Light produkten ongezond


balk2.jpg (42734 bytes)


Kunstmatige zoetstoffen hebben toxische effecten op darmbacteriŽn

Door de FDA goedgekeurde kunstmatige zoetstoffen (aspartaam, sucralose, sacharine, neotaam, advantaam, en acesulfaam-K) en sportsupplementen blijken toxisch te zijn voor verterings-darmbacteriŽn, volgens een nieuw artikel, gepubliceerd in Molecules, door onderzoekers van de Ben-Gurion University of the Negev (BGU) in IsraŽl en de Nanyang Technological University in Singapore.

Lees verder


Waarom caloriearme zoetstoffen toch tot diabetes en obesitas kunnen leiden

Uit nieuw onderzoek blijkt dat suikervervangers zelf ook veranderingen teweegbrengen die verband houden met diabetes en obesitas. Dit suggereert dat het overgaan van gewone frisdrank op suikervrije frisdrank wellicht valt in de categorie ďvan de regen in de drupĒ.

Lees verder


Zoetstof Splenda (sucralose) kan symptomen ziekte van Crohn versterken

In een onderzoek dat implicaties heeft voor mensen met ontstekingsziekten, hebben onderzoekers van Case Western Reserve University School of Medicine en collega's ontdekt dat de kunstmatige zoetstof sucralose, bekend onder de merknaam Splenda, darmontsteking verergert bij muizen met de ziekte van Crohn, maar geen substantiŽle invloed had op mensen zonder de aandoening. De ziekte van Crohn is een inflammatoire darmaandoening van het spijsverteringskanaal, die kan leiden tot buikpijn, ernstige diarree, bloederige ontlasting, gewichtsverlies en vermoeidheid. Ongeveer 10-15 procent van de patiŽnten meldt dat zoetstoffen hun ziekte verergeren.

Lees verder


Zijn kunstmatige zoetstoffen contraproductief in een dieet?

De volgende keer dat u een kunstmatige zoetstof in uw koffie laat vallen en denkt aan het gewicht dat u kwijt wil geraken door suiker te vermijden, denk dan nog maar eens extra na. Een nieuwe studie gepubliceerd in Cell Metabolism vond dat kunstmatige zoetstoffen gecombineerd met een laag koolhydraten dieet de hoeveelheid calorieŽn die worden verbruikt, aanzienlijk verhoogt.

Lees verder


Kunstmatige zoetstoffen verhogen risico op gewichtstoename, hartziekten en meer

Kunstmatige zoetstoffen kunnen worden geassocieerd met langdurige gewichtstoename en een verhoogd risico op obesitas, diabetes, hoge bloeddruk en hartziekten, dit volgens een nieuw onderzoek, gepubliceerd in het CMAJ (Canadian Medical Association Journal). Consumptie van kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam, sucralose en stevia is wijdverbreid en neemt toe. Nieuwe gegevens geven aan dat kunstmatige of niet-nutritionele zoetstoffen negatieve effecten hebben op het metabolisme, de darmbacteriŽn en de eetlust, hoewel het bewijs tegenstrijdig is.

Lees verder


Dieetdranken tijdens de zwangerschap en obesitas bij kinderen

Kinderen geboren van vrouwen die zwangerschapsdiabetes hadden en tijdens de zwangerschap minstens ťťn kunstmatig gezoete drank per dag dronken, hebben waarschijnlijk meer kans op overgewicht of zwaarlijvig op 7-jarige leeftijd ten opzichte van kinderen geboren bij vrouwen die zwangerschapsdiabetes hadden en water dronken in plaats van kunstmatig gezoete dranken , volgens een studie onder leiding van onderzoekers bij de National Institutes of Health.

Lees verder


Is frisdrank slecht voor je brein?

En is light frisdrank nog slechter? Zowel suikerbevattende drankjes als de light versies hangen samen met versnelde veroudering van hersenen. Uit nieuw onderzoek blijkt nu dat een overmaat aan suiker Ė vooral de fructose in het drinken Ė je hersenen kan schaden. Uit gegevens van de Framingham Heart Study (FSH) bleek dat mensen die vaak suikerhoudende drankjes drinken meer kans lopen op een slechter geheugen, een kleiner hersenvolume en een aanzienlijk kleinere hippocampus, een hersengebied dat van belang is voor leren en geheugen.

Lees verder


In het land der blinden is de voedingsindustrie koning

Volgens de "expert" die haar pro e-nummer boekje wilde slijten bij Jeroen Pauw zouden alle e-nummers veilig en gezond zijn, dat was uitgebreid onderzocht. Helaas kijkt ze niet naar laatste studies op dit gebied want ook zoetstoffen vallen onder deze enummers. Ze maken dik, vergroten je eetlust, verstoren je darmflora, zijn schadelijk tijdens de zwangerschap, ze kunnen je nieren beschadigen en meer. Ga zelf op onderzoek en laat je niet misleiden.....


Caloriearme zoetstoffen bevorderen vetophoping in menselijk vet

Kunstmatige, caloriearme zoetstoffen blijken de stofwisseling in het lichaam overhoop te gooien en een hoge consumptie van deze suikervervangers zou kunnen leiden tot vetophoping, vooral bij mensen die al zwaarlijvig zijn, zo blijkt uit voorlopig onderzoek. ďVeel mensen die bewust omgaan met de gezondheid gebruiken graag caloriearme suikervervangers. Er is echter groeiend wetenschappelijk bewijs dat deze zoetstoffen stofwisselingsproblemen bevorderen,Ē aldus dr. Sabyasachi Sen, hoogleraar Geneeskunde en Endocrinologie aan de George Washington Universiteit.

Lees verder


Recente links

Video - How Diet Soda Destroys Your Body

Reshaping the gut microbiota: Impact of low calorie sweeteners and the link to insulin resistance?

Chronic Low-Calorie Sweetener Use and Risk of Abdominal Obesity among Older Adults

Mogelijke verklaring voor averechtse werking veel lightproducten

Diet drinks could STOP you from losing weight, study says

Are diet drinks a no-go?

Artificially Sweetened Beverages and the Response to the Global Obesity Crisis

Can Diet Soda Lead To Weight Gain?

Artificial sweeteners may not decrease calories after all

Hormonal responses to non-nutritive sweeteners in water and diet soda

Assessment of the motivation to use artificial sweetener among individuals with an eating disorder

How Artificial Sweeteners Wreak Havoc on Your Gut

Whatís worse than sugar?

Are all those diet soft drinks making you fat?

Children's consumption of artificial sweeteners has officially hit a 200% increase 

Splenda actually promotes weight gain, study finds 

Are all those diet soft drinks making you fat?

Video - Understanding Alternative Sweeteners

Why low-calorie sweeteners may actually make you fatter 

Diet drinks and other ways not to lose weight

Diet Coke and Sprite Zero among drinks that contain a chemical that boosts appetite 


Suikervrije drankjes niet beter voor een gezond gewicht dan suiker versies

Suikervrije en dieetdranken worden vaak aanzien als een gezondere optie, maar onderzoekers aan het Imperial College in Londen stellen dat zij niet beter zijn voor het behoud van een gezond gewicht dan hun suikerversies. In een commentaar op het huidig onderzoek en beleid in gezoete dranken, betogen wetenschappers aan het Imperial College in Londen en twee Braziliaanse universiteiten (Universiteit van Sao Paulo en de Federale Universiteit van Pelotas) dat suikervrije versies van drankjes niet beter zijn om gewicht te verliezen of te voorkomen dan hun tegenhangers vol suiker, en ze zijn dan ook nog schadelijk voor het milieu.

Lees verder


Verhoogt light frisfrank ook je kans op een hersenberoerte ?


Lightproducten leiden ook op de lange termijn tot overconsumptie

Gezondheidsclaim Ďlightí lokt extra consumptie uit

Het aanbieden van lightvarianten van snoep, frisdrank of chips werkt ook op de lange termijn overconsumptie van deze caloriearme producten in de hand. Het draagt niet bij aan de doelstelling om overgewicht bij de bevolking terug te dringen.

Lees verder


Light frisdrank en patat graag

Nu consumenten constant worden bedolven onder een stortvloed van informatie en advies over voeding, zijn onderzoekers flink op weg om te gaan begrijpen hoe mensen keuzes maken bij het winkelen.

Lees verder


Consumenten van light frisdrank compenseren hun suikerbehoefte door het eten van ongezond voedsel

Wilt u friet met ďlightĒ frisdrank? Je bent niet alleen, en je moet niet denken dat je calorieŽn bespaart door het drinken van ďlightĒ frisdranken. Een nieuwe studie die de voedingsgewoonten van meer dan 22.000 Amerikaanse volwassenen onderzocht vond dat dieetdrank consumenten de afwezigheid van calorieŽn in hun drankjes compenseren door extra voedsel vol met suiker, zout, vet en cholesterol.

Lees verder


Video - Het effect van zoetstoffen op de darmflora


Kunstmatige zoetstoffen verstoren darmwerking

Een nieuw onderzoek toont aan, dat een bepaalde bacterie, die in de darmen voor komt, nadat deze is blootgesteld aan kunstmatige zoetstoffen, veranderingen in de stofwisseling kan veroorzaken. Kunstmatige zoetstoffen, die aanbevolen worden als hulp bij gewichtsverlies en voorkomen van diabetes, kunnen feitelijk de ontwikkeling van glucose-intolerantie en stofwisselingsziekten bevorderen; dat doen ze op een verbazingwekkende manier: namelijk door de samenstelling en de functie van de darm microbiotica, die een aanzienlijke deel uitmaken van de bacteriŽn in onze ingewanden, te veranderen.Deze bevindingen, resultaat van experimenten op muizen en mensen, werden onlangs in Nature gepubliceerd.

Lees verder


De hersenen kunnen niet voor de gek gehouden worden door kunstmatige zoetmiddelen

Dit leidt tot een hogere kans op suiker consumptie later

De resultaten van een nieuwe studie impliceren dat het moeilijk is om de hersenen voor de gek te houden door ze van 'energieloze' zoete smaken te voorzien. Ons plezier aan het eten van zoete oplossingen wordt voor een groot deel bepaald door de hoeveelheid energie die ze verschaffen: in de hersenen wordt een grotere beloning toegeschreven aan suikers vergeleken met kunstmatige zoete smaakmiddelen. 

Lees verder


Light frisdrank schadelijk tijdens zwangerschap

Toekomstige moeders die dagelijks frisdranken met kunstmatige zoetstoffen drinken lopen meer risico op een vroegtijdige bevalling.

Link

House


Light produkten kunnen de nieren beschadigen

Uit een studie door het Brigham and Women's Hospital in Boston, Massachusetts onder 3000 vrouwen blijkt dat vrouwen die meer dan 2 keer per dag een light drankje nemen met kunstmatige zoetstoffen een dubbele kans hebben op versnelde achteruitgang vd nieren.

Link

--

Dus zoetstoffen kunnen je nieren sneller verouderen, fructosesiroop (HFCS) is met name slecht voor lever/nieren en suiker zorgt oa voor verzuring en gebitsproblemen. Dus back to basic, water als basis van een gezond lifestyle. Evt aan te vullen met groene thee, kruidenthee en beperkt koffie. Koffie heeft voor- en nadelen, slaap je slecht of ben je stressgevoelig dan koffie liefst vermijden.

Ron


Lang leve Light

Loop de gemiddelde supermarkt in en je wordt er mee dood gegooid: overal Light-varianten van voedsel. In sommige gevallen zijn producten zelfs "Light" gemaakt zonder dat dat feit daadwerkelijk op de verpakking vermeld is. Minder vet staat tegenwoordig tenslotte gelijk aan goed en waarom zou je het dan nog vermelden?

Link

Geert


Light producten - Een verstoring van de natuurlijke samenstelling

Stilaan begint men in te zien dat de jarenlange geprezen reclame voor light producten niets anders is dan een vorm van zelfbedrog. Het is een verkoopargument dat tegen iedere logica indruist en toch vrij lang stand heeft gehouden. Het is een grote dwaasheid voeding te herleiden tot calorieŽn en te koppelen aan een gezondheidsideaal. Voeding bestaat uit een complex geheel van stoffen die op elkaar inspelen omdat ze elkaar nodig hebben. Bij light producten is de natuurlijke samenstelling totaal verstoord en dat is niet zonder gevaar. Het bevestigt bovendien dat de verbruiker totaal geen inzicht heeft in de fysiologie van het menselijke spijsverteringsstelsel.

Voedingsmiddelen zijn samengesteld uit drie voedingsstoffen: eiwit. vet en koolhydraat. Deze worden omgezet in calorieŽn waarvan het vet de meeste calorieŽn levert, iets meer dan het dubbele van eiwit en koolhydraat. Bij light producten wordt het vet gereduceerd zodat de calorische waarde naar benenden wordt gedrukt. Bij zoete voedingsproducten worden de suikers vervangen door zoetstof. De verbruiker blijft er niet bij stilstaan dat, los van deze kunstmatige ingrepen, de natuurlijke samenstelling tussen de voedingsstoffen verstoord geraakt waardoor zowel de vertering als de stofwisseling in het gedrang komen. Al jaren wijzen we op de ernstige gevolgen hiervan.

Wij kunnen de natuurlijke voedingsmiddelen in twee groepen indelen. Sommige zijn rijk aan eiwit en vet, andere aan koolhydraten en water. Noten, zaden of pitten, maar ook kaas en vlees zijn inderdaad rijk aan eiwit en vet, terwijl fruit naast koolhydraat erg veel water bevat. Deze verbanden zijn erg logisch en noodzakelijk voor een optimale vertering. Eiwit en vet horen bij elkaar en komen altijd samen voor, net zoals koolhydraat en water. Vet is, naast zijn belangrijke eigenschappen en functies, een afdoend hulpmiddel bij de vertering van eiwit. Vet houdt het eiwit langer in de maag onder invloed van het hormoon enterogastron, waardoor het enzym pepsine langer op het eiwit inwerkt en de aminozuren vrij maakt. Hierdoor ontstaat er een optimale eiwitvertering. Het voordeel van een efficiŽnte eiwitvertering is dat het organisme er minder van nodig heeft. waardoor er minder afvalstoffen vrijkomen. Minder eiwitverbruik betekent ook minder calorieŽn.
Door het vetgehalte te verlagen, zoals bij light producten, blijft het eiwit onvoldoende lang in de maag en ontstaat er een onvolledige vertering. Het niet of slecht verteerde eiwit dat in de darmen achterblijft, gaat vrij snel over in rotting en zorgt voor sterk ruikende darmgassen. Vrijgekomen gifstoffen verplaatsen zich via het bloed door heel het organisme. Eiwitvertering is altijd een zware opdracht voor de nieren, door onvoldoende vertering wegens een te kort aan vet, is deze nierbelasting nog zwaarder. Men blijft er niet bij stilstaan dat een gedeelte van het geconsumeerd vet, niet verteerd wordt maar in de stoelgang terecht komt. Dit onverteerd vet zorgt voor een betere consistentie van de feces en functioneert als glijmiddel. Het op deze wijze afgevoerde vet levert geen calorieŽn op, maar zorgt wel voor een goede ontlasting.

Kaas bestaat overwegend uit eiwit en vet, magere kaas bevat minder vet en geeft een onvoldoende eiwitvertering. Doordat de kaas onvoldoende lang in de maag blijft wordt het calcium, dat rijkelijk aanwezig is, onvoldoende vrijgemaakt.. Bovendien komt dit niet vrijgemaakte calcium in de dikke darm terecht en wordt met de stoelgang uitgescheiden, een gedeelte ervan kan ook de nieren belasten of voor nierstenen zorgen. Hetzelfde kan gezegd worden van magere vlees en vele andere light producten.

Koolhydraat of natuurlijke suiker is kwalitatief gezien de belangrijkste voedingsstof. We hebben er erg veel van nodig, namelijk 65 % van alle calorische waarde wordt door koolhydraat geleverd. Natuurlijke suiker is het voedsel voor de hersenen, het zenuwstelsel en de spieren. Van nature uit is het menselijke spijsverteringsstelsel afgestemd op koolhydraat. We hebben slechts ťťn deel eiwit nodig. naast twee delen vet en vijf ŗ zeven delen koolhydraat. Door vetarm te eten, is het lichaam verplicht om koolhydraat in vet om te zetten. Als koolhydraat door zoetstof wordt vervangen, mist het lichaam niet alleen zijn belangrijkste voedingsstof maar kan onvoldoende vet aanmaken of net omgekeerd als er te weinig vet aanwezig is, kan het organisme geen koolhydraat aanmaken. Light producten schaden de gezondheid door het verstoren van het natuurlijk evenwicht.

De angst voor calorieŽn of te veel vet is absoluut ongegrond. Gezonde voeding bestaat op eerste plaats uit voedingsmiddelen zoals ze in de tuin of op het veld groeien. Voedingsproducten, waartoe de light producten behoren, worden in de fabriek verwerkt en bevatten allerlei voedingsadditieven. Het veelvuldig en dagelijks gebruik van dierlijke voedingsmiddelen is nooit gezond. Vooral het dierlijke eiwit is schadelijk voor de mens. Door het vetgehalte te reduceren, zoals bij light producten, maakt men het nog ongezonder. Als u dierlijke voedingsmiddelen beperkt. reduceert u eveneens de calorieŽn met behoud van de natuurlijke samenstelling. Gebruik daarom vette zuivelproducten maar eet er minder van. Industriesuiker, die in veel voedingsproducten zit verwerkt, is helemaal niet gezond in tegenstelling tot natuurlijke suikers. Industriesuiker vervangen door synthetische zoetstof is even slecht, zoniet slechter. Vergeet niet dat de natuur enorm veel light producten aanbiedt : fruit, bessen, watervruchten, groenten, paddestoelen, rauwe melk en nog vele andere voedingsmiddelen zijn arm aan calorieŽn, vet en eiwit. Zij zijn licht verteerbaar, bevatten weinig calorieŽn, voldoende koolhydraat en zijn rijk aan natuurlijke vitaminen en actieve mineralen die de vitaliteit verhogen. Light producten is niets anders dan zelfbedrog.

Voor objectieve informatie voor voeding of een opleiding voor Voedingsconsulent, Gezondheidstherapeut, Herborist of Meester Herborist surf naar:

Jochem


 

 

 


View My Stats