Column Ron Fonteine 11 december 2015

 Waarschuwing
Deze kennis kan je bewustzijn blijvend vergroten en je gezondheid beÔnvloeden

 Beste verkenner,

Ik krijg af en toe verbaasde reakties op de lange onderbouwde columns die ik schrijf van nieuwe lezers die zich net aansluiten bij de groep mensen waarvan velen mij al vanaf het eerste jaar (2005) volgen.

Zoals je zult merken ben ik niet iemand van de korte verhaaltjes of sociaal prietpraat, mijn passie is wetenswaardigheden verzamelen en deze kennis weer door te geven. Ik heb de afgelopen jaren minimaal zo'n 20.000 reakties per mail gehad waarvan ik de leukste reakties heb bewaard en ooit nog eens wil bundelen voor eigen gebruik.

Zie mijn columns gewoon als een hoofdstuk van een jaarboek dat je iedere week kado krijgt en waaron ik het laatste nieuws en interessante wetenswaardigheden verwerk, een soort opsomming van de week.

Over vele jaren zullen deze columns een mooi inzicht kunnen geven in de zaken die in deze jaren speelden want met veel nieuwe kennis wordt vaak vergeten hoe lang bepaalde dingen al bekend waren maar keer op keer opnieuw worden uitgevonden of herontdekt. Ik zie ook dat we hier studies doen die al eerder in de VS of andere landen zijn gedaan.

Aan de ene kant zijn er oude wijsheden uit grootmoederstijd, aan de andere kant weer nieuwe inzichten en studies die het vermelden waard zijn. Ik probeer een mooie mix te maken van zowel de alternatieve geneeskunde als de reguliere wetenschap. Al moet ik wel zeggen dat ik ook steeds meer "alternatieve" zaken in de wetenschap zie opduiken:

Seated Tai Chi versus usual activities in older people using wheelchairs
http://www.complementarytherapiesinmedicine.com/article/S0965-2299(15)30018-2/abstract

Traditional Chinese medical herbs staged therapy in infertile women with endometriosis
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4613058/

A Medical Breakthrough Made Possible By Ancient Chinese Remedies Just Won A Nobel Prize
http://thinkprogress.org/health/2015/10/05/3709089/nobel-prize-traditional-medicine/

Voor ik het vergeet ook nog even dit, ik ben naast Leefbewust vorig jaar een nieuwe site gestart die ik ga uitbouwen tot een snelle gids voor uitjes in eigen land. Als ik vroeger wel eens een dagje weg wilde gaan met de kids zocht ik me altijd rot naar wat er was te doen in een bepaalde plaats, de informatie was zo versnipperd.

Waarom niet gewoon een site waarop de aktuele evenementen op de voorpagina staan en daarnaast een gids op plaatsnaam die per plaatsnaam de uitjes zoals attracties, museum, kastelen, exposities etc laat zien ?. Dus heb ik vorig jaar samen met een neefje de stoute schoenen aangetrokken en zijn we nederlandgids.com gestart.

Wil je elke zaterdag het overzichtje van evenementen per mail ontvangen dan kun je je aanmelden via deze site en ontvang je iedere zaterdag een overzicht van de weekenduitjes en mis je niets. Voel je vrij om evenementen door te mailen, alle hulp is altijd welkom.

Ok, we schakelen nu weer even terug in de health mode want ook op gebied van gezondheid is er deze week weer genoeg te melden.

Minister Schippers gooit het roer om en wil ineens big pharma onder druk gaan zetten mbt de absurde prijzen voor bepaalde medicatie die levensverlengend zouden zijn zoals die voor longkanker. De medicatie is slechts voor 20% van die mensen interessant en kost ruim een ton per gewonnen levensjaar. Lastige keuzes, want het zal net je vader of moeder betreffen.

Big pharma blijkt ook per land de prijzen te bepalen en de partij die afneemt mag deze details weer niet openbaar maken, net zoals destijds met het GSK vaccin voor de Mexicaanse griep dat voor sommige kinderen een autoimmuunziekte opleverde. De deal die bijvoorbeeld in Zweden was gemaakt was dat niet de fabrikant maar de overheid zelf aansprakelijk werd voor de bijwerkingen. Dit betekent dus dat een overheid geen neutrale partij meer kan zijn in het geval van schade door vaccins. Verder denk ik dat inkopen van de overheid altijd transparant dienen te zijn, het gaat namelijk om belastinggeld.

Een hele bedenkelijke constructie waarbij de consument die de overheid op haar woord vertrouwt is overgeleverd aan de farmaceutische industrie die in feite een grote klinische studie uitvoert zonder dat er risico's zijn voor de fabrikant.

Of Nederland zo'n zelfde contract heeft moeten tekenen is onbekend, alleen het Zweedse contract is destijds uigelekt. Hier bleven de lippen stijfdicht en ook nu weer worden bijwerkingen van bijvoorbeeld het HPV vaccin niet gelinkt aan het vaccin. De vraag is waar in dit geval de aansprakelijkheid bij lag. Lareb, die dit onderzoekt, ziet wel dat de klachten kunnen aanhouden maar kan niet zeggen of er relaties zijn. Gezien de documentaire op de Deense TV zijn er steeds meer landen die dit vaccin ter discussie stellen.

En vaak zie je als politici (denk aan Borst, Rob Oudkerk etc) de aanval openen op big pharma ze ineens van het politieke toneel verdwijnen.

Volgens Oudkerk is het aanpakken van de farmaceutische sector als bijten in graniet. "Het is een soort kartel waarin iedereen veel geld zit te verdienen: de farmaceutische industrie, maar ook de groothandel, de apothekers en de artsen. Met de prijzenwet hebben we een hapje uit die brok genomen, maar niet meer dan dat."

http://www.cobouw.nl/artikel/241911-uit-de-weekbladen

Bericht uit 2000: farmaceutische bedrijven die de regels voor de promotie van medicijnen overtreden kunnen in de toekomst een forse boete tegemoet zien. Minister Borst van volksgezondheid heeft een wetsvoorstel in de maak dat de huidige straf van 10000 gulden verhoogt naar twee ton.

http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/article/detail/2502567/2000/04/01/Minister-pakt-farmaceuten-aan.dhtml

Minister Schippers noemde recent bepaalde "krachten" bij het openbare ministerie die VVD spelers onderuit willen halen voor de verkiezingen, ik zie "krachten" aan het werk die critici van zowel de voedings- als farmaceutische industrie die te mondige politici de mond willen snoeren.

Door de grote hoeveelheden nieuws die voorbij komen zie ik ook dingen die al langer bekend zijn maar zelden het nieuws halen. Heel toevallig zag ik een stukje interview van een Nederlandse schrijver die met een boek bezig is over o.a. de MH17 ramp. Hij merkte iets op dat ik eerder al eens ben tegen gekomen.

Het gaat om het volgende. We hebben het Internationale strafhof in Den Haag dat ingesteld is om mensen aan te pakken die o.a. betrokken bij massamoord en oorlogsmisdaden. Het gaat dan meestal om mensen uit Afrika en de Balkanlanden. Politieke leiders uit Amerika of het Westen zul je niet snel aantreffen in dit door politiek gedreven strafhof. En als je me niet gelooft dan moet je hier maar eens over nadenken.

Amerika heeft destijds een wet ingediend waarbij zij met militairen Scheveningen kan binnenvallen om zo Amerikaanse militairen en politici (!!) te bevrijden die in dit strafhof zouden worden opgesloten.

Blijkbaar was de politieke elite toen al bang voor akties naar aanleiding oorlogen in het Midden Oosten.

Op Wikipedia vond ik de volgende informatie:

De American Service-Members' Protection Act (ASPA) ("Wet ter bescherming van Amerikaanse militairen"), door tegenstanders de The Hague Invasion Act ("Invasie van Den Haag-wet") genoemd, is een Amerikaanse federale wet, geÔntroduceerd door Senator Jesse Helms als een amendement op de National Defense Authorization Act die in 2002 door het congres werd goedgekeurd. Het amendement is bedoeld om ďAmerikaans militair personeel en andere verkozen of benoemde vertegenwoordigers van de Verenigde Staten van Amerika te beschermen tegen rechtsvervolging door een internationaal strafhof waarvan de VS geen deel uitmakenĒ en geeft de president de macht om ďmet alle mogelijke middelen de vrijlating van Amerikaans personeel te bewerkstelligen dat gevangen wordt gehouden door of op verzoek van het Internationaal Strafhof (in Den Haag)Ē.

Het amendement poogt de positie van het Internationaal Strafhof in Den Haag te verzwakken omdat het de regering van de VS toelaat haar burgers te beschermen tegen uitlevering aan het Internationaal Strafhof. Ook staat het "elke vereiste actie" toe die nodig is om "VS-soldaten te bevrijden die onterecht aan het strafhof uitgeleverd werden". Men ging zelfs zo ver te zeggen dat de VS met deze wet een militaire invasie van Den Haag zouden kunnen organiseren om VS-burgers die daar eventueel vastgehouden worden te ontzetten. Om deze reden wordt er door tegenstanders naar verwezen als de The Hague Invasion Act.

Federale, nationale en lokale overheden en instellingen (waaronder gerechtelijke instanties) worden er door het amendement van weerhouden het Strafhof te assisteren. Zodoende verbiedt het gerechtelijke instanties personen uit te leveren aan het Strafhof en verbiedt het deze instanties het Strafhof inzage te geven in (geheime) documenten met betrekking tot de nationale veiligheid. Het verbiedt Amerikaanse overheden verder om het Strafhof onderzoek te laten doen in de Verenigde Staten.

Er is ook een boek verschenen, De Pias van het Pentagon, geschreven door Pieter Nouwen, over de hypothetische situatie dat de Verenigde Staten Nederland met oorlog dreigen, nadat het Internationaal Strafhof de Amerikaanse regering wegens het voeren van een onwettige aanvalsoorlog aanklaagt en beklaagden vastzet in haar internationale gevangenis in Scheveningen. Het boek beschrijft de politieke en juridische mogelijkheden en gevolgen vanuit de politieke Europese en Amerikaanse gebeurtenissen ten tijde van het schrijven van het boek. De verhaallijn wordt aan het eind van ieder hoofdstuk onderbroken door aan het onderwerp verwante en niet-fictieve artikelen uit kranten en internet.

http://www.deboekensalon.nl/dbs/book/224915

Net zoals we zien dat leiders in de industrie wegkomen met boetes ipv gevangenisstraf zie je dus ook dat politieke leiders met twee maten meten.

Wel zie je kleine veranderingen in de chemische sector, de wereld waar al heel wat slachtoffers zijn gevallen en men ook altijd wegkwam met boetes. Maar in het geval van Chemie pack kan dat wel eens veranderen:

Tegen drie leidinggevenden van Chemie-Pack in Moerdijk zijn woensdag in hoger beroep celstraffen geŽist van twee tot vier jaar.

http://www.volkskrant.nl/binnenland/om-wil-leidinggevenden-chemie-pack-in-de-cel~a4200228/

De uitgezonden reconstructie van de brand bij Chemie-Pack in Moerdijk.

https://www.youtube.com/watch?v=DlQAh-dNZFc

Naar aanleiding van een grote brand bij Chemie-Pack, een bedrijf dat zich bezighoudt met opslag, verwerken en verpakken van chemicaliŽn, heeft de Onderzoeksraad voor Veiligheid onderzoek gedaan. Het onderzoek van de Raad is toegespitst op het ontstaan van de brand bij Chemie-Pack en de crisisbeheersing en -communicatie van de overheid.

https://www.youtube.com/watch?v=jB7gQLX8c7g
http://onderzoeksraad.nl/nl/onderzoek/974/brand-bij-chemie-pack-te-moerdijk-5-januari-2011

Zelf ben ik indirect betrokken geweest bij een chemisch ongeluk in 1989 in de Botlek bij een soortgelijk chemisch bedrijf, Paktank.

Mijn broer werkte voor een onderhoudsbedrijf dat reparaties verrichtte aan opslagtanks die voor het werk schoongemaakt zouden zijn. Bij ťťn tank moest de bovenkant van de tank worden losgeslepen.

De bedrijfsbrandweer gaf ondanks een uitslag op zijn meter en discussies met de werknemers toestemming om te slijpen maar zorgde wel dat hij zelf op een veilige afstand ging staan. Dus de jongens begonnen te slijpen boven de 20 meter hoge tank en wat meteen volgde was een enorme explosie.

Broer werd de lucht in geblazen en belandde naast de tank en kon nog zwaargwond wegkruipen. Een collega was net gereedschap gaan halen dus overleefde de ramp, zijn collegas kwamen om in de brand die daarop volgde. Tank was dus helemaal niet schoon geweest, er waren sowieso nog ontvlambare gassen aanwezig. Je zag toen al hoe gemakkelijk er met levens werd omgegaan en jonge jongens werden opgeofferd voor het grote geld in deze sektor.

http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/article/detail/2744500/1994/04/01/Dat-wachten-is-niet-te-verteren-Fatale-explosie-bij-Paktank-na-ruim-53-maanden-toch-nog-voor-de-rechter.dhtml

De levens van deze 4 jongens waren nog geen 31.000 euro de man waard want de boete was een lachertje, 121.000 euro. Geld dat eigenlijk naar de nabestaanden hoort te gaan.

http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/article/detail/2467662/1994/06/25/Paktank-krijgt-boete-voor-explosie-met-drie-doden.dhtml

Dat telefoontje op mijn werk destijds en de racerit naar het ziekenhuis in Rotterdam zal ik nooit meer vergeten. Mijn schoonzus was die dag haar broer kwijt en haar man lag zwaargewond in het ziekenhuis. En dit overkomt velen die dachten in een veilige werkomgeving te werken.

Afgelopen week zag je bij het TV programma De Monitor weer goed in hoeveel sectoren dit probleem speelt. Denk aan bijvoorbeeld de schade door dieseldampen bij buschauffeurs, de mensen die elke dag met gevaarlijke stoffen werken zoals de verpleging (straling, chemo, infecties), mensen die solderen of in de riolen werken, militaire die met door uranium verrijkte munitie of chroomverf moesten werken, mensen die vroeger was verteld dat asbest geen kwaad kon en de bekende stoflongen die je kon overhouden aan de mijnen van Limburg.

In die uitzending vertellen buschauffeurs Theo van Wijnkoop en Leen Stikvoort over de dieseldamp waar zij jarenlang aan hebben blootgestaan. De oud-GVB-ers hebben het vermoeden dat dat voor veel gezondheidsproblemen heeft gezorgd, en dat sommigen van hun collegaís er zelfs door zijn overleden.

http://demonitor.ncrv.nl/ziek-door-mijn-werk/kamervragen-gesteld-na-onze-uitzending-minister-asscher-reageert-

Oproep aan werkgevers mbt dieselrook
https://www.youtube.com/watch?v=xv7mc_orGAA

Reportage in het kader van de serie "De koempel verhaalt". Deze aflevering gaat over silicose, stoflongen:
https://www.youtube.com/watch?v=4GHet6R7NEA

Werknemers in de installatie- en isolatiebranche lopen kans tijdens hun werk in aanraking te komen met de kankerverwekkende stof asbest. In deze film volgen we het leven van monteur Joost, die op een dag tijdens zijn werk ongemerkt schadelijke asbestvezels inademt. De film maakt de gevolgen van blootstelling aan asbest op indringende wijze duidelijk en nodigt de kijker uit bij zichzelf te rade te gaan wat hij of zij kan doen om collega's van Joost, die dagelijks in een omgeving werken waar asbest kan vrijkomen, te beschermen.

https://www.youtube.com/watch?v=5KMW8AY1ce4

In deze video "vragen rond kanker" van Stichting tegen Kanker verduidelijkt Dokter Vandeweerdt de huidige kennis rond asbest en de risicoís verbonden met kanker.

https://www.youtube.com/watch?v=eY3Ws77Babs

Ik zag dat de vakbond FNV een speciale afdeling heeft voor mensen die te maken krijgen met beroepsziekten. Het duurt vaak lang voordat deze erkend worden dus heb je vermoedens zorg dan dat je aangesloten bent bij een vakbond die dit wel serieus neemt.

http://www.fnv.nl/lidmaatschap/voordelen/BBZ_overzicht/

Ook artsen kunnen een bijdrage leveren, er is een speciale site waar beroepsziekten en arbeidsgebonden aandoeningen digitaal gemeldt kunnen worden:

http://www.beroepsziekten.nl/ncvb

Minister Asscher wil nu ook een speciale organisatie die onafhankelijk vaststelt of werknemers een beroepsziekte hebben:

http://nos.nl/artikel/2073866-asscher-voelt-wel-voor-instituut-beroepsziekten.html

Vaak komen mensen bij het UWV terecht en gezien de verhalen van mensen die vage klachten hadden en daarom goed werden gekeurd heb ik daar minder vertrouwen in, zeker omdat de overheid er alles aan doet om mensen uit de Wajong en Wia te krijgen terwijl er aan de andere kant amper werk voor deze mensen wordt aangeboden. Alles lijkt langs elkaar heen te werken.

Ik zie dat nu zelf al bij het PGB, hoeveel papierwerk en wachttijd er komt kijken om een simpel logeerweekend voor mijn zoon te regelen. Ik heb voldoende budget, een duidelijke indicatie maar ben al vanaf juli bezig en nog altijd is er niets geregeld voor 2016. Keer op keer wordt je van het kastje naar de muur gestuurd. Eindeloos wachten op bevestigingen en emails.

En qua salarissen wordt de zorg steeds schever. Bestuurders graaien er lustig op los, weigeren bonnetjes te leveren en de mensen aan de onderkant worden als een citroen uitgeknepen. De zorgsector is zelf ziek, daar is geen kruid tegen opgewassen.

http://www.ad.nl/ad/nl/4560/Gezond/article/detail/4053255/2015/06/04/Topsalarissen-in-de-zorg-opnieuw-gestegen.dhtml

http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/minister-he-zorgbestuurder-maak-je-bonnetje-openbaar

Ook het toezicht houden is zeer lucratief voor sommige mensen:

http://www.telegraaf.nl/binnenland/24830383/__Salaris_bobo_s_verdubbeld__.html

Aan de andere kant zijn de mensen die de zorg aktief verlenen de sjaak, zo uitgeknepen dat de grootste werkgever het heeft opgegeven:

http://www.tubantia.nl/regio/almelo/bewindvoerders-tsn-willen-bankroet-voorkomen-1.5523262

We willen in de hele wereld rampen bestrijden, vluchtelingen uit elk oorlogsgebied opvangen, andere landen wijzen op het schenden van mensenrechten en dierenleed maar zijn niet in staat onze eigen sores op te lossen. De bioindustrie zorgt voor enorme vervuiling en heel veel dierenleed, de chemische sector komt weg met boetes bij ernstige vervuilingen, de farma mag de consumenten als proefkonijn gebruiken en een GMO multinational mag ons nog kwetsbaarder en afhankelijk maken van gepatenteerde zaden waarvan men totaal geen idee heeft wat ze aanrichten op de lange termijn. De brandweer mag de brandjes blussen terwijl de overheid ondertussen extra olie op het vuurtje gooit.

In ItaliŽ is deze rol weggelegd voor de maffia die als een allesvernietigend gezwel door de maatschappij is gegroeid en veel verderf zaait.

Gisteren met tranen in mijn ogen gekeken naar een uitzending over een streek in ItaliŽ waar de maffia zonder veel tegenstand van de overheid chemische branden veroorzaakt die het bodemwater en grond ernstig vervuilen. Op deze grond groeit dan weer de groente die de mensen daar consumeren. Je zag een jongetje dat eerst leukemie krijgt met zes maanden door de toxines in hun woongeving en dan mbv een giftige chemo met 22 maanden de dood is injaagd. De moeder en een paar gedreven onderzoekers vechten dagelijks tegen deze maffia en de overheid die zijn kop als vanouds in het zand steekt.

CampaniŽ, de streek rond Napels, is er het symbool van en wordt wel de grootste illegale stortplaats van chemisch afval in Europa genoemd. Hier dumpt de Camorra, de locale tak van de maffia, industrieel afval uit heel Europa en zelfs van daarbuiten. Ze gieten het in rivieren, begraven het in landbouwakkers of verbranden het langs de kant van de weg. Op de vervuilde grond worden groenten, zoals broccoli en tomaten voor de Nederlandse markt gekweekt.

Voor de bewoners van CampaniŽ is er geen ontsnappen aan het gif. Het zit in de lucht, in het grondwater, in hun groenten, in hun vlees en in het fruit dat ze eten. Als gevolg hiervan ligt het aantal gevallen van kanker er viermaal hoger dan in de rest van ItaliŽ. Filmmaker Wilfried Koomen duikt in de illegale handel in chemisch afval.

http://www.npo.nl/2doc-de-gifcirkel/08-12-2015/KN_1676154

Wat ik ook niet snap, waarom zend de NPO dit soort belangrijke documentaires uit om 23.00 uur, een tijdstip dat veel mensen al naar bed gaan?

Een betere oplossing zou zijn om na 30 minuten nieuws een blok te maken van nog eens 30 minuten met achtergrond nieuws waarin je bijvoorbeeld dit soort documentaires kunt verwerken. Mensen zijn dan al in de nieuws stand en zullen dan misschien ook sneller kijken dan laat op de avond.

Laat entertainment uitzendingen over aan de RTL's van deze wereld die geen diepgaande journalistieke dingen zullen doen, die komen vaak niet verder dan soaps, verkapte commercials, lotterijshows en andere vormen van entertainment.

Dus maak van de publieke omroepen puur een informatief kanaal dat juist de belangrijke achtergronden en misstanden aan de kaak stelt, geef mensen zoals Zembla, De Monitor, Tegenlicht meer middelen zodat er meer kwaliteit op de televisie komt.

Wel een pluim voor de wereld draait door afgelopen week die via Jesse van Klaveren aandacht vroeg voor het probleem van uitstoot van methaangas door de bioindustrie. Parijs maakt zich liever drukker om het verkeer dan om de hoofdoorzaken zoals de massale veeteelt.

Klimaatverandering wordt voor het grootste deel veroorzaakt door de veeteelt, dus niet door het gebruik van kolen, gas, of olie.

http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/media/350745
https://www.youtube.com/watch?v=nV04zyfLyN4

In deze documentaire wordt ook gesteld dat zelfs veel milieuclubs dit onderwerp mijden, liever de aandacht verschuiven naar de grote vervuilende bedrijven dan de veefabrieken om de hoek.

Cowspiracy legt de gevolgen van de (extensieve & intensieve) veehouderij bloot en voelt de milieubeweging stevig aan de tand.

Volgens de filmmakers zet de milieubeweging zich onvoldoende in om de gevolgen van de consumptie van dierlijke producten op de maatschappelijke en politieke agendaís te krijgen.

http://www.piepvandaag.nl/cowspiracy/

http://www.eur.nl/eur/duurzaam/nieuws_evenementen/detail/article/67588-nabespreking-cowspiracy-the-sustainability-secret/

http://www.peta2.com/achievements/cowspiracy-on-netflix/

Waar ze in Parijs ook liever niet over praten is over de gevolgen van de kernramp in Japan. Dat steeds meer straling de kust van bijvoorbeeld Amerika bereikt met alle gevolgen van die voor het zeeleven en uiteindelijk weer die consument.

https://www.youtube.com/watch?v=fW8jxD0YMxk
http://www.fukushimaradiation.info/

Het lastige met "schone" kernenergie is wel duidelijk, je ziet met afval dat je dit nooit meer kwijt raakt en als het mis gaat zoals destijds in Rusland en recenter in Japan dan heeft de natuur eigenlijk levenslang. Je ziet bij kinderen nu al meer schildklierkanker maar omdat het een land is dat veel zeeprodukten consumeert dat nu vooraf al bestraald kan zijn zullen de problemen nog veel groter zijn dan de overheid nu zal toegeven.

http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?s=M108&ss=P2514&l=NL
http://www.gmed.nl/schildklier-en-nucleaire-ramp/

En het energievraagstuk blijft mij ook bezig houden.

Ik weet te weinig mbt verschillen tussen de uitstoot van milieuvervuilende stoffen door bijvoorbeeld een auto op benzine en een kolencentrale. Want stel me gaan meer electrisch rijden, dan komt er meer vraag naar energie dan naar brandstof.

Maar om die vraag naar energie aan te kunnen wordt er nu o.a. met een nieuwe kolencentrale gewerkt. Is deze dan misschien niet vervuilender dan de auto's die je gaat vervangen en gaat men bij tekorten inkopen bij landen doen die ook met oudere kolencentrales werken?

Ik heb altijd begrepen dat gas schoner is qua verbranding dus de vraag is dan wat is minder vervuilend.

http://www.milieucentraal.nl/vervoer/autokeuze-en-gebruik/zuinige-auto-kopen/aardgas-en-groengas/

Vandaag heb ik wat clubs gebeld waaronder Milieucentraal maar echt duidelijke antwoorden zijn er niet. Wel zal een kolencentrale beter in de gaten worden gehouden, speciale filters bevatten die bij gewone autos niet worden gebruikt. Dus de vraag blijft dan, stel dat er 500.000 electrische autos komen die voorlopig stroom gebruiken uit vieze bronnen is het middel dan erger dan de kwaal. Uiteraard zou de combinatie van zonne-energie en electrische autos de mooiste combinatie zijn. Ook omdat Afrika ipv het rijke Midden Oosten dan energieleverancier zou kunnen worden, en ook arme Europese landen in het zuiden een rol zouden kunnen gaan spelen bij het leveren van schone energie aan de rijkere Noordelingen.

Olie is oorzaak van menige oorlog geweest en een bron van heel veel lokale bodem- zee- en luchtvervuiling. Denk dan aan de recente rampen in de VS en Nigeria en mogelijke toekomstige in Alaska. Dus om die reden de olievraag flink te reduceren is al een belangrijke reden om naar alternatieven te gaan kijken.

Ik volg al een tijdje mensen als Keshe en vele anderen die beloven met iets nieuws te komen maar zie nog altijd weinig concreets. Wel interessant is de mogelijke opvolger van kernenergie uit uranium, thorium. Maar dit gaat nog wel wat jaartjes duren las ik.

http://www.scientias.nl/energiewinning-uit-thorium-duurt-nog-zeker-20-jaar/

Gebruik van thorium in kerncentrales is nog in een experimenteel stadium. In sommige landen zijn experimenten geweest met het gebruik van thorium als brandstof, o.a. in Duitsland (Hamm-Uentrop), de Verenigde Staten (Shippingport) en India. Vooral India en Noorwegen hebben belangstelling voor een reactor die thorium kan benutten, omdat het mineraal in die landen ruim voorhanden is, in tegenstelling tot uranium. In de jaren zeventig is er ook in Nederland (KEMA) mee gewerkt in een proefcentrale, de KEMA Suspensie Test Reactor. In 2014 werd in BelgiŽ door de politieke partij N-VA een voorstel gedaan om een thoriumreactor te bouwen tegen 2030 om het dreigende energietekort op te vangen.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Thoriumreactor

http://www.volkskrant.nl/buitenland/azie-werkt-aan-energiewonder-van-thorium~a3373762/

http://eoswetenschap.eu/artikel/thorium-kernenergie-zonder-afval

Ondanks alle campagnes van overheden zal de vraag naar energie alleen maar toenemen, zeker in gebieden zoals AziŽ en Afrika waar de welvaart zal groeien en dus ook de industrie en consumentenmarkten.

Je ziet nu al waar toe dat kan leiden in Chinese steden, code rood hoe toepasselijk, betekent dat de mensen gebukt gaan onder zware smog die hun luchtwegen, hersenen, ogen en organen zwaar zal belasten. Wetende dat steeds meer Chinezen de fastfood, suiker en de sigaret hebben ontdekt zal dit samen leiden tot een gezondheidscrisis van ongekende grootte. Want milieuvervuiling, stress en vervuilde en geraffineerde voeding zijn een recept voor kanker.

http://www.volkskrant.nl/buitenland/luchtvervuiling-doodt-1-2-miljoen-chinezen-per-jaar~a3419001/

http://www.elsevier.nl/Buitenland/blogs/2015/11/Waarom-China-interesse-heeft-in-de-klimaattop-in-Parijs-2724792W/

Ik had vandaag al iets geschreven over de bijwerkingen van dat HPV vaccin dat ze in de toekomst ook aan jongens willen gaan geven maar er komen ook in de mainstream media steeds meer mensen die vertellen over de andere kant van het RIVM verhaal.

http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/sarina-doodziek-na-hpv-vaccinatie-ik-stelde-me-niet-aan

Maar het probleem is dat steeds de verbanden worden ontkend. Dat zag je bij de dood van Freek, maar zag ik zelf ook na de BMR vaccinatie van mijn zoon. Doodziek, daarna ontwikkelachterstand en repeteer gedrag, net of er na de vaccinatie een ontsteking van de hersenen had gespeeld. Verbaast me niets want als je bij een griepvaccin al een autoimmuunziekte kunt oplopen (narcolepsie) waarbij het lichaam zichzelf aanvalt dan zal er bij een cocktail van meerdere vaccins zeker wel iets mis kunnen gaan bij kwetsbare kinderen, kinderen waarbij de bloedhersenbarriere al niet goed werkt bijvoorbeeld. Japan heeft om die reden destijds besloten de cocktail als losse vaccins te geven en niet meer ineens.

http://www.vaccinatieraad.nl/2013/12/overleden-na-bmr-vaccinatie-freek/

http://vaccinechoicecanada.com/vaccine-ingredients/when-vaccine-ingredients-cross-the-blood-brain-barrier-a-formula-for-disaster/

http://www.nvic.org/Doctors-Corner/Aluminum-and-Vaccine-Ingredients.aspx

http://iom.nationalacademies.org/~/media/2AFA33F863D446E9805E15DD54831DE5.ashx

In Nederland is er ook wel informatie te vinden maar moet je bijvoorbeeld lid worden van een organisatie zoals kritisch prikken.

De Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken (NVKP) is een in 1994 door natuurgeneeskundigen en bezorgde ouders opgerichte Nederlandse vrijwilligersorganisatie die tot doel heeft informatie te verstrekken over vaccinatie om een ieder in staat te stellen zelf een overwogen keuze te maken.

http://nvkp.nl/

Veelgestelde vragen kun je snel hier terugvinden:
http://nvkp.nl/veelgestelde-vragen/

Ik wist 14 jaar geleden nog niet wat ik nu weet en was me niet bewust van de belangenverstrengelingen die spelen in de reguliere geneeskunde, de te nauwe banden tussen de farmaceutische industrie en overheden, het afschuiven van aansprakelijkheid in geheime contracten en het systemtatisch doodzwijgen van kritische ouders en artsen die wel hun mond open deden.

Een arts die wel zijn mond open deed en een boek schreef over medische missers is Jannes Koetsier. Op zijn site is veel informatie te vinden over diverse zaken:

http://www.degezondepatient.nl/biografie.html

http://www.degezondepatient.nl/Weblog/

Via zijn website ontdekte ook een voor mij onbekende site voor mensen die een operatiefout hebben meegemaakt. Deel svp dit soort kennis via Facebook, email en Twitter als je kunt. Je hebt namelijk recht op een vergoeding van uw schade bij medische fouten. Dit kan een verkeerde of te late diagnose zijn, maar ook een operatiefout of onjuiste medicatie.

http://operatiefouten.nl/

http://www.degezondepatient.nl/voorkom-medische-rechtsbijstand.html

Een video van Jannes over vaccinaties en de belangenverstrengeling:

https://www.youtube.com/watch?v=YoSgQTJK7aA

Jannes Koetsier als getuige-deskundige in kort geding mbt het Mexicaanse griepvaccin.

https://www.youtube.com/watch?v=q1hluFzT2C4

http://www.eenvandaag.nl/index.php/gezondheid/37248/ook_in_nederland_narcolepsie_door_griepvaccin_

Pas dit jaar kwam er een uitleg voor de ernstige bijwerking die dit vaccin kon veroorzaken. Het gebruikte Pandemrix vaccin bevat antilichamen die zich blijkbaar ook kunnen hechten aan receptoren in de hersenen die de slaap regelen:

http://www.medischcontact.nl/Actueel/Nieuws/Nieuwsbericht/150422/Verklaring-voor-narcolepsie-na-griepvaccinatie.htm

Een andere oorzaak werd in 2013 genoemd, de squaleen in het vaccin dat als een soort immuunbooster wordt gebruikt, een rol zou kunnen spelen. Maar ook wordt deze cocktail genoemd, de combinatie van deze stof met een vorm van vitamine E en de emulgator polysorbaat 80.

http://www.reuters.com/article/us-narcolepsy-vaccine-adjuvant-idUSBRE91708V20130208

De laatste stof doet bij altijd een alarm afgaan. Ik zie heel veel data voorbij komen maar iets dat altijd is blijven hangen is de rol van dit in de industrie zo populaire Enummer.

Toen ik in een ver verleden bezig was met de ziekte van Crohn, ontstekingen van de darmen, ontdekte ik een studie die o.a. aantoonde dat de verspreiding van een ziekmakende Ecoli bacterie geremd werd door broccoli maar juist door polysorbaat 80 dieper in de darmwand kon doordringen.

En dan moet je weten dat ijs zowel deze bacterie kan bevatten maar ook die polysorbaat 80. Polysorbaat 80 (E433) wordt gebruikt in ijsjes, oogdruppels, antivries, medicijnen en dus vaccins.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20813719

http://abcnews.go.com/GMA/OnCall/story?id=1641825

http://www.familieblij.nl/page97.php

https://nl.wikipedia.org/wiki/Ziekte_van_Crohn

Dus dan rest de vraag, als deze stof een rol speelt bij de afweer van je darmwand, want doet het dan als je deze direct in je bloedbaan spuit ? Kan deze stof ook in de hersenen opduiken ?

Als ik naar deze studie kijk kan een coating gemaakt van deze stof ervoor zorgen dat nanodeeltjes (bijvoorbeeld een medicijn) beter in de hersenen terug kan komen.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10886334

http://www.gea.tested.net/vaccine/Sun+04+Poly+80+drugs+mechanism[1].pdf

Met een beetje boerenwijsheid denk ik dan, kan dit goedje dan ook niet ervoor zorgen dat stoffen uit een vaccin gemakkelijker de hersenen kunnen binnendringen en zo schade kunnen aanrichten. Speelde deze combinatie destijds ook al niet bij oudere vaccins (polysorbaat 80 + de booster aluminium). Je snapt wel de schade die kan worden aangericht als dit zware metaal in de hersenen belandt.

http://www.globalresearch.ca/aluminum-and-the-neurotoxicity-of-vaccines/5446101

Recent was er een studie die liet zien dat WIFI etc ervoor zorgde dat er meer kwik vrijkwam uit oude vullingen. Wat zou dan de combinatie doen van produkten met polysorbaat 80 en kwik die rondzwerft, kan deze dan ook de darmwand aantasten/beschadigen.

Door het onderzoeksteam en door andere onderzoekers is geconstateerd dat na blootstelling aan elektromagnetische velden Ė die voorkomen bij bijvoorbeeld MRI-scans en bij gebruik van mobiele telefoons Ė een verhoogde afgifte van kwik uit amalgaamvullingen optreedt. We hebben kort geleden al aangetoond dat een aantal onderzoeksverslagen waarin geen verhoogde afgifte van kwik na een MRI werd gemeld, wellicht een paar methodologische fouten bevatten. Hoewel eerder werd geloofd dat de hoeveelheid kwik die vrijkwam uit vullingen niet gevaarlijk kan zijn, wijzen nieuwe bevindingen uit dat kwik zelfs in lage doseringen vergiftigend werkt.

http://www.leefbewust.com/2015/nieuws/amalgaam_kwik.html

Mocht ik meer ontdekken over dit "veilige" enummer dan kom ik hier later nog op terug.

Ik deel dit soort wetenschappelijke informatie ook met name omdat ik zie aan de database van onze nieuwsbrief dat ik lezers heb op allerlei niveaus. Ook wetenschappers, huisartsen, specialisten en mensen die bij overheidsinstanties en grote milieuorganisaties werken volgen blijkbaar het nieuws dat ik al jaren verzamel dus feedback en aanvullingen blijven welkom want ik mis vaak de tijd om zaken heel diep uit te spitten of zit met vragen waar ik geen antwoorden op krijg zoals wat meer vervuilender is, een auto op gas of een electrische auto die in feite zijn energie krijgt van een (oude) kolencentrale.

Afgelopen week had ik nog een lang gesprek met een gepensioneerde huisarts die me al geruime tijd volgt en ook tegen dezelfde zaken aanloopt als hij met collega's praat die minder bewust zijn. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje, hoe meer je weet hoe meer je weet hoe weinig anderen weten die zich niet verdiepen in zaken. En als je eenmaal meer weet dan kun je eigenlijk niet meer terug naar de veilige kudde :)

En als je dan eens iets vertelt dan ben je een aluhoedje of complotter. Ik zie dat maar als een geuzennaam voor de wakkeren onder ons, de mensen die wel kritische vragen stellen, die meer willen weten over bepaalde zaken en die ook oplossingen zoeken die ons verder helpen, in plaats verder de beerput in.

http://www.leefbewust.com/2015/nieuws/onbegrip.html

Zou mooi zijn als er ooit een televisiekanaal komt dat puur journalistiek werk kan doen. Waar je bijvoorbeeld de mensen van Zembla, Tegenlicht, 2doc en andere onderzoekers bij elkaar zet die zonder afhankelijk te zijn van reclamegeld onderzoek laat doen.

En ik betaal daar graag iedere maand een bedrag aan mee. Nu mis je te vaak een goede uitzending omdat het versnipperd over zenders en tijden wordt aangeboden. Vaak weggemoffeld tussen de nietszeggende entertainmentprogrammas. Laat gewoon de dure entertainers naar de commercieele omroep vertrekken en gebruik het geld dat vrijkomt voor echt journalisme. Want kranten zullen langzaam verdwijnen ben ik bang of anders steeds meer afhankelijk worden van invloeden door de eigenaren achter de schermen.

Verwacht dit niet van RTL / SBS etc, die zijn te afhankelijk van gelden van het bedrijfsleven. Commercie en entertainment gaan prima samen maar commercie en journalistiek zijn elkaars tegenpolen.....

Verder was er goed nieuws van het anti GMO front. De wetenschapper Gilles-Eric Sťralini die aantoonde dat ratten tumoren kregen van genetische gemanipuleerde voeding werd dusdanig dwars gezeten dat in eerste instantie zijn studie werd teruggetrokken wat intussen is hersteld, de studie is opnieuw gepubliceerd.

Maar het goede nieuws is dat de aanhouder nu al 2 rechtszaken heeft gewonnen maar dat de media dit nieuws totaal negeren, men is blijkbaar bedwelmd door de GMO propaganda die vooraf aan de TTIP fanfare ging. TTIP is niets meer dan een verdrag dat grote bedrijven nog meer macht zal gaan geven.

Ook blijkt nu dat GMO gewassen de energiefabriekjes (mitochondriŽn) in de cellen slopen en zo tot veel ziektes kunnen leiden. Sommige mitochondriale functies zijn alleen uitgevoerd in specifieke soorten cellen. Bijvoorbeeld, mitochondriŽn in levercellen bevatten enzymen die hen in staat stellen om ammoniak, een afvalproduct van de eiwitstofwisseling, te ontgiften. Een mutatie in de genen van een van deze functies kan resulteren in mitochondriale ziekten.

https://www.youtube.com/watch?v=QxU9sgX7_-E

http://obrag.org/?p=101650

http://www.march-against-monsanto.com/scientist-who-discovered-gmos-cause-tumors-in-rats-wins-landmark-defamation-lawsuit-in-paris/

https://www.youtube.com/watch?v=ShJTcIlTna0

https://www.youtube.com/watch?v=MFX6vgVugew

https://nl.wikipedia.org/wiki/Mitochondrion

Naast de GMO industrie is ook de sigarettenindustrie nog altijd wars van de gevaren van hun produkten. Tientallen jaren de gevaren van roken negeren en ontkennen maar ook de jongeren die tabaksbladeren plukken zijn de klos. Blootgesteld aan pesticides, nicotine en hitte worden ze niet beschermd door zowel de Amerikaanse overheid als de bedrijven.

https://www.youtube.com/watch?v=rRvD_irEmSA

https://www.hrw.org/news/2015/12/09/us-tobacco-farms-no-place-teens

Wil je trouwens het komende jaar gebruik maken van alternatieve geneeswijzen dan heb ik hier nog een handig overzicht van vergoedingen gevonden:

http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/alternatieve-geneeswijzen

En dat het tijd wordt voor alternatieven is nu wel duidelijk voor steeds meer mensen. Zeker als je kijkt hoe lang zaken al bekend zijn. Wist je dat al in 1991 bekend was dat Prozac en andere antidepressiva de kans op geweld en zelfmoord kon vergroten..... anno 2015 wordt deze kant bij geweldsincidenten keer op keer door de media nog heel vaak totaal genegeerd.

https://www.youtube.com/watch?v=FxJomeak4V4

http://www.adhdfraude.net/pdf/NB910.pdf

Minder bekend is wat apps op smartphones doen met je gegevens. Ze tellen het aantal stappen dat je zet, ze controleren je dag- en nachtritme, ze meten je bloeddruk en hartslag, calorieŽn worden bijgehouden. Een goede ontwikkeling vindt minister Schippers van Volksgezondheid, want als we onze gezondheid met behulp van smartphone en internet goed in de gaten houden, kunnen de zorgkosten omlaag. Volgens hun eigen gedragscode mogen zorgverzekeraars persoonsgegevens van datahandelaren kopen om te gebruiken voor direct marketing.

http://zembla.vara.nl/seizoenen/2015/afleveringen/09-12-2015

Ook was er nieuws op het gebied van de ziekte ME. Mensen die jaren afgeschilderd zijn als psychosomatische patiŽnten die je kon genezen met de door het Radboud zo de hemel in geprezen cognitieve gedragstherapie.

Antikwakker Cees Renckens noemde ME net zoals whiplash een nieuwe modeziekte. Cees is alleen ingehaald door de wetenschap die met steeds meer bewijzen komt voor deze immuunziekte. De Engelse krant The Telegraph kwam deze week dan ook met een uitgebreid artikel waarin men ook stelt dat het hoog tijd wordt dat de artsen hun excuses gaan aanbieden voor het niet serieus nemen van deze mensen.

http://www.telegraph.co.uk/news/health/12033810/Its-time-for-doctors-to-apologise-to-their-ME-patients.html

Ik heb nog geprobeerd om toestemming te krijgen om dit belangrijke artikel te mogen vertalen maar de krant vroeg helaas teveel geld. Mensen die klokken luiden worden nu eenmaal niet beloond met subsidies of andere overheidspotjes. Gelukkig zijn er meerdere vrijwilligers die helpen met het vertalen zodat toch een deel van de nieuwe kennis beschikbaar komt in het Nederlands. Buitenlandse media vragen helaas veel geld voor overname maar gelukkig zijn er nog veel goede persberichten van universiteiten, milieuorganisaties etc die we mee kunnen nemen.

Als laatste nog het nieuwtje dat galstenen een rol kunnen spelen bij alvleesklierontstekingen en dat cholesterolremmers weer de kans op deze stenen kunnen vergroten. Dus we kunnen weer een bijwerking toevoegen aan dit "wonder" middel.

http://medicalxpress.com/news/2015-12-pancreatitis-gallstones-statins.html

Het is helaas weer tijd om af te sluiten, volgende week nog een column en dan twee weken alleen nieuws en vertaalde artikelen. De weken zijn dan te kort en heb mijn handen vol aan zoonlief en orders rond die tijd. Nieuws gaat wel gewoon door en updates kun je gewoon vinden op de site en via de nieuwsbrief die 2 keer in het weekend zal binnenkomen ivm de feestdagen.

Met de volgende column zijn er dit jaar weer ruim 450 pagina's informatie naar de lezers verzonden dus wordt het Leefbewust jaarboek 2015 officieel weer afgesloten. Het was weer een productief jaar met ruim 25.000 nieuwtjes en videos en 40 lange columns.

Ik wens je wederom veel lees- en kijkplezier,

Ron Fonteine
Leefbewust.com


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel


In onze natuurwebwinkel vind u veel plantaardige supplementen die een aanvulling kunnen zijn op je gezonde voeding. Wij richten ons met name op algen, grassen, zaden, kruiden en goede vetten (kokosolie, algenolie), daarnaast leveren wij veel poeders voor gebruik in gezonde (groene) smoothies. Ook geven wij (maandag tm vrijdag) gratis advies per telefoon.

Naar webwinkel 


Vragen over de produkten in de webwinkel ?
Tel: 0346-330038


(ma-vr 9.00-18.00 uur)


 

 

 


View My Stats