Column

 

 


De week van Ron - 1.3.2019Waarschuwing
Deze kennis kan je bewustzijn blijvend vergroten
 


 

Beste lezer,

Het was weer een boeiende week. Door mijn werk zie ik heel veel nieuws uit alle werelddelen. Zo kwam ik deze week een artikel tegen bij een universiteit in AustraliŽ over het effect van vitamine C op je glucose niveau, heel interessant voor mensen met diabetes.

Het bleek als je twee keer per dag 500mg C nam je lagere pieken na bijvoorbeeld een maaltijd had. Interessant om uit testen als je zelf met buikvet (vaak insuline resistent) of diabetes 2 rondloopt. Je zult dit soort informatie niet snel horen via de bekende diabetes clubs in dit land, die maken zich helaas vaak drukker om medicatie dan om natuurlijke oplossingen. Er is wel een verzekeraar aktief die met voeding diabetes 2 wil omkeren. Hopelijk komen er meer verzekeraars die andere wegen ontdekken dan die van big pharma.

Ik heb ze voorheen weleens getipt over het nut Ceylon kaneel maar de standaard reaktie is dan dat er niet voldoende wetenschappelijk bewijs is. Ik zeg dan, geef mensen wel de kennis door zodat ze zelf kunnen zien of het voor hen misschien wel een gunstig effect heeft.

Probleem is dat veel van dit soort patiŽntenclubs ook geld krijgen van big pharma en daarom geen onafhankelijke partij zijn. Dus zelf je kennis vergaren, de clubs dragen toch keer op keer voornamelijk de mainstream visie uit. We zagen in Nederland al dat de Hartstichting dikke maatjes was met Unilever die een tsunami van linolzuur en plantensterolen veroorzaakte en in het buitenland diabetes clubs die gewoon zaken deden met de suikerwaterkartels.

Een andere tip op het gebied van diabetes ontdekte ik ook deze week.

Het deed me denken aan een eerder verhaal over de volgorde van het eten en de effecten daarvan. In een eerder onderzoek at men eerst een eiwit bron en dan pas een half uur erna het andere deel van de maaltijd. Dit pakte gunstiger uit qua glucose waarde. Het onderzoek dat nu binnenkwam was ook interessant. Het bleek dat als je eerst bijvoorbeeld je groente en kip/vlees/vis en vet at en dan pas je koolhydraten dat je glucose piek na de maaltijd ook veel lager was.

Allemaal zaken die je zelf kunt uittesten net zoals het eten van opgewarmde pasta of rijst ipv verse pasta. Door het nachtje afkoelen komt er namelijk resistent zetmeel vrij en dat is weer gunstig voor je suikerspiegel maar ook voor de dikke darm, het wordt daar omgezet in boterzuur, Google zeker eens op butyrate.

Zelf heb ik mijn koolhydraten flink getemperd en eet vnl nog compacte granen zoals knackebrod, volkoren spaghetti en roggebrood, rijst en aardappels vermijd ik zoveel mogelijk. Recent was er onderzoek van het RUG waarbij ook was aangetoond dat juist de compactheid van een graan een gunstige effect had op je glucose niveau na de maaltijd. Ook kun je aardappels/rijst vervangen door bonen of linzen, dan eet je ook weer minder koolhydraten.

Ik merk wel dat ik bij lichte inspanning heel snel naar beneden ga qua glucose dus time ik de koolhydraten vaak voor beweging. Heb ook een hometrainer staan zodat ik zittend werk onderbreek met 5-10 fietsen. Heb jarenlang cardio gedaan maar was voor mij niet zaligmakend, dan enorme honger erna en vaak verkouden dus ik beperk me tot langzamere inspanning en tilwerk in ons magazijn waar genoeg zware dozen binnenkomen dus spiertjes worden wel getraind. Focus bij overgewicht zeker op je spieren en probeer na het avondeten nog een wandeling te maken.

Je moet voor je eigen een schema maken en kijken welk variant en welke voeding/supplement voor je werkt. Ik test nu bijvoorbeeld weer na de magnesiumcitraatpoeder nu de magnesiumascorbaatpoeder variant vanwege die nieuwe vitamine C studie. Zal dit weekend weer een glucosesensor in mijn arm prikken en kijken of ik er effect van zie. Merk ik verschil qua glucose dan kom ik hier op terug.

Europa begint intussen steeds meer op DDR V2.0 te lijken, mensen met een afwijkende mening over zaken als het klimaat, vaccins, cholesterol worden systematisch verder de hoek ingedreven. Facebook gaat nu vaccinkritiek blokkeren en Youtube gaat alternatieve media verder het leven zuur maken. Je ziet echt een totalitair systeem in wording en helaas maken mensen zich drukker om een niet te stoppen klimaatverandering dan om het afpakken van hun vrijheid van meningsuiting. Op 20 maart kun je gal even spuwen en daarna komen de Europese verkiezingen....

Maar goed, fuck the system, ik blijf nieuws op het gebied van gezondheid en voeding plaatsen en via dochtersite dotcomnieuws videos plaatsen van die gedemoniseerde alternatieve media. Helaas veel Engelstalige videos maar er gebeurt in Nederland gewoon te weinig op het alternatieve vlak, teveel mensen die liever bij de veilige kudde blijven en niet verder komen dan het Staatsjournaal of het Industriejournaal. Ik merk dat veel mensen alleen anoniem iets durven te zeggen, toch weer bang voor dat systeem dat hiervan profiteert. Als je ergens voor staat dan ook je mening uiten want wie zwijgt stemt toe en is straks echt de sjaak.

Zag dat RTL nu ook openlijk een artikel promoot zogenaamd over gezonde voeding maar dat niet meer is dan een advertentie voor chemiereus Bayer. De laatste krijgt gelukkig de rekening voor het duivelse huwelijk met Monsanto. En dat bedrijf was destijds 1 van de producenten van Agent Orange dat nog altijd slachtoffers maakt in Vietnam.

Zoals je hebt gemerkt heb ik de column niet meer in de nieuwsbrief zelf staan, ik merkte dat meer mensen afhaakten door een grote laptekst en heb toch maar gekozen om de column als los artikel te linken, de harde F(onteine) side blijft toch wel trouw lezen.

Uiteraard zijn reakties welkom, ik neem ze dan mee onderin de volgende columns.

En ik ga voor leden die ons steunen iets extras doen. Ieder jaar maak ik voortaan een Eboek van bijna 1000 paginas met alle artikelen en columns van dat jaar, het Leefbewust Jaarboek. Voor 10 euro per jaar ben je lid en krijg je naast dit soort extras ook een vaste korting in de webwinkel. Voordeel van het jaarboek is dat de kennis behouden blijft ook al zou ik uit beeld verdwijnen of de mond worden gesnoerd, die eboeken kunnen ze dan nooit meer tegenhouden qua verspreiding, mijn digitale erfenis.

Deze week weer de nodige nieuwtjes. Zo was er nieuws over de stof BPA die in flesjes en kassabonnen zit. Met name vrouwen die aan de kassa werken nemen veel van die stof op via hun huid. Terwijl eerdere studies de nadelige effecten voor de gezondheid hebben aangetoond van de prenatale blootstelling aan de industriŽle chemische stof bisphenol A (BPA), is er weinig bewijs rondom de effecten, specifiek op de functie van de eierstokken. Een nieuwe studie heeft nu ontdekt dat er voldoende gegevens zijn die zorgelijk zijn met betrekking tot blootstelling en functioneren van de eierstokken.

Dus weer een stof die effect heeft op de vruchtbaarheid, al eerder bleek het effect op de teelballen van het mannelijk nageslacht. Is dus een echte hormoonverstoorder, nog altijd is Brussel niet in staat dit soort chemische ellende te stoppen. Maar goed, zie Brussel maar als een democratieverstoorder, die voornamelijk het belang van de industrie dient. Dat zie je nu wel weer aan die omstreden wet die alleen hele grote uitgevers in de kaart speelt en waar geen auteur of muzikant beter van zal worden. Axel Voss is het kwade genie achter dit Duitse plan dat doorgedramd moest worden.

Ook is Brussel niet in staat ons te beschermen tegen genetisch gemanipuleerde gewassen, je snapt wel waarom Bayer juist een bedrijf in die sector inlijfde, dat wordt in feit het genetische paard van Troje dat langzaam binnen wordt gehaald. We krijgen ons eigen Vietnam als we dit ziekmakende verbond zijn gang laten gaan.

Moleculen van genetisch gemodificeerde voedingsmiddelen kunnen zich ophopen in het menselijk spijsverteringskanaal en zijn in staat om de lichaamscellen binnen te dringen. Een internationale groep toxicologen, met onder meer wetenschappers van de Far Eastern Federal University (FEFU), is al een tijd doende om de potentiele risicoís van genetisch gemanipuleerde (GM) producten in kaart te brengen.

De wetenschappers hadden een metastudie gedaan van de gedragingen van het DNA van GM voeding en diervoeders in mens en dier. Uit de metastudie blijkt dat het DNA van GM producten zowel de verwerking tot voedingsmiddel als de verteringsprocessen in ons maag/darmkanaal kan overleven. Dit DNA kan vervolgens worden opgenomen in het menselijk lichaam en daar verbindingen aangaan met het DNA van bacteriŽn in het spijsverteringsstelsel. Wetenschappers hebben de aanwezigheid van dit DNA aangetoond in het bloed en weefsel van zowel mensen als dieren.

En we worden klaargestoomd voor maatregelen die het klimaat moeten bijsturen, zaken als geoengineering oftewel spelen met vuur waaraan we ons flink kunnen branden.

Lili Fuhr, hoofd van de International Environmental Policies Division van de Heinrich Boell Foundation, zegt: "De geschiedenis bewijst dat menselijk ingrijpen onze atmosfeer, onze oceanen en onze hydrologische cycli kan veranderen. Menselijk ingrijpen in de natuur heeft herhaaldelijk diepgaande ecologische, sociale en politieke consequenties gehad die een diepgewortelde overmoed bewijzen. We hebben geen tests in de open lucht nodig om te weten dat geo-engineering de planeet zal veranderen en dat het geen oplossing is voor de klimaatcrisis."

En vergis je niet, er wordt genoeg geŽxperimenteerd boven onze hoofden, de sporen zijn keer op keer duidelijk zichtbaar in de lucht en je merkt het wel aan je keel de volgende dag. Met het mooie weer nam ineens het fijnstof erg toe, toeval?

Gisteren hadden we ook weer eens een zware zonnestorm, menig gevoelig persoon had dat al gemerkt door nekpijn, migraine of vermoeidheid. Wil je zelf dit soort verbanden ontdekken volg dan de dagelijkse grafieken op nieuwskanaal.com

Als laatste wil ik nog even iets noemen. Loop al jaren met pijnlijke voeten rond na een val in de kruipruimte die openstond toen ik door de voordeur naar binnenstapte toen we dit huis aan het opknappen waren. Sinds die tijd ook heel snel kramp in de rechtervoet.

Ik ging dan regelmatig naar Roelof Baart toe die toen nog in Nederland werkte en die corrigeerde dan de fibula, het kuitbot dat dan blijkbaar niet helemaal goed stond. Helaas is hij 4 uur verder verhuisd dus zoek ik naar oplossingen en ik merkte dat schoenen met een hoger voetbed nog meer klachten geven. Maar veel mensen met klachten van de enkel of voet kunnen met hetzelfde probleem lopen. De fibula heeft een kopje dat uit zijn kommetje kan zijn waardoor een zenuw in dat gebied ook geirriteerd kan worden, en die zenuw loopt door tot in je tenen. Heb ook nog speciale zooltjes laten maken maar dat werkte averrechts.

Er zijn nu therapeuten die het probleem onderkennen dus zeker de moeite waard om eens verder te onderzoeken. Ik weet dus niet of de ellende daar ontstaat of begint in je bilgebied. Heb vorige week een shockwave behandeling gehad en met name een gebied in de bil en bij de fibulakop waren heel pijnlijk. Met de Shockwave tril je ultrasoon spierknopen weg, de zogenaamde triggerpoints. Triggerpoints op de heupkom bijvoorbeeld geven weer pijn in het midden van de bil. Triggerpoints in de hals weer pijn bij de ogen, de kruin of achterop het hoofd.

Als dit soort zaken je interesseert gewoon veel Googlen en laat je niet afremmen door mensen die niets van de materie weten. Je vraagt ook geen autoadvies aan je fietsenmaker of voedingsadvies aan je huisarts. En wil je alternatieve wegen verkennen praat dan ook met mensen uit die hoek, die hebben kennis en ervaring met de materie, niet de stuurlui die aan wal staan en alles afdoen als niet voldoende bewezen, dat zijn mensen die veelal gevangen zitten in medische dogmas.

Er is zelfs een club van dogmatische medici die de alternatieve geneeskunde als de IS van de geneeskunde zien. Helaas zijn ze blind voor de rol die de farmaceutische industrie speelt in het manipuleren van medici. Er zijn uiteraard uitzondering zoals Hans van der Linde en de professor die ze hebben weggejaagd bij het Cochrane instituut. Ik zie veel overeenkomsten met de misstanden in de katholieke kerk, een bolwerk dat tot de laatste snik de eigen belangen beschermd ipv die van de zwakkeren. Maar misschien dat deze misstanden de ogen gaan openen van nog meer mensen. Steun geen organisaties die onze rechten of gezondheid schaden, beter je tijd steken in organisaties die mens en/of dier goed willen doen, die zijn er gelukkig ook genoeg en dat kan vaak genoeg gewoon lokaal.

Zoals bekend staan de links weer hieronder voor aanvullende informatie over zaken die ik bespreek. De artikelen en dagelijkse nieuwsjournaals van deze week vind je in de nieuwsbrief zelf.

Veel leesplezier

Ron Fonteine


Waardeer je ons kenniswerk
Winkel ook eens in de Leefbewust winkel

 

Op zoek naar een natuurlijke multivitamine
zonder synthetische vitamines?

Vragen over de webwinkel of persoonlijk suppletie advies nodig ?
Tel: 0346-330038
(ma-vr) 9.00 - 14.00 uur
Of per email op info@ugamedia.com

 


Reakties lezers


Ron, naar aanleiding van het artikel van Pauline Laumans, (bewust leven) het volgende:

Pineal Gland (Epiphyse) is de Master Gland. Schrompelt ineen na ongeveer het 10e levensjaar. "Vroeger" leefde deze klier veel langer, gezonde lucht, water en voedsel waren normaal in die tijd. Dat is tegenwoordig wel anders. Tandarts Weston Price ontdekte Vitamine K2, (Activator X) die samen met D3 werkt bij de bloedstolling en ervoor zorgt dat de kalk uit ons voedsel door het bloed wordt getransporteerd en terecht komt in de botten en tanden, niet in de lever, milt en nieren, dus niet in de bloedvaten en zeker niet in de ragfijne bloedvaatjes van de Pineal Gland, die overigens werkt als een magneet voor de zouten van de halogenen, in het bijzonder Natriumfluoride (in de tandpasta). Deze K2 zorgt dus voor de ontkalking van de bloedvaten en samen met suppletie van Jodium krijgt de Pineal weer "lucht:, Suppletie met Jodium 2 druppels Lugol's Iodine 5% per dag en K2 (200microgram) zorgt ervoor dat deze zich binden aan de receptoren van de andere halogenen, die dus worden verdreven uit de Pineal. De Pineal zorgt direct voor de ontwikkeling van de IntuÔtie, binnen korte tijd heb ik zelf gemerkt dat dit proces bijzonder snel zich voltrekt.

De Pineal Gland is bij de foetus het eerste "Oog" dat ontstaat, aan de buitenkant, later trekt het zich terug naar de binnenkant van de hersenen, is dus eigenlijk niet het derde oog maar het eerste.

Enfin, een heel verhaal.

https://lonerwolf.com/how-to-decalcify-your-pineal-gland/

Vriendelijke Groet,
Rob Olive


Column Deel 2Zonnecyclus kan al in 2020 een 'mini-ijstijd' veroorzaken
Een nieuwe studie onder leiding van professor Valentina Zharkova van Northumbria University, suggereert dat de komende jaren de aarde een afkoelingsfase zal ingaan die een reeks gebeurtenissen zal veroorzaken die leiden naar een mini-ijstijd. Onderzoekers kwamen tot de enigszins alarmerende conclusies door een wiskundig model te creŽren van de magnetische velden van de zon.

Cosmic Rays Increasing for the 4th Year in a Row
Kosmische stralen in de stratosfeer worden voor het 4e jaar op rij intensiever. Deze bevinding komt uit een campagne van bijna wekelijkse ballonlanceringen op grote hoogte uitgevoerd door de studenten van Earth to Sky Calculus. Sinds maart 2015 is er een toename van X-stralen en gammastraling met ~ 13% ten opzichte van centraal CaliforniŽ, waar de studenten honderden ballonnen hebben gelanceerd.

No studies showing safety of 5G
During todayís Senate Commerce, Science, and Transportation Committee hearing on the future of 5G wireless technology and their impact on the American people and economy, U.S. Senator Richard Blumenthal (D-CT) raised concerns with the lack of any scientific research and data on the technologyís potential health risks.  Blumenthal blasted the Federal Communications Commission (FCC) and the Food and Drug Administration (FDA)ógovernment agencies jointly-responsible for ensuring that cellphone technologies are safe to useófor failing to conduct any research into the safety of 5G technology, and instead, engaging in bureaucratic finger-pointing and deferring to industry.

PayPal is censoring conservatives. Chase is eliminating their bank accounts. Visa & Mastercard denies them credit. YouTube defunds their videos. Instagram. Facebook. Google. Twitter.
What's the Trump Administration doing? Anyone?

Vaccingekkies of kritische burgers?
Als je niet kritisch mag kijken naar de risico's van vaccins en fabrikanten niet aansprakelijk zijn voor de slachtoffers dan moet er toch bij meer mensen een muntje gaan vallen? Fabrikanten van medicatie worden namelijk beter beschermd dan de kwetsbare kinderen. Het monddood maken dmv censuur van kritische geluiden hoort bij een slaafse onderdanige maatschappij. De vraag is of je daarbij wilt horen. Stel kritische vragen en je zult zien hoe transparant de  overheid en industrie echt zijn.

Na voetbal inside is er nu ook Monsanto inside
Onkruidbestrijder glyfosaat nu aangetroffen in tampons in Frankrijk.


Terug naar de Leefbewust siteDisclaimer
Raadpleeg bij medische klachten altijd eerst een arts of
een medisch specialist