gezonder leven


balk2.jpg (42734 bytes)

Google


Wil je gezonder eten en leven?


Ik ben nu 11 jaar bezig met het verzamelen en doorgeven van kennis die ik wereldwijd ontdek en krijg dagelijks de vraag van mensen wat moet ik eten of slikken om gezonder te worden ?

Het liefst zouden mensen een boodschappenlijstje per email ontvangen of een handige receptenboekje zoals Sonja deed :)

Maar helaas, voeding en suppletie is maatwerk. Je kunt blind achter een goeroe of expert aanlopen maar luister naar je lichaam. Zie je door aanpassingen verbeteringen qua energie en gezondheid dan zit je op de goede weg, zie je je klachten niet verdwijnen dan zul je verder moeten kijken naar andere wegen.

Ik zie mensen namelijk dingen slikken die of niets doen, of juist bijwerkingen geven of die averrechts uitpakken maar ze blijven zeggen omdat het door een arts of therapeut is geadviseerd.

Ik kan alleen zeggen, luister naar je lichaam, dat is je persoonlijke goeroe die precies aangeeft of iets goed voor je is.

Loop je vast, ga dan zaken zoals bijvoorbeeld de visie van de Ayurvedische geneeskunde, kruidengeneeskunde, bloedgroepdieet, eliminatie dieet programma's etc onderzoeken want het kan zijn dat je daar iets vindt dat goed aansluit op je eigen problemen. Het hoeft niet de volle waarheid te zijn maar misschien ontdek je ziekmakers waar je nooit bij stilstond zoals nachtschade voeding, voeding die teveel hitte geeft of voeding die bij een verstoring van je darmen teveel afstoffen geeft.

Een goeroe zal altijd zijn persoonlijke ervaring met iets vergroten. Ik kan niet tegen melk dus zal niet snel zuivel adviseren terwijl er genoeg mensen rondlopen die zweren bij rauwe melk.

Hetzelfde zie je bij suppletie, men slikt of synthetische produkten of produkten uit vervuilde landen en klachten verergeren omdat deze weer belastend zijn.

Ook bij suppletie is het gewoon kijken wat het doet, wat de betere vormen zijn, of er wisselwerkingen zijn met medicatie en welke vorm het beste werkt. Hele volksstammen die magnesiumcitraat slikken maar stel je hebt hele gevoelige darmen dan is misschien uitwendige magnesiumolie een betere variant.

Hoe vind je oplossingen? Google op je klachten in combinatie met zaken zoals kruiden, het woord studie etc en ontdekt nieuwe kennis. Beheers je het Engels dan is Pubmed een goede bron om veel interessante studies te vinden waarin ook studies van kruiden, acupunctuur en andere visies te vinden zijn. Een arts is niet geschoold in voeding en suppletie dus zoek iemand die wel geschoold is wil je die kant op. Verdiep je ook in medicatie die je evt gaat slikken, wat zijn de lange termijn schades. Sommige medicatie veroorzaken lever- of nierschade of veroorzaken een ziekte als diabetes.

Neem dus nooit iets klakkeloos aan, ga niet van de ene kudde naar de andere kudde toe. Blijf vragen stellen en luister naar je lijf.

Succes met jouw weg
Ron Fonteine

 

 


 


View My Stats