Nieuws griep


balk2.jpg (42734 bytes)


Vezelrijk dieet beschermt muizen tegen griepvirus

Volgens een preklinische studie, op 15 mei gepubliceerd in het blad Immunity, verhoogt een dieet met vezels de overleving van met influenza geÔnfecteerde muizen door het reactievermogen van het immuunsysteem op een gezond niveau in te stellen. Een vezelrijk dieet verzwakt schadelijke, excessieve immuunresponses in de longen door het boosten van antivirale immuniteit door het activeren van T-cellen. Deze twee voordelen werden ingezet m.b.v. veranderingen in de samenstelling van darmbacteriŽn, met als gevolg een verhoging in de productie van korte keten vetzuren (SCFAís) door de microbiŽle fermentatie van vezels.

Lees verder


Kan uv-licht de verspreiding van griep voorkomen?

Een constante lage dosis ver-ultraviolet-C-licht (far-UVC light) kan door de lucht overdraagbare griepvirussen doden zonder menselijke weefsel te schaden, aldus een nieuw onderzoek van het Center for Radiological Research van het Inving Medical Center van Columbia University (CUICM). De bevindingen suggereren dat ver-UVC-licht in ziekenhuizen, praktijken van artsen, scholen, vliegvelden, vliegtuigen en andere publieke ruimtes tot een flinke afname zou kunnen leiden van seizoensafhankelijke griepepidemieŽn- en pandemieŽn.

Lees verder


Studie vindt dat melkzuurbacteriŽn kunnen beschermen tegen influenza A-virus

Volgens een onderzoek door Georgia State University, kunnen melkzuurbacteriŽn, vaak gebruikt als probiotica om de spijsvertering te verbeteren, bescherming bieden tegen verschillende subtypes van influenza A-virus, resulterend in verminderd gewichtsverlies na virusinfectie en lagere hoeveelheden virusreplicatie in de longen, .

Lees verder


Studie toont aan: Vitamine D beschermt tegen verkoudheid en griep

Vitamine D-supplementen beschermen tegen acute luchtweginfecties, waaronder verkoudheid en griep, zo blijkt uit een studie onder leiding van de Queen Mary Universiteit te Londen (QMUL). Het onderzoek verschaft het meest overtuigende bewijs tot nu toe dat vitamine D gunstig is voor meer dan alleen botten en spieren en dat zou belangrijke gevolgen kunnen hebben voor het gezondheidsbeleid, waaronder het verrijken van voeding met vitamine D, om het hoge aantal mensen met een vitamine D-tekort in Groot-BrittanniŽ aan te pakken.

Lees verder


Lightair voorkomt besmetting virussen zoals griep via lucht

Zweeds onderzoek toont aan dat Lightair het griepvirus met behulp van high density ionisatie technologie verwijdert en deactiveert. Lightair voorkomt daarmee besmetting met griep via de lucht. Het onderzoek is 23 juni 2015 gepubliceerd in het gerenommeerde Nature Scientific Report.

Lees verder


De mythe van het antivirale middel Tamiflu

Faced with a flu pandemic, will anti-viral drugs like Tamiflu protect us? Imagine a Hollywood doomsday scenario - a flu pandemic sweeps the world, hundreds of millions of people are infected. How prepared are we for a flu pandemic? Will our stockpiles of Tamiflu stop a pandemic in its tracks? Dr Maryanne Demasi investigates.


Tamiflu & Relenza: Hoe doeltreffend werken ze?

BMJ (British Medical Journal) en Cochrane (internationaal netwerk van wetenschappers) hebben de overheid en politieke beleidsmakers over de besluitvorming in de gezondheidszorg opgeroepen om de richtlijnen over het gebruik van Tamiflu te herzien in het licht van de meest recente feiten. Tamiflu (het antivirale geneesmiddel oseltamivir) verkort de symptomen van griep met een halve dag, maar er is geen overtuigend bewijs om de aanspraken te ondersteunen dat het ziekenhuisopnames of complicaties vermindert. Dit volgens de meest recente versie van de Cochrane aanwijzingen review, vandaag gepubliceerd door de Cochrane Collaboration, het onafhankelijke, wereldwijde onderzoeksnetwerk voor de gezondheidszorg, en het BMJ. Bewijs uit behandelingstests bevestigt een verhoogd risico op misselijkheid en braken.

Lees verder


Verband aangetoond tussen vaccinatie tegen varkensgriep en een verhoogd risico op narcolepsie bij jong volwassenen

Pandemrix is een griepvaccinatie, in 2009 gemaakt ter bestrijding van H1N1, beter bekend als de Mexicaanse griep. Nu heeft een team van Zweedse artsen, die het vaccin heeft getest op immuungerelateerde of neurologische ziekten, het gebruik van Pandemrix gekoppeld aan een verhoogd risico op narcolepsie bij jongvolwassenen .

Lees verder


Onderzoekers pleiten: geef, zoals beloofd, alle Tamiflu
gegevens vrij

Het bedrijf is van plan een beoordelingscommissie op te richten maar onderzoekers willen dat ze hun belofte houden. De meest recente correspondentie wordt vandaag online geplaatst als onderdeel van de BMJís open data campagne, bedoelt om Roche te overtuigen dat ze hun belofte moeten houden die ze bijna drie jaar geleden gedaan hebben om de belangrijkste onderzoeksgegevens van Tamiflu beschikbaar te maken voor onafhankelijke controle. Vorige week schreef Donald MacLean, Life Cycle Leader voor Tamiflu, aan Professor Chris Del Mar, in zijn hoedanigheid als coŲrdinerend redacteur van de Cochrane Acute Respiratory Infections Group, met betrekking tot ďonze discussie over Tamiflu gegevens.Ē

Lees verder


Wetenschappers beschrijven antistoffen die bescherming bieden tegen grote verscheidenheid van griepvirussen

Het werk is een belangrijke stap naar universeel vaccin en behandelingen tegen griep. Een team onder leiding van wetenschapper aan het Scripps onderzoeksinstituut met Crucell Vaccin Instituut in Nederland beschrijft drie menselijke antistoffen die brede bescherming bieden tegen Influenza B-virus stammen. Hetzelfde team had eerder gemeld over het vinden van breed neutraliserende antistoffen tegen Influenza A- stammen.

Lees verder


Griepbestrijdende rol weggelegd voor bekend onderdeel immuunsysteem
 
Op de Universiteit van Georgia hebben wetenschappers ontdekt dat er een nieuwe griepbestrijdende rol is weggelegd voor een bekend onderdeel van het immuunsysteem. Kimberly Klonowski, universitair docent van cellulaire biologie in de UGA Franklin College van Kunsten en Wetenschappen, en haar collega's vonden dat het toedienen van een cel signalering eiwit bekend als IL-15 dat aan muizen geŪnfecteerd is met influenza de piek virale belasting met bijna drie keer is verminderd.

Lees verder


Dr. Christopher's Herbal Anti-Plague Remedy - Swine Flu

Make this up and keep it on hand for times of pandemics and plagues. Print this recipe for free at DrChristophersHerbs.com This formula is commercially available as "Super Garlic Immune Formula", also available at DrChristophersHerbs.com

http://www.herballegacy.com/Super_Garlic.html

http://www.herbsfirst.com/descriptionsformulas/supergarlicimmune.html


Vitamin D Can Prevent the Flu

Dr Vikki Petersen speaking about the value of Vitamin D3 in fighting colds, flus and other health issue.


Thinking About a Flu Shot_ Watch This First

Millions of people are questioning the huge explosion in Flu and other vaccinations. Is it safe, what about the toxins, should my children be receiving so many shots. Each person must decide for themselves, but the warning signs are everywhere that we must question the status quo. To learn about a natural alternative with tremendous science, visit; www.immunizenaturally.com

Deel 2


Varkensgriep variant in verband gebracht met fatale gevolgen voor het reinigingssysteem van de longen

Een variant van de afgelopen jaar pandemenische griep, wordt in verband gebracht met een dodelijke mutatie die het mogelijk maakt dat een andere set cellen van de luchtwegen geÔnfecteerd wordt, volgens een nieuw onderzoek.

Lees verder

Pieter Tau


Cijfers griepdoden zwaar misleidend, vaak te hoog volgens CDC

In Amerika worden er jaarlijks 36.000 doden door griep gerapporteerd. Volgens het Amerikaanse CDC (overheidsinstantie) zijn deze cijfers te hoog en zwaar misleidend. Afhankelijk van het soort griep is er namelijke flinke variatie in het aantal doden per jaar.

Lees verder


What causes flu season?

This text will be replaced by the player


Verband tussen berichten Mexicaanse griep en aanmeldingen op spoed

Een studente communicatiewetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven heeft in het kader van haar masterproef een significant verband gevonden tussen het aantal patiŽnten dat zich in de tweede helft van 2009 vrijwillig aanmeldde op de spoedgevallendienst van het Leuvense UZ Gasthuisberg uit vrees dat ze de Mexicaanse griep hadden en het aantal publicaties over dat onderwerp in de Vlaamse dagbladpers tijdens die periode.

Link


Better safe than sorry?

De rol van de WHO bij de griep-pandemie onderzocht. Deze week behandelde de parlementaire raad van de Raad van Europa het rapport van de Gezondheidscommissie over de mexicaanse griep-pandemie. In dat rapport wordt kritisch teruggeblikt op de griep-pandemie. Hoe is het mogelijk dat een- achteraf bezien -milde griep kon leiden tot zoveel paniek in Europese landen? En waarom gaven de meeste Europese regeringen miljoenen uit aan griepvaccins die achteraf gezien helemaal niet nodig waren? Waarom riep de WHO (World Health Organisation) op 11 juni vorig jaar fase 6 van de griep pandemie uit? CDA-er Pieter Omtzigt was ondervoorzitter van de onderzoekscommissie. Hij vertelt over de conclusies van het rapport en de behandeling in de Parlementaire Raad.

Download MP3

Ellen


H1N1 Flu Scandal Exposed by Channel 4 News


Belangenverstrengeling aanpak Mexicaanse griep

Wetenschappers die de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) adviseerden over de aanpak van de Mexicaanse griep, stonden ook op de loonlijst van farmaceutische bedrijven.

Link


WHO gemangeld mbt aanpak H1N1 griep

Vanmorgen op de tv-zender Euronews: Paul Flynn (Labor Deputy - House of Commons):

Link

Hoop van harte dat Nederland/BelgiŽ hier ook aandacht aan besteedt in de media.

Ellen


Griepexperts WHO werkten ook voor farmacie

Enkele experts die door de Wereldgezondheidsorganisatie WHO waren ingehuurd om de risico's rond de Mexicaanse griep te beoordelen, stonden tevens op de loonlijst van twee farmaceutische bedrijven die vaccins tegen de ziekte produceerden.

Link

Ellen


63e WHO-Conferentie: een les trekken uit de H1N1-campagne

A.s. maandag zal deze jaarlijks terugkerende conferentie worden gehouden (denk in GenŤve, wordt niet vermeld) voor de 193 aangesloten landen met als hoofdmoot het trekken van lessen uit de aanpak van de pandemie, iets wat de lidstaten een fortuin heeft gekost.

Aanwezig zullen zijn 60 ministers en duizenden (!) afgevaardigden en op verzoek van de deelnemers is deze bijeenkomst teruggebracht tot "slechts" 5 dagen (hoelang duurde dit voorheen dan wel niet?)..

Op 11 juni 2009 heeft de WHO de griep tot een pandemie uitgeroepen, wat automatisch het groene licht gaf voor de vaccinproducenten.

De kritiek op de monsteruitgaven (voor een uiteindelijk gebleken mild uitgevallen griep) van de wereldwijde vaccinaankopen, werd de laatste maanden steeds heftiger. De WHO heeft zich inmiddels moeten verantwoorden voor het Europees Parlement, waar verschillende parlementariŽrs in opstand kwamen tegen de overdreven ernst van de griep ten profijte van de farmaceutische industrie. Inmiddels heeft de WHO een onafhankelijk comitť opgericht die de pandemie zal evalueren.

Terwijl het budget 2010-1011 van de organisatie intussen unaniem is aangenomen, zullen er nog twee delicate dossiers op het programma staan: de dubieuze relatie met de farmaceutische industrie en de tweede betreffende "verwaarloosde" ziektes wereldwijd.

Link

Ellen


Klinks angst voor de griep kostte Nederland miljoenen

‘Weggegooid geld’, zo noemt PvdA-kamerlid Khadija Arib de aanschaf van 34 miljoen vaccins tegen de Mexicaanse griep.

Link


Gebruik H1N1-griepvaccins na pandemie

De CHMP heeft overleg gevoerd over de plaats van de pandemische griepvaccins Celvapan, Focetria en Pandemrix nadat een pandemie heeft plaatsgevonden. De CHMP heeft er mee ingestemd deze "Mexicaanse griepvaccins" ook te gebruiken tijdens de "gewone" seizoensgriep.

Link

Marjan/Ellen


In Search of Spanish Flu


Radio - Argos - de maakbare griep-pandemie

Waarom werd de Mexicaanse griep tot pandemie verklaard? Wat aanvankelijk een ziekte leek die miljoenen levens zou gaan kosten, blijkt een jaar later een milde aandoening die in veel landen nog minder slachtoffers maakt dan de gewone seizoensgriep. Hoe kon dit gebeuren? De Raad van Europa onderzoekt momenteel de rol van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de farmaceutische industrie. Werd de definitie van ‘pandemie’ veranderd, waardoor ineens ook de uitbraak van een gematigd virus als zodanig kon worden aangemerkt? Welke belangen hadden vaccinproducenten daarbij? En wat is de rol van het geheime comitť dat WHO-baas Margareth Chan adviseerde om de hoogste alarmfase af te kondigen? In Argos een zoektocht naar omstreden definities, dubbele belangen en de hermetische geslotenheid van de Wereldgezondheidsorganisatie.

Download MP3


Beleid grieppandemie ruikt verdacht

De Bulgaarse minister van Volksgezondheid is gesneuveld op de officieŽle aanklacht, dat hij zich ontvankelijk heeft opengesteld voor giften van de farmaceutische industrie. Hij is inmiddels afgetreden, onder het roepen van de bekende kreet: "Ik ben onschuldig!"

Link

Rob


Griepje

Hebt u de afgelopen maanden ook veiligheidshalve maar dat vaccin tegen varkensgriep laten zetten? Om nu te beseffen dat u daarmee de farmaceutische industrie waarschijnlijk een groter plezier heeft gedaan dan uw eigen gezondheid?

Link

Ellen


En huppekee, daar gŗŗn we weer, het scenario ligt al klaar!

Het is te vroeg om nu al te zeggen dat de pandemie van Mexicaanse griep in heel de wereld over het hoogtepunt is.

Link

Ellen


De griep

Met al die verhalen over vaccinaties tegen de Mexicaanse griep, zijn we bijna vergeten naar het verschijnsel ‘Griep’ zťlf te kijken. De metafysische achtergrond van griep, is vaak niets anders dan een signaal van je lichaam aan ‘de bestuurder’ ervan, ‘dattie rustig an mot doen’.

Link

Ellen


Geen seizoensgriep door Mexicaanse griep

Door de opstoot van het A/H1N1-virus is er dit jaar geen seizoensgriep in omloop.

Link


Het laatste H1N1 nieuws vanuit Frankrijk

De vaccinatiecentra in het hele land zullen vanaf morgen gesloten worden! Indien gewenst, kan een beroep gedaan worden op de huisarts.... 1 op de 12 franse heeft zich laten vaccineren en er zijn 250 overlijdens te betreuren, dit is 10x minder dan tijdens een normaal griepseizoen.

Ellen


Kunstmatig offensief tegen Mexicaanse griep

De nieuwe "epidemie"heeft veel weg van die uit 1976. Aan de wieg van dit tijdschrift staat een varkensgriepepidemie die 33 jaar geleden plaatsvond. Bij de start van mijn loopbaan als redacteur bij de Chicago Tribune - New York News Syndicate in 1976 was een van mijn medewerkers Dr Robert Mendelsohn, die de column The People's Doctor schreef ("de mensendokter") Mendelsohn was typisch iemand uit het Amerikaanse medisch establishment.

Link

Geert


Experts H1N1-griep onder invloed van de farmaceuten

Vanmorgen is dr. Keiji Fukunda van de WHO ondervraagd door de Europese Gezondheidscommissie. Europese parlementariŽrs willen weten of dit instituut onder druk heeft gelegen van de farmaceutische industrie in het vaccinbeleid door het overdrijven van het gevaar. Tevens zullen afgevaardigden van diverse Europese vaccinfabrikanten aan de tand worden gevoeld om er achter te komen of zij de WHO-experts hebben beÔnvloed. Dit alles op verzoek van dr. Wolfgang Wodarg, die met 14 andere europarlementariŽrs een rapport heeft geŽist. Op welke wetenschappelijk onderbouwde basis heeft de WHO besloten tot het uitroepen van een pandemie?, vragen zij zich af...Volgens hun onderzoek is er een belangenverstrengeling tussen 6 experts van de WHO en de farmaceutische industrie. Een groot deel van de experts in Frankrijk die pro-vaccinatie zijn/waren, aangesteld door Minister Bachelot, hebben directe linken met de fabrikanten van vaccins en antivirale middelen tegen de A-griep..

Link

Ellen


Swine flu, Bird flu 'never happened' Probe into H1N1 'false pandemic'

Swine flu is under scrutiny once again as pharmaceutical companies are being accused of hyping up a false pandemic. The Council of Europe is putting the virus on its winter agenda which is now underway. The Council of Europe's Head of Health also claims the World Health Organisation colluded with major drug companies and changed the definition of pandemic. Doctor Wolfgang Wodarg says it ensured maximum profits, but no risks, for the firms. Now, countries like Britain, France and Germany have stockpiles of vaccines lying unused, as infections spread far less than the panic surrounding it.


Vochtige lucht frustreert griepvirus

Het verband tussen griep en luchtvochtigheid werd lang vermoed, maar nog nooit gevonden. Is het er dan wel? Absoluut.

Link

Ellen


John Board says the worlds got flu

A quirky view of the swine flu and the flu vaccine plus other answers to the problem and hopes for President Obama to do something more appropriate than declaring pandemics.


Preventie griep / verkoudheid

Wat doe ik zelf om griep/verkoudheid te voorkomen of om sneller te herstellen?

Ik start de dag met 1-2 kiwi's (vitamine C en bladgroen), neem 1000-2000IE vitamine D3 (druppels), 1 eetlepel kokosvet (bevat laurinezuur en caprylzuur). Daarnaast neem ik zinkrijke voeding zoals pompoenpitten, pecannoten en soms havermout. Verder spoel ik bij beginnende neus/keelklachten mijn neusholtes 2-3 per dag schoon met een netipot, dit is voor mij een wondermiddel en afkomstig uit de yoga wereld. Daarnaast heb ik een mini infraroodsauna gekocht (90*90 cm) die ik 1-2 per week gebruik. Verder kan het gunstig zijn om de vochtigheid in je leefruimte te controleren. Zodra je gaat stoken kan deze flink dalen en je slijmvliezen uitdrogen. Ik heb destijds gekozen voor een koude condens bevochtiger.

En nogmaals laat je niet gek maken, het is een milde griep. De echte slopers van je lichaam zijn sigaretten, drank, pesticides, transvetzuren, BPA (stof in plastic) glucose-fructose siroop (vette lever, nieren) en de vele toevoegingen aan ons eten, cosmetica en huidverzorgingsprodukten. Door tekort aan zonlicht daalt je vitamine D met de maand en deze stof speelt een cruciale rol bij je afweer.

Ron


Traditional Chinese exercises may increase efficacy of flu vaccine

In a new study in the American Journal of Chinese Medicine, kinesiologists at the University of Illinois suggest that older adults who adopt an exercise regimen combining Taiji and Qigong may get an extra boost from their annual flu shot.

Lees verder


Scientists isolate genes that made 1918 flu lethal

By mixing and matching a contemporary flu virus with the "Spanish flu" — a virus that killed between 20 and 50 million people 90 years ago in history's most devastating outbreak of infectious disease — researchers have identified a set of three genes that helped underpin the extraordinary virulence of the 1918 virus.

Lees verder


Study - excessive use of antiviral drugs could aid deadly flu

Influenza’s ability to resist the effects of cheap and popular antiviral agents in Asia and Russia should serve as a cautionary tale about U.S. plans to use the antiviral Tamiflu in the event of widespread avian flu infection in humans, scientists say.Researchers analyzed almost 700 genome sequences of avian influenza strains to document where and when the virus developed resistance to a class of antiviral drugs called adamantanes and how far resistant strains spread. The analysis suggests that widespread antiviral drug use can accelerate the evolution of drug resistance in viruses, and that resistant strains can emerge and spread rapidly.

Lees verder


Lung inflammation from influenza and other infections could be turned off

A new discovery could lead to treatments which turn off the inflammation in the lungs caused by influenza and other infections, according to a study published today in the journal Nature Immunology.The symptoms of flu are made worse by the immune system responding in an exaggerated way to the virus. The symptoms of influenza, such as breathlessness, weight loss and fever, are made much worse by the immune system responding in an exaggerated way to the virus, rather than by the virus itself. The virus is often cleared from the body by the time symptoms appear and yet symptoms can last for many days, because the immune system continues to fight the damaged lung.

Lees verder


McMaster test detects the most prevalent respiratory viruses

The new test simultaneously detects the most prevalent respiratory viruses, including flu and the common cold, helping doctors more accurately diagnose patients.

Lees verder


Study Shows Why the Flu Likes Winter

Researchers in New York believe they have solved one of the great mysteries of the flu - Why does the infection spread primarily in the winter months?

Lees verder


If you don't want to fall ill this Christmas, then share a festive kiss but don't shake hands

We've all heard people say 'I won't kiss you, I've got a cold'. But a report just published warns that we may be far more at risk of passing on an infection by shaking someone's hand than in sharing a kiss.

Lees verder


Swine flu monitoring needed for farm workers, study says

A University of Alberta study recommends that workers on pig farms be monitored as part of influenza pandemic preparedness.

Lees verder


Genetic breakthrough supercharges immunity to flu and other viruses

Researchers at McGill University have discovered a way to boost an organism's natural anti-virus defenses, effectively making its cells immune to influenza and other viruses. Their results are to be published Feb. 13 in the journal Nature.

Lees verder


Feed a cold, feed a fever - Research shows calorie cut makes it harder to fight flu

Dieters or those who consume fewer calories during flu season could have a harder time fighting off the flu virus, according to research by Michigan State University nutritional immunology professor Elizabeth Gardner. In a study published in the Nov. issue of the Journal of Nutrition, Gardner showed that mice with a calorie-restricted diet were more likely to die during the first few days of infection than mice with a normal diet.

Lees verder


Study of sugars on cell surface identifies key factor in flu infection

Scientists have identified a new factor critical for influenza viruses to infect the human upper respiratory tract -- a necessary step for sustaining spread between people. The research offers additional insight into how the H5N1 avian flu virus currently circulating in birds would have to change in order to gain a foothold in human populations.

Lees verder


 

 

 


View My Stats