Nieuws april 2010


balk2.jpg (42734 bytes)

Google


Nieuws 16 april 2010


NOS Journaal vandaag

TV - Nederland 1, 2 en 3

Radio: Radio 1 live


Kennis is de wijsheid van het verstand, wijsheid is de kennis van het hart


Korte nachtrust direct effect op suikerhuishouding

Eťn nacht te weinig slapen heeft al gevolgen voor de glucosehuishouding, zo blijkt uit onderzoek van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Na een nachtrust van vier uur daalt de gevoeligheid voor insuline met bijna een kwart. Dat geldt zowel voor gezonde vrijwilligers als voor patiŽnten met type 1 diabetes. DiabetespatiŽnten zouden hier wellicht rekening mee moeten houden door na een korte nachtrust meer insuline te spuiten na de maaltijd. Ook is het, met name voor deze groep, onverstandig regelmatig te kort te slapen.

Voor het onderzoek keken promovendus Esther Donga en haar collega's naar de effecten van een nachtrust van slechts vier uur op de glucosehuishouding. Dat deden ze bij negen gezonde vrijwilligers en bij zeven patiŽnten met type 1 diabetes. Ze vergeleken de regulatie van de bloedsuikerwaarden met die na een nachtrust van 8,5 uur, met behulp van constante insuline-infusie. Bij beide groepen daalde de insulinegevoeligheid met 20 tot 25 procent. Dat gold zowel voor vetweefsel als voor de lever, en waarschijnlijk ook voor de spieren.

Vaatschade
Een hoge bloedsuikerwaarde is schadelijk voor bloedvaten en organen. Bij diabetespatiŽnten, die kampen met een ontregelde glucosehuishouding, kan dat leiden tot onder andere hart- en vaatziekten, slechtziendheid en verminderde nierfunctie. Over het waarom van de verminderde insulinegevoeligheid na een korte nachtrust, is nog weinig bekend. "Waarschijnlijk speelt een veranderde activiteit van het autonome zenuwstelsel door een korte slaapduur een rol", zegt prof. dr. Hans Romijn van de afdeling Endocrinologie. Verder onderzoek moet hier meer duidelijkheid in brengen.

De resultaten verschenen recentelijk online in Diabetes Care (Partial sleep restriction decreases insulin sensitivity in type 1 diabetes) en het Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism (A single night of partial sleep deprivation induces insulin resistance in multiple metabolic pathways in healthy subjects).


Vroeggeboorte en hersenbeschadiging, ontsteking zou een rol kunnen spelen

Onderzoekers hebben een mogelijke verklaring voor wat er gebeurt tijdens vroeggeboorte en hoe hersenbeschadigiging zich ontwikkelt bij te vroeg geboren babies. Nieuw onderzoek toont, volgens een veronderstelling van de Sahlgrenska Academy aan, dat ontsteking in zowel het vruchtwater als bij baby's hersenen van invloed zijn. Een oorzaak van vroeggeboorte zou een ontsteking in het vruchtwater of de placenta kunnen zijn, die veroorzaakt wordt door een bacterie. De infectie heeft veel eerder gevolgen dan verwacht. Het onderzoek liet onderzoekers naar diverse factoren kijken, in relatie met ontsteking, de zg "markers". Gekeken is naar het vruchtwater van 83 vrouwen, waarvan het vruchtwater eerder was gebroken of sneller aan het werk gingen en 15 vrouwen met een keizersnede. "We vonden dat de galectin-3
marker veel hoger was bij vrouwen die behandeld werden voor vroeggeboorte en die sporen van ontsteking in het vruchtwater of placenta hadden", zegt Christina Doverhag, afgestudeerd aan de Afdeling Fysiologie van de Sahlgrenska Acadey. "Dit is tot nu toe niet gemeten in het vruchtwater."

Link

Pieter


Huishoudelijke wasmiddelen en shampo's kunnen een schadelijke
stof in het afvalwater vormen

Wetenschappers hebben bewezen dat bepaalde ingredienten in shampoo, wasmiddel en andere schoonmaakmiddelen een bron zijn van een vermoedelijk kankerverwekkende verontreinigde stof die in de watervoorzieningen terechtkomen vanuit de waterzuiveringsinstallaties. De studie laat een nieuw licht schijnen op de mogelijke bronnen van deze slecht begrepen watervervuiler genaamd NDMA die van een niet aflatende zorg is van gezondheidsambtenaren. De studie staat in een publicatie van de "ACS Environmental Science & Technology", een tweemaandelijks tijdschrift. William Mitch en collega's merken op dat wetenschappers al langer op de hoogte zijn van het feit dat NDMA en andere nitrosaminen zich in kleine hoeveelheden vormen tijdens het desinfecteren van het afvalwater en water met chloramine.

Hoewel nitrosaminen gevonden worden in een verscheidenheid aan bronnen, waaronder de vleesverwerkingsindustrie en tabaksrook, weten wetenschappers weinig van dit verschijnsel in water. Eerdere onderzoeken met cosmetica hebben bewezen dat substanties genaamd quaternaire aminen, die ook ingredienten zijn van huishoudelijke schoonmaakmiddelen, een rol kunnen spelen in de vorming van nitrosaminen. Hun laboratoriumonderzoek laat zien dat sommige huishoudelijke schoonmaakmiddelen met inbegrip van shampoo, vaatwasmiddel en wasmiddel, NDMA vormen als ze met chloramine in aanraking komen. Het rapport laat zien dat waterzuiveringsinstallaties een deel van de quaternaire aminen die NDMA vormen kunnen verwijderen. Maar quaternaire aminen worden gebruikt in zulke grote hoeveelheden dat een deel nog steeds aanwezig blijft en een potentieel schadelijk effect zullen hebben in water dat uit waterzuiveringsinstallaties komt.

Link

Ingeborg


Hoezo geen misleiding ?

Marijan diende een klacht in bij FrieslandCampina over de term Hollands fruit en kreeg oa deze reaktie
van de fabrikant:

Voor Appelsientje Multi Vitamientje Hollands Fruit hebben we fruitsoorten geselecteerd die bekend zijn omdat ze veel in Nederland groeien, zoals appels en peren. Een geliefde smaak en daarom hebben we deze variant Hollands Fruit genoemd. Het fruit voor Appelsientje Multi Vitamientje selecteren we op basis van smaak en kwaliteit en kopen we in in verschillende landen. Dit varieert per oogst. Het fruitsap voor Appelsientje Multi Vitamientje Hollands Fruit komt niet uit Nederland, omdat het Nederlandse fruit
vooral voor directe consumptie is. Op de zijkant van de verpakking staat dit ook duidelijk vermeld.

Eerlijk over voeding noemen ze dat.... ik start binnenkort met heerlijke Hollandse aardbeien, ze komen alleen wel uit Spanje want de echte Hollandse zijn te duur qua inkoop. Als de wet dit toelaat dan is dit heel triest......maar ja, de zuivelindustrie zegt ook dat melk goed is voor de botten.....

Ron


Successiewet 2010

Vorig jaar was er sprake van dat de nieuwe wet zou inhouden dat als je samenwoonde en niet was getrouwd of een samenlevingscontract had je de normale partner belastingvrijstelling van 600.000
euro zou mislopen als een partner zou overlijden.

Dat zou dus aardig in de papieren kunnen lopen als de man of vrouw zou overlijden. Als ik dit zo bekijk betekent het volgens mij dat als mensen al 5 jaar samenwonen die noodzaak nu weg is?

Het vreemde is alleen dat ik dit specifieke stukje in andere sites en artikelen niet terugvind:

De partners zijn een wederzijdse zorgverplichting aangegaan bij notariŽle akte. Deze voorwaarde geldt niet als de partners tenminste 5 jaren met elkaar samenwonen.

Download PDF

Ron


Zonnebrand tip

Beste Ron

Ik ben de dochter van Ruurd Walrecht. Misschien heb je wel eens over hem gehoord of de documentaire 'eeuwige moes' [link] gezien. Mijn vader schreef mij pas het volgende:

Goudsbloem, het sinaasappelafrikaantje en een soort amerikaanse salie zijn het middel tegen huidkanker of te veel zonlicht. Bijv. voor je naar het strand gaat thee van het sinaasappelafrikaantje en of goudsbloem drinken. Huid insmeren met Johannesolie. Geen zorgen maken en geen dure waardeloze zonnebrand die vissen en kikkers onvruchtbaar maken. Ook wat slablaadjes of tuinkers een uur voor je in de felle zon komt is een goede gewoonte. En zorgeloos genieten van de zon, helpt alleen niet tegen verbranden.

Groetjes

Melissa


Kinderobesitas gekoppeld aan stijve slagaders

Kinderen met meer lichaamsvet en minder uithoudingsvermogen dan hun slankere en fittere leeftijdgenoten hebben stijvere slagaders op jonge leeftijd, aldus onderzoekers aan het Medical College of Georgia
Stijve slagaders zijn een indicatie voor arteriosclerose, een typische volwassen aandoening, waarbij bloedvaten vernauwen en verharden door calciumafzetting in de vaatwand. 'Het is hemeltergend als kinderen op zo'n jonge leeftijd ziektes ontwikkelen die eigenlijk aan volwassenen voorbehouden zijn', zegt Dr. Catherine L. Davis, hoofd onderzoeker van deze studie.

Gebruik makend van een non-invasieve meetmethode van de polsslag (dit is meten aan het oppervlak d.m.v. bijv. voelen en observeren), ontdekte Dr. Davis dat kinderen met een grotere body-mass index stijvere slagaders hadden. Hoe eerder men deze kinderen herkend, des te vroeger men preventieve maatregelen kan nemen, aldus Davis.

In haar meest recente studie onderzoekt zij acht tot elf jaar oude kinderen met overgewicht, die zij verdeelt in een groep die op doordeweekse dagen na schooltijd deelneemt aan aerobische oefeningen zoals touwtjespringen en basketbal en een groep die deelneemt aan zittende activiteiten, zoals bijvoorbeeld bordspelen.

Bij onderzoek onder eenzelfde groep kinderen ontdekte Davis dat regelmatige oefeningen de metabolische risico's die in verband staan met hart- en vaatziekten en diabetes verminderden. De nieuwe studie onderzoekt de rol van lichaamsoefeningen op non-alcoholische leververvetting en arteriosclerose.

Non-alcoholische leververvetting is aanwezig bij 40 procent van alle kinderen met obesitas en heeft in het beginstadium nauwelijks symptomen. De lange termijn risico's zoals leverontsteking en -cirrose, die kunnen leiden tot ernstige schade en een onomkeerbaar proces, staan ook in verband met slagaderverkalking. 'Het is een zeer essentieel onderdeel van een onevenwichtig metabolisme waar deze kinderen onder lijden en dit leidt vaak tot diabetes', zegt Davis.

Ze had al geconcludeerd dat door lichaamsoefeningen de leverontsteking , het visceraal vet (vet dat ligt opgeslagen rond organen dat van buitenaf niet zichtbaar is), body mass index en het insulineniveau vermindert. De kinderen lieten een verbetering zien op praktische alle gemeten aspecten na slechts 20 tot 40 minuten lang dagelijks oefeningen, gedurende twaalf weken. Ze presenteerde haar bevindingen aan het American Heart Association's Nutrition, Physical Activity and Metabolism Conference in maart.

Davis werkt samen met Dr. Sudipta Misra, pediatrisch hepatoloog, om door middel van een ultrasound technologie de leverfibrose ( overmatige toename van de hoeveelheid bindweefsel in een orgaan) te meten. 'Een echo stelt vast of de lever verhard is dan wel soepel en gezond', zegt Davis. Zij hoopt dat haar onderzoek bijdraagt aan het stimuleren van meer actieve bezigheden voor kinderen, die lifestile gerelateerde ziekten op afstand houden.

Link

Ineke


Belangrijk eiwit ondersteunt het herstel van DNA

In meerdere opzichten hebben wetenschappers aangetoond, dat gedurende onze levens beschadigd DNA een belangrijk mechanisme is bij de ontwikkeling van kanker en andere aan leeftijd gerelateerde ziektes. Niet iedereen krijgt deze ziektes, omdat het menselijk lichaam verschillende mechanismes heeft om de schade aan het DNA veroorzaakt door veroudering, invloeden van omgeving en andere menselijke gedragingen te herstellen, maar de mechanismes achter bepaald herstel van het DNA worden niet goed begrepen.

Link

Makozie


Immuun geworden sensoren onderdrukken darmkanker

Bepaalde componenten van een proteine complex genereren een immuniteit die nodig is bij de vermindering van de ernst van darmkanker bij muizen,dit volgens een studie deze week online gepubliceerd in de "Journal of Experimental Medicine".Vergeleken met gezonde mensen hebben patiŽnten met een zwerend koliek een vorm van een ontstekings geaarde darmziekte die een hoger risico geeft darmkanker te ontwikkelen. Daar de ontstekings geaardheid duidelijk in verband is met de activering van het immuunsysteem,vermoeden Jenny Ting en collega's, dat muizen die geen ontstekings geaardheid bezitten meer resistent zouden zijn voor kolieken en de daaraan gerelateerde damkanker.

Link

Makozie


Complottheorie

Mensen die op onderzoek uit gaan naar de werkelijke inrichting van de wereld van geld en macht, wordt vaak verweten bezig te zijn met ‘complottheorieŽn’. Maar is dat wel zo?

Link

Geert


BacteriŽn bij parodontitis nader onderzocht

Parodontitis is het ontstekingsproces in de tand-ondersteunende weefsels en begint met de ophoping van bacteriŽn in biofilms op het tandoppervlak. Tien tot vijftien procent van de volwassen bevolking lijdt aan ernstige vormen van parodontitis, wat zonder behandeling leidt tot het verlies van tanden. Met moleculaire technieken heeft promovendus Vincent Zijnge voor het eerst de architectuur van de subgingivale
biofilm in kaart gebracht. In een behandelstudie toont hij aan dat twee manieren van gebitsreiniging slechts leidt tot een beperkte verwijdering van de bacteriŽn.

Link


Tip lezer

Ik heb ook altijd gedacht dat stress en vervuiling je dik kan maken. Zeggen ze niet dat je moet opletten met vette vis, zoals zalm, omdat in dat vet net de zware metalen zitten. Zo ook met de mens dacht ik.
Daarom eet ik de kleinste vis zoals sprot, ansjovis, sardines, makreel omdat daar de opslag het laagst is. Ik vind ze trouwens ook lekkerder.

Doordat ik op zoek was naar bepaalde soort kersen kwam ik op de volgende link terecht, waarop naar mijn mening toch vrij veel interessante zaken instaan (voeding, oefeningen, recepten, enz...). Je haalt er uit wat je interessant vindt : Link

Ken je de Belfortgroep ? Dit is hun laatste nieuwsbrief : Link

Dit artikel vond ik interessant over pijn en ontstekingen : Link

Met vriendelijke en warme groeten,

Chantal Buslot


Laat Dow niet weglopen voor Bhopal!

Op 2 december 1984 lekte er 54.000 ton gif uit een pesticidenfabriek van Union Carbide in de Indiase stad Bhopal. Als gevolg hiervan vielen er bijna 25.000 doden. Meer dan 25 jaar later lijden de bewoners nog altijd onder ziekte en vervuiling. Het drinkwater is ernstig verontreinigd. Het chemisch bedrijf Dow Chemical is inmiddels eigenaar van Union Carbide. Dow zou samen met de Indiase overheid de vervuiling moeten opruimen en de getroffenen schadevergoeding moeten betalen. Maar Dow doet alsof z’n neus bloedt. Op 18 april is Dow Chemical hoofdsponsor van de Dow Live Earth Run for Water: een wereldwijd evenement voor veilig drinkwater. Dow voor veilig drinkwater: het is misselijkmakend hypocriet. Kom in actie!  Schrijf Dow-topman Andrew Liveris een e-mail! Vraag hem zijn verantwoordelijkheid te nemen voor de grootste giframp uit de geschiedenis.

Stuur uw e-mail naar: Andrew Liveris, anliveris@dow.com

Download de voorbeeldtekst voor de e-mail: Link

Denise


Vitamine D en longontsteking

Bij mijn 71 jarige moeder is in het ziekenhuis longontsteking vastgesteld.Omdat ze ook COPD heeft en na jarenlang gebruik van prednison hebben haar doktoren haar slechts een 5% overlevingskans gegeven.Het
ziekenhuis is er eigenlijk op tegen patiŽnten voedingssupplementen te geven zonder voorschrift van de doktoren.(ze hebben eigenlijk een "niets vragen en niets vertellen" code voor wat betreft voedingssupplementen), ze hebben haar vitamine C en zink voorgeschreven.Ze hebben echter nagelaten haar vitamine D voor te schrijven.

Na aandringen van mijn kant heeft mijn moeder zes maanden geleden haar vitamine D niveau laten testen en ontdekte, dat haar niveau erg laag was.Dus heeft ze sinds dat moment 5.000 Internationale Eenheden geslikt in een dagelijkse dosis.

Maar nadat ze had ontdekt dat ze longontsteking had, heb ik mijn moeder 30.000 Internationale Eenheden vitamine D gegeven de afgelopen vijf dagen terwijl haar artsen dit niet wisten.Dit gebaseerd op de studies die ik gezien heb over longontsteking en vitamine D.De eerste vijf dagen had ze hoge koorts maar de laatste twee dagen is haar temperatuur normaal geworden.Het is onnodig te zeggen, dat haar artsen stom verbaasd zijn.Ze hadden verwacht, dat ze nu dicht bij haar dood zou zijn.Maar uit angst ben ik niet van plan ze te informeren over haar inname van vitamine D voordat ze volledig hersteld is

In ieder geval wil ik niet jouw persoonlijke medisch advies.Maar omdat jij vitamine D zo grondig bestudeerd hebt, wilde ik je vragen of 30.000 Internationale Eenheden gebaseerd op de studies en onderzoek genoeg
zijn?Toont onderzoek aan, of het wel veilig of goed is meer te nemen voor deze ziekte?Wat heeft onderzoek werkelijk aangetoond?

Alvast bedankt voor elke informatie die je me kunt geven.Het zou werkelijk heerlijk zijn als vitamine D uiteindelijk mijn moeders leven zou kunnen redden.

Veel lieve groeten en bedankt voor alles wat u doet!

Iinda Thomas,/ New York.

Beste Linda!

Verhoog haar dosis naar 50.000 Internationale Eenheden per dag en ga met deze dosis door tot ze volledig hersteld is en verlaag het dan naar 5.000 Internationale Eenheden per dag.Een dosis van 50.000 IE per dag zou alleen gebruikt moeten worden bij zeer ernstig zieke mensen, het is veilig dit vele weken in te nemen.Dit moet ingenomen worden als aanvulling op haar antibiotica niet in plaats daarvan.

Er bestaat een goede reden om aan te nemen, dat vitamine D microbiologische peptides verhoogt en effectief zal zijn bij een verscheidenheid aan infectie ziektes die veel voorkomen in de winter periode zoals hersenvliesontsteking en longontsteking.

Ik hoop dat je brief het effect zal kunnen hebben, anderen te bereiken die zich in dezelfde situatie bevinden.

John Cannell, arts
Directeur van de vitamine D raad

Vertaling: Makozie


Gevolgen levertransplantatie bij kinderen onderzocht

Kinderen die al op jonge leeftijd een levertransplantatie hebben moeten ondergaan, kunnen ook op latere leeftijd bijwerkingen hiervan ondervinden. Kinderarts Renť Scheenstra van het Universitair Medisch Centrum Groningen onderzocht de gevolgen van verschillende immuunsuppressieve behandelingen. Hij ging na in hoeverre er op lange termijn bijwerkingen zijn en volgde het weefsel van het transplantatie - orgaan na levertransplantatie op de kinderleeftijd. Uit Scheenstra’s onderzoek blijkt onder andere dat de groeivertraging na een levertransplantatie bij kinderen voornamelijk zijn oorsprong vindt in de periode vůůr die transplantatie. Na de levertransplantatie is er inhaalgroei bij de jongste en meest groeivertraagde patiŽnten. Ook deed hij een studie in de weefsels van de getransplanteerde lever tot tien jaar na de transplantatie. Hieruit blijkt dat in bijna 70% van de getransplanteerde organen milde tot ernstige fibrose was ontstaan.

Link


De prachtige verantwoordelijkheden van de soevereine mens

Het vragen om vrijheid betekent impliciet de bereidheid om verantwoordelijkheid te dragen. En omgekeerd: het niet willen dragen van verantwoordelijkheid betekent het inleveren van vrijheid. Het is niet zelden de angst om verantwoordelijkheid te dragen voor het eigen bestaan alsook voor de medemens, die mensen aanzet om te roepen om een sturende en zorgende andere partij, veelal de overheid.

Link

Geert


Overzicht van meeste tot minste vitamines/mineralen in voeding

National Institute for Health and Welfare, Nutrition Unit. Fineli.

Link

Petra


De omgekeerde wereld: ' we blijven virtueel' !

Zolang ern niet meer echt gewerkt wordt, blijft de crisis in stand gehouden door diegenen die niet HOEVEN te werken voor hun geld.

Link

ps: ik begin zo langzaamaan een erge hekel te krijgen aan dit soort lui........die 'drama op grote schaal' veroorzaken....het interessert ze geen hol !

Ditta


Honderden psychiaters bijeen in Maastricht: “ADHD is geen hersenziekte”

Honderden psychiaters zijn de komende dagen bijeen in Maastricht voor hun jaarlijkse congres. Het thema is dit jaar ‘diagnostiek in discussie’, want men vraagt zich inmiddels af hoe psychiaters dat toch doen, een hersenziekte diagnosticeren zonder medische test.

Link


Dr Rima - The Globalist agenda

Dr Rima recht voor zijn raap.....

Geert


Healthcare helpt bij politieoptreden

Als healthcare medicatie promoot is die per definitie veilig. Artsen worden in die wetenschap opgeleid.
Want als iets toch misloopt, zijn ze door de wet gedekt.

Link

Fernand Haesbrouck


Reaktie op dierenvoer met suiker van AH

Ik las vandaag (wo 14-04) het stukje van Hanneke over het kattenvoer en ik heb wel een goede tip voor haar. Ik had een kat met blaasgruis die al een flinke tijd aan dieetvoer zat via de dierenarts. Met haar blaas ging het goed maar nadat we er een kitten bij kreeg en dat zij wel vaak stiekem meesnoepte met het kittenvoer toen begon haar vacht wel meer te glanzen. Toevallig kwam ik via een vriend bij een natuurwinkel voor kat/hond diervoeding en ben daar eens gaan praten. Gevolg: dieetvoer de deur uit gedaan en ze voer van carnibest gegeven. Zie website voor de info.

http://www.carnibest.nl/
http://www.via-natura.nl/Carnibest.htm#Carnibest_voor_de_kat_

Ik zag de oudere kat veranderen of ze een tweede leven kreeg, ze werd fitter, viel af, en werd weer een stuk eigenwijzer! En ze zag er veel beter uit. En ze heeft nooit meer last gehad van haar blaas. Ook moest deze kat regelmatig haar gebit laten reinigen maar dat hoefde bij haar niet meer nadat ze dit voer kreeg.

Voor hun tanden te "reinigen" zou je bijvoorbeeld een kippennek kunnen geven hier kunnen ze lekker op kauwen. Ook een eendagskuiken kan zeer gewaardeerd worden. Zelf kopen we de carnibest eko maar ik zag ook dat er een samenstelling is voor katten met diabetes. Op de site van carnibest staan ook de links met de winkels die het verkopen. Ik hoor veel goede verhalen over dit voer plus dat mijn eigen ervaringen ook heel goed zijn. Dit voer komt erg in de buurt van wat ze in de natuur ook zouden eten.

Mocht je nog vragen hebben; stel ze gerust.

Met vriendelijke groet,

Marinka


Film 'Avatar' speelt zich werkelijk af in de wereld! Kom in actie!

Inheemse volksstammen worden verdreven door Westerse bedrijven die hun grond willen inpikken, het gebeurt echt!, kijk even de volgende video...: Link

Steun de Guarani indianen, bewoners van het amazonegebied in Brazilie : Link

Deze inheemse stammen kunnen de overmacht van bulldozers en bedreigingen niet alleen aan. Dit kunnen we alleen met z'n allen stoppen. Kom dus in actie! Stuur dit aan zoveel mogelijk mensen door...

Ron Ergy


Antischimmel medicijn bij kanker?

Dit is wat Doug Kauffman (en Simoncini)van www.knowthecause.com al jaren beweerd. De vraag is nu alleen, wie gaat ervoor betalen om dit op mensen te testen?

Cheap antifungal drug may fight cancer-U.S. study WASHINGTON
Link

Frank


Leer te relativeren

Druk maken om problemen op je werk. Nachtenlang wakker liggen en een te groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je gezondheid heeft het soms zwaar te voortduren.
Tijd om te leren relativeren.

Link

Annemarieke


Trans fats (CBS News)

Ook produkten die zeggen geen transvetzuren bevatten dus wel transvetzuren omdat ze minder
dan 0.5 gram bevatten.

Jacqueline


Kamelenmelk en darmimmuniteit

Kamelenmelk moet niet beschouwd worden als een medicijn, maar het lijkt erop dat de werking ontstekingsremmend is, waardoor mensen met chronische darmontstekingen hier minder last van hebben. Nederlandse kamelenmelk verschilt niet van kamelenmelk in Afrika en het Midden-Oosten. Kamelenmelk bevat minder eiwit en lactose dan koemelk. De samenstelling kamelenmelk eiwitten en caseÔnes verschilt van die in koemelk. Deze specifieke kamelenmelk eiwitten verklaren mogelijk specifieke gezondheidbevorderende eigenschappen. Kamelenmelk bevat geen Ŗ-lactoglobuline, en lijkt daarom geschikt voor mensen die allergisch zijn voor Ŗ-lactoglobuline, de meest voorkomende oorzaak van koemelk allergie.

Link

Petra


Speeddaten met versmarketeers op 19 mei a.s.

Interessante workshops, speeddates en bekendmaking Versmarketeer2010. Tijdens het VersEvent op donderdagmiddag 19 mei a.s. bij de Priva Campus in De Lier kunnen bezoekers speeddaten met versmarketeers, adviseurs en experts.

Link

Ditta


Vaccin tegen asbestkanker in de maak

Het Erasmus MC in Rotterdam werkt aan een geneesmiddel tegen asbestkanker. Het gaat om een vaccin dat de witte bloedcellen activeert om de kankercellen te bestrijden.


Help ons deze nieuwsrubriek te vergroten

Vind je onze site de moeite waard ? Help ons dan ook mee deze dagelijkse nieuwsrubriek groter te maken. Wij zoeken vrijwilligers die 2 keer per week een paar regels nieuws uit het Engels willen vertalen voor ons omdat niet alle lezers het Engels beheersen. Wil je ons helpen ? Email ons en help ons nieuwe kennis te delen

Uiteraard zijn links naar interessante artikelen ook welkom !


 

 


 


View My Stats