boerderijwinkels


balk2.jpg (42734 bytes)

Google


Direct kopen bij de boer


Heb je suggesties ? Email dan het volledige adres plus korte omschrijving naar dit adres


Abcoude


Hartstocht
Gein Zuid 26
1391 JE Abcoude
Tel: 0294-281366
www.hartstocht.net

Boerderij Oost-Gein is een melkveehouderijbedrijf met blaarkopkoeien, een prachtig oerhollands runderras. De biologische melkveehouderij Hartstocht is de basis van het bedrijf. Daaromheen zijn de neventakken ontwikkeld die allen een nauwe band hebben met deze hoofdtak.


Ammerzoden


Tuinderij Aailand
Wordragensestraat 26A
5324 JM Ammerzoden
Telefoon: 073-5994012
Email: bodorammelsberg@gmail.com

Aardappelen, granen, fruitbomen en walnoten. Milieuvriendelijke bedrijfsvoering: ruime vruchtwisseling, bodemvriendelijke grondbewerking, aanleg van bossen en hagen voor vogels. Groenteabbonnement, aardappel- en fruitpakketten verkrijgbaar. Wij bieden ook een zinvolle dagbesteding met begeleiding aan.


Annen


De Kudde van Anloo
Schotse Hooglandrunderen
Grootblok 4
9468 TJ Annen
Telefoon / fax: +31 (0)592 271699
Email: anloofold@hetnet.nl
www.kuddevananloo.nl

Reeds vanaf 1979 grazen de Schotse Hooglandrunderen van De Kudde van Anloo op natuurterreinen in het stroomdal van de Drentsche Aa. Hiermee zijn de runderen van De Kudde van Anloo de eerste die voor natuurbegrazing in Nederland zijn ingezet. Sinds 1998 is het begrazingsgebied uitgebreid met de benedenloop van het Lieverense diep. De dieren lopen het hele jaar rond buiten, ook de kalveren die daar vanaf februari worden geboren. De runderen worden op extensieve wijze gehouden. Dit houdt in dat bijvoeren alleen plaats vindt in extreme situaties. Dan krijgen de dieren hooi dat eveneens gewonnen is van schrale natuurterreinen. Het aantal dieren dat wordt gehouden is afhankelijk van de grootte en het aantal van de te begrazen gebieden en zal oplopen naar zeker 150 runderen.


Asten-Heusden


Sumiran
Sengersbroekweg 9
5725 TK Asten-Heusden
Tel: 0493 - 440630
www.sumiran.nl

Sumiran is een biologische boerderij gelegen in het buitengebied van het dorpje Heusden, (gemeente Asten). Dit dorpje ligt in de provincie Noord-Brabant op een steenworp afstand het nationale park ‘De grote Peel’. De naam Sumiran komt uit het Sanskriet en betekent vrij vertaald, dat je bewust en dankbaar blijft voor alles wat ons van nature gegeven is. Planten, dieren, mensen, bomen, vruchten, zand (in combinatie met licht, lucht, vuur, water en aarde), we hebben het gewoonweg gekregen. Wat begon uit idealisme is intussen uitgegroeid tot een jong, dynamisch, kleinschalig en bovenal succesvol biologisch bedrijf Sumiran. Als twee ondernemers zijn we dag in dag uit in touw om de biologische kringloop in stand te houden en veel gebruik te maken van de natuurlijke en/of diervriendelijke methodes van de biologische landbouw en de natuur om ons heen.

Openingstijden boerderijwinkel : Vrijdag en zaterdag 10.00 - 17.00 uur


Avenhorn


Gerrit Groot
West 33
1633 JC Avenhorn (NH)
Telefoon: 0229-542117

Voor biologische groente en fruit van eigen teelt/kweek


Avezaath


Zorgboerderij/-bakkerij & natuurvoedingswinkel Thedinghsweert
Thedingsweert 25
4017 NR Kerk Avezaath
Telefoon kantoor (0344) 618270
Email : info@thedinghsweert.nl
www.thedinghsweert.nl

Op het Gelderse platteland aan de vruchtbare oevers van de Linge ligt de biologisch-dynamische zorgboerderij Thedinghsweert. Thedinghsweert is een woon-werkboerderij met bakkerij en natuurvoedingswinkel. Dagelijks komen er mensen met een verstandelijke/lichamelijke of psychiatrische problematiek beperking om te werken. Samen met ervaren begeleiders werken ze in groepjes op de akkers, in de kas, stal of schuur of in de ambachtelijke bakkerij of winkel.


Balkbrug


Haveman Groen B.V.
Luttenoever 2a
7707 PS Balkbrug
Tel: 0523-657315
Email: info@shiitakekwekerij.nl
http://shiitakekwekerij.nl

Shiitake, een paddenstoel van Japanse afkomst, is een lekkernij. Vooral als het op de biologische manier is geteeld. Alleen dan ontwikkelt zich de grote, stevige shii-take, met een volle, kruidige smaak. Shii-take is rijk aan proteïne en kan als vleesvervanger gebruikt worden. Biologische teelt betekent dat wij geen gebruik maken van kunstlicht, een kunstmatig klimaat, groeistimulerende middelen of pesticiden. Hiermee hebben wij een EKO licentie gekregen en worden wij gecontroleerd door het SKAL.


Bant


Buitenbant
Noorderringweg 8-I
8314 PH Bant
Telefoon: 0527-785428
www.buitenbant.nl

Alle producten zijn geteeld op het Biologische Dynamische Akkerbouwbedrijf "BuitenBant"en hebben zowel het EKO keurmerk alswel DEMETER.


Barneveld


Vers van ‘t Paradijs
Bielderweg 1 
3772 VM Barneveld
Tel: 0342-401253
Email: info@zorgboerderijparadijs.nl
www.zorgboerderijparadijs.nl

Zorgboerderij ’t Paradijs heeft een boerderijwinkel waar u onder andere al onze verse biologische producten kunt kopen. U bent van harte welkom in de boerderijwinkel van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.


Beneden Leeuwen


Familie Hoefnagel
Mosterdwal 10
6658 KT Beneden - Leeuwen
Tel. + Fax.: 0487 - 591416
E mail: info@henricushoeve.com
www.henricushoeve.com

Sinds 1999 zijn wij zorgboerderij en vanaf 2003 zijn wij officieel biologisch. Tegenwoordig hebben wij nog steeds koeien en varkens. Tevens houden wij kleinschalig schapen en kippen.  Geen gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen op het land, geen groeihormonen en antibiotica in het diervoer en geen gebruik van genetisch gemanipuleerd voer voor de dieren. Door het verbod op het gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen groeien er meerdere soorten kruiden en planten in de wei. Dit natuurlijk gevarieerd dieet voor de dieren is uitermate gezond!


Biddinghuizen


De Hofwebwinkel
Professorzuurlaan 23
8256 PD Biddinghuizen
Email: info@hofwebwinkel.nl
Tel: 0321-333 669
http://www.hofwebwinkel.nl

Wil Sturkenboom, ging in 1986 in maatschap met zijn vader op het toen nog 12.5 ha grote fruitbedrijf aan de Knooplaan in Dronten waar alleen appels werden geteeld en bewaard. In 1996 nam Wil het bedrijf over. Inmiddels bestaat Warmonderhofboomgaard uit zo’n 30 ha biologisch dynamisch geteeld fruit; nog steeds vooral appels, maar ook peren, bessen, bramen & ander kleinfruit. Wil streeft naar een gezond, evenwichtig, gezellig en rendabel bedrijf waar hij samen met werknemers, studenten & consumenten van kan genieten en waar we met elkaar trots op mogen en kunnen zijn.


Boxtel


Biologische Boerderij "De Schoffel"
Mijlstraat 34
5281 LL Boxtel
Telefoon: 0411-682341
Email: mail@deschoffel.nl
www.deschoffel.nl

De Schoffel vindt u aan de rand van Boxtel in het kerkdorpje Lennisheuvel. Het is een pluimveebedrijf inclusief vollegrondse tuinbouw met een breed assortiment. Ons bedrijf werkt al 17 jaar biologisch en wij zijn aangesloten bij het landelijk controleorgaan Skal onder nummer 6275. Wij gaan al 15 jaar naar drie Brabantse biologische boerenmarkten: Breda, Den Bosch en Tilburg. Tevens bieden wij dagbesteding aan verstandelijk gehandicapten (hulpboeren). In onze boerderijwinkel verkopen wij biologische streekprodukten.

Onze winkel is open op: Woensdag van 10.00 uur - 19.30 uur
Donderdag van 13.00 uur - 17.00 uur
Vrijdag van 13.00 uur - 17.00 uur
Zaterdag van 10.00 uur - 16.00 uur.


Breda


Boerderijwinkel De Beukenhof
Vuchtschootseweg 41
4838 GJ Breda
Tel.: 076 – 5 246 000
Email: post@stichtingdebeukenhof.nl
www.stichtingdebeukenhof.nl

Vrijwel alle producten die van onze biologisch-dynamische boerderij komen worden verkocht aan consumenten en grootverbruikers. De boerderijproducten zijn van Demeter kwaliteit, vers en tegen aantrekkelijke prijzen te koop. Demeter is het internationale keurmerk voor de producten van de biologisch-dynamische landbouw. Producten van biologisch-dynamische boerderij De Beukenhof. Kaas, vlees, groenten en aardappelen. Woensdag en vrijdag van 10.30 - 12.30 en van 13.30 - 16.30 uur.


Bunnik


Tuinderij Amelis'hof
Koningslaan 9a
3981 HD Bunnik
Tel: 030-2517707
Email info@amelishof.nl
www.amelishof.nl

Op de historische grond worden zo'n 50 verschillende groenten, 25 soorten kruiden, klein fruit en bloemen geteeld met de rijke smaak en geur van vroeger. Het zijn bekende producten, maar ook vergeten groenten als oerbiet en winterbroccoli en ouderwetse groenten als snijbiet, spekbonen, zilversteel, pastinaak en aardpeer.


Dalfsen


Landjuweel de Hoeven
A. Lepelaars
Middenweg 4
7722 XK Dalfsen
Tel: 0529 - 42 76 88
www.landjuweeldehoeven.nl

Op de boerderij is een boerderijwinkel met producten van de boerderij en bijproducten. Het gaat om groenten, vlees , van eigen bedrijf Verder verkopen we kaas (van zuivelfabriek Bastiaansen uit Rouveen, waar ook onze melk wordt verwerkt) Zuivel van de “Weeribben” en droogwaar van “ de nieuw band” Alle producten zijn biologisch en zoveel mogelijk van eigen bedrijf of uit de regio. De deelnemers van de zorgboerderij helpen mee in de winkel en verzorgen de aanvoer van de waar en onderhoud van de ruimte.


Delfgauw


Hoeve Biesland
Jan en Mieke Duijndam
Bieslandseweg 1
2645 BM Delfgauw
015 2125634
streekproduct@hoevebiesland.nl
www.hoevebiesland.nl

Wij zijn de familie Duijndam en runnen onze biologisch dynamische boerderij in een maatschap met Tim van Bregt, op een bijzondere manier op een unieke locatie. Op 1 januari 2010 zijn wij biologisch dynamisch gecertificeerd. Het systeem Boeren voor Natuur en biologisch dynamische landbouw liggen al heel dichtbij elkaar. Boeren voor Natuur is een concept waarin natuur, recreatie en landbouw in 1 bedrijfssysteem geplaatst is binnen een gesloten kringloop. Ook de biologisch dynamische landbouw heeft als uitgangspunt niet alleen biologisch te produceren maar dat alles in samenhang met elkaar is. Dat wil zeggen; planten, dieren, bodem, mensen. Twee systemen die elkaar dus versterken in een optimale kringloop.


De Moer


Fam. Dankers
Nieuweweg 3
5106 RA Dongen
Tel.: 013-5159439
E-mail.: info@eco-maasland.nl
www.eco-maasland.nl

Op de grens van Dongen en tegen het kerkdorpje De Moer in het schitterende Brabant, ligt het familiebedrijf van Dick en Lian dankers en zonen. In deze oase van rust kunnen de koeien nog naar hartelust genieten van vers gras in de wei. Op ons ecologische bedrijf zijn 70 melkkoeien en 70 stuks jongvee aanwezig.


Driebergen


Biologisch-dynamische zorgboerderij 'De Hondspol'
Gooyerdijk 20
3972 MB Driebergen
Tel: 06-11309000
www.zorgzuivel.nl

Openingstijden winkel
* Woensdag 10.30 - 16.00 uur
* Vrijdag 10.30 - 16.00 uur

Op de sappige weiden van de kleigrond van de Kromme Rijn, die hier dicht langs de Utrechtse Heuvelrug stroomt, grazen 50 koeien. Op de akkers wordt mais, grasklaver en gerst verbouwd, dat 's winters aan de koeien gevoerd wordt. De melk wordt direct verwerkt tot een compleet assortiment dagverse zuivelproducten.


Kraaybeekerhof
Diederichslaan 25 b
3971 PA Driebergen
Email: landgoed@kraaybeekerhof.nl
Tel. (0343) 53 33 65
www.kraaybeekerhof.nl

In de tuinen van Kraaybeekerhof dragen wij zorg voor de aarde, zodat zij een gezonde voedingsbodem is voor alles wat erop groeit, bloeit en leeft. We telen een keur aan groentes en kruiden, waaronder verschillende “vergeten”groentes, zoals: snijbiet(warmoes), schorseneren, pastinaken, aardpeer, pompoenen, kleurwortelen, oude rassen van aardappel, spinazie en zomerpeen. De gewassen, zoals wortelen en bietjes, krijgen op onze biologisch bewerkte zandgrond een geweldige smaak. De oogst is de basis voor de gerechten van het restaurant en onze koks verwerken een deel van de vruchten tot jams en chutneys.


Boerderijwinkel Nieuw Rijsenburg
Langbroekerdijk 2
3972 ND Driebergen

Producten van eigen boerderij zoals groente, fruit, vlees, eieren en kaas. Woensdagmiddag 12.30 - 17.00 uur


Eelde


Kijkboerderij 't Hoogeveld
Westerhorn 43
9761VN Eelde
tel 050-3096468
Email hoogeveld@home.nl
www.hoogeveld.nl

Het bedrijf produceert biologisch vlees. Dit vlees is verkrijgbaar via de boerderijwinkel en de Groene Weg Slager in de stad Groningen. Sinds de start van het bedrijf, tien jaar geleden, laten wij zien dat economische rendabele biologische landbouw prima kan samengaan met het beheer van hoogwaardige natuur.


Eindhoven


Biologische boerderij de Blije Big
Bokt 12b
5633 BG Eindhoven
Tel: 040-2428614
Email: info@deblijebig.nl
www.deblijebig.nl

Onze boerderij is gelegen in het prachtige natuurgebied "De Boktse Beemden" nabij Eindhoven. Vlakbij de stad en toch in het groen. Wij zijn gespecialiseerd in het biologisch houden van varkens en stieren, biologische tuinbouw en natuurbeheer. Wij hebben een boerderijwinkel en op zaterdag kunt u ons vinden op de Duurzame Markt Eindhoven.


Engwierum


Fruitparadijs Lauwershof
Mounebuorren 2a
9132 EG Engwierum
Tel: 06-51256674 en 0511-408531
www.lauwershof.com

We telen op biologische wijze, dat houdt o.a. in: geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Onze belangrijkste produkten zijn rode bessen, kersen, pruimen en duindoorn. In de loop der jaren zijn er nog appels, peren, bramen, kruisbessen en frambozen bijgekomen. De oppervlakte van het bedrijf is 1,6 hectare. De grondsoort bestaat uit behoorlijk zware zeeklei (ph 7,3 / 35-40% afslibbaar). Het heeft even geduurd voordat alles een beetje ging groeien. Maar op de klei geldt: áls het eenmaal begint te groeien, gaat het ook hard.


Feerwerd


Korenmolen Joeswert
Mentaweg 3
9892 PL Feerwerd
Telefoon: 0594-621545 / 0594-621945
Email: Joeswert@yahoo.com
www.joeswert.tk

In de molenwinkel is een reeks aan assortiment te koop. Waaronder veel biologische producten. En vooral ook veel producten voor mensen die zelf brood bakken. Hieronder vind u het assortiment met de prijzen (onder voorbehoud). De producten zijn biologisch tenzij anders vermeld.


Fochteloo


Boerderijwinkel “De Singel”
Zuideinde 41
8428 HD Fochteloo
Tel: 0516-588267
www.boerderijwinkeldesingel.nl

Eco. rundvlees en eco. (geiten) kaas


Graauw


Zeeuwse Akker
Dwarsstraat 11
4569 PB Graauw
Telefoonnummer: 0114-633060
www.zeeuwseakker.nl

Omringd door het prachtige Graauwse landschap ligt het boerenbedrijf de Zeeuwse Akker van de familie Van de Vijver. Het familiebedrijf bestaat al vanaf de jaren dertig en sinds 2001 is het bedrijf overgeschakeld op biologische akkerbouw. Zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest is het een uitdaging om zo goed mogelijk te kunnen oogsten. Maar daar komt heel wat bij kijken; voordat er wordt gezaaid moet eerst het onkruid worden weggesneden en vervolgens wordt heel nauwkeurig gekeken of al het onkruid daadwerkelijk verdwenen is. Een gezonde bodem is namelijk het halve werk, want hoe sterker de plant is, hoe kleiner de kans op ziektes. Daarom is de lijfspreuk van het bedrijf dan ook ‘Een gezonde bodem, gezonde planten, gezonde mensen’. Op vijftig hectare worden aardappels, uien, bloemkolen, rode bieten en wortels geteeld. In onze winkel zijn de volgende producten te koop: Broccoli, Aardappelen, Pompoenen, Wortels, Uien, Rode bieten, Knoflook, Spitskool, Bloemkool, Gember, Eieren, Knolselderij, Tomaten, Paprika, Courgette, Komkommer, Boontjes, Aandijvie, Sla, Prei, Spinazie, Rucola, Ananas, Bananen, Druiven, Nectarines, Meloen, Kiwi’s, Appels, Peren.


Groenekan


Boom en Bosch
Nieuwe Weteringseweg 194
3737 ME Groenekan
Telefoon: 0346 211481
zuivel producten


Harlingen


Harmanna Hoeve
Islumbuorren 1
8862 CA Harlingen
Telefoon: 0517-414071
www.waddenhoeve.nl

In het weidse, Friese landschap van koeien en schapen, verscholen tussen het lover ligt de biologisch-dynamische boerderij van Anne en Anneke Koekkoek. Onder de merknaam Waddenhoeve produceren zij uit eigen melk diverse heerlijke zuivelprodukten. De koeien van Anne en Anneke Koekoek staan in een open stal. Zij gebruiken al sinds 2005 helemaal geen antibiotica meer voor de koeien. Omdat Anne fokt met koeien en stieren die zonder problemen lang mee gaan, en zij niet het uiterste, dus niet de maximale melkproduktie, uit de koeien halen, is het gebruik van antibioticum niet nodig.


Haulerwijk


De Hagen
Slotemaker de Bruïneweg 34
8433MD Haulerwijk
Tel: 0516-422350
Email: dehagen@planet.nl
www.dehagen.nl

Ecologische boomgaard "De Hagen" heeft zijn naam te danken aan de hagen van bomen en struiken rond elk van zes stukjes land. De hagen bestaan uit walnoten, tamme kastanjes, hazelnoten, sleedoorn, vlier, bottelroos, etc. Zij dienen onder andere als vluchtplaats ter bescherming van kleine vogeltjes tegen roofvogels. De kleine vogeltjes zijn nuttig om rupsen en andere insecten op te eten die de bessen kaal vreten. Die rupsen spuiten we niet dood want dan kunnen de vogeltjes ze niet meer eten en die gaan dan bij gebrek aan rupsen de bessen eten en die eten we liever zelf. Vandaar "De Hagen"!


Hedel


Biologisch fruitbedrijf De Sterregaard
Willem van den Berg en Marti van den Bogert
Middelingenseweg 51
5321 JH Hedel
Telefoon: 073-5994443
Email: sterregaard@xs4all.nl

Verkoop biologische sappen en biologische pakketten aan huis. Verhuur woonwagen met douche, wc en keuken (B&B). Rondleidingen voor groepen op afspraak.


Heeze


Saanehof
Somerenseweg 39a
5591 JV Heeze
Tel: (040) 226 26 37
Email: info@saanenhof.nl
www.saanenhof.nl

Sinds 1980 bestaat onze Geitenkaasboerderij.Vanaf 1984 produceren wij op “Biologische” wijze en sinds enkele jaren zijn wij Biologisch Dynamisch, ook wel DEMETER genoemd.


Hemmen


Biologische Tuinderij De Stroom
Dorpstraat 9A
6672 LC Hemmen
Tel: 0488-422831
Email: info@tuinderijdestroom.nl
www.hemmenbiologisch.nl

Op het landgoed Heerlijkheid Hemmen, naast de rivier de Linge, ligt Tuinderij de Stroom. Het is opgericht in 2006 door Welmoet de Waard en Angelien Hertgers. Op onze tuin van 4 ha verbouwen we op kleinschalige wijze biologische groentes. Een groot deel van de oogst gaat rechtstreeks naar consumenten in de directe omgeving via het groenteabonnementen-systeem. Het andere deel wordt verkocht via biologische winkels in de omgeving. Er staat een grote verscheidenheid aan groentes op het land, van broccoli, bonen en wortels tot minder bekende groenten als raapsteel en pastinaak. Zo kunnen elke week de pakketten worden gevuld met verschillende groentes van het seizoen. Vers, uit de streek en biologisch.


Hengelo


Boerderijwinkel De Laan van Wish
Weeversplasweg 1
7255 PX Hengelo gld
Tel. 0575 - 470223
www.ekovleesboerderij.nl

Onze boerderij ligt in de prachtige omgeving van Hengelo. Maar niet alleen wij genieten van de omgeving, ook de dieren voelen zich hier vrij. Lekker de ruimte en veel naar buiten. Wij boeren hier met het hart én gezond verstand. Omdat onze runderen, schapen, scharrelvarkens en kippen veel kunnen bewegen en voer van eigen bodem krijgen zonder enige kunstmest en gifstoffen, is de kwaliteit van het vlees ook uitstekend. Overtuigen is zien. Op vrijdag en zaterdagmiddag staan onze (stal)deuren voor u open om een kijkje te nemen. U bent van harte welkom.


Hobrede


Frank & Els Wennekers
Hobrede 16
1477 EH Hobrede
Tel. 0299-621838
Email: wennekers@hetnet.nl
www.boerderijwennekers.nl

Onze boerderijdieren houden wij op biologische wijze. Wij zijn dan ook aangesloten bij de SKAL. Ons SKAL nummer is 024355. Onze koeien zijn van het vleesras Blondes d’Aquitaine.


Hoeven


Biologische tuinderij "De Heulhoeve"
Fam Wim, Ans en Joris van Aart
Heul 63
4741 RB Hoeven
Tel. 0165 502545
Email: heulhoeve@tiscali.nl
www.heulhoeve.nl

Wij telen al 17 jaar groenten onder het EKO-keurmerk. De laatste jaren is er een toenemende vraag naar deze producten. Dit was voor ons een reden om samen met een 6-tal andere bio-bedrijven uit de regio de "Biologische Producenten Vereniging West-Brabant" op te richten. Ieder bedrijf heeft zijn eigen specialisme maar samen hebben we een ruim assortiment van o.a. aardappelen, groenten, fruit, kaas, eieren en vlees. Door deze samenwerking zijn wij in staat een vers en heerlijk gezond BIO-product te leveren tegen een eerlijke prijs. Deze producten zijn leverbaar in onze "boerderij-winkel" iedere vrijdag 13.30-17.00 uur en zaterdag 09.00-12.00 uur.


Hoogland


De Heerlijkheid Groot Weede
Van Boetzelaerlaan 3
3828 NW Hoogland
Tel 033-4890637
www.weede.nl

Herman runt samen met zijn oudste zoon Wim de Biologisch Dynamische boerderij Heerlijkheid Groot Weede in Hoogland. Zijn zoon Jos boert sinds 2005 in Frankrijk (Bretagne) en runt daar een Biologisch Dynamische melkveehouderij. Momenteel is het aan de derde generatie om de boerderij in stand te houden. Op deze melkveehouderij vind je 35 melkkoeien, 2 stieren, jongvee en kalfjes. In totaal zijn er 70 beesten. Dit vee is van het oud-hollandse ras met daarbij enkele blaarkoppen, lakenvelders en roodbond koetjes. Openingstijden van de winkel: vrijdagochtend en zaterdagochtend van 09.00 - 13.00 uur


Kamerik


De Beekhoeve
Koos en Monique van der Laan
van Teylingenweg 172
3471 GK Kamerik
E-mail: info@beekhoeve.nl
Telefoon: 0348-401254
www.beekhoeve.nl

De Beekhoeve is het biologisch melkveebedrijf van Koos en Monique van der Laan. Naast de bekende boerenbedrijvigheid en het houden van melkkoeien is er meer op de boerderij te doen en te beleven. Zo vormen duurzaam ondernemen en agrarisch natuurbeheer basisprincipes. En omdat het grasrijke veenweidegebied van grote waarde is, betrekt De Beekhoeve burgers bij het bedrijf. Of het nu gaat om een (vergader-)bijeenkomst, een dagje meewerken of het meefinancieren van groene ontwikkelingen. Niet voor niets luidt het motto: laat u boeien, beleef De Beekhoeve!


Kamperland


De Korenschoof
Kees en Connie Steendijk
Soelekerkeweg 1
4493 PW Kamperland
Telefoon 0113-373361
E-mail cj.steendijk@hetnet.nl
www.dekorenschoof.com

Van oudsher wordt er op dit bedrijf al tarwe geteeld. Vandaag de dag bevat het bouwplan naast de tarwe (zomertarwe en spelt), onder andere: aardappelen, uien (rood en geel), suikerbieten, sperziebonen, diverse soorten droge bonen, spinazie en radijs. Deze laatste drie zijn bestemd voor de zaadproductie. Van onze tarwe laten we sinds enkele jaren een heerlijk biologisch brood bakken: het Korenschoofje!


Katwijk


Kievit
Sandtlaan 36-D3
2223 GG Katwijk
Telefoon: 071-4019365
www.kievitamines.nl
E-mail : info@kievitamines.nl

Kievit is een gespecialiseerd groente- en fruitbedrijf dat zich volledig heeft toegelegd op verse biologische producten. Ons gehele assortiment wordt betrokken uit de biologische landbouw en grotendeels verwerkt in groente en fruitpakketten. Wekelijks worden er al meer dan 1750 pakketten afgehaald in Katwijk en verspreid in de Bollenstreek, Leiden e.o., Wassenaar en in de regio Den Haag.


Kimswerd


Biologische Boerderijwinkel Jochum de Boer
Harlingerweg 30
8821 LC Kimswerd
Telefoon. 0517-641309

Jochum de Boer uit Kimswerd, ook wel bekend van het tv-programma ‘Boer zoekt Vrouw’, teelt biologische groenten in zijn eigen kas. U kunt het hele jaar door genieten van verse
groenten en fruit. Daarnaast zijn in de boerderijwinkel ook producten te vinden van collega bioboeren. Jochum de Boer kiest voor zoveel mogelijk producten uit eigen streek omdat dat past bij zijn biologische filosofie.


Leende


Ecovlees vd Kruis
Strijperstraat 70
5595 GD Leende
www.ecovleesvdkruis.nl

In de Noord-Brabantse gemeente Heeze-Leende run ik, Peter van der Kruis, een biologische boerderij dat zich richt op biologische zoogkoeienhouderij en agrarisch natuurbeheer.


Maastricht


Stefan Muijtjens en Elis Slenter
Postbus 1085
6201 BB Maastricht
Tel. (stefan) 0031 6 221 853 08
Tel. (elis) 0031 6 304 100 90
Email: info@tuinvansintpieter.com
http://www.tuinvansintpieter.com

Wij verkopen dagverse producten rechtstreeks vanuit onze Tuin op sint Pieter aan de Recollectenweg in Maastricht, op woensdag en vrijdag van 14.00 uur tot 17.30 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 15.00 uur. Maak uw keuze uit de heerlijkste kruiden, groenten en fruitproducten.


Meijel


Raspberry Maxx
Steenoven 28
5768 PK Meijel
Telefoon: 077-4669209
Email: info@raspberry-maxx.nl
www.raspberry-maxx.nl

Biologische frambozenkwekerij. Biologisch telen wil op de eerste plaats zeggen telen volgens de europese regelementen voor biologische teelt. In Nederland wordt dit gecontroleerd door SKAL. Ons SKAL nummer is 023543. Een belangrijk punt in de biologische teelt is het niet gebruiken van chemische synthetische gewasbeschermings- middelen en kunstmesten, want daar zitten heel veel zouten in die het bodemleven om zeep helpen.Een goed bodemleven is de voorwaarde voor een gezonde plant en dus gezonde voeding.


Middenbeemster


Biologisch- dynamische boerderij Sonnevanck
Fam. Waal
Volgerweg 41
1462 HR Middenbeemster
Tel: 0299 - 421405

Verkoopt verse eieren, rund- en lamsvlees van eigen bedrijf. Een boerderijwinkel met breed assortiment biologische producten. Zo heeft men o.a. groentetassen en brood. Open: do., vr., za. van 10.00 tot 17.00 uur.


Kaasmakerij Uitentuis
Middenweg 93
1462 HE Middenbeemster
Telefoon: 06 4147 4393
Email: info@messekleverkaas.nl
www.messekleverkaas.nl

De Messeklever was bijna vergeten, bijna, misschien dat alleen Jan nog van deze kaas wist. De kaas heeft Jan altijd al gefascineerd. Een grote uitdaging, een experiment. Eigenlijk onmogelijk, want de Messeklever is geschiedenis zonder overlevering. Koeien en melk van nu zijn niet meer te vergelijken met die van vroeger. Wat is nou eigenlijk precies de Messeklever? Er waren geen personen meer in leven die de unieke bereiding beheersen, of de specifieke rijping begrijpen. Laat staan weten hoe de kaas hoort te smaken.. Op basis van literatuur uit de 19e eeuw, en zijn eigen onderzoek van 30 jaar geleden heeft Jan de kaas uit de vergetelheid gekregen.


Middelbeers


Groentekwekerij Oppers
Hoogdijk 57
5091 CG Middelbeers
Tel/fax 013-514 14 93
http://www.groentekwekerij-oppers.nl/

Aan het riviertje de Grote Beerze in Middelbeers ligt onze vollegrondsgroentekwekerij annex witlof trekkerij. Onder het keurmerk Eurep Gap kweken wij hier milieu bewust een breed scala aan groenten. Doordat de teelt van de groenten in de volle grond plaats vindt, zijn diverse groenten seizoensgebonden.


Middenbeemster


Biologisch- dynamische boerderij Sonnevanck
Fam. Waal
Volgerweg 41
1462 HR Middenbeemster
tel. 0299 - 421405

Verkoopt verse eieren, rund- en lamsvlees van eigen bedrijf. Een boerderijwinkel met breed assortiment biologische producten. Zo heeft men o.a. groentetassen en brood. Open: do., vr., za. van 10.00 tot 17.00 uur.


Midwoud


Paul en Ilse Blokker
Broerdijk 10
1679 GK Midwoud
Email: paulenilseblokker@quicknet.nl
www.natuurlijkvoedsel.nl

Ons bedrijf is een maatschap van Teun -(1940), Paul-(1968) en Ilse Blokker (1975). Paul en Ilse hebben twee kinderen Sam (2002) en susanne (2004). Wij hebben op ons bedrijf 65 melkkoeien die een quotum vol melken van 500.000 kg melk. Daarnaast zijn er 20 kalveren en 20 pinken (een pink is ouder dan 1 jaar en heeft nog nooit een kalf gehad), ongeveer 70 schapen met lammeren en nog wat hobbyvee als kippen en konijnen. De koeien zijn hoofdzakelijk zwartbont, hoewel we de laatste jaren steeds meer kruisen met roodbont, brown swiss en fleckvieh. De schapen zijn van het ras Texelaars en worden voor het vlees gehouden. Verder hebben we nog ongeveer 8 bijenkasten voor honing productie. Deze honing wordt gebruikt voor onze eigen consumptie. Om ons vee gezond te houden wordt naast extra aandacht voor de voeding, bodem (zie Het natuurlijk kringloop systeem) en mineralen ook gebruik gemaakt van homeopathie.


Neer


De WAOG biologische tuinderij
Dijk 2
6086 AM Neer
Tel: 077-4629009
Email: bio@boerwiel.nl
www.boerwiel.nl

Al bijna 30 jaar wordt er op Biologische Tuinderij 'de WAOG' in Neer op ecologische wijze een breed assortiment groenten en akkerbouwproducten geteeld dat grotendeels zijn weg vindt rechtstreeks naar de consument. 'de WAOG' is daarmee het oudste biologische tuinbouwbedrijf in Limburg. De naam ontleent ons bedrijf aan het buurtschap 'de Waog' waarvan de tuinderij het middelpunt vormt. In 1981 werden de gebouwen en landerijen aangekocht waarna er gestart werd met de biologische teelt van groenten en akkerbouwproducten.


Noordbroek


B. Arkema
Korengast 4
9635 VB Noordbroek
tel.: 0598-451206
www.arkemavlees.nl

Biologische boerderij Arkema is een boerderij in Noordbroek waar het vee (Blonde d’Aquitaine, varkens en kippen) op een natuurlijke manier wordt grootgebracht. Onze dieren groeien op zonder groeibevorderende stoffen en ze worden gehuisvest in ruime hokken met veel stro. De kans op BSE wordt hierdoor aanzienlijk kleiner, omdat de bacterie zich niet in ons veevoer (wij voeren de dieren niet met het conventionele veevoer) kan standhouden. Door de steeds groter wordende vraag naar biologische producten en de slechte marktprijzen zijn we enkele jaren geleden begonnen met het verkopen van biologisch vlees vanuit huis. De verkoop uit huis is uitgegroeid tot een heuse winkel en in de slagerij zijn alle voorzieningen voor het verwerken van het biologische vlees.


Noordgouwe


Biologisch Kwekerij Zuidbos
Zuid Bosweg 17
4317 AP Noordgouwe
Tel: 0111 406055
Email: info@zuidbos.nl
www.zuidbos.nl

Biologische kwekerij Zuidbos is een kleinschalig biologisch tuinbouwbedrijf. Op jaarbasis worden er ongeveer 60 tot 70 verschillende gewassen geteeld. Binnen het totaalareaal van 2,8 Ha, is 1,5 Ha volle grond groenteteelt en 2000 m² (koude) kas. Gebouwen, weiden, randen en paden nemen de rest van de grond in beslag. Biologische kwekerij Zuidbos is een door Skal erkend EKO-bedrijf.


Oosterend


Waddengoud Boerderijwinkel
Oosterend 17
8897 HW Oosterend
Tel: (0)562 449278
www.dezeekraal.nl

In 2004 zijn ze gestart met de winkel, die in september 2007 is omgetoverd tot een Waddengoud Boerderijwinkel. Zo zijn bij ons verschillende sappen, jams, wijnen van onder andere de cranberry, duindoorn of vlierbes verkrijgbaar. Ook de waddenmosterd en andere delicatessen, zoals honing, ontbreken hierin niet. Ons eigen product, de schapenkaas, is ons hoofdproduct. Van jonge tot oude kaas, van brandnetel tot ui-knoflookmelange, allerlei soorten schapenkaas maken wij. Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 14.00-18.00 uur


Oosthuizen


Jan en Annette Vrolijk
De Klaverhoeve
Oosteinde 70
1474 ME Oosthuizen
Email: J.vrolijk1@hetnet.nl
tel: 0299- 401298
www.klaverhoeve.com

Onze boerderij ligt in de polder De Zeevang. Sinds 1990 is ons bedrijf omgeschakeld naar een biologische bedrijfsvoering. Toen is er ook een begin gemaakt met de inzaai van klaver in het grasland. Na 15 biologisch gemolken te hebben zijn we nu overgestapt op een ander spoor. Al enkele jaren mogen de kalfjes bij de moeder blijven lopen. Dit wordt zeer gewaardeerd door de consument, maar ook zeker door het vee. Deze manier van vee houden is in onze ogen het beste voor moeder en kalf. Ze krijgen veel ruimte, rust en vrijheid in de ruime strostal waar ze zich in het koppel goed thuis voelen. Zodra het kan gaan ze natuurlijk de wei in. Sinds 2007 melken we de koeien niet meer, dit betekent dat alle melk nu helemaal beschikbaar is voor de kalfjes. Op deze manier ontstaan robuuste dieren die tegen een stootje kunnen. Het vlees van onze dieren is door deze unieke manier van uitstekende kwaliteit en je proeft de pure natuur!


Waterlant’s Weelde
Raadhuisstraat 27
1474 HH Oosthuizen
Telefoon: 0299 40 34 68
Email: info@natuurvlees.nl
www.natuurvlees.nl

Waterlant’s Weelde verkoopt eerlijk vlees van hoge kwaliteit uit de streek Waterland. Goed vlees geproduceerd met liefde voor het dier en dit unieke landschap, volgens de strenge normen van de Stichting Keurmerk Waterland en Het Producert Keurmerk voor scharrelkip en scharrelvarkensvlees.


Pietersbierum


Gerbranda State
Hoarnestreek 7 - 9
8856 RV Pietersbierum
Email: asse@online.nl
http://gerbrandastate.nl

Gerbranda State verkoopt al sinds jaar en dag haar biologisch geteelde groentes direct aan de consument. Ooit begonnen als kar langs de weg met groentes erin is dat nu uitgegroeid tot een mooie boerderij winkel, gevestigd in het nieuwe zorggebouw. Het verzorgen van de boerderijwinkel is een activiteit van de zorgboerderij. De winkel is op dit moment een zelfbedieningszaak. De groentes zijn, indien nodig, verpakt in papieren zakken. Voor vragen en wisselgeld zijn wij altijd in de buurt. De boerderijwinkel is van maandag tot en met zaterdag geopend, van 9.00 – 18.00 uur.


Punthorst


Zonnehorst
Evenboersweg 28
7715 PH Punthorst
tel. 0529-483463
www.zonnehorst.nl

In de gemeente Staphorst, op ruim 3 hectare vruchtbare dekzandgrond, runnen wij, Henk en Hillie Bunskoek samen met medewerkers en stagiaires ons biologisch-dynamische gemengde bedrijf. We telen een brede variatie aan groenten, op de volle grond en in de kas en houden wat kippen voor de gezelligheid en eigen gebruik.. Als kleinschalige zorgboerderij bieden we ook nog plaats aan een aantal zorgvragenden die tijdelijk en/of voor langere tijd een plek nodig hebben om te herstellen of voor zinvolle dagbesteding.


Raalte


Overesch Ecologische Landbouw
Hondemotsweg 40
8101 NJ Raalte
Telefoon 0572-391674
Email: info@overesch.nl
www.overesch.nl

Ons bedrijf bestaat uit akkerbouw, groenteteelt en een varkenshouderij gedeelte. Met de akker en de groente zijn we in 1994 omgeschakeld naar de ecologische manier van telen. De redenen voor het omschakelen waren divers. Het gebruik van steeds meer bestrijdingsmiddelen en kunstmest stond ons steeds meer tegen. Het is een doodlopende weg waarbij je steeds afhankelijker wordt van middelen, genetische manipulatie en multinationals. Ook het feit dat we onze kinderen een gezonde leefomgeving willen geven is heel belangrijk.


Raamsdonk


Pieter Boons
Schansstraat 51
4944 AG Raamsdonk
Tel: 016-2512639

Verkoop: biologische kaas en vlees


Randwijk


Ekoboerderij De Lingehof
Marieke en André Jurrius
Hemmensestraat 17
6668 LB Randwijk
Tel: 0488-421326
http://www.hemmensland.nl/lingehof/news.php

André beteelt 85 hectare, die hij pacht van het Landgoed. De gewassen die worden geteeld zijn o.a. aardappels, uien, pompoenen, wortels, rode kool, graan en gras. Deze gewassen worden grotendeels aan groothandels geleverd en sommige producten zoals de rode kool en de wortels verder verwerkt. Een deel van het graan heeft bakkwaliteit en is bestemd voor het Hemmens Landbrood. Het gras wordt verwerkt tot hooi en kuilvoer en is grotendeels bestemd voor boerderij Opneij. Een heel klein deel van de groente gaat naar tuinderij De Stroom en wordt via groentepakketten verkocht.


Boerderij Opneij
Wichert Koopman en Franka Tomassen
Hemmensestraat 13
6668 LB Randwijk
Tel: 0488 – 491 888 / 06 – 28 14 28 97
http://www.hemmensland.nl/opneij/

We kiezen voor een biologische bedrijfsvoering omdat dit past bij de manier waarop wij onze grond en dieren willen verzorgen. We werken zo natuurlijk mogelijk en gebruiken geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Het voer voor de dieren is gegarandeerd vrij van gentechnieken. De koeien lopen van vroeg in het voorjaar tot laat in het najaar lekker in de wei. Door een evenwichtige voeding en goede verzorging proberen we de dieren op een natuurlijke manier gezond te houden. Antibiotica gebruiken we alleen in noodgevallen.


Rockanje


De Doornhof
Doornweg 4
3235 NJ Rockanje.
Tel: 0181-407018
Email: info@dedoornhof.nl
www.dedoornhof.nl

De winkel is geopend woensdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. De Doornhof is het land- en tuinbouwbedrijf van Leen van Marion en Marleen Kortekaas. Op ± 1,5 ha. tuin telen wij verschillende groenten en aardappelen in de vollegrond. Verder is er een kleine boomgaard met (klein)fruit en houden we bijna 100 kippen. Zo is het bedrijf een moderne variant van het gemengde bedrijf zoals er tot ± 1965 vele waren, in het kleinschalige landschap van Stuifakker, waar het bedrijf is gevestigd. Onze boerderij wordt inmiddels door de vierde generatie Van Marions gerund. Al vanaf de overname in 1981 door Leen werkt het bedrijf biologisch.


Schoorl


Biologisch Dynamisch Zorgbedrijf Noorderhoeve
Duinweg 125
1871 AH Schoorl
Tel: 072-5091738
Email: erf@noorderhoeve.nl
www.noorderhoeve.nl

De Noorderhoeve is een professioneel zorgbedrijf dat bewust kiest voor een doelgroepmix.
Wederzijdse verrijking, aanvulling en ondersteuning zijn het directe gevolg van deze keuze. Bovendien streeft de boerderij al sinds haar start in 1981 naar gemeenschapsvorming die verder reikt dan uitsluitend samenwerken. Er is veel aandacht voor culturele activiteiten. Mensen met een verstandelijke handicap (hulpboeren genoemd), mensen met een verslavingsachtergrond en mensen met een burnout zorgen in collegiale samenwerking voor een indrukwekkend assortiment producten, aangestuurd door een zevental professionals in de landbouw: boeren en tuinders met een jarenlange ervaring. Verkoop van biologisch-dynamische kaas, zuivel, eieren, vlees, groenten en fruit. Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 14.00 - 17.00 uur, Zaterdag: 10.00 - 13.00 uur


Slijk- Ewijk


De Grote Doorn
Loenensestraat 1
6677PL Slijk-Ewijk
Telefoon: 0481-482281
www.degrotedoorn.nl

De boerderij dateert uit 1771. Het is gelegen bij het landgoed Loenen en het Loenense bos dat ongeveer 60 hectare groot is. Het kasteel dat op het landgoed staat dateert uit 1825. De Grote Doorn is het oudst bewaard gebleven gebouw uit Loenen. In de periode van 1817 tot 1854 diende het zelfs als gemeentehuis.
Vanaf 1926 is De Grote Doorn in het bezit van de familie Bunt, met veehouderij en fruitteelt. In 1996 hebben de melkkoeien plaatsgemaakt voor de melkgeiten. Aanvankelijk waren er 400 melkgeiten; inmiddels zijn er 1200 melkgeiten en zo'n 300 opfoklammeren.Sinds april 2004 kunnen ook particulieren verse geitenzuivel kopen. Toen is de verkoop gestart in de landwinkel waarnaast geitenzuivel ook diverse andere producten te koop zijn.


Soest


Biologische Bezoekboerderij 'Het Derde Erf'
Birkstraat 125
3768 HE Soest
Tel: 035 - 6090224
Email: HetDerdeErf@casema.nl

Sinds al weer een aantal jaren verkopen wij rundvlees van eigen bedrijf. Geheel volgens biologisch dynamische eis runnen wij de melkveehouderij en zijn dan ook Skal-gelicenteerd en zijn we aangesloten bij Demeter. Verder verkopen wij ook eieren van onze kippetjes. Wij hebben sinds kort 100 nieuwe kippen!. Door de enorme populariteit van de eitjes hebben we het hok aangepast zodat we hopelijk geen mensen meer hoeven te teleurstellen. Onze eieren zijn echt kakelvers en de kippen gaan elke dag een wandeling maken (o.a. op bezoek bij de buren). Er is in het seizoen (vanaf juni) op zaterdag ook vaak nog volop groente te koop uit onze moestuin 'De Birkenhof'.


St Maarten


De Lepelaar
Rijperweg 16 a ('t Rijpje)
1744 HK St Maarten
Telefoon: 0224-563535
Email: de.lepelaar@planet.nl
www.delepelaar.com

In de zomermaanden worden er tomaten en komkommers verbouwd. De laatste jaren is daar ook nog zaadteelt aan toegevoegd. In de wintermaanden staat er veel winterpostelein in de kas, maar ook andijvie, peterselie, stengelui, koolrabi en raapstelen. Als aanvulling worden de randen met kruiden opgevuld.

De winkel is geopend op:
Woensdag van 9.00 - 12.00 uur.
Vrijdag van 13.00 - 18.00 uur.
Zaterdag van 9.00 - 14.00h.


Strijen


Biologisch Goed
Oudendijk 67
3291 LM Strijen
Tel: 0186-576707
Email: info@biologischgoed.nl
www.biologischgoed.nl

De webwinkel ‘Biologisch goed’ is een initiatief van 5 boeren en tuinders uit Zuid-Holland. Zij hebben samen de Coöperatieve Biologische Producentenvereniging Zuid-Holland opgericht.


Stroe


Geitenboerderij de groote stroe
Wolweg 21
3776 LM Stroe
Tel: 0342-440945
Email: info@degrootestroe.nl
www.degrootestroe.nl

Geitenboerderij de groote stroe biedt een groot assortiment aan biologische boerengeitenkazen. Kazen die op ambachtelijke wijze door de boer en boerin zelf worden gemaakt. De kaas heet: stroese dame.


Tijnje


Romsicht
Riperwalden 4
8406 ET TIJNJE
Tel: 0513-572612
Email: info@debioboer.nl
www.debioboer.nl

Onze boerderij heet Romsicht wat ruimzicht betekend. Tijnje ligt in Friesland ,10 minuten rijden vanaf Heerenveen of Drachten. Op de boerderij worden Simmenthaler zoogkoeien gehouden. Simmenthaler koeien komen oorspronkelijk uit Oostenrijk. Sinds 1998 zijn we biologisch gecertificeerd dwz dat we vanaf dat moment gecontroleerd biologisch werken. Langzamerhand zijn we zelfs nog verder gegaan en krijgen de meeste koeien nu niet meer elk jaar een kalf maar blijven de kalveren soms wel 2 a 2,5 jaar bij de moeders drinken. Dit is zowel voor de koeien als de kalveren beter en we hoeven geen krachtvoer te geven. alles gaat zo veel natuurlijker. In de oude stal is een boerderij winkeltje,de winkel is elke dag geopend. In de boerderijwinkel verkopen we naast het vlees van onze eigen ossen en koeien ook diverse andere biologische produchten die we zelf ook erg lekker vinden.


Tytsjerk


Fam Engwerda
Rustenburgerweg 13
9255 XH Tytsjerk
tel: 0511-432344
email: bioweb@vaneigenerffryslan.nl
http://www.biowebfryslan.nl

Het biologische melkveebedrijf van Carla en Gerben Engwerda ligt tussen Leeuwarden en Tytsjerk in de Louwsmar polder. 'Louwsmar' is het op één na laagste punt van Fryslân. De polder is 40 ha groot en omringd door een mooi fietspad. In 1992 hebben zij de boerderij overgenomen en in 1995 zijn zij overgegaan naar een biologische bedrijfsvoering. In de boerderijwinkel verkopen ze eigen rundvlees aangevuld met kippe-lams-, en varkensvlees en andere producten van collega boeren.


Utrecht


De Moestuin
Laan van Maarschalkerweerd 2
3585 LJ Utrecht
Telefoon 030 2144 869
Email: info@moestuinutrecht.nl
www.moestuinutrecht.nl

In de moestuinwinkel vind je bijzondere groentesoorten, kruiden en fruit. Het hele jaar zoveel mogelijk vers en direct uit eigen tuin. Daarnaast vind je in de winkel allerlei biologische producten zoals thee, honing, soepen en sap. In het lunchcafé kan je eenvoudig, maar lekker eten voor een vriendelijke prijs. Buiten de openingstijden is het lunchcafe ook geschikt voor het ontvangen van groepen. Daar kan je dan vergaderingen organiseren, je verjaardag vieren of een ander feest geven.


Venhuizen


TuinGoed Bonatèr
Roland Groskamp
Burgemeester J. Zijpweg 5
1606 MK Venhuizen
Tel. 0228-543701
Email roland@tuingoedbonater.nl
www.tuingoedbonater.nl

TuinGoed bonatèr is een jonge, biologische tuinderij, in het Westfriese dorp Venhuizen, tussen Hoorn en Enkhuizen, vlakbij de IJsselmeerdijk. Er worden groenten, kruiden en bloemen geteeld. Ook lopen er kippen, geiten en schapen rond. En nog véél meer!!! Deze drie hectare grond is een plek waar planten, dieren en mensen het naar hun zin hebben; een tuin om van te genieten, om te beleven, om te ervaren.


Vierpolders


Biokwekerij Poldervaart
Dorpsdijk 40
3237 LC Vierpolders
Tel: 0181-416038
info@biokwekerijpoldervaart.nl
www.biokwekerijpoldervaart.nl

een biologisch-dynamisch glasgroentebedrijf dat, door gebruik te maken van natuurlijke gewasbeschermingsmiddelen en natuurlijke meststoffen, tomaten, komkommers en paprika’s teelt.De natuurlijke producten zijn 100% residuvrij en worden op een traditionele manier in de grond geteeld onder 30.000 m² glas.Door de biologisch-dynamische teeltwijze leveren wij een gezond product met een natuurlijke smaak.


Vortum Mollum


In het volle Leven
Telefoon: 0478-569979
Email: inhetvolleleven@hetnet.nl
www.inhetvolleleven.nl

"In het volle Leven" is een kleinschalige biologische tuin. In deze tuin groeien groente, kruiden, bloemen en fruit. Je kunt lid worden van de tuin. Het lidmaatschap houdt in dat je zelf mag oogsten, naar eigen behoefte en voor eigen gebruik. Samenwerking met de natuur staat voorop en er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt. De tuin is gelegen op een mooie plek naast een natuurgebied aan de Sint Jansbeek bij Vortum-Mullem, net onder Boxmeer.


Wageningen


Biologisch Tuinbouwbedrijf Backvries
Honingblokpad, nabij Hollandseweg 330
6704 PK Wageningen
Email: bckvrs@xs4all.nl
http://backvries.nl


Boerderijwinkel De Hoge Born
Bornsesteeg 87
6708 PD Wageningen

Biologische versproducten van eigen land en van collega biologische bedrijven. Aardappelen, groente, fruit, kruiden, zuivel, honing, eieren, paddestoelen, winkelmaar ook snijbloemen, open haard hout, hooi, stro en in november en december kerstbomen. maandag t/m vrijdag 12:30 - 17:00 uur, zaterdag 10:30 - 14:30 uur


Well


Biologische boerderij Schuttershof
Maaijenstraat 38
5325 XH Well
Tel. 073 - 59 95 824
Email: info@boerderijschuttershof.nl
www.boerderijschuttershof.nl

Op de boerderij zijn koeien, varkens en schapen te vinden. De dieren krijgen naast biologische voeding, voldoende ruimte en tijd om volgens hun eigen natuur te kunnen leven en volgroeien. Biologische voeding voor de dieren houdt in dat er tijdens de teelt gebruik wordt gemaakt van natuurlijke bemesting en natuurlijke manieren om het gewas te beschermen tegen onkruid en ongedierte. Zo wordt onder andere vruchtwisseling toegepast waarbij gras wordt afgewisseld met maïs en tarwe. Onze varkens leven in ruime stallen waar ze op stro slapen. Ook kunnen ze altijd naar buiten. De varkens hebben nog een mooie lange krulstaart. Het voer van de varkens is allemaal biologisch geteeld en gentech-vrij. Alle mest van onze varkens kunnen we weer gebruiken op onze eigen landerijen.


Wijdewormer


Imkerij Polderbijen
Noorderweg 100
1456 NK Wijdewormer
Telefoon: 0299 - 421 806
Email: klok0305@planet.nl
www.polderbijen.nl

Imkerij Polderbijen is in 10 jaar gegroeid naar 24 bijenvolken. De bijenvolken worden hoofdzakelijk gehouden in het bloemrijke poldergebied. Voor Lydia zijn de bijen niet een hobby maar een passie die ze breed uitdraagd.


Workum


Sudersé v.o.f.
Slinkewei 8
8711 HC Workum
Tel/ fax: 0515-541924
E-mail: info@suderse.nl
www.suderse.nl/homelandbouw.htm

Sudersé v.o.f. is een Biologisch landbouwbedrijf met een Internet besteldienst en minicamping.  De eigen geteelde produkten zijn in de winkel en via de webwinkel, verkrijgbaar. Ook verkopen wij groenten, fruit, kaas, eieren, wijnen, sappen en droogwaren van andere (Friese) biologische telers. Nu al ruim 200 produkten op voorraad!


Zuidbroek


De Keukentuin
Westeind 154
9636 CH Zuidbroek
Tel: 0598-382505, 06-22203623
Email: contact@keukentuin.nl
www.keukentuin.nl

Sinds 2005 hebben wij ook een landwinkeltje met groenten van het seizoen en geitenkaasjes, (kruiden)-koekaas, vlees en droogwaren als koffie, macaronie etc. Wij onderscheiden ons door alleen biologische produkten te verkopen voorzien van het eko/demeter-keurmerk. Onze voorkeur gaat uit naar streekprodukten met een van deze keurmerken.


Zuidschermer


Boerderij Zeilzicht
Westdijk 15
1847 LH Zuid-Schermer (Alkmaar)
Tel. (072) 504 43 40
http://www.kaasboerderijzeilzicht.nl

Op de boerderij hebben wij een eigen winkeltje. Hier verkopen wij verschillende soorten kazen, uiteraard van eigen makerij. Van jong, tot zeer oud, van brandnetel- tot torinokaas. Tevens verkopen wij ook verschillende soorten zuivelproducten. De winkel is van alleen op zaterdag geopend van 09:00 tot 17:00 uur.


Zuidoostbeemster


Fruitteeltbedrijf Eerlijk & Heerlijk
Purmerenderweg 26 A
1461 DB Zuidoostbeemster
Tel: 0299-684012
Email: info@eerlijkenheerlijk.nl
http://www.eerlijkenheerlijk.nl

U vindt in onze winkel seizoensproducten die niet in de supermarkt te krijgen zijn. Prachtig fruit uit de eigen boomgaard geselecteerd op smaak en kwaliteit. Puur, zongerijpt en vol energie. Daarnaast kunt u in de winkel terecht voor streekproducten van collega's uit de Beemster Lusthof.

 


Boerderij - Kleikracht hoe hun kaas wordt gemaakt 

 


 


View My Stats