balk2.jpg (42734 bytes)


Vitamine D kan genezing van brandwonden verbeteren

Volgens een onderzoek dat werd gepresenteerd op de jaarlijkse conferentie van ĎSociety for Endocrinologyí in Harrogate herstellen patiŽnten met ernstige brandwonden die hogere vitamine D-waarden hebben, met meer succes dan mensen met lagere niveaus. Deze studie is de eerste om de rol van vitamine D bij het herstel van brandwonden te onderzoeken en suggereert dat vitamine D-suppletie een eenvoudige en kosteneffectieve behandeling kan zijn om de genezing van brandwonden te verbeteren.

Lees verder


Nieuwe techniek om diepte brandwond in te schatten is effectief

De laser-doppler-imaging-techniek die gebruikt wordt bij het diagnosticeren van brandwonden blijkt tot een betere behandeling te leiden. Deze techniek schat met laserlicht de diepte van een brandwond in. Optimaal gebruik van deze techniek kan leiden tot een snellere wondgenezing, een kortere opnameduur en daarmee tot een zorgkostenbeheersing.

Lees verder


Azijnzuur in azijn blijkt effectief te werken tegen bacteriŽn in brandwonden

Zeer verdund azijnzuur, een actief ingrediŽnt in huishoudazijn, blijkt een effectief alternatief te zijn bij brandwonden om infecties te voorkomen en bacteriŽn te doden.

Lees verder 

 

 


View My Stats