Naar de webwinkel Hoofdmenu Privacy Vrijwilligers Therapeuten Leden menu


Cranberry oligosacchariden kunnen helpen bij het voorkomen van UTIís.

AMERICAN CHEMICAL SOCIETY

Veel mensen hebben gehoord dat het drinken van cranberrysap kan helpen om urineweginfecties (UTI's) te voorkomen. Hoewel klinische onderzoeken van deze populaire volksremedie gemengde resultaten hebben opgeleverd, hebben sommige studies aangetoond dat het drinken van cranberrysap bacteriŽn die UTI's veroorzaken kan verhinderen zich te hechten aan de cellen van de urinewegen.

Nu melden onderzoekers in ACS 'Journal of Natural Products cranberry oligosacchariden in de urine van met cranberry gevoede varkens hebben aangetroffen die verantwoordelijk zouden kunnen zijn voor deze activiteit.

Volgens het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid and Human Services, heeft ongeveer de helft van alle Amerikaanse vrouwen ergens in hun leven af te rekenen met een UTI. Artsen schrijven gewoonlijk antibiotica voor om de pijnlijke toestand te behandelen maar dit zou kunnen bijdragen tot de opkomst van antibioticaresistente bacteriŽn. Om betere UTI-preventiestrategieŽn mogelijk te maken, wilden Christina Coleman, Daneel

Ferreira en collega's van verschillende instellingen de actieve bestanddelen van cranberries definiŽren die in de urine terechtkomen en mogelijk voorkomen dat bacteriŽn zich aan menselijke cellen hechten.

De onderzoekers voedden vrouwelijke varkens gedroogd cranberrypoeder en verzamelden hun urine en gebruikten chromatografie om het te scheiden in fracties van moleculen van verschillende grootte. Daarna hebben ze de monsters gescreend op anti-adhesie activiteit tegen de E. coli bacteriŽn die UTI's veroorzaken.

Tot verrassing van de onderzoekers, waren proanthocyanidines, de verbindingen eerder gedacht om verantwoordelijk te zijn voor de schijnbare UTI-preventie door cranberry, afwezig in de actieve urinefracties. In plaats daarvan ontdekten de onderzoekers oligosacchariden die arabinoxyloglucanen worden genoemd.

Deze complexe koolhydraten, verwant aan cellulose, zijn moeilijk te detecteren en te isoleren, wat zou kunnen verklaren waarom ze niet eerder waren geÔdentificeerd als anti-adhesieve componenten van cranberry, zeggen de onderzoekers.

Vertaling: Andre TeirlinckOp zoek naar een natuurlijke multivitamine?


 

Disclaimer

Raadpleeg bij medische klachten altijd eerst een arts of medisch specialist. De informatie op deze site is niet bedoeld als vervanging van de diensten of informatie van medische professionals en/of zorgverlenende instanties, noch kunnen bezoekers diagnostische of therapeutische waarde hechten aan deze informatie voor de eigen medische situatie of die van anderen.

 

 

 

 

Informatie


Maandag - Vrijdag
9.00 - 13.00 uur

0346-330038
Of per email:
info @ ugamedia.com
 

 Leefbewust winkel