Boek – Reizen met suiker: kronieken van een wereldwijde epidemie

Afbeeldingsresultaat voor Traveling with Sugar: Chronicles of a Global Epidemic

Reizen met Sugar herformuleert de stijgende diabetesepidemie als onderdeel van een vijfhonderd jaar oude wereldwijde geschiedenis van zoetheid en kracht.

Te midden van griezelige verwondingen, veranderende lichamen, geamputeerde ledematen en vroegtijdige sterfgevallen noemen veel mensen in het Caribisch gebied en Midden-Amerika de aandoening ‘suiker’ – of, zoals sommigen in Belize zeggen, ‘reizen met suiker’. Een decennium in de maak, dit boek ontvouwt zich als een reeks crónicas – een woord dat zowel langzaam voortschrijdend verhaal als langzaam voortschrijdende ziekte betekent.

Het beschrijft het zorgvuldige werk van diegenen die er nog steeds tegen vechten terwijl ze worstelen met ongelijke materiële infrastructuren en verontrustende dilemma’s. Geconfronteerd met een nieuwe incarnatie van bloedsuiker, spreken deze personen terug op wetenschaps- en beleidsmiskenningen die hun verloren ledematen en sterfgevallen voortijdig als normaal hebben gegoten. De kunst van onderhoud en reparatie van hun gezin verlicht de voortdurende strijd om te overleven en grotere systemen van voedsel, land, technologie en medicijnen te vernieuwen.

ISBN: 9780520297548