ervan ergens anders zouden liggen. Dit zijn allemaal drogreden om het patiëntendossier af te dwingen. De belangen zijn immers groot.  Het gaat daarbij niet om de patiënt maar slechts om hun belang. Met dit patiëntendossier, deze registratie van uw medische gegevens, kunnen ze bepalen dat u uiteindelijk bepalen dat u een risico vormt in hun ogen of een door hen bepaalde behandeling zou moeten krijgen. Bijvoorbeeld omdat een arts vond dat u overspannen of nerveus was en u daarvoor medicijnen heeft gekregen of dat u behandeld bent voor een ernstige ziekte.

Lees verder


Column Pauline Laumans - Bewust Zijn of terug naar “stenen tijdperk”

De eerste fase op weg naar “Bewust Zijn” is als een mens vragen stelt over de waarheid en enigszins in opstand komt tegen religie, wetten en dat soort dingen. Deze mens begint te begrijpen dat niet alle wetten op aarde in overeenstemming zijn met de Universele Wetten. We worden immers verleid door mensen die er een handje in hebben om zaken naar hun hand te zetten. Dat verschijnsel wordt ego genoemd. Daarmee wordt het egocentrisme bedoeld. Het gedrag van de macho mens, de agressieve mens of de mens die alles wegrationaliseert. Verwar dit niet met egoïsme wat een positieve betekenis heeft. Deze Universele Wetten zijn bedoeld om je te helpen op het pad van evolutie, terwijl veel onderdrukkende aardse zaken je gevangen houden in de door hen gewenste tredmolen. In deze tredmolen komen we als mens of mensheid niet verder, maar blijven we steeds maar weer de geschiedenis herhalen in een andere tijd, met andere spelers, maar wel met hetzelfde thema.

Lees verder


Column Pauline Laumans - Seksualiteit

Vitamines en sporenelementen zijn heel belangrijk voor een goede gezondheid. Dus als je seksualiteit vermindert is door een slechte gezondheid, roken of alcohol dan zou je het onderstaande eens kunnen proberen, naast het stoppen met slechte gewoonten. Vitamine B2 Bevordert het goed functioneren van het voortplantingsmechanisme. Een verhoogde dosering is nodig bij zwangerschap, borstvoeding, pilgebruik en zwaar drankgebruik. Slik vitamine B2 als onderdeel van een B-complex en verhoog de dosering bij stress, 100 tot 300 mg wordt meestal geadviseerd. De maximale veilige dosis per dag is vastgesteld op 400 mg. Het zit in lever, nier, eigeel, kaas, gist, melk, kiemen, bladgroenten en vlees.

Lees verder


Column Pauline Laumans - Ogen en dus kunnen zien?

Ja, zul je misschien zeggen, ik heb ogen en dus zie ik. Is dat zo? Kun je zien wat je zou moeten zien in het verkeer of als je loopt in de stad? Veel mensen gaan steeds slechter zien. Ze kijken wel, maar zien niets. Dit merk je als je mensen observeert en vraagt wat ze gezien hebben terwijl ze langs zijn komen lopen en naar een specifiek kraampje keken. Het antwoord is duidelijk, ze hebben gekeken maar niets gezien. Je merkt het ook in het verkeer. Of het nu overdag is of ’s nachts, veel automobilisten, maar ook andere bestuurders en voetgangers zien niet wat ze zouden moeten kunnen zien, omdat hun ogen niet optimaal werken.

Lees verder


Column Pauline Laumans

Zoals sommigen weten ben ik op dit moment een x aantal intuïtieve consulten aan het opnemen. Het doel is inzicht geven aan een groter publiek over de levensloopcyclus van de mens.

Het leuke is dat iedereen tot nu toe volledig heeft meegewerkt en ook na het consult zich niet bedacht heeft. Het eerste consult is inmiddels geknipt en gemonteerd en een mooie documentaire van een half uur geworden. Die fase van knippen en monteren neemt veel tijd in beslag. Maar het zal uiteindelijk allemaal mooi worden. De filmers zijn allemaal vrijwilligers en dus zal het kwaliteitsverschil hier en daar technisch net iets anders zijn. Maar zij krijgen daarmee wel kans om hun naam verder te verspreiden naast hun kunnen.

Het leuke is ook dat ik achteraf van de meesten allerlei feedback krijg. Feedback in de zin van vragen die ze hebben, of het feit dat ze zich opeens veel energieker voelen.

Vandaag kreeg ik het volgende te horen: “Ik wilde je nog bedanken voor de bijzondere ervaring gister. Ik voelde de dingen die je zei en langzaam ging dat masker af;-) Ik heb het gevoel dat ik nu echt aan de slag kan met dingen. En als slagroom op de taart nog een mooi boek van je, erg leuk.”

Een ander consultee schreef het volgende: “Lieve Pauline en je camera man, Vanmiddag was en is voor mij bijzonder geslaagd geweest hoor. Goed hé, dat ik er ook totaal geen verwachtingen over had.

Jouw boek Pauline is een verrijking voor mijn bibliotheekje hoor. Wat goed en duidelijk geschreven zeg! Hoe kan ik jullie ooit vergeten want éénmaal in mijn hart, kom je er nimmer meer uit hoor. Dat houdt dus eigenlijk in dat mijn hart ook weer een stukje gegroeid is door jullie fantastische inzet hoor! Misschien stel ik jou nu vragen die ik je niet had moeten stellen, of was het beter geweest dat te doen toen ik bij jou was. Maar ja jouw boek heeft die vragen min of meer opgeroepen hoor. Dat boek van jou is bijzonder sterk en goed.”

Pauline Laumans
www.c-t-u.com
06 18541278


Column Pauline Laumans - Stemmen in je hoofd

Ongeveer 15 procent van de Nederlandse bevolking hoort stemmen. Niet alleen is het een symptoom van schizofrenie, het komt ook voor bij andere psychiatrische stoornissen, bij epilepsie, bij mensen met gehoorproblemen en in de gezonde bevolking.

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3600/VkAkademie/article/detail/3225820/2012/03/16/Waar-stemmen-in-je-hoofd-vandaan-komen-en-hoe-je-er-vanaf-komt.dhtml

“Het begrip stemmen horen heet auditieve hallucinaties en zijn een karakteristiek voor schizofrenie. Er wordt gesteld dat het ook voorkomt bij andere psychiatrische stoornissen en neurologische stoornissen en bij mensen met gehoorverlies. Hallucinaties kunnen ook voorkomen bij gezonde mensen. Of het een probleem is heeft alles te maken met wat de stemmen zeggen. Veel mensen zo wordt gesteld worden geholpen met antipsychotica, maar enkelen van hen zijn daar niet gevoelig voor en bij hen gaan de stemmen vele jaren voort. Het doel van dit onderzoek is om nieuwe behandelmethoden te vinden om ook hen te helpen.

Daartoe willen ze precies begrijpen wat er aan de hand is in de hersenen als de mensen hallucineren. Voor het onderzoek gaan mensen in de MRI scanner en zij moeten op een knop drukken als ze stemmen horen. Dan kan de arts zien waar een verandering in de hersenen zich voordoet. De activiteit vindt vaak plaats in het taal verwerking en taal perceptie delen in de hersenen waardoor het lijkt dat ze de stemmen ook horen en niet alleen maar inbeelden. We zien ook veranderingen in andere delen zoals aan de linker- en rechterkant waar taalproductie en denken plaatsvindt dus vormen ze waarschijnlijk hun eigen hallucinaties. De vraag die gesteld kan worden is dan waarom niet al hun gedachten als hallucinaties worden ervaren.

Dit is waarschijnlijk omdat normale taal wordt geproduceerd in de linkerhersenhelft, terwijl bij een hallucinatie vaak de rechterhersenhelft actief is. Waar komen deze hallucinaties vandaan? Ze zagen veel signalen in de hersenen in het deel dat bekend staat voor je geheugen en gaan er vanuit dat ze daar geproduceerd worden als je kort voor de hallucinatie je iets herinnert. De hallucinatie zou dan een herhaling van de herinnering kunnen zijn. Dit kan verklaren waarom veel mensen vaak dezelfde hallucinatie ervaren.

Het onderzoek richt zich op het manipuleren van de hersenen om de hallucinatie te laten verdwijnen. Een van de methoden daarvoor is TMS( cranial magnetic stimulation). Het is een veilige niet invasieve techniek waarbij de hersenactiviteit verminderd kan worden in een klein gebied. Enkele mensen zijn daarmee vrij van hallucinaties geworden, maar in vergelijking met een placebo methode (enkelblind onderzoek) was er geen verschil. Dus zijn ze op zoek naar een meer invasieve methode waarbij een elektrode direct onder de schedel wordt ingebracht, die 24/7 stimulatie biedt. Dit is een meer riskante methode en is daarom alleen toegestaan bij patiënten die lijden aan onverdraagzame hallucinaties.

Ze zijn op zoek om een techniek te vinden die mensen vrij van hallucinaties maakt. Tot zover hun berichtgeving.”

REACTIE
Mijn reactie hierop is het volgende. Veel mensen die stemmen horen zijn extreem gevoelig. Dit kan twee redenen hebben.
1. Ze hebben zich ver ontwikkelt en zijn daardoor heel gevoelig geworden en nemen kleine verschillen waar evenals andere entiteiten
2. Ze hebben hun aura en energieveld wijd openstaan voor andere entiteiten die bezit nemen van hun lichaam en in dit geval hun hersenen
In de vele consulten die ik heb mogen geven zijn er genoeg mensen die informatie van andere mensen doorkrijgen of die nog last hebben van onverwerkte zaken uit dit of een vorig leven. Vaak hebben ze last van vloeken die nu als een barriére werken. Ze kunnen als de Clint bewust wordt deels of helemaal weggehaald worden. Soms in een keer, soms in meerde keren.
De natuurkunde leert ons dat in elke cel alle informatie zit opgeslagen van jou. Dat neem je mee uit vorige levens naar dit leven. In het onderzoek schaadt men hersencellen waar die informatie ligt opgeslagen die met bepaalde gebeurtenissen uit het verleden verband houden. Als je die cellen beschadigt raak je op die plek de herinnering aan die vorige periodes kwijt. Die herinnering neem je niet voor niets mee. Je moet er namelijk van leren. Wat heeft zich afgespeeld, van wie is het, wat gebeurde er toen, waartoe diende het, wat is het gevolg, wat moet ik er nu mee. Pas dan kun je bewust loskomen van die stem. Je gaat dan ook tevens bewust in dit leven aan de slag, omdat je hebt ervaren dat je leven betekenis heeft.
Als je herinneringen dood, komt er een blokkade bij die je meeneemt naar een volgend leven, opdat je het daar misschien ooit eens gaat oplossen. Dat is het creëren van lijden. Niet het oplossen door je leven te gaan leiden.

Ik zie het dan ook niet als geneeskunst, maar als experimentele behandelkunst die het ego voedt van de behandelaars en waarbij de onbewuste patiënt de dupe is. Zij kiezen hiervoor en dat is hun vrije keuze. Ikzelf sta een andere vrije keuze voor.

Pauline Laumans
www.c-t-u.com
Tel 06 18541278


Column Pauline Laumans - Eer jij jezelf Vervolg

Eren is een manier om in relatie te staan met jezelf en je omgeving. Dus niet vanuit het hoofd maar vanuit het hart of je buik.

Wat is jouw handelswijze, hoe ga jij om met jezelf en dus met anderen en je omgeving?

Als je eervol bent dan maak je anderen niet tot slaaf, vervuil je jouw omgeving niet en bezit je geen andere mensen. Je maakt spullen niet onnodig stuk en wat je niet bevalt geef je door aan anderen.

Daarvoor zijn er de Kringloopwinkel en ruilbeurzen www.bomenplantenenbloemen.ruilen.nl, www.tuinenplant.ruilen.nl e.v.a. Als je planten hebt, besef dan dat dit leven is en jij er voor hebt gekozen om ze te verzorgen. Je kunt ze niet achteloos snoeien of weggooien. Je zult ermee moeten leren communiceren, zoals je dat ook met je kinderen doet als je hun haren wilt kammen of met ze naar de dokter gaat.

Dieren laat je vrij leven. Als ze bij jou willen zijn dan is dat oké. Dieren overleven op hun manier. Zelfs al gaan ze dood, dan weten de dieren dat ze in een ander staat van zijn verder gaan. Iets wat voor veel mensen door machthebbers (kerk en regering) uit je geheugen is weg gehersenspoeld.

Als je het leven eert, begrijp je dat mensen, dieren en planten bewustzijn heeft en een ziel. Elke ziel evolueert. Geen enkele levensvorm is minder dan een ander. Leer te communiceren met de dieren en planten en ze zullen je van alles kunnen vertellen. Dan leer je de taal van de liefde en gaat begrijpen waarom de mens lijden creëert i.p.v. leiden.

Als je alleen van de aarde neemt en niets teruggeeft, dan pleeg je roofbouw met aardverschuivingen, overstromingen, tornado’s en heftige regenbuien ten gevolge.
We beseffen dat het door de mensenhand zelf gebeurt, maar we gaan vrolijk en positief verder op de onderdrukkende weg. Dit komt door het egocentrisch zijn waarbij we slechts denken aan de welvaart voor ons eigen gezin.

Dus blijven we de gemakkelijke korte weg kiezen. Een weg die leidt naar herhaling van de grote levenscyclus (ca. 27.000 jaar of 317 keer opnieuw als mens op aarde).

We gaan dus verder met (giftige) afvalstoffen in de grond of het water achterlaten. We doden de hele plant i.p.v. de vruchten, we zagen takken van bomen of hakken ze om als ze iets te groot worden in onze ogen. We stoppen dieren in kleine onnatuurlijke leefomgevingen, met slecht voedsel en zonder liefde van hun ouders of soortgenoten. We blijven gif spuiten tegen insecten of omdat we genoeg oogst willen binnenhalen.

Dit alles voor hebzucht en winst op korte termijn, vanuit angst om niet genoeg te hebben.

Leven eren betekent dat je met alles zo zorgvuldig omgaat als met jezelf. Je wijst anderen op dit punt, opdat ze in balans komen met hun omgeving. Het lijkt een lange moeilijke weg. Maar met deze weg evolueer je als mens en bereik je een hogere trilling/frequentie. Het effect is dat meer inzicht krijgt en bewuster wordt. Net zolang tot je alle aardse dimensies kent en verantwoordelijkheid aankunt. Dat kan in een leven. Dan stap je uit de aardse leven-en-dood-cyclus en begint het grote Leven.

De keuze tussen de beschreven zogenaamde korte en lange weg is aan jou.

Pauline Laumans
www.c-t-u.com / 0618541278


Column Pauline Laumans

Eer jij jezelf, je voorouders en de levensweg?

Jij zit als entiteit in een menselijk lichaam.

Om te leren wat dit betekent, moet je “eren” wat er is. Dat betekent dat je alle levende organismen moet eren. Ze zijn immers niets anders dan ook een ziel in een stoffelijk lichaam. In essentie zijn we allen gelijkwaardig met alles wat leeft op aarde. Ook hebben we allemaal de weg af te leggen. Dat lukt beter als we elkaar durven spiegelen en aanraken, oftewel als we uit de comfort zone durven gaan.

Ooit was er een nieuwe menselijke levensvorm die ongeveer 200.000 jaar geleden begon. Uit dit leven kwamen 7 vormen voort: Indianen Noord-Amerika, Indianen Zuid-Amerika, Afrikanen, Eskimo’s, Tibetanen, Polynesiërs en Aboriginals. Ook jij bent een afstammeling van deze zeven of zo je wilt deze ene vorm. Die gegevens worden via je voorouderlijk koord aan jou doorgegeven.

Daarin zit karma. Dit karma wordt dus via de genen en DNA aan je overgedragen. Wanneer jij dat karma vereffend maak je de weg open voor zowel je voorouders als aan je nakomelingen. Dat is eren!

Elk mens heeft vele (niet) lichamelijke levens die parallel aan dit fysische leven geleefd worden. Deze parallelle of vorige levens bevatten sleutels voor je evolutie. Evolutie is je vermenigvuldigen door een hogere frequentie (=hoger trillingsgetal) te bereiken. Dat doe je door karma op te lossen. Astroloog zal het hebben over maansknopen.

“Respect voor leven” betekent dat je iemand zijn leerstuk laat leven, ook al is dat leerstuk van die ander extreem en afwijkend van jouw leerstuk.
Je kunt mensen hooguit wijzen op het evenwicht dat er bereikt moet worden tussen de ene kant en de andere kant van de balans, zodat ze uit de herhaling stappen. Dan begint de feitelijke weg.

Een belangrijk onderdeel is de goede en slechte kwaliteiten van je ouders te bekijken en dat mee te nemen op jouw weg wat voor jou belangrijk is. Dus niet alleen positief of negatief, maar beide kanten erkennen en aanvaarden. Pas dan zie je realiteit en kun je een keuze maken. Dat dergelijke stappen moeilijk zijn, mag blijken uit het feit dat mensen de neiging hebben eeuwenlang te herhalen en in duisternis leven. Dit doen ze tot ze beseffen dat het hen niet vooruit helpt en hun aantal levens bijna op is.

Deze herhaling kun je ook persoonlijke destructie noemen.
Dit gebeurt door naïef te blijven, niet willen leren, maar anderen nadoen en vinden dat anderen de oplossing moeten aandragen.

Daarmee zijn ze een gewillig slaaf/volgeling van die ander en leven ze hun eigen leven niet. Het effect daarvan komt ergens in de toekomst naar hen terug in de vorm van een ongeluk, zelfmoord, moord of ziekte.

Alle ziektes zijn het resultaat van een destructieve gedachtenvormen die je in jezelf verankerd hebt in een van je levens. Dit ophopen (cumulatie) gaat zolang door totdat je fles vol is en je met het effect wordt geconfronteerd. Door er niet bewust van te willen zijn geef je het door aan je nakomelingen. Dat is dus het tegenovergestelde van je kinderen eren.
Immers waar ziekte is slaat de traumageest gemakkelijk toe en veroorzaakt nog meer trauma, door hele familielijnen heen.

Om jezelf en je levensweg te eren moet je dus hard werken om door de vele sluiers van de illusie (maya) en de afhankelijkheid van anderen heen te komen.
Om je vrij te maken en het leven te eren heb je moed nodig, toewijding, zorgvuldigheid en doorzettingsvermogen. Vele verleidingen moet je weerstaan.
Je wordt er echter voor beloond, omdat je dan de weg uit het donker naar het licht leert te lopen.

Wordt vervolgd…

Pauline Laumans
www.c-t-u.com 0618541278

 

Column Pauline Laumans

Beter worden of …

Kent u ze , de mensen die minder goed zien? Zelfs met veel daglicht en met een bril op zien ze niet een bordje waarop met grote letters (grootte 22) enkele zinnen staan. Ze kijken er naar maar zien het niet. Vooral in de schemering en ’s avonds zijn dergelijke mensen een gevaar op de weg. Ze zijn angstig, maken vele kleine fouten. Daarna worden ze voorbijgereden door mensen die wel goed zien. Zijzelf vervallen in nog meer rijangst.

Ook als er tegen ze gepraat wordt, horen ze niet wat er tegen hen gezegd wordt. Ze kunnen ook maar één zin horen, dan is hun aandacht al weer weg. Vervolgens doen ze of ze precies weten wat je in die paar zinnen hebt gezegd. Wanneer ze gecorrigeerd worden, geven ze niet thuis. Ook als hun huis of koelkast vol vieze geurtjes is, bemerken ze het niet en doen ze alsof er niets aan de hand is.
Nederland zit vol met dergelijke mensen waarbij de zintuigen - zien, horen, ruiken, proeven en voelen - niet meer goed werken. Het is een uiting dat ook het innerlijk gewaarworden sterk verminderd is. Dat geldt niet als iemand door een handicap doof of blind is, want dan nemen andere zintuigen vaak juist veel van de werking van het uitgevallen zintuig over.

Veel mensen hebben verminderde zintuiglijke vermogens. Is het dan niet vreemd dat er maar zo weinig mensen willen leren hoe ze zelf hun zintuigen kunnen optimaliseren? Of moet er geconcludeerd worden dat veel mensen geen interesse hebben om hun eigen verantwoordelijkheid te dragen? Feit is dat geen enkele persoon voor hen een toverstokje kan aanbieden. Wel kunnen ze bewust worden gemaakt dat het toverstokje waar zo velen naar verlangen, diep in henzelf aanwezig is. Bewust zullen ze moeten worden van het feit waarom het minder goed werkt, pas dan kan er herstel optreden. Of schuiven ze het probleem door naar volgende generaties zoals hun eigen kinderen?

De vraag rijst dan ook, waarom mensen geen inzicht willen hebben waar het toverstokje bij hen ligt en hoe ze weer beter kunnen leren zien, horen, ruiken, proeven en voelen?

Pauline Laumans
www.c-t-u.com

Wordt vervolgd…


Column Pauline Laumans

Wat je moet weten over vruchtbaarheid …vervolg deel 3 van 3

Hieronder volgen nog een paar elementen die belangrijk zijn in je voeding als je de wens hebt om zwanger te worden of zwanger bent. Daarna volgen energetische relaties m.b.t. het onderwerp.

Lysine

Kan vruchtbaarheidsproblemen helpen voorkomen. Dagelijks ca. 500 mg innemen. Het zit in vis, melk, limabonen, vlees, kaas, gist en eieren en eiwitten.

Coenzym Q10

Het wordt in onze lever aangemaakt. Het is werkzaam in de energieproductie  van cellen. Hoe meer Q10 er in de cellen aanwezig is, hoe beter de energie huishouding van de cellen zal zijn. Tijdens de zwangerschap of wanneer je borstvoeding geeft, wordt geadviseerd het gebruik van co-enzym Q10 met de dokter te bespreken.

Gammalinolzuur

Helpt tegen verstoringen van het hormonale evenwicht, die mogelijk PMS veroorzaken, en klachten door de overgang kunnen door teunisbloemolie  verzacht worden, door symptomen te verlichten als opgeblazenheid, vocht vasthouden, geïrriteerdheid en depressie. Gebruik bij PMS: neem twee maanden lang 500 mg per dag en daarna elke 10 dagen voor de menstruatie. Tijdens de overgang neem je vier weken lang 2000 tot 4000 mg per dag en daarna 500 tot 1000 mg per dag.

Het zit in teunisbloemolie, bernagie en zwarte bessenolie.

Koninginnegelei ook wel Gelée Royale of Royal Jelly genoemd

Kan het libido verhogen en wordt ook gebruikt bij de behandeling van onvruchtbaarheid. Gebruik er ca. 150 mg per dag van.

Als je de wens hebt om zwanger te worden maar het lukt niet dan wordt je geconfronteerd met de volgende zaken.

-             eet en drink je gezond genoeg?

-             Is je lichaam in optimale conditie? C.q. zijn jij en je partner vruchtbaar?

Als het dan toch niet lukt, is het noodzakelijk te leren kijken naar wat jullie wezens (jij en je partner) willen. Mogelijk heeft jullie levensweg een ander doel dan het krijgen van een nakomeling. Jezelf vermenigvuldigen betekent immers jezelf energetisch verhogen en vermenigvuldigen doe je niet door een kind te krijgen. Jezelf energetisch verhogen doe je door de juiste identiteit te kennen van wie jij nu bent en je jouw commitment voor dit leven te herinneren. Zie het boek “Vrijheid in relaties: het hebben van de juiste identificatie”.

Wanneer het je doel (commitment van jouw ziel) is om een kind te krijgen, dan spelen er vaak neurologische redenen mee. Te gespannen, teveel stress. Ontstressen en je focussen op andere doelen is dan de remedie.

Mensen die - ondanks dat er geen commitment van de ziel is voor het krijgen van een kind - toch verder gaan met het hun kinderwens, zal de rekening gepresenteerd worden. Dit betekent dat ze hun commitment verzaken en zich laten verleiden tot de illusie. De schone schijn, de verzoeking, wordt dan een harde werkelijkheid, die zich na enkele jaren steeds harder zal doen gelden.

Leven met de werkelijkheid is  - als je wilde voldoen aan de maatschappelijk druk en illusies – eerst heel pijnlijk. De pijn verdwijnt zodra je uit de schijnwerkelijkheid van de maatschappij stapt en je kiest voor jouw persoonlijke levensweg (commitment).

Pauline Laumans

www.c-t-u.com 0618541278

Column Pauline Laumans

Wat je moet weten over vruchtbaarheid …vervolg deel 2 van 3

Vruchtbaarheid kun je beïnvloeden door ruim van te voren te zorgen dat je lichaam en dat van je partner in optimale conditie is. Heel belangrijk is daarbij het gebruik van voedingstoffen - en met name vitaminen en mineralen - die door het lichaam opgenomen kunnen worden. Dat gebeurt o.a. als je goed samengestelde verse maaltijden eet. Verder moet je niet roken, geen medicijnen gebruiken en zo min mogelijk (max. 1 liter verspreid over de week) aan alcohol nuttigen.

Vitamine B11/ Foliumzuur
Dit vitamine is betrokken bij de stofwisseling van eiwitten en vetten, het is noodzakelijk bij de vorming van rode bloedlichaampjes (het voorkomt bepaalde vormen van bloedarmoede) en het helpt de hersenstofwisseling.
Verder is foliumzuur nodig voor de stofwisseling van DNA en RNA.

Dit vitamine is ook onmisbaar bij celdelingsprocessen van het lichaam en wordt daarom aan vrouwen die zwanger zijn of willen worden, aangeraden om wat extra ervan te gebruiken. Het helpt een open ruggetje te voorkomen.

Neem dit vitamine niet als u een tekort aan vitamine B12 in de vorm van bloedarmoede hebt. Dagelijkse aanbevolen hoeveelheid 0,20 mg. Voor zwangeren is dat 0,4 mg. Het zit in bladgroenten, eieren, linzen, rijst, brood, tarwekiemen, lever, niertjes, bananen, sinaasappelen en perziken.

Vitamine E
Helpt miskramen voorkomen. Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ca. 200 mg. Neem het bij voorkeur in door een multivitamine- en mineraalpreparaat te gebruiken. Het zit in plantaardige oliën, soja bonen, broccoli, spinazie, noten, volkerenproducten, eieren en margarine.

Vitamine H/ Biotine
Helpt een ontstoken en schilferige huid bij baby’s te voorkomen. Gebruik ca. 150 mg per dag. Het zit in eieren, melk, fruit, noten, sojabonen, biergist, ongepelde rijst, vlees en vis.

Vitamine K
Tot ongeveer 3 maanden na de geboorte moet deze vitamine extra in de voeding voorkomen, omdat er dan nog onvoldoende darmbacteriën in de darm zijn. Het wordt ook gegeven aan zuigelingen om hersenbloedingen te voorkomen.
Het zit in bloemkool, broccoli, boerenkool, spinazie, erwten, volkoren producten, raapzaadolie en mager vlees.

Mangaan
O.a. nodig voor de vrouwelijke geslachtshormonen, voor de synthese van structurele eiwitten in het lichaam en voor een normale opbouw van de botten en voor een goede hersenfunctie. Dagelijkse hoeveelheid ca. 4 mg.
Het zit in thee, graanproducten, volkorenbrood, noten, bladgroente, peulvruchten, fruit en zeewier.

IJzer
Voor de bloedaanmaak voor de foetus, borstvoeding, en het gebruik van een spiraaltje, gebruikt de vrouw veel van haar ijzerreserves. Gebruik dagelijks ca. 14 mg. Het zit in (orgaan)vlees, wild, zeewier, mosselen, groene bladgroente (peterselie), graanproducten, gedroogd fruit, noten en volkorenbrood.

Zink
Verhoogt potentie en geslachtsdrift bij mannen. Voorkomt onvruchtbaarheid. Dagelijks heb je hier ca. 30 mg van nodig. Doe dit samen met de inname van koper en selenium. Het zit in oesters, vis, (orgaan)vlees, groente, paddenstoelen, volkerenproducten, melk, eidooier en gist.


Column Pauline Laumans - Wat je moet weten over vruchtbaarheid

Allereerst is het van belang dat je als man en vrouw in een zo gezond mogelijk lichaam zit. Aanbevolen wordt dat je minimaal een half jaar van te voren begint met heel gezond te leven.
Factoren van gezond leven zijn: stressvrij, regelmaat, voldoende nachtrust (8 uur), gezond eten en drinken, weinig alcohol tot geen alcohol en niet roken. Ook het gebruik van stimulerende middelen of medicijnen moet worden gemeden.

Feitelijk betekent dit een natuurlijke manier van leven en niet een kunstmatig leven zoals we door druk van buitenaf vaak opgelegd krijgen.

Om zwanger te worden is het van belang dat je op de vruchtbaarste dagen coïtus hebt. Om het beste sperma te krijgen moet de man enkele dagen onthouding hebben. Dit lijkt tevens van invloed op het krijgen van jongens, maar dat is niet bewezen. Wel is bewezen dat het zaad beter is. Na de coïtus met het doel bevrucht te worden is het raadzaam dat de vrouw een half uur blijft liggen. Eventueel op de zij. Het moment van de samensmelting van ei- en zaadcel of ook het moment van innesteling in de baarmoeder kan door bewuste vrouwen gevoeld worden.
Voor en tijdens de zwangerschap is het belangrijk dat je in de gaten houdt dat je vitamine en mineralenhuishouding op orde is. Dit om defecten aan het kind te voorkomen.
Hieronder maak ik een begin met de meest belangrijkste.

Vitamine B1
Bij een gebrek ontstaan er talrijke organische en functionele stoornissen. Een overdaad aan koolhydraten en suiker kan een gebrek aan vitamine B1 veroorzaken. Aanbevolen hoeveelheid voor zwangere vrouwen is 200 mg per dag. Vitamine B1 zit in gist, graankiemen, vlees, erwten en bonen.

Vitamine B2
Het bevordert het goed functioneren van het voortplantingsmechanisme. Een verhoogde dosering is nodig bij zwangerschap, borstvoeding, pilgebruik en bij zwaar alcohol misbruik. Slik vitamine B2 als onderdeel van een B-complex en verhoog de dosering bij stress. Per dag wordt 100 tot 300 mg geadviseerd. De maximale veilige dosis per dag is vastgesteld op 400 mg.
Rijk aan vitaminen B2 zijn lever, nier, eigeel, kaas, gist, melk, kiemen, bladgroenten en vlees. Het eten van orgaanvlees is overigens niet raadzaam.

Wordt vervolgd …


Column Pauline Laumans - Ogen deel 2

In het vervolg op wat goed is voor uw ogen het volgende.

Zien heeft niet alleen te maken met oogspieren, zenuwen en hersenen. Door een verandering van je zicht op de dingen, door suggesties, word je zien beïnvloed zodat uiteindelijk je gezichtsvermogen weer scherp en helder wordt of bij negatieve invloeden juist verslechterd.
Een andere factor die een nog grotere rol speelt in de achteruitgang van het zien is vooral stress en aanhoudende spanning.

Een bril of lenzen lost het probleem niet op. Het helpt slechts om tijdelijk te kunnen zien.
Wat wel helpt is je ogen en het zien aandacht te geven en je eigen werkelijkheid te onderzoeken. Dan kun je inzien waarom je slechter bent gaan zien. Door op een bewust niveau de achtergronden voor het verminderd zien te onderzoeken, kun je actief werken om de werking van de ogen positief te veranderen. Dat gaat niet opeens, maar vraagt de nodige wilskracht en doorzettingsvermogen. In de jeugd en puberteit krijgen we vaak een groot aantal beperkingen opgelegd om ons te handhaven in de buitenwereld. Ook psychische trauma’s kunnen de aanleiding geven tot verminderd gezichtsvermogen.

Enkele oefeningen voor de ogen staan hieronder.

Een eerste is bijvoorbeeld gebruik te maken van de Ortici trainingsbril die de oogspieren weer op de juiste spanning brengt. Dan valt het beeld weer op het netvlies en niet langer er net voor of achter. Hierdoor ziet u weer scherper. Kosten ca. € 40,-.

Een volgende oefening is uw ogen dichtpersen en dan de spanning weer loslaten. Doe dit 5 keer achter elkaar.

Een andere oefening is de handpalmen op te warmen in warm water of door ze tegen elkaar aan te wrijven en ze over uw ogen te leggen. Adem daarbij rustig in en uit. Doe dit enkele keren.

Wrijf met de vingertoppen enkele keren over de binnenkant (neuszijde) van de wenkbrauwen.

Wist U dat de derde tand, uw hoektanden ook een relatie heeft met het vermogen tot zien? Het gaat daarbij om de derde tand gerekend vanaf het midden die iets kan vertellen over de gezondheid van de ogen.

Wilt u meer over ogen en de nodige oorzaken en remedies weten, dan kunt u zich opgeven voor een workshop “Trainen van de zintuigen”.

Pauline Laumans www.c-t-u.com
www.libertasinvivo.com (human interest)


Column Pauline Laumans - Ogen

Veel mensen hebben last van hun ogen. Ogen die droog zijn of ogen die niet zo goed zien. We denken dan meteen dat we een bril of contactlenzen moeten hebben. U kunt er natuurlijk ook eerst zelf naar kijken.

Droge ogen komt met name in de winter voor als de verwarming aanstaat of wanneer het langdurig vriest. Er zit dan te weinig vocht in de lucht. U kunt dit eenvoudig verhelpen door de luchtvochtigheidsmeter tussen de 55 en 70 te houden. Die vochtigheid kunt u verhogen door gebruik te maken van een luchtbevochtiger, natte lappen of een plantenspuit.

Iets anders wordt het als we minder scherp zien. Dit kan meerdere oorzaken hebben. Zoals een ziekte, slecht daglicht, lampen die geen daglicht afgeven, ogen die te lang naar een beeldscherm kijken, vooral als er een wisselende lichtsterkte is om naar te kijken. Dit is het geval bij een beeldscherm en een donkere omgeving. Uw ogen moeten zich dan te vaak inspannen.

Ook een tekort aan voedingsstoffen draagt bij aan slechter zien. Ik noem er hier enkele.
Een eerste is Selenium. Aanbevolen is hier per dag ca. 60 mg van het seleniumsupplement in te nemen. Doe dat samen met vitamine E zodat het beter tot zijn recht komt. Het zit in volkorenbrood, knoflook, noten, zemelen, groente, orgaanvlees, melk en vis.

Een tweede is Vitamine A. Verbetert het zicht en voorkomt nachtblindheid. Neem tussen de 0,8 en 2 mg per dag in. Het zit in lever, visolie(levertraan), palmolie, boter, margarine en eidooier.

Een derde is Vitamine B2. Het bevordert het gezichtsvermogen. Dagelijks 2 mg of bij stress richting 200 mg innemen. Het zit in lever, nier, eigeel, kaas, gist, melk, kiemen, bladgroenten en vlees.

Een vierde is Zink. Het houdt het gezichtsvermogen in stand. Aanbevolen hoeveelheid per dag is ca. 30 mg. Zorg dat je daarnaast ook koper en selenium inneemt. Dit kun je doen door het inname via een multivitaminepreparaat. Het zit in oesters, vis, (orgaan)vlees, groente, paddenstoelen, volkerenproducten, melk, eidooier en gist.

Een vijfde is Cysteine. Het voedt en stimuleert de oogspieren. Dagelijks heb je hier max. 800 mg van nodig. Het zit in varkensvlees, kippenvlees, kalkoen, eend, eieren, melk, ricotta, yoghurt, Spaanse peper, knoflook, ui, broccoli, spruitjes, haver en linzen.

Een zesde is Methionine. Het voedt en stimuleert de oogspieren. Dagelijks heb je hier ca. 800 mg van nodig. Het zit in eieren, melk, lever, vis (zalm en garnalen), groente (broccoli, groene erwten, spruitjes, spinazie), volkorenbrood en rijst.

Ogen wordt vervolgd …

Pauline Laumans
www.c-t-u.com
www.libertasinvivo.com (human interest)


Column Pauline Laumans - Bewuster worden

Als je bewust wilt leven zul je voortdurend keuzes moeten maken. Om een voor jou juiste keuze te kunnen maken moet je zoveel mogelijk te weten zien te komen over de keuzemogelijkheden. Daarnaast zul je ook moeten kijken naar de impact die een keuze voor jou heeft. Tenslotte moet je kijken of je die keuze wel wilt aangaan. Soms moet je die keuze maken voor een ander omdat die persoon nog minderjarig is.

Zo had ik een zwaar astmatisch kind dat net een status astmaticus had overleefd. Het kind kon zich de eerste weken thuis alleen verplaatsten als ik het droeg. Het kind had niet genoeg lucht in de longen om zoveel inspanning te leveren.

Het ziekenhuis wilde dit kind medicijnen en een behandeling geven om dat allemaal op te lossen. Aangezien ik wist dat hij heftig reageerde op sommige van die voorgestelde medicijnen en ik van andere medicijnen wist dat dit hem vanwege bijwerkingen na ongeveer 10-15 jaar het leven zou kosten, weigerde ik om toestemming voor die behandeling te geven. Ik stelde een andere behandeling voor maar dat werd geweigerd. Ik kon gaan, het ziekenhuis wilde ons niet meer.

Voor mij was het duidelijk dat deze gesloten deur, de weg opende voor een nog onbekende deur die zou opengaan.

Die onbekende deur kwam al snel. Via de aanbeveling van iemand die ik vertouwde kwam ik terecht bij een alternatief hulpverleenster. Ik was al bekend geraakt met de homeopathie en had ervaren dat dit in veel gevallen, een goede oplossing is als je ziek bent. Ik was zelfs begonnen de homeopathie te bestuderen. Toen ik dan ook naar die hulpverleenster toeging was het een welkome uitbreiding van mijn kennis van het alternatieve medische circuit.

Deze hulpverleenster stelde voor - na een anamnese en onderzoek- dat we een streng dieet moesten volgen vanwege een zware candida albens. Die candida was niet verbazingwekkend gelet op de allergische reactie op antibiotica en alle medicijnen die het kind had moeten slikken.

Het probleem lag in het feit dat een dergelijk streng dieet zo vlak voor de kerstdagen niet zo een geweldig moment was om te starten. Immers het was een dieet zonder suiker, alcohol, vruchten, melkproducten, gistproducten, witmeelproducten etc. Niet gemakkelijk want gist, melk en witmeel zit in veel producten als je de etiketten bekijkt.
Ik had gelukkig al jaren gezonde recepten bewaard uit allerlei boeken over ernstige ziektebeelden. Het waren recepten die naast gezond ook wel lekker waren. Ondanks de aankomende feestdagen begonnen we uit solidariteit met zijn allen aan het dieet.

Dat dieet moest in principe 6 weken duren en daarna zou er een vervolg komen.
Toch hadden we een goede kerst, want ik bakte op alternatieve manier lekkere dingen en probeerde me toch uit te sloven om het eten of de tussendoortjes prettig en smakelijk te maken. Het resultaat was dat het kind opbloeide. Na zes weken werd het dieet wat verlicht en zo begon een proces van heel worden. Toen we bij deze persoon waren uitbehandeld, was ik inmiddels iemand tegengekomen die op een nog dieper niveau werkte.

Ook weer aan de andere kant van het land. Ja, je moet wat doen om goede hulpverlening te vinden die bij jou past en bij de diepte van het probleem dat je wilt aanpakken. Ook daar zijn we een aantal keren geweest. Het gevolg is dat het kind nu al tientallen jaren een gezond en normaal leven leidt en geen medicijnen gebruikt. Het lijkt niet meer op het kasplantje dat hij dreigde te worden. Hij is geen slachtoffer geworden van de zware allopatische behandeling. Nee hij heeft fysiek en emotioneel zichzelf overwonnen. Hij heeft geleerd om steeds weer een bewuste keuze te maken.

Wordt vervolgd…

Pauline Laumans
www.c-t-u.com


Column Pauline Laumans - Hoe word je bewust?

De meeste mensen leven in een schijnwerkelijkheid. Ze hebben geen idee wie ze zijn en nemen zondermeer aan dat wat een ander over hen zegt hun identiteit is. Ze hebben dan het idee dat zij die persoonlijkheid zijn. Ze geloven dat het die rollen zijn die anderen van hen verlangen dat ze die moeten uitvoeren om gewenst en zich geliefd te voelen. Ze nemen de overtuigingen en patronen aan van hun ouders, familie, vrienden en de maatschappij waarin ze leven. De vaardigheden die ze laten zien zijn afgemeten aan de rollen die ze mogen spelen. Dat er nog veel meer vaardigheden sluimerend aanwezig zijn, daartoe worden ze niet uitgedaagd. Hun gedrag is aangepast aan de omstandigheden waarin ze verkeren. Het is opgelegd gedrag omdat ze met dat gedrag gewaardeerd worden of een baan kunnen krijgen. Het is aangeleerd gedrag dat niets zegt over wie ze zijn. Het vertelt alleen wat over de maatschappij waarin ze leven.

Het is daarmee een enorme maskerade geworden waarmee menigeen zich een plek heeft veroverd in de samenleving of een baan heeft weten te bemachtigen. Feitelijk is het een grote poppenkast, waarbij de baas of de maatschappij (kerk, regering of groep) aan de touwtjes trekt en de mensen een gewenst kunstje laat opvoeren, zodat zij hun zaken kunnen regelen zoals zij wensen.

Het is het afgedwongen piramidespel ooit ontstaan in Egypte, wat de mens nog steeds dwingt om zichzelf te verloochenen en te doen wat anderen van hem verwachten en verlangen. Wat overkomt als een eigen idee, is vaak een getolereerd idee wat iemand naar voren mag brengen, omdat het past in het plaatjesboek van de hiërarchische persoon. Je bent dan nog steeds een slaaf van het systeem. Je eigen weten, je eigen inzichten heb je al lang geleden in je jeugd opgegeven. Je bent gewillig een slaaf van het systeem geworden. Een systeem wat geregeerd wordt door mensen met een super ego dat graag anderen onderdrukken met hun agressieve gedrag, waarmee zij de regels bepalen. Voldoe je daaraan dan zit je in hun clan en kun je werk krijgen of mag je meedoen in hun spel. Ik weet het, het klinkt als de maffia maar veel anders is het niet.

Deze mensen hanteren met dit gedrag een “Ring niet Verder”. Wat je aan ruimte rest is geloven in hun plaatjesboek. Je bent daarmee overgeleverd aan mensen met een ziek zelfbeeld. Het zijn mensen die dat zieke gedrag op jou botvieren. Je bent daardoor hun gehorige of slaaf of je bent hun vijand. Het betekent dat je meedoet met het rattenspel dat ze hanteren en je sluit je af voor wat er werkelijk gebeurt. Je hebt immers brood op de plank nodig.

Als je jouw bewustzijn wilt vergroten dan betekent het dat je een keuze moet maken als je dit bovenstaande gedrag tegenkomt.

Als voorbeeld heb ik ooit geweigerd om cijfers te manipuleren zodat het beter in een verslag paste. Ik vroeg nog of ik verplicht was om het te doen en het antwoord was ja. Ik vroeg is het een bevel. Ja, was het antwoord en ik stak mijn rechterhand op en schudde nee. Nee, ik doe daar niet aan mee. En ja, het koste mij een baan. Ik kan meer van dit soort voorbeelden geven.
Het gevolg is dat je wanneer je nee durft te zeggen, je jouw eigen grenzen leert kennen en niet langer met je laat sollen. Je leert op komen voor wie je bent. Je laat niet langer een ander of een groep bepalen wie je moet zijn. Je leert door nee te zeggen een stukje van je zelf te herkennen.

Wordt vervolgd…

Pauline Laumans
www.c-t-u.com


Column Pauline Laumans - Loslaten energie van anderen

Als mens hebben we de mogelijkheid als ziel gekregen om met dit menselijke lichaam veel ontdekkingen te doen en toe te voegen, zodat het meervoudige licht kan ontstaan en we steeds hogere energetische verbindingen kunnen aangaan. Wanneer we daarmee niet bezig zijn dan creëren we karma.

Karma
Karma creëren we door niet bewust te zijn van wat we doen. We zijn dan bezig met geloven in iets wat een ander ons heeft verteld. De psychologie heeft het dan over het Super Ego dat het morele en kritische deel van de psychische structuur. Het is de drager van morele normen en waarden. Door het morele gedrag van de ouders over te nemen, vervangt het kind het gezag van de ouders door dit verinnerlijkte overgenomen gedrag. Het wordt niet meer herkend als de morele waarden van de ouders. Het kind neemt de staffel over. Daardoor verzekert het kind zich van de goedkeuring van anderen en vermijdt elk ongenoegen. Het is een last die je onmogelijk lang met je mee kunt dragen omdat het ongelooflijk zwaar is. Het is de last van een ander en niet van jou. Toch doen we dit massaal en worden daardoor ziek.

Deze bovengenoemde opvattingen krijg je door lichamelijke en geestelijke beloningen of straffen. Iets wat je begeert, is een lichamelijke beloning zoals het krijgen van eten, een reep of een kus. Wanneer je fysieke straf ondergaat zoals een pak slag, dan veroorzaakt dit geestelijk lijden. De belangrijkste psychische beloning is de goedkeuring van je ouders. Goedkeuring is liefde. Onthouding van die liefde is daarom de zwaarste psychische straf. Het Super Ego gebruikt een systeem van belonen en straffen.

Het Super Ego beloont of straft fysiek ongewenst gedrag evenals mentale fouten. Als je hard hebt gewerkt en je best hebt gedaan, dan vertelt het je uit te rusten, op vakantie te gaan of je seksuele verlangens te bevredigen. Wanneer je het slecht hebt gedaan, dan vertelt het je dat je ziek wordt of een ongeluk krijgt. Dit verklaart volgens
Sigmund Freud waarom toeval niet bestaat. Je hebt het zelf veroorzaakt.

De mentale beloningen waarvan het Super Ego zich bedient, maken dat jij je een supermens voelt. Dit gevoel maakt trots en vol eigenliefde. De mentale straffen geven een gevoel van schuld, zelfverachting of een minderwaardigheidsgevoel. Het Super Ego draagt tradities voort en handhaaft waarden tot in lengte van dagen. De wereld verandert, maar het Super Ego handhaaft oude waarden en normen. De mens blijft in deze oude waarden en normen geloven.

Eigen weten
Het Super Ego kan je ook egocentrisme noemen. Het is het deel van de dominante maatschappij die het aan jou (dwingend) oplegt. Wie je zelf bent mag je volgens hen niet ontdekken, want dan ben je niet meer beïnvloedbaar voor hen en daarmee niet langer een slaaf van het systeem. Eigen keuzes maken wordt niet getolereerd. Eigen weten hebben, wordt door hen uitgebannen. De maatschappij bepaalt wie je bent, wat je mag doen, wat je denken moet, wat je eten moet etc.

Je eigen weten inleveren en daarmee je eigen levenspad, doe je zodra je niet aanvaard wat er op je levenspad komt en gebeurt.

Bewust
Wat je wel kunt doen is op een niet-reactieve manier waarnemen wat er gebeurt in die positieve en negatieve ervaringen. Door afwachtend te zijn, ontdek je steeds meer. Dat gebeurt omdat je (on)bewust vragen stelt en antwoorden krijgt. Je kunt vervolgens beter kiezen omdat je zelf ervaren hebt wat bij jou past. Zo kun je onderscheid leren maken tussen wat de maatschappij je voorschotelt dat je moet zijn én wie jij zelf wilt zijn. Langzaamaan kun je dan loskomen van die dwangmatig opgelegde manieren (negatief karma) en kun je jouw eigen pad lopen en beter worden. Hoe meer je afstand neemt van wat je wordt opgelegd door anderen (entiteiten) hoe meer jij je eigen entiteit de ruimte kunt geven. Daarmee heel je en word je steeds bewuster. Meer bewustzijn geeft nog helderder keuzes, omdat je nog meer ervaart en waarneemt achter de sluiers.

Pauline
www.c-t-u.com


Column Pauline Laumans - Nog een voorbeeld van uittentie en intentie

Een moeder leefde in haar eerste jeugdjaren in Indonesië. Daar en later ook in Nederland had ze vaak last van haar ingewanden. Ze kreeg er uit de apotheek van haar vader wel medicijnen voor, maar ze bleef geregeld last houden. Zo had ze diaree, lintwormen en vaak last van kleine wormpjes. Haar buik was vaak erg opgeblazen. Ze had niet geleerd om lichaamsoefeningen te doen, maar snoerde haar lijf in een korset.

De vader daarentegen komt uit een gezin waar een strak regime heerste. Het huwelijk gaf hem in eerste instantie veel ruimte om zichzelf meer te mogen laten zien. Dat duurde niet lang. De stress uit zijn jeugd begon zich langzaam aan ook nu weer te voltrekken. Een huwelijk en ook kinderen bleek niet de uitlaatklep waarvan hij droomde. De flow in zijn leven was van korte duur. Hij kreeg last van zijn ingewanden en kreeg daarvoor naast medicijnen een dieet dat bestond uit zeer licht verteerbaar voedsel. Witbrood met poedersuiker of rookvlees, warme melk met beschuit, aardappelen vlees en groente en pudding toe. Hij verzwakte steeds meer en de problemen met zijn ingewanden werden groter omdat de stress bleef toenemen.

Deze ouders wisten niet hoe ze met deze ziekteverschijnselen moesten omgaan. Ondanks de aanwezigheid van artsen en apothekers binnen handbereik, werd er geen aandacht besteed aan de oorzaak en werd er slechts een hulpmiddel gegeven om het leefbaar te houden.

De kinderen geboren uit dit huwelijk hebben allemaal problemen met de vertering. De vertering staat zoals je misschien wel weet voor vertering van het levensproces. Het ene kind uit dit door niet te willen groeien, een ander door de baas te spelen en last te krijgen van migraine en sinusitis (holteontsteking in het hoofd), een ander door ziek te worden aan de luchtwegen en weer een ander door juist te willen kijken naar het probleem.

De personen met de uittentie lossen het probleem niet zelf op en gaan hun verantwoordelijkheid niet aan ten aanzien van oorzaak en gevolg van hun ziektebeeld. Ze doen dat niet omdat ze dit niet geleerd hebben van hun ouders. Hun ziektebeelden worden dus weer doorgegeven aan hun kinderen. De persoon die wel wil kijken naar het probleem en op zoek gaat naar de oplossing in zichzelf, kan dit familiekarma op dit terrein oplossen. Als dit gebeurt zullen de nakomelingen van deze persoon daarvan profiteren omdat ze gezonder op de wereld komen. Ook de andere leden van de familie hebben baat bij deze altruïstische daad. Let op het gaat over dit ene thema en niet over al het familiekarma.

Als lezer ben je nu aan zet. Kijk eens hoe vaak je een uittentie hebt en hoe vaak een intentie. Durf jij je eigen verantwoordelijkheid aan te gaan en diep in jezelf te (laten) kijken?

Wordt vervolgd…

Pauline Laumans
www.c-t-u.com


Column Pauline Laumans - Een voorbeeld van uittentie en intentie

Om gezond te zijn en bewust te leven moet je veel inzichten krijgen. Eerst in de buitenste laag en vervolgens leer je steeds meer sluiers te ontdekken en los te laten door naar de energie in die lagen te kijken. Nu we in de herfst zitten wil ik een paar van die lagen benoemen.

In de herfst vieren we o.a. Halloween dat gevierd wordt rond Allerzielen/Allerheiligen.

De oorsprong van het feest is het weertype. Meestal is het grauw en grijs en hangt er een lage bewolking of mist. De kou neemt toe. Als energielezer weet je dat in die lage bewolking/mist de nodige entiteiten dichter bij de aarde zijn. Ze willen graag ervaren wat het is om in een lichaam te zijn, maar willen of kunnen niet in een fysiek lichaam dit ervaren. Dan zouden ze immers een heleboel eigen verantwoording moeten dragen en dat willen ze niet. Ze kijken liever de kunst af door tijdelijk of langdurig in een ander lichaam te gaan zitten of hangen in de buurt terwijl ze de mens het werk voor hen laten doen.

De eerste mensen die dat hebben ervaren vonden dat geen fijne ervaring. Om daar een draai aan te geven hebben ze er Halloween of Allerheiligen/allerzielen van gemaakt.
Inmiddels kun je allemaal (sinds 1980 bij enkele instituten) leren om steeds dieper in het lichaam in te dalen/te incarneren waardoor er steeds minder ruimte is voor andere entiteiten. Daardoor word je ook minder ziek. Verder indalen/incarneren doe je door bewust te worden van jezelf en jouw eigen vorige/parallelle levens en die energie terug te halen. In een energetisch consult wordt je daarbij geholpen. Per consult wordt alleen dat aangereikt wat je op dat moment nodig hebt en aankunt. Elke keer wordt een laag aangeraakt en als je jouw stappen zet leer je de laagjes uit te doen. Een stap zetten is je niet laten tegenhouden als je A hebt gezegd en je opeens wiebelig wordt van het feit dat je B moet zeggen.

Sommige mensen ervaren met de leuke feestdagen in aantocht veel werkdruk. Dat geeft dan een frustratie. Frustraties of depressies kunnen ook te maken hebben met het feit dat je niet houdt van die feestdagen, de hierboven beschreven omstandigheden of met de korte en vaak donkere en koude dagen. Veel mensen gaan dan extra snoep eten of alcohol gebruiken. Immers pepernoten, borstplaat, chocolade, (gevulde) speculaas en marsepein e.d. zijn volop aanwezig in de winkels.
Het nadeel van zoveel zoetigheid is dat er veel verkeerde producten in zitten, met suiker als grootste boosdoener. Door het te eten neemt je afweersysteem af. Je merkt dit doordat jij je moe voelt, lusteloos, prikkelbaar en ook je darmen laten het je merken. Kortom je neemt minder eigen ruimte in en andere entiteiten nemen die beschikbare ruimte in.
Ja, en dan ben je dus niet lekker want griepverschijnselen duiken op.

De vraag is of je dit had kunnen voorkomen?
Met een uittentie richt jij je op afweermechanisme omdat je die kou, donkerte, mist en dat nare gevoel niet wilt omarmen/aankijken. Met een intentie omarm je het en kijk je aan wat er is. Je gaat dan communiceren met de energie die aanwezig is. Je kiest vervolgens bewust hoe je ermee omgaat. Je laat je niet in de luren leggen door de druk van entiteiten die bij of in je willen zijn en jou voor hun karretje willen spannen, maar je geeft hen zicht op hun eigen mogelijkheden. Die parasieten heb je immers niet nodig. Je hoeft ze ook niet te voeden met zoveel suiker.

Eet met mate van die zoetigheid. Die zoetigheid maakt meer stuk dan je lief is. Het zet de deur open voor het bovenstaande, maar ook de deur naar suikerziekte, en overgewicht. Het gevolg is dat je steeds zieker wordt. Suiker wordt niet voor niets de “witte dood” genoemd en is vaak doodsoorzaak nr. 1. Wat kies jij?

Wordt vervolgd…

Pauline Laumans
www.c-t-u.com


Column Pauline Laumans

De intentie en uittentie is niet zo gemakkelijk. Zeker niet als niemand het je voordoet. Toch was de kern van dit thema al duizenden jaren voor Christus bekend bij de mens. De mens wilde echter andere keuzen maken. Ze wilden niet lastig gevallen worden met ongrijpbare zaken als bij je Zelf te rade gaan. Contemplatie, meditatie, bewust wording werd als moeilijk ervaren evenals naar binnen kijken en je ego, je zelf realiseren zodat je een kunt worden met alles. Men vond het opeens maar ongrijpbare en ontastbare begrippen. Welke woorden en metaforen ook gegeven werden om het duidelijk te maken, de grote massa wilde er niets mee.

Ze hadden liever plannen om een ander te overheersen. Wilden grotere huizen. Ze wilden meer vee dan de buurman. Ze wilden oorlog voeren om de baas te kunnen zijn. Ze wilden meer delfstoffen om nog meer te verdienen dan… en zo ging het Super Ego zich doen gelden. Super Ego is macho gedrag, uit balans en is zeer agressief. Het wordt vaak vertaald met top down of piramide gedrag.

Om dit alles uit te voeren gingen ze onder invloed van de kerk veel kinderen op de wereld zetten. Daarmee had je dan in ieder geval de zegen van de kerk. De kerk die zelf ook gericht was op overheersing, de baas spelen en mensen beïnvloeden. Een ander voordeel was dat je met meer kinderen uiteindelijk genoeg soldaten zou hebben om oorlog te kunnen voeren. Als je meer kinderen dan een ander had, kon je ook de buurt terroriseren. De straatbendes zijn immers van alle tijden. Als je veel kinderen hebt, kunnen ze ook voor je werken in huis, op het land of in de fabriek. Dan heb je meer inkomsten of meer opbrengst en dus… Als deze mensen alleen bleven zonder kinderen hadden ze genoeg voor zichzelf, maar de kerk, de maatschappij legde andere criteria op. Je hoorde er alleen bij als je getrouwd was en kinderen kreeg. Een ander motto dat werd aangereikt was dat je kinderen nodig had om voor jouw oude dag te zorgen.

Beseft u hoe niet liefdevol we met kinderen en mensen in het algemeen omgaan? Beseft u wat een slaven we zijn van een systeem. Beseft u dat we volgens de kern van alle heilige geschriften, maar ook volgens de psychologie en de kwantum fysica alleen maar onszelf hoeven te realiseren? Dit betekend onze eigen verantwoordelijkheid kennen, onze eigen broek ophouden! Het betekent ook voortdurend ervaren dat een ander ook behoeften, wensen en geboorterecht heeft. Tegenstellingen waar je achter kijkt, kunnen dan parallellen worden. Omgekeerd kunnen parallellen tegenstellingen blijken. Kijk maar eens achter de maskers, de façade van mensen en onze maatschappij.

Als u sinds het Verdrag van Rome de ontwikkelingen heeft gevolgd, zult u bemerken dat we in het algemeen gesproken steeds zieker worden, steeds minder met ons fysieke en geestelijke vermogens kunnen. De media staan er vol mee. Er word gezocht naar oplossingen, maar men blijft pleisters plakken en de problemen gaan onderhuids verder. Dit komt doordat er geen intentie is. De meesten kennen alleen uittenties en beweren in het hier en nu te leven. Ze hebben niet doorgehad dat de splitsing rond 1987 is begonnen. Ze kennen zichzelf niet en de historie niet en kunnen daardoor ook niet naar de toekomst kijken. Zouden ze het verleden en toekomst kunnen zien dan zouden ze adequaat kunnen handelen in plaats van naïef.

Elk individu kan echter persoonlijk zijn verantwoording aangaan en bewust kiezen voor intenties. Daarmee komt u weer op het pad van de evolutie. Nu is de maatschappij an sich bezig met involutie.

De keuze is aan jezelf of je in herhalingen wilt blijven en achteruitgaan (involutie) of dat je kiest voor bewust handelen en inzicht in jezelf en door het pad van evolutie uiteindelijk de aardse leven- en doodcyclus kunt verlaten op weg naar een leven met een grote L. De aardse omstandigheden zijn slechts een inleiding tot het leven.

Wordt vervolgd…

Pauline Laumans
www.c-t-u.com


Column Pauline Laumans

Als je gezond wilt zijn is dat dan een intentie of een uittentie? Ik denk dat je het antwoord daarop niet kent. Daarom eerst een kleine uitleg over die woorden.

Een uittentie is een actie gericht op iets buiten je. Bijvoorbeeld, je hebt een idee dat je wilt bereiken, je wilt een doel behalen of een actie verrichten, je wilt geld hebben of op reis, je wilt sex hebben en ga zo maar door. Het is het inzetten van je wilskracht om iets buiten je te bereiken. Het is materie gericht. Het creëert materie gerichte oorzaken en gevolgen.

Een intentie daarentegen is een actie gericht op het onderzoeken wat je ziel/essentie wilt. Het is een bewustzijnseigenschap. Het is niet het ontlopen van verantwoordelijkheden, maar het zoeken in de diepte van jezelf en de reikwijdte van je eigen creatieve scheppende kracht.

Daarvoor neem je bewust de verantwoordelijkheid. Het gaat niet om de actie, maar om dat wat je van het gevolg van die actie leert. Ben je al bewust wat je koos voordat je die actie deed en of de actie resulteerde in iets wat goed voor jou is? Pakt de actie niet goed uit, kies dan gewoon opnieuw en doe het zo bewust mogelijk.

Bewust kiezen maakt dat je steeds bewuster bent van je eigen handelwijzen en daarvoor de verantwoordelijkheid draagt.

Het gevolg wordt immers bepaald door de intentie en niet door de handeling of de behandeling.

Soms werkt je intentie niet, omdat je onbewust een andere onderliggende agenda had die feitelijk een uittentie was. Soms heeft die uittentie in het verleden plaatsgevonden in een van je vorige levens of bij iemand uit je genenlijn. Je wordt dan Nu alsnog ziek, net zolang totdat je de ziekte gaat “helen” vanuit je intentie.

Het verschil tussen het ervaren van je leven en experimenteren met je leven is het gewaar zijn van een keuze. Wanneer jij jezelf niet meer als slachtoffer maar als schepper ziet (intentie), beangstigt het leven je steeds minder en krijg je steeds meer levenslust. Je hebt dan steeds minder of geen behoefte meer aan alcohol, drugs, overdreven seks, buitensporige hoeveelheden goederen, geld en dergelijke.

Buitenzintuiglijke mensen (readers) zien niet alleen de stoffelijke oorzaak, maar ook de intentie of de uittentie. Ze zien de volledige dynamiek omdat ze de energie die voortdurend beweegt (transformatie, creatie, destructie) waarnemen, net zoals de kwantum fysica (natuurkunde) dat beschrijft.

Wordt vervolgd…

Pauline Laumans
www.c-t-u.com


Column Pauline Laumans

Waardoor wordt u ziek?

Als u ziek wordt komt dat doordat er een verschuiving in uw energiepatroon is. Energie heeft meerdere verschijningsvormen: licht, geluid, kleur, golven, structuur en snelheid.

Vaak kiezen we bij ziekte voor de korte weg. Een pil van de dokter of ander gedrag door middel van therapie. Wanneer u deze korte weg kiest, wordt dat wat u ziek maakt afgedekt. De ziekte is er nog, maar woekert van binnen voort tot de ziekte op een voor u ongunstige tijd weer uitbreekt. Vaak is de ziekte dan in een andere verergerde vorm.

Wanneer mensen niet bewust zijn van energie, hebben ze geen besef van de impact van hun actie of waarom ze iets doen. Ze handelen, maar bereiken hun doel niet op een gemakkelijke of snelle manier, omdat ze vergeten hun aandacht te richten op het doel. Ze bereiken vaak slechts een tussendoel, zoals het zich beter voelen, maar ze bereiken hun oorspronkelijke doel niet.

Als je onbewust een handeling aangaat die niet in overeenstemming is met jouw essentie/ziel dan veroorzaakt de energie van dat andere een golf die op een gegeven moment weer bij je terugkomt.

Dat is dan ook de reden dat wanneer je ziek bent, je naast het kiezen van een behandelwijze je ook bewust moet worden van de reden van je ziekte. De oppervlakkige reden is te herleiden door naar spreekwoorden en gezegden te kijken met betrekking tot het lichaamsdeel dat ziek is.

Bewust worden van de echte reden, betekent dat je diep van binnen onderzoek moet doen naar wat je hebt gedaan, waardoor die ziekte is veroorzaakt. Dit kan een handeling, of gedachte zijn, maar ook een vervloeking of andere barrière uit dit of een vorig leven. Het kan betrekking hebben op eten, drinken, behandelmethoden, entiteiten die je toelaat die jouw lichaam bezetten, stress, onverwerkt verleden etc.

Ik begrijp dat dit niet makkelijk is, maar herstel "heling" vindt pas plaats als iemand geestelijk, lichamelijk, sociaal en energetisch aan de ziekte werkt.

U maakt daarin een keuze. De korte weg met veel herhalingen maakt de mens en uw genenlijn zieker. De langzame weg en aandacht geven op alle fronten aan het hoe en waarom van uw ziekzijn, helpt u langzaamaan er boven op te komen. Na een of enkele consulten bent u vaak weer in staat om dichter bij uw Zelf te komen. De rode draad in uw levensboek die u ziek maakt krijgt u te pakken en u gaat daaraan werken. Deze zogenaamde langzame weg maakt het mensen mogelijk om binnen meerdere jaren geheel te herstellen. Althans als iets nog niet onherstelbaar beschadigd is.

Als visionair die de energie letterlijk kan volgen (reading), ben ik in staat om met mijn meesterschap u zeer effectief inzicht in uw energie te geven.

Bedenk dat elk wezen een eigen blauwdruk heeft. Geen twee mensen zijn energetisch gelijk.

Pauline Laumans
www.c-t-u.com

Wordt vervolgd…


Column Pauline Laumans

Om je als volwassene te gedragen, betekent het dat je ook de verantwoordelijkheid moet leren dragen voor je eigen keuzes. Als die keuze niet bevalt, mag je echter wel opnieuw kiezen. Leren te leven gaat immers met vallen en opstaan. Elkaar boos aankijken heeft niet altijd zin. Wat wel zin heeft is te spiegelen en op feiten te wijzen die we zelf hebben ondervonden en hoe we daarvan hebben geleerd. Wat ook helpt is je hand te reiken aan anderen, zodat ze dat handvat kunnen pakken om ook een stap te zetten. Een helpende hand is echter alleen zinvol van iemand die verder is op het levenspad. Een helpende hand, hoe goed bedoelt ook, van iemand die net begonnen is op het levenspad of van een entiteit buiten je leidt tot een neerwaartse gang, zonder dat je het beseft. Je bent dan verzoekt of bekoord door iets wat je van je pad afbrengt.

Het beste is en blijft dat je als mens zelf bewust wordt van de keuze en de gevolgen van die keuze. Als iets je dan niet bevalt keer je naar binnen om daar te onderzoeken wat jouw aandeel is in het geheel. Doe dat in procenten en ervaar hoeveel procent jouw aandeel is. Je kunt immers alleen aan je eigen aandeel werken. Om aan jezelf te werken heb je moed nodig om te voelen wat al die oude pijn, emoties en blokkades betekenen en wie of wat het veroorzaakt heeft. Het zit allemaal in die lagen/sluiers om jouw echte unieke zelf heen. Door wel naar die lagen/ sluiers om je heen te kijken die zo een pijn doen, ontdek je dat een andere opstelling je kan helpen. Je zult dit echter nog vele, vele keren moeten herhalen om steeds meer laagjes af te doen en daarmee steeds meer authentieke kracht te krijgen. Het is nooit een algemeen verhaal ook al is de noemer soms hetzelfde. Zoals bij een duim duidt het op onderdrukking, bij een rug op draaglast, bij borsten op teveel zorgen voor in plaats van voeden, bij een lever dat iets je dwarszit en bij nieren dat jij je eigen kracht niet in balans hebt. Het is een heel persoonlijk pad omdat het over jouw blauwdruk gaat en jouw sluiers daaromheen.

Als je zelf nog niet in staat bent om energie te lezen (hoogste pad) dan is het raadzaam iemand anders te raadplegen die het wel kan. Door naar de aller diepste oorzaak te gaan kan er op de meest snelle en authentieke manier aan jouw balans gewerkt worden. Je eigen inzet die bestaat uit bewustwording, emoties loslaten en nieuwe stappen zetten is in elke behandelwijze onontbeerlijk. Dan gedraag jij je je volwassen. Een ander kan jou niet genezen, maar je alleen de middelen aanreiken.


Column Pauline Laumans - keuzes maken

In het leven keuzes maken vanuit je hart is heel moeilijk als je geen toegang meer hebt tot wie je feitelijk bent. Door de vervuiling van ons menszijn, wordt ons al generaties lang voorgespiegeld wie we moeten zijn of zouden zijn. Het gevolg hiervan is dat we sluiers en masker hebben gekregen zonder het zelfs maar te beseffen.

Als we nu keuzes maken doen we dat veelal door die programmatie van anderen en niet omdat we zelf in staat zijn te communiceren met ons diepste innerlijke zelf. Dat is ons namelijk onder invloed van religie afgenomen. Hierdoor kunnen we niet langer zelf communiceren met de energie die er is (God), maar moeten we dat overlaten aan een intermediair, de voorganger of priester. De vraag is of die persoon het dan wel kan of dat het alleen vanuit aangeleerde feiten is. Het is dan immers cognitieve kennis en geen innerlijke kennis. Innerlijke kennis is wijsheid.

De maatschappij spiegelt ons te vaak schone schijn en illusies voor, waardoor menigeen geen keuze kan maken maar zich verdoemd voelt. Elke dag in het leven heeft iedereen de keuze om zelf te leren kiezen en zijn eigen koers te gaan varen. Laat dat je niet afpakken door mensen die het tegendeel beweren. Vooral als volwassene is het je "Geboorterecht" om je eigen leven te gaan leven en je eigen keuzes te leren maken. Durft u daarin zich als een volwassene te gedragen? Durft u uw geboorterecht aan te gaan? Weet u wat het inhoud als u dat gaat doen?

Wordt vervolgd…

Pauline Laumans


Column Pauline Laumans - Gezondheid / ziekte oorzaak verleden of keuze

Na zoveel generaties menszijn is het hebben van een ziekte eerder normaal geworden dan gezond zijn. Het is niet altijd een kwestie van een keuze van de huidige mens maar vaak meer een van oorzaak en gevolg. Voor velen ligt de oorzaak van hun ziekzijn in het verleden. Het gaat dan om patronen die zijn doorgegeven van ouders op hun kinderen, soms al generaties lang. Het wordt doorgegeven middels de genenlijn.

Ook al is jouw basis voor gezondheid al generaties een ongezond en worden er onvolkomenheden doorgegeven het is NU aan jezelf om een keuze te maken wat je ermee doet.

Een keuze tussen aanpakken en herstel inzetten voor jezelf en volgende generaties. Of, je slachtoffer te voelen en je te beklagen bij je familie en ouders en alles op zijn beloop te laten waardoor volgende generaties nog zieker worden.

Het begint in het leven met keuzes maken vanuit je hart en gezonde gedachtes te formuleren. Vervolgens is dan volharding nodig en op juiste moment (einde vicieuze cirkel) een nieuwe koers te varen. Je eigen koers varen is niet gemakkelijk maar wel te doen. Ikzelf ben ook vanuit de diepte door vallen en opstaan verder gekomen.

Wordt vervolgd…

Pauline Laumans


Column Pauline Laumans - Helen of pleisters plakken

We leven al enkele decennia in een tijd dat er veel kan veranderen. Echter, de periode die ik hier aanhaal, gaat zich straks ook weer sluiten. Als er dan niets veranderd is, wordt er gedurende lange tijd weer veel herhaald.

Inmiddels is dit tij aan het keren omdat het kantelpunt al bereikt is.

De gezondheidszorg is iets wat drastisch moet veranderen. We willen allemaal gezond zijn en blijven. Immers hoe gezonder het lichaam hoe meer de ziel kan indalen en we vooruit kunnen gaan op het pad van evolutie.

De lobby van artsen, verzekeringsmaatschappij en farmaceutische industrie heeft het nog steeds voor het zeggen bij de (onbewuste) overheid. Velen van u zullen herkennen dat daardoor zaken gereguleerd worden die feitelijk het daglicht niet kunnen verdragen althans niet bij hen die bewust zijn van wat het is dat er gecreëerd is.

Er is de laatste eeuwen, maar voornamelijk de laatste decennia een eenzijdig systeem gecreëerd wat vaak meer op een door de overheid gereguleerde kwakzalverij of commerciële kwakzalverij lijkt. Waarom? Omdat het systeem zichzelf in stand houdt en de mens ziek houdt of maakt.

Hoe dan? Omdat slechts oppervlakkig gekeken wordt naar wat er aan de hand is en er vervolgens een hulpmiddel gegeven wordt. Dat hulpmiddel wordt ook wel eens pleisters plakken genoemd. Pleisters die over wonden (geestelijk, lichamelijk en sociaal) worden geplakt waarna de wond onderhuids verder woekert.

Het zijn zachte heelmeesters geworden die stinkende wonden veroorzaken. Ze hollen daarmee het leven in de mens uit, laten de mens ziek blijven of ziek worden. Het gevolg is dat de mensheid degenereert en de gezondheidszorg onbetaalbaar wordt.

De keerzijde is dat enkelen profiteren van het harde gelag dat elders betaald moet worden.

Het is tijd dat we als individueel mens leren hoe we ons gezond moeten houden of moeten herstellen en niet langer afhankelijk hoeven te zijn van "gezondheidszorg".

Dan hebben we meer redenen om te LEVEN en voort te gaan als mens zoals ooit bedoeld was en nog steeds is, maar onmogelijk wordt gemaakt door het onderdrukkende piramide systeem.

Pauline Laumans


Column Pauline Laumans - Ziekelijke angst maakt ziek

Hoe kan het nu dat angst ons zo ziek maakt?

Hoe kan het dat terwijl we technisch zoveel kunnen en cognitief geschoold zijn, meer dan 40% van de mensen geestelijk of lichamelijk ziek is?

Dat zijn de vragen die centraal staat in de lezing van Pauline Laumans (14 oktober 2011) voor Leefbewust.

Een lezing die vicieuze cirkels beschrijft die ons ziek maken of ziek houden. Vicieuze cirkels zijn zichzelf herhalende patronen, waarin we het overzicht missen om het geheel te zien en dus hetzelfde maar blijven herhalen. In die herhaling is er elke keer een net iets andere aanleiding, een andere tijd met andere spelers, zodat we uit het oog verliezen dat het feitelijk nog steeds hetzelfde is.

Met allerlei voorbeelden maakt Pauline inzichtelijk - in Jip en Janneke taal - hoe deze betrekking heeft op uw welbevinden en welzijn. U wilt immers zo graag gezond worden of zijn? Wat komt daar dan elke keer tussen? Wat gebeurt er dat we toch weer ziek worden?

Dit zijn enkele punten die aan de orde komen in haar lezing over ziekte, oorzaak en gevolg.

Pauline Laumans, schrijver van inspirerende en motiverende InZicht boeken. Ook geef ik consulten om u te assisteren en handvatten aan te reiken opdat u steeds meer zelfvaardig wordt.

Wil je deelnemen aan deze kennisavond email ons dan nu.


Column Pauline Laumans - Vervuiling in elektromagnetische veld

Het begint bij het eeuwenoude symbool Vesica Piscis wat op een deksel ergens in de buurt van Avalon staat, waar de natuurlijke omgeving prachtige namen heeft als Chalice Hill en Glastonbury Tor.

Het is het symbool van de celdeling die u waarschijnlijk wel kent. Anderen zien hierin Christus of de steen der wijzen, de heilige graal of de vulva. Het symbool staat voor de samenkomst van twee principes, twee wezens of twee krachten. Daar waar twee tegengestelden elkaar ontmoeten kan immers iets geschapen worden, waarbij beiden intact blijven maar opgaan in een nieuw geheel en elke keer iets unieks tot stand brengen.

image002.jpg (1191 bytes)

Het is ook een vorm die ontstaat door licht (vorm van energie). Het is de basisgeometrie van het elektromagnetische veld. Doordat we in een steeds sneller tempo de aarde vervuilen met gifstoffen die de natuurlijke celdeling verstoren wordt de natuurlijke verhouding verstoord. De vervuiling waar we het hier over hebben is o.a. de verschillende stralingsvormen waaronder die van tv, radio en uw mobieltje, chemische medicijnen, chemische wapens en het satelliet netwerk om de aarde heen.

Hierdoor kan de natuurlijke straling vanuit sterren en planeten ons nauwelijks meer bereiken, wat invloed heeft op ons welbevinden omdat we daardoor de balans (vooral 's nachts) kunnen herstellen. Inmiddels heeft zich ook een netwerk in de grond uitgebreid door deze vervuiling waardoor u geen goed contact met de aarde kunt maken.

Deze vervuiling heeft verstrekkende gevolgen voor mens, plant en dier. Nu aan het einde van het MAYA tijdperk (tijdperk van illusie) zullen we wederom geconfronteerd worden met de werkelijkheid. Dat gebeurt op het moment dat het tijdperk afloopt en de werkelijkheid openbaart wordt. Als het goed is, bent u lezer al een tijdje bezig met bewust te worden en gelooft u niet langer, maar gaat u met een gezonde dosis scepsis zelf op onderzoek uit. Door vragen te stellen wordt ook u immers een Wetende. Wetenden leren immers van de tegenstellingen en parallellen en leven met de natuurwetten. Pauline Laumans, schrijver van inspirerende en motiverende InZicht boeken. Ook geef ik consulten om u te assisteren en handvatten aan te reiken opdat u steeds meer zelfvaardig wordt.


Column Pauline Laumans

Dank je Ron voor de mogelijkheid om een column te schrijven.

Ik begin met een korte introductie - voor mensen die me niet kennen - hoe ik in mijn leven in aanraking kwam met meer bewustwording. Bewustwording die mij al enkele keren uit de rolstoel / invaliditeit heeft gehouden.

In dit leven heb ik weinig gehad aan de mededelingen van mensen die bijna altijd egogecentreerd waren, waardoor ik een slachtoffer of slaaf werd en slechts de restjes kreeg en zij de lachende partij die alles kregen. Dat terwijl het een ieders geboorterecht is om als een onafhankelijk persoon enkele sneetjes brood te krijgen of een heel brood elke dag.

De meeste gedachten en ideeën waar ik wat aan heb gehad, gebeurden in mijn dromen en in tijden dat ik van de rust genoot, zoals de rust van de natuur ervaren. Ik stel een vraag en krijg een antwoord.
Iets wat er gebeurde tijdens mijn echtscheiding, staat nog steeds helder voor mijn geest. Ik liep vaak met de hond door het park en het voelde aan alsof ik op mijn knieën liep ten gevolge van geamputeerde benen. Het lopen deed veel pijn. Elke keer keek ik naar beneden maar mijn benen waren compleet. Ik ging als gevolg vragen wat er aan de hand was. Het antwoord was dat mijn familie verafschuwd was van het feit dat ik ging scheiden en mij bestraften met hun gedachten.

Mijn reactie daarop was mijn eigen gedachten tussen mijn oren te zetten en deze gedachte uit te stralen. Het is immers mijn leven, mijn lichaam en mijn levenspad die ik in dit leven moet gaan. Zij hebben een andere mening en hebben een ander levenspad aan te kijken, wat goed is voor hen om te leren wat nodig is. Het is mijn geboorterecht om mijn pad te lopen en mijn doel te bereiken voor dit leven en ik wens hen hetzelfde toe. Het gevolg was dat de pijn in mijn benen meteen verdween.

Deze ervaring hielp me om steeds vaker met pijn en disharmonie in mijn lichaam om te gaan en de werkelijkheid aan te kijken die eraan ten grondslag ligt. Het betekent dat ik dan inzicht krijg in de aanpassing moet maken op mijn levenspad, mijn woorden, gedachten en handelingen en de ruimte die ik in het leven mag innemen. Vaak raak ik uit balans en in pijn doordat ik te genereus ben naar anderen toe, waardoor die daarmee mijn ruimte betreden (figuurlijk gesproken). Dus regenereer ik dagelijks om mijn ruimte in al mijn lichaamsonderdelen en mijn energieveld weer in te nemen.

Dit en vele andere manieren van communicatie met de wereld achter de sluiers (sluiers geven illusie aan de werkelijkheid daarachter) hebben het mij uiteindelijk mogelijk gemaakt om een "Bodhisattva"of "Mahatma" te worden. Ik heb genoeg ervaren om de aardse leven-en-doodcyclus achter me te kunnen laten. Ik hoef niet langer te reïncarneren. Ik wil iedereen leren wat communiceren met de realiteit betekent en voor bij "de ring niet verder" te stappen en voorbij andere herhalingen waar andere mensen je in willen vasthouden.

Pauline Laumans, schrijver van inspirerende en motiverende InZicht boeken. Ook geef ik consulten om u te assisteren en handvatten aan te reiken opdat u steeds meer zelfvaardig wordt.libertas.jpg (63307 bytes)

Wij, Pauline Laumans en John van Trijp geven holistische (lichamelijk, geestelijk, emotioneel en spiritueel) consulten. Die geven u inzicht in het hoe en waarom in uw leven zodat u steeds meer zelfredzaam wordt

  • wat en waarom u zaken tegenkomt in het dagelijkse leven zoals ziektes, ongemakken, problemen thuis of op het werk
  • uw mogelijkheden om daarmee om te gaan en uw hartewens
  • wat uw persoonlijke levensboek u vertelt.
  • Welke handvatten (middelen of oefeningen) u kunnen ondersteunen

Voor een afspraak belt u met 06 18541278 of stuurt u een email naar info@libertasinvivo.com

Verder schrijven wij boeken waarvan u er hier enkele vindt. Ook vindt u een hieronder een korte beschrijving van ons.

 

"Vrijheid in Relaties: Het hebben van de juiste Identificatie"

Aanbevolen door: Frederic Colier (filmmaker New York) Steve Rother

Pagina’s: 314

Maten: 175 x 245 mm

ISBN: 978-90-816233-5-3 (papieren versie)

Direct te bestellen bij www.c-t-u.com/shop

(meer info via www.c-t-u.com) Boeken zijn leverbaar als Hardcopy, Epub of Pdf.

U kunt het boek ook in de boekwinkel bestellen of via de drukker www.pumbo.nl/boek/VrijheidRelaties

 

"Jouw Keuze: Levend Leven of Doods Leven"

Aanbevolen door: Steve Rother en Hermann Lammert

Pagina’s: 293

Maten: 175 x 245 mm

ISBN: 978-90-816233-2-2 (papieren versie)

Direct te bestellen bij www.c-t-u.com/shop

(meer info via www.c-t-u.com) Boeken zijn leverbaar als Hardcopy, Epub of Pdf.

U kunt het boek ook in de boekwinkel bestellen of via de drukker www.pumbo.nl/boek/JouwKeuze

karmischespiegels2.jpg (78826 bytes)

"Karmische Spiegels: Gesprekken met Mens en Natuur"

Aanbevolen door: Dick Bruna, Martin Gaus, Yvonne Kroonenberg, Steve Rother en Dr. Caron Goode

Pagina’s: 242

Maten: 175 x 245 mm

ISBN 978-90-816233-3-9 (papieren versie)

Direct te bestellen bij www.c-t-u.com/shop

(meer info via www.c-t-u.com) Boeken zijn leverbaar als Hardcopy, Epub of Pdf.

U kunt het boek ook in de boekwinkel bestellen of via de drukker www.pumbo.nl/boek/KarmischeSpiegels.

"Van Kikkervis tot Prins: Naar Mega Bewust Zijn in 2016

Pagina’s: 238

Maten: 175 x 245 mm

ISBN 978-90-816233-8-4

Direct te bestellen bij www.c-t-u.com/shop

(meer info via www.c-t-u.com) Boeken zijn leverbaar als Hardcopy, Epub of Pdf.

U kunt het boek ook in de boekwinkel bestellen of via de drukker ww.pumbo.nl/boek/KikkervisPrins.

vrijheid2.jpg (110854 bytes)

"Vrijheid in Relaties: Het hebben van de juiste Identificatie"

Dit boek onthult vervuilende identificaties die jou ervan weerhouden te ontwikkelen als mens, maar die de mensheid leiden naar degeneratie en ziekte. Als je wilt evolueren als mens, moet je bewust zijn van jouw identificaties die je bang maken en belemmeren zonder het te weten. Dit boek toont aan hoe je wordt verleid tot verzoeking zonder het te beseffen. Je leeft nu in angst en schaamte en je zit vast in vicieuze cirkels.

Dit boek biedt inzicht in hoe energie werkt. Energie is overal en verandert voortdurend in massa en massa in energie. Het wordt gedetailleerd maar eenvoudig uitgelegd en biedt daardoor inzicht hoe jij vrij kunt worden en jouw essentie kunt omarmen.

Waarom dit boek uniek is

Het onthult en geeft inzicht in hoe we allemaal worden verleid tot verzoeking zonder het te beseffen en dus zijn we geneigd vervuilende identificaties aan te gaan. Op zijn beurt resulteert dat in onderdrukking en verkeerd voorbeeldgedrag. Dit leidt tot depressies, destructief gedrag, mentale en lichamelijke ziekten en maakt je bang voor het Leven.

Het boek onthult hoe je het tij kunt keren.

Het geeft je inzicht in hoe jij vrij kunt worden en kunt leven in harmonie met allen op aarde in vrede en vrijheid. Je stapt uit de gevangenschap van vicieuze cirkels. Het boek is geschreven vanuit een gecombineerde invalshoek van psychologie, evolutie theorie, religiare, kwantum fysica en dagelijks leven.

Het is een psychologisch handboek, maar ook een boek voor mensen die Levend willen leven. Het is een boek voor hen die niet langer willen bijdragen aan de vernietiging van de mens en hun geestelijk en lichamelijk verval.

Het is met eenvoudige woorden geschreven.

jouwkeuze.jpg (43170 bytes)

"Jouw Keuze: Levend Leven of Doods Leven"

Het boek biedt de mogelijkheid maskers en gezichten die jouw leven belemmeren of je terugzetten, te herkennen. Hierdoor kun je zelf keuzes maken. Veel zaken zijn bekend, maar de mens handelt er niet naar. Dit boek geeft inzicht en vergroot de mogelijkheid om de angst te overwinnen. Hierdoor kun je verder gaan in dit leven én toekomstige levens. Je gaat dan verder op het evolutionaire pad dat Leven heet.

Waarom dit boek uniek is

Het is het eerste boek dat een compleet overzicht geeft van verstorende alledaagse zaken. Zaken die ons belemmeren of het leven verstoren omdat we de neiging hebben door vervuilde identificaties onszelf te vergiftigen, onszelf te degenereren als menselijk soort of toe te staan dat andere entiteiten ons lichaam bezetten. Onze vitaliteit neemt af, geestelijke en fysieke ziekten nemen toe. Dit maakt het moeilijk ons aan te passen of te overleven in veranderende omstandigheden. Omstandigheden die we vaak pas zien als de schade al jaren zijn werk doet.

Na het lezen van het boek kun je meer bewuste keuzes maken. De kwaliteit van Leven en geluk neemt daardoor toe. Je kunt dan kiezen om uit vicieuze cirkels te stappen. Je stopt met "garbage in, garbage out" .

"Karmische Spiegels: Gesprekken met Mens en Natuur"

Dit boek gaat over de sterke connectie die wij hebben wanneer we door de natuur lopen. Deze connectie verbindt ons met dieren, bomen, planten, insecten en niet te vergeten met mensen. Zij laten ons zien en reflecteren aan ons wat we moeten weten om verder te gaan. De ontmoetingen zijn onze karmische spiegels. Sommigen van deze karmische spiegels zijn in dit boek beschreven omdat we ze met jullie, de lezer, willen delen. De lezer die ook op zoek is naar antwoorden op levensvragen.

Waarom dit boek uniek is

Het gaat over de essentie van de natuur die in staat is ons te leren en uit te leggen wat we moeten weten. Daarom communiceren we met de energie, stellen vragen en luisteren we naar de antwoorden. We beleven de wereld via onze ogen als een onderdeel van de omgeving. Het is onze waarheid en het kan worden gecomplementeerd met de omgeving en de waarheid van de wereld van energie.

"Van Kikkervis tot Prins: Naar Mega Bewust Zijn in 2016

Dit boek gaat over een duizenden jaren oud patroon dat de mensheid niet verder brengt. Slechts individuen weten de levensweg te lopen door de feiten van het leven aan te kijken en waar te nemen. Waarnemen doe je vanuit het intuïtieve vermogen. Dit vermogen communiceert met het Zelf. Dit vermogen is bij velen ontoegankelijk, waardoor slechts de buitenste laag om hun Zelf heen iets ervaart.

Waarom dit boek uniek is

Het boek beschrijft een tijdspanne van ongeveer 50.000 jaar, waardoor er zicht is op herhalende patronen. Het lijkt erop dat de mensheid met zijn rug naar de toekomst en met zijn gezicht naar het verleden blijft staan. Hierdoor blijft de mens herhalen en wentelt zich in steeds dikkere lagen om maar vooral in een schijnwerkelijkheid te blijven. Ze raken daardoor steeds meer kwijt van hun verbinding met zichzelf en het doel van het leven. Dit boek beschrijft de negen stappen om uit het herhalingspatroon te komen. Perspectieven die belicht worden zijn: Sociaal gedrag, kleur, mate van indaling in het lichaam, Psychologische verklaring en wat u in welke stap gewaar wordt. Door kennis van deze ontwikkelingsstadia is het gemakkelijker en motiverend om je levensweg te volgen en uit herhalingen te stappen.

 

Auteursbeschrijving

Pauline Laumans

Pauline is opgegroeid in een klein dorp vlakbij een middelgrote stad. Ze verbleef in haar vrije tijd zowel in de natuur als in de stad. Op beide plekken had ze al haar eerste ervaringen met de natuur.

Pauline heeft als basis enkele opleidingen in de psychosociale gezondheidszorg en daarnaast heeft ze meerdere andere studies gedaan, waaronder:

Volledige psychosociale opleiding in Nijmegen

Transcendente Meditatie (TM)

Wetenschappelijke Creatieve Intelligentie (WCI)

De 6 jarige opleiding van het Self Realization Fellowship in Los Angeles. U.S.A.

Een volledige Intuïtieve Opleiding bij het CLI in Utrecht

De Neuro Emotionele Integratie Opleiding in Krommenie

Opleiding Medische Basiskennis in Krommenie

Meerdere opleidingen in Management en Coaching

Pauline heeft meerdere boeken over Zelfrealisatie geschreven.

Zij is vooral bekwaam in het naar voren brengen van het meest essentiële van een zaak. Zij houdt ervan om bij te dragen aan de innerlijke groei van de ander door bewust het leven te ervaren door de vele levens heen.

Sinds 1992 heeft ze haar eigen praktijk als Levenscoach, holistisch coach en trainer.

U kunt haar bereiken via: www.c-t-u.com of www.libertasinvivo.com of 06 18541278

John van Trijp

John is opgegroeid in een grote stad en heeft zijn hele leven willen ontdekken wat leven betekent en hoe levenstaken overeen kunnen komen met het jezelf.

Oorspronkelijk heeft John ß wetenschappen gestudeerd. Later in zijn leven heeft hij daar enkele Levens studies aan toegevoegd:

Bachelor of Applied Sciences in Chemistry at the University of Applied Sciences in Utrecht

Master of Science in Natuurwetenschappen aan de Open Universiteit Nederland in Heerlen

Master of Public Safety aan de Technische Universiteit Delft

Een volledige opleiding als Mediator bij de Lime-Tree in Bilthoven

Een Intuïtieve Opleiding als reader / healer bij het CLI in Utrecht

Coaching bij het Centrum voor Conflicthantering in Haarlem

In het dagelijks leven is John o.a. actief als docent, examinator en assessor bij het Nederlands Bureau Brandweer Examens, het NIFV/Nibra voor brandweer officiersopleidingen en de Hogeschool Utrecht.

Vanuit een professionele en persoonlijke houding draagt John bij aan de zelfvoorziening door de mens zelf en hij ondersteunt dit als intuïtief coach.

U kunt hem bereiken via: www.c-t-u.com of www.libertasinvivo.com